Hirdetés
- 7000 mAh-s aksit kapott a Motorola Moto G57 Power
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Az eddigieknél részletesebb videón a Samsung harmonikamobilja
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Légből kapott hírünk van képekkel
- iPhone topik
Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
1. Igen, képződik. Ez az iso9660 nevű fájlrendszer. Kb 20 éves szabvány, minden rendszer gond nélkül olvassa. Mindegy, hogy hol írod.
2. Igen, swap az a virutális memória. Ha kifogy a memóriából a rendszer, akkor oda másolgat. Nálad erre különösen nagy szükség lesz, mert kevés a ramod. Legalább 500 mega legyen. Ez lehet egy partíció de egy fájl is. Ez utóbbit utólag kell megcsinálni, nem túl nehéz.
3. Arra figyelj, hogy arra a lemezre telepítsd az ubit, amelyikre szánod. Nehogy a másikra. Meg szerintem lesz egy advanced rész a telepítőben - nem tudom hol - ahol beállítod, hogy a rendszerbetöltő (grub) hová települjön. Ez is az ubi hdd-je legyen, és az mbr.
(#21933) Speeedfire:
erről a fizikai memória fele meg kétszerese szokjatok már le.
Rég nem így számoljuk. A memória mennyiség, tipikus felhasználás módjához igazítjuk. -
Siriusb
veterán
1) Természetesen a linux alatt megírt cd-ket is tudod olvasni win alatt.Az hogy a lejátszáshoz plugin-t kellett telepíteni, az egy más kérdés. Pl. vlc-vel sok mindent le tudsz játszani alapból, de ha totemmel akarsz megnézni egy videót, már plugint kell telepítened (ez xp-nél valamilyen codec pack pl. k-lite)
2) swap partíciót akkor hozz létre, ha kevés RAM-od van, pl 3GB-nál már szükségtelen, hacsak a hibernálás funkciót használni nem akarod, ez esetben mindenképp kell.
Ha telepítéskor nem adsz meg swap partíciót, dumálni fog a telepítő, de nem kell vele foglalkozni.3) Hogy a fenébe ne tudnál grub-ot telepíteni?! Tudsz.
Ezerféleképpen le van írva a neten, úgy is, hogy a kezedet fogva végigvezetnek. Ne ezen múljon már a lelki békéd.
LiveCD-ről majd bebootolsz, megnyitod az adott leírást a neten és 2 perc alatt kész is vagy.
Egyébként nem ír bele a windowsos vinyódba a telepítő, ha nem azt a partíciót választod ki. Ilyen egyszerű.
Mint írtam korábban, ha más alapján nem is, de méretek/elhelyezkedés alapján be tudod azonosítani a partíciókat. Nekem nem volt választásom annak idején, csak egy hdd-ém volt
És a winnek is maradni kellett. Most már nem kell win 
-
Speeedfire
félisten
nyugodtan írj mp3 cd-t ubi alatt, win alatt is beolvassa

a swap ahogy mondod lapozófájl, legtöbbször a fizikai memória fele szokott lenni
semmi különös-re nem kell figyelni, esetleg arra h ha telepíted a grupot akkor a telepítés végén lesz olyan h testreszabás ott az ubi-s hdd-t kell megadni és arra megy majd a grup is így nem zavar be a win-nek
de igazából mind1 mert ha be is zavar akkor vagy win telepítős cd-vel vagy ubi telepítő cd-vel helyre lehet hozni
a telepítéssel kapcsolatban meg nagyon sok leírást találsz az ubi magyar oldalán
de ha ennyire nem vagy még tapasztalt akkor én inkább a wubi telepítését ajánlanám neked
ahonnan bármikor törölhető, semmi kockázata nincs
és cserébe teljes értékű rendszered vanremélem tudtam segíteni
Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- 7000 mAh-s aksit kapott a Motorola Moto G57 Power
- Túraautó topik
- Kockázatmentesen a helyesebb testtartásért
- Elektromos cigaretta 🔞
- Bloodborne (PS4)
- Keskenyebb házba keresel hűtőt? Lehet, hogy megtaláltad
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- REFURBISHED - DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
- Bomba ár! HP ProBook 450 G8 - i3-1115G4 I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Series X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA CHIEFTEC 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Rég nem így számoljuk. A memória mennyiség, tipikus felhasználás módjához igazítjuk.
LiveCD-ről majd bebootolsz, megnyitod az adott leírást a neten és 2 perc alatt kész is vagy.
Mint írtam korábban, ha más alapján nem is, de méretek/elhelyezkedés alapján be tudod azonosítani a partíciókat. Nekem nem volt választásom annak idején, csak egy hdd-ém volt