Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalosnak tűnő rendereken a Motorola Edge 70 Fusion
- Google Pixel topik
- 13 év után is kap még frissítést az iPhone 5s! Itt az iOS 12.5.8
- Redmi Note 15 Pro+ - több plusz, mint mínusz
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Aktív témák
-
Major Major
senior tag
válasz
raczger
üzenetére
1. Ha a barátodnak az van, miért nem kéred meg, hogy mutassa meg, hogyan kell megcsinálni?
egyébként ez kell neked: https://gna.org/projects/grub4dos/ (bár én sem javaslom, a grub pontosan az ami kell neked, egyszerű választó)
ha viszont ragaszkodsz a wines bootloaderhez
-/boot/grub/menu.lst file-odat rámásolod a win meghajtódra
-átiratod az mbr-t windows telepítővel (pártucat hozzászólással ezelőtt volt róla szó)
-bebutulsz winre, feltelepíted a linken levő cuccot
-boot.ini-ben kell egy ilyesmi sor: C:\grldr.mbr="Start Ubuntu"
-felülírod az automatikusan telepített menu.lst file-t a sajátoddal
-megnézed működik-ehozzáteszem, ezt én így még nem csináltam, magam írtam a menu.lst-t win alatt, de szerintem ennek így működnie kell
2. próbálj meg a nosplash boot-opcióval bootolni ubiba (most nem tudom melyik gombokat kell nyomni így hirtelen és nincs kedvem rebootolni, de mintha kéne egy ESC a grubban, aztán az alap sor rámész és e-t nyomsz, aztán rámész ott a kernel kezdetű sorra és megint e-t nyomsz, odaírod a végére h nosplash, enter, aztán b)
így elvileg látni fogod min szöszöl annyit a gép
az ubuntu logo helyretételéhez: sudo gedit /etc/uspash.conf , beállítod a felbontásod, aztán sudo dpkg-reconfigure usplashha jobban belegondolok, csak az első két sort akartam leírni... nagyon jó kedvemben találtál

Aktív témák
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Humble szökevények 500-1500Ft
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- PC Game Pass előfizetés
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W with combo cable (3TR87AA)
- Samsung Galaxy S24 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700X / 16GB DDR4 / GTX 1080Ti 11GB / 256SSD + 2TB HDD
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs