- Red Magic 11 Air – vékony házból süvít a szél
- Csíptetős fülesek csatája – Sony LinkBuds Clip vs. Huawei FreeClip 2
- Mérföldkő a szilárdtest-akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
- Újabb óriásakku a Honortól: az X80 lehet a következő 10 000 mAh-s modell
- iPhone 18 Pro Max: kis kapacitásbővítés hoz nagy előrelépést üzemidőben
Aktív témák
-
dbius
veterán
válasz
ntomka
üzenetére
Azért ubuntu alatt ntfs-ről ntfs-re nagyobb mennyiségű adat másolása - nálam legalábbis - sajnos érezhetően leterheli a rendszert. A proci terheltsége felugrik a processnél 30-40%-ra is, ráadásul kb. fele olyan sebességel másol, mint win alatt ugyanazt. (adataimnál lévő konfigon).
Akku idő esetemben is jobb win alatt, mint ubuntu alatt. Át kell rágni minden szolgáltatást, és ami nem kell, azt leállítani, vagy el sem indítani, ezekkel lehet akku időt spórolni ubi alatt, de még így is a win áll nyerésre ezen a téren.
Több évnyi intenzív linux használat után én az utóbbi időben visszatértem a windowsra és mostanság be kell vallanom, hogy a Linux másodhegedűssé vált. Ebben szerepet játszott az is, hogy az utóbbi időben minden kiadásnál volt valami nyavalyája a hardvereimmel és mindig mással, egy kicsit elegem lett a folyamatos túrkálásból.
A korábbi laptopom is csontra fagyott bizonyos esetekben ubi alatt - aminek már tudom az okát -, arra sem volt megoldás, és ahogy nézem mai napig sincs, csak kompromisszumokkal - compizt le kell lőni -.
Ez a pulseaudió is egyre szarabb, nem hogy javulna a kiadások során, nem tudom miért erőltetik. Hol elindul a szolgáltatás, hol nem, hol leáll, hol működik.
Áh, tudom, hogy lehet megoldást találni, erről szólt az utóbbi pár év linux használatom, de valahogy most beleuntam ezekbe a dolgokba. Lebutítottam magam kattintgatásra

Hmmm, a hsz. másik fele tulajdonképp nem is a Tiedre való reagálás, csak lusta voltam újba írni...
Aktív témák
- Home server / házi szerver építése
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- World of Tanks - MMO
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Így tüzelt el százbillió forintot az AI a héten
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- További aktív témák...
- SzoftverPremium.hu
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E5550, E5570, 5590, 5500, 5501, 5510, 5520 / SZÁMLA + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 16RX9 Gamer notebook - i7 14650HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 8GB
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Intel Ultra 5 245K / RTX 3080 10GB / 16GB DDR5 / 1TB SSD!
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen 1 munkaállomás - i7 10750H 16GB DDR4 256GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Csak én máig azt nem értem, hogyha ez tényleg így van, akkor mi a francért merül le hamarabb az aksim linux alatt, mint win alatt?