Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- MWC 2026: Kezünkben a Vivo V70, megvan a magyar ára is
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Aktív témák
-
Major Major
senior tag
válasz
raczger
üzenetére
1. Ha a barátodnak az van, miért nem kéred meg, hogy mutassa meg, hogyan kell megcsinálni?
egyébként ez kell neked: https://gna.org/projects/grub4dos/ (bár én sem javaslom, a grub pontosan az ami kell neked, egyszerű választó)
ha viszont ragaszkodsz a wines bootloaderhez
-/boot/grub/menu.lst file-odat rámásolod a win meghajtódra
-átiratod az mbr-t windows telepítővel (pártucat hozzászólással ezelőtt volt róla szó)
-bebutulsz winre, feltelepíted a linken levő cuccot
-boot.ini-ben kell egy ilyesmi sor: C:\grldr.mbr="Start Ubuntu"
-felülírod az automatikusan telepített menu.lst file-t a sajátoddal
-megnézed működik-ehozzáteszem, ezt én így még nem csináltam, magam írtam a menu.lst-t win alatt, de szerintem ennek így működnie kell
2. próbálj meg a nosplash boot-opcióval bootolni ubiba (most nem tudom melyik gombokat kell nyomni így hirtelen és nincs kedvem rebootolni, de mintha kéne egy ESC a grubban, aztán az alap sor rámész és e-t nyomsz, aztán rámész ott a kernel kezdetű sorra és megint e-t nyomsz, odaírod a végére h nosplash, enter, aztán b)
így elvileg látni fogod min szöszöl annyit a gép
az ubuntu logo helyretételéhez: sudo gedit /etc/uspash.conf , beállítod a felbontásod, aztán sudo dpkg-reconfigure usplashha jobban belegondolok, csak az első két sort akartam leírni... nagyon jó kedvemben találtál

Aktív témák
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- PC Game Pass előfizetés
- Microsoft és egyéb dobozos retro szoftverek
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, 3-11. gen.
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4307, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4224
- Lenovo T14 Gen 1 Ryzen 5 pro 4650U, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest