- Milyen okostelefont vegyek?
- Mindenki mosolyog a OnePlus 15T tesztfotóin
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Brutális összegeket fektet a Samsung az AI fejlesztésekbe
Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
Kellene a hibazüzenet pontosan. Hogy miért nem enged be.
Én azt mondom, hogy ez elírt jelszó, de majd kiderül.De e miatt most ne keseredj el! Pár nap alatt meglett egy partícionálás és egy telepítés. Ez már a célegyenes.
Ha meg a tényleg a jelszó rossz, akkor recovery módban kb 2 parancs és 2 perc helyreállítani.
Ha meg végre beenged, akkor rendszer frissítés legyen az első!
-
FixY67
senior tag
Pusztán az, hogy felcseréled a diszkek boot sorrendjét, az nem volna szabad, hogy cheksum errort okozzon - bár láttam már csodákat...

Ami a bejelentkezést illeti... amit én próbálnék (nem biztos, hogy nálad is megy!)
Elindítanám a telepítőről a Live rendszert (próba telepítés nélkül v. valami hasonló a magyar neve ha igaz), megkeresném, hol van a telepített rendszer root ( / ) fájlrendszere.
Ha megvan, felmountolom a /mnt alá, majd "chroot /mnt", ott "passwd énuseremneve", adnék neki új jelszót, gép újraindít linux-szal és belépek az új jelszóval.
Írjam le részletesen, hogy mit kell tenni?recovery mód: nálad azért nem jó, mert nincs jelszava a root usernek (ha jól értem), a recovery pedig azt kéri...
Aktív témák
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Fallout 4 Pip-Boy Edition eladó
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 16GB 1000GB 14" FHD+ áthajtós-érintős Gar.: 1 év
- 212 - Lenovo IdeaPad Slim 5 (16IMH9) - Intel Core U5 125H, no GPU
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4457
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteBook 840 G7 14" i5 10210u, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest