Keresés

Aktív témák

• floatr

veterán

válasz Nkboy #18124 üzenetére

Nézd, én céges környezetben használom a gépet, irodából és otthonról egyaránt. Emiatt több dologra rá vagyok szorulva
    Kell egy mail kliens, ami transzparensen működik az irodai levelezéssel. megjegyzem ez még az outlooknak is kemény dió. Mivel a kde alattiak nagyjából szóba sem jöhetnek a feature set miatt, marad az evolution, ami kicsit sekélyes kde alatt, javarészt design problémák vannak.
    Kell egy-két vpn, mivel kliensek hálózatán turkálunk. Ez eleve bukó kde alatt, legalábbis a saját netmanagerével. Próbáltam a kvpnc-t is, de összekócolta a hálózati beállításokat, és használhatatlan volt.
    Kell egy kétpaneles file manager, ami ugye a krusader, a 3.5.x alatti változatok voltak a legjobbak... hát most finoman szólva félkész, lassú, és hibát-hibára halmoz. Ott telt be a pohár, amikor az update előtti backup-ból visszamásoltam egy vbox image-et (10 gib), majd egy újabb másolát indítottam el, ami oda jutott, hogy ugyanazt az image-et kezdte el visszamozgatni. Erre nem tudok mit mondani...
    Kell az eclipse, ami egyrészt design hibás, másrészt funkcionális defektjei vannak a kde-gtk motorral.

Na ez volt az a pont, amikor azt mondtam, hogy elmennek a halálba a csilivili újításaikkal, amikor a rendszer összességében használhatatlan.

Ehhez képest hibátlanul megy a gnome-os rendszer, amióta áttoltam az alá a talicskát. Kicsit fapadosabb, de gyakorlatilag hibátlanul használható.

Aktív témák