Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megjöttek Magyarországra a Redmi Note 15-ök, január 22-től ennyiért kaphatók
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Aktív témák
-
válasz
Kendek
üzenetére
Nah, átkonvertáltam az éles rendszerem alatt is az ext4 partíciót btrfs-re, csak pár perces meló volt az egész. Tegnap jó pár órát eltököltem az új rendszer telepítésével és beállításával, ez nem túl kellemes, de persze szükségtelen is lett volna, csak a legalapvetőbb módszer nem jutott eszembe a GRUB 2 újratelepítésére. A menete:
Elindítottam a frissen telepített rendszert (de jó lett volna a régi is), GParted segítségével vágtam le az átkonvertálandó rendszer partíciójából 100 MB-ot, majd azt ext4-re formáztam, aktívra állítottam. Amiből levágtam, azt átkonvertáltam btrfs-re, majd csatoltam, mint ahogy az újonnan készült 100 megásat is. Ez utóbbira áthelyeztem az előbbin levő boot könyvtár teljes tartalmát. Az fstabot módosítottam úgy, hogy a / UUID-jét átírtam a konvertálás miatt megváltozott új karaktersorozatra (meg az ext4-et btrfs-re), meg kiegészítettem még a /boot alá csatolandó 100 MB-os ext4-es fájlrendszer UUID-jével. A grub.cfg-ben is átírtam ez utóbbi UUID-re az ottani karaktersorozatokat. Ezután nyomattam egy sudo update-grub-ot, majd újraindítottam a gépet. Nyomtam erőteljesen a Shift billentyűt, kiválasztottam az újonnan átkonvertált rendszert, és szépen el is indult. Ott aztán a Synaptic segítségével újratelepítettem a grub-pc csomagot és megint újraindítottam, de úgy, hogy már le volt húzva a másik merevlemez, csak ez maradt. Voilá, elindult rendben a rendszer, ennyi volt az egész, semmi ördöngősség.
Aktív témák
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Alaposan helyretette az AI ellenzőit az NVIDIA vezetője
- Jövedelem
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- bitpork: Ha Isten létezik...
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- PC Game Pass előfizetés
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- 170 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 185 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- AKCIÓ! Dell XPS 13 9305 13 FHD üzleti notebook -i5 1135G7 8GB DDR4 512GB SSD Intel IRIS XE W11
- Ultimate előfizetés akár 4714 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs