- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- A ZTE sem maradt adós csúcstelefonnal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- November 4-én érkezik a Nothing Phone (3a)
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nem lesz iPhone 19
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
Aktív témák
-
Nowhereman
őstag
válasz
3psilon
üzenetére
Csak is az 10.04LTS-t. Az volt nekem az eddigi legjobb oprendszereim egyike. A jelenlegi 11.10-esnek már csak a vírusokat is kellene megtanulni futtatni, hogy pont olyan x@r legyen mint a windows. Az LTS-en a kernel frissül, de a drajverek és szoftverek nem - ez orvosolható. A 11.10-es friss holmikkal van ellátva, de a kényszerérlelt csomagolást csak a katasztrofális kezelőfelület tudja feledtetni.
-
válasz
3psilon
üzenetére
Az 10.04.X LTS kiforrottabb, mára már kevesebb bugot tartalmaz és stabilabbnak is mondható. Mindamellett a tárolójában található szoftverek elavultabbak, főverziókat nem szoktak frissíteni. De biztonsági frissítéseket meg egyebeket azért vissza szoktak portolni. A legtöbb közkedveltebb programnak van PPA tárolója, amiből lehet frissíteni. Ezeket a tárolókat főként a közösség tartja fent, és azért nem ajánlatos százhuszonhetet felvenni belőlük. Én úgy gondolom, hogy újoncként inkább a legfrissebb kiadással érdemes ismerkedni, hiszen akkor a későbbiekben nem lesz probléma az átszokás. Mivelhogy azóta bevezettek egy új felhasználói felületet, meg a GNOME is elég nagyot frissült.
64 bites verziót érdemes lehet már feltenni, igen, úgy tudom, hogy hamarosan ez lesz hivatalosan is az ajánlott. Mindamellett PAE kernellel 64 GB-ot is elkezelget az Ubuntu, így nem feltétlenül szükséges. -
hallari
tag
válasz
3psilon
üzenetére
Szia! Nekem LTS van, 32 bites, ezt találtam a legstabilabbnak (bár van, aki szerint a legújabb is jó, nekem voltak gondjaim). 64 bitest raktam fel először, de aztán visszacseréltem, mert volt pár dolog, ami bizonytalankodott. Egyébként Kendek írta a 42245-ös kommentben, hogy 32 bit alatt is ki lehet használni a több memóriát (64 Gb-ig).
A szoftvereket és a kernelt is folyamatosan frissítik, van, hogy hetente többször is felugrik a Frissítéskezelő.
Aktív témák
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Gyúrósok ide!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Építő/felújító topik
- Synology NAS
- iPhone topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- Macbook Air M1 2020 // 13" // 16/512GB // Számla+Garancia /
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Egyedi ékszerdobozka
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest