Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Fotókon a Samsung Galaxy A57
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Samsung is leszámol a 128 GB-os tárhellyel a Galaxy S26-ban
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
Aktív témák
-
korcsi
veterán
válasz
Dark Archon
üzenetére
Igen kb.
én a /usr/local/sbin/ könyvtárba tettem így megtalálja magától
illetev beállítottam a fájlhozzárendelésnél a graf felületen, hogy a videofájlokhoz hogy legyen egy "gnome-terminal playontv $1" bejegyzés is. Így jobb gomb a videófájlon, kiválaszt gnome-terminal és kapsz egy terminált, ahonnan tudod vezérelni a lejátszást.
Fontos! Kilépés q-val, nem csak úgy bezár terminál ablak.
-
7
addikt
válasz
Dark Archon
üzenetére
Hasonló, igen. Alapvetően a scriptek egy környezet alapvető parancsaiből felépített kis kódok, amik ezt-azt csinálnak (nem feltétlenül rendszerszintűek, írtam én már játékhoz is scriptet).
Általában véve egy scriptet egy file-ba szoktunk írni, aminek futtatási jogot adunk (általánosan elfogadott, de egyáltalán nem kötelező gyakorlat, hogy .sh kiterjesztést biggyesztünk a filenév végére), aztán a megfelelő helyen meghívjuk az adott file-t.
Futtatási jog adása: sudo chmod +x /elérési/útvonal/filenév
Nem olvastam vissza a problémafelvetésig, kérek érte elnézést.

Aktív témák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bittorrent topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Asztrofotózás
- Formula-1
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- iPhone 17 256 GB Levander - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - Számlás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA IPS Touch i5.1135G7 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Csere-Beszámítás! Acer Nitro 5 AN515-57! I7 11800H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB Nvme SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs