Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Vladi

nagyúr

válasz mzx #21932 üzenetére

1. Igen, képződik. Ez az iso9660 nevű fájlrendszer. Kb 20 éves szabvány, minden rendszer gond nélkül olvassa. Mindegy, hogy hol írod.

2. Igen, swap az a virutális memória. Ha kifogy a memóriából a rendszer, akkor oda másolgat. Nálad erre különösen nagy szükség lesz, mert kevés a ramod. Legalább 500 mega legyen. Ez lehet egy partíció de egy fájl is. Ez utóbbit utólag kell megcsinálni, nem túl nehéz.

3. Arra figyelj, hogy arra a lemezre telepítsd az ubit, amelyikre szánod. Nehogy a másikra. Meg szerintem lesz egy advanced rész a telepítőben - nem tudom hol - ahol beállítod, hogy a rendszerbetöltő (grub) hová települjön. Ez is az ubi hdd-je legyen, és az mbr.

(#21933) Speeedfire:

erről a fizikai memória fele meg kétszerese szokjatok már le. :O Rég nem így számoljuk. A memória mennyiség, tipikus felhasználás módjához igazítjuk.

• Siriusb

veterán

1) Természetesen a linux alatt megírt cd-ket is tudod olvasni win alatt.Az hogy a lejátszáshoz plugin-t kellett telepíteni, az egy más kérdés. Pl. vlc-vel sok mindent le tudsz játszani alapból, de ha totemmel akarsz megnézni egy videót, már plugint kell telepítened (ez xp-nél valamilyen codec pack pl. k-lite)

2) swap partíciót akkor hozz létre, ha kevés RAM-od van, pl 3GB-nál már szükségtelen, hacsak a hibernálás funkciót használni nem akarod, ez esetben mindenképp kell.
    Ha telepítéskor nem adsz meg swap partíciót, dumálni fog a telepítő, de nem kell vele foglalkozni.

3) Hogy a fenébe ne tudnál grub-ot telepíteni?! Tudsz.
    Ezerféleképpen le van írva a neten, úgy is, hogy a kezedet fogva végigvezetnek. Ne ezen múljon már a lelki békéd. :) LiveCD-ről majd bebootolsz, megnyitod az adott leírást a neten és 2 perc alatt kész is vagy.
    Egyébként nem ír bele a windowsos vinyódba a telepítő, ha nem azt a partíciót választod ki. Ilyen egyszerű. ;) Mint írtam korábban, ha más alapján nem is, de méretek/elhelyezkedés alapján be tudod azonosítani a partíciókat. Nekem nem volt választásom annak idején, csak egy hdd-ém volt :) És a winnek is maradni kellett. Most már nem kell win :D

• Speeedfire

félisten

nyugodtan írj mp3 cd-t ubi alatt, win alatt is beolvassa :K

a swap ahogy mondod lapozófájl, legtöbbször a fizikai memória fele szokott lenni

semmi különös-re nem kell figyelni, esetleg arra h ha telepíted a grupot akkor a telepítés végén lesz olyan h testreszabás ott az ubi-s hdd-t kell megadni és arra megy majd a grup is így nem zavar be a win-nek
    de igazából mind1 mert ha be is zavar akkor vagy win telepítős cd-vel vagy ubi telepítő cd-vel helyre lehet hozni
    a telepítéssel kapcsolatban meg nagyon sok leírást találsz az ubi magyar oldalán
    de ha ennyire nem vagy még tapasztalt akkor én inkább a wubi telepítését ajánlanám neked
    ahonnan bármikor törölhető, semmi kockázata nincs
    és cserébe teljes értékű rendszered van

remélem tudtam segíteni

Aktív témák