- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Magisk
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- iPhone topik
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
Aktív témák
-
Hú, de jó ötletem támadt az imént, már meg is valósítottam.
Ugye, mivel Lucidot tesztelgetem, rövid időközönként szükséges (ajánlott) a rendszer frissítése. A Synaptic elég lassú, a terminál már gyorsabb, de pötyögni kell, hát mi lenne, ha egy kattintás lenne az egész? Csináltam hát egy fájlt, benne a parancsokkal, meg Cairo-Dock ikont hozzá. Simán jó lett, csak egy katt, és már frissül a csomaglista, a csomagok, a nem kellők eltávolítódnak, majd kiürül a csomag cache is, végül bezárul a terminál.
Hogy ez mért nem jutott előbb az eszembe. -
válasz
FixY67 #22987 üzenetére
és kozyadam:
RAID 0 a leggyorsabb, ha csak a rendszert raknám rá, tökre mindegy lenne, hogy mennyire biztonságos, mármint merevlemez kihalás szempontjából. Az alaplapi vezérlő szerintem eléggé körülményes, ott mindkét merevlemez egészét fel kell használni, ugyanolyan típusúak kellenek, és asszem kampec van, ha mondjuk meghal az alaplap, vagy csak egyszerűen beújítanék egy másikat, újabbat. De nemrég azt is olvastam itt, hogy a BIOS frissítés után is már lehetnek gondok. Meg aztán az is csak félig hardveres, lényegében távol van az igazi hardveres megoldásoktól.
Mondjuk ha csak az olvasás gyorsulna kissé, az írás meg nem annyira, akkor nem is érdekes már, nem érné meg, hisz pluszba menne egy vinyó, fogyasztana, használódna is meg minden.
Köszi a válaszokat, akkor még kicsit gondolkodom rajta, hogy "élőben" is teszteljem, de lehet akkor inkább hanyagolom a dolgot. -
Mi a véleményetek, tapasztalatotok a szoftveres RAID-ről? Gondoltam érdemes lenne RAID 0-ra rakni a rendszert, mert mért ne, ha gyorsabb lenne. Az alaplapi RAID vezérlőt hanyagolnám inkább, annál fontosabbak az adataim. Első ízben természetesen virtuális gépen teszteltem a dolgot, simán jó, de ahogy elnézem, a /boot-ot külön kell rakni, a tömbön kívülre, mert a GRUB-nak problémás a dolog egyébként.
Szal, ha szerintetek megbízható, meg jó a dolog, akkor vételezek azért még egy terás Samu F3-at, aztán összehozom a dolgot minimum a rendszerre, maximum a /home-ra is az összes aktuálisan használatos adataimmal.
Tehát, akkor valóba gyorsabb lenne némileg így a rendszer, meg azért megbízható is ez így? Mert ugye virtuális gépen a sebességet meg a hosszútávú megbízhatóságot nehéz tesztelni. -
válasz
bizi990 #22977 üzenetére
A parancs hozzá:
xset dpms force off
Az asztalon készíthetsz hozzá kattintós parancsikont is, asztalra jobb egérgombbal kattints, indítóikon létrehozása, majd a parancshoz írd be a fenti parancsot. A többi részét meg töltsed ki értelem szerűen (alkalmazás, névnek monitor off, stb..) -
válasz
konfar.dani #22956 üzenetére
Például azért is újra lehet húzni, mert mondjuk felvettél egy tárolót, amiről lehúzott egy csomó mindent, de végül kiderül, hogy csak rosszabb lett mint volt. Na ilyenkor, ha nincsen teljes mentésed a rendszerről, akkor elég nehéz visszacsinálni a dolgot.
Vagy mondjuk, mikor a saját könyvtáradra akarod kiadni a jogosultságokat magadnak, mert rootként belerondítottál, akkor, ha véletlen a gyökért írod be, valszeg kampec.
De bármit ki is törölhetsz véletlen rootként, szal azért nem veszélytelen a dolog.
Persze alaphelyzetben nem kell újrahúzni, csak mondjuk kiadásonként egyszer nem árthat.Kártevőket meg azért nem írnak, mert jelenleg igen csekély az elterjedtsége a potenciális "áldozatok" körében. Na meg olyannyira tökéletesen van megtervezve az egész rendszer, hogy nagyon nehéz dolguk lenne. Gondoljunk csak bele, néha még a szoftvergyártóknak is nehezükre esik követni a különböző újításokat, a függőségek, verziók gyorsan változnak.
(#22958) konfar.dani: na, ezt én konkrétan nem tudom, de nagy cégek, alapítványok állnak a háttérben, valszeg megvan a maguk haszna belőle (adományok, szupport, ilyesmi). De több olyan disztró is van, amit csak hobbiból kreáltak és fejlesztenek.
-
válasz
konfar.dani #22954 üzenetére
Az úgy van, hogy amíg nem írnak rá töménytelen mennyiségben kártevőt, addig minek rá. Persze lehet r rakni, akár Nod32-őt is, de az is leginkább a Windowsos vírusokat kergeti el, meg a Microsoft oprendszerét védelmezi. Ha csak Ubuntut használsz, akkor felesleges feltenni, a kártékony kódok 99,X %-a nem fut el rajta. Persze biztosan ki lehet fogni, de én még konkrétan nem találkoztam ilyennel. Azért mindenképpen érdemes a hivatalos tárolókat használni csomagbeszerzésre, azokban ellenőrzött kódok vannak.
-
válasz
konfar.dani #22952 üzenetére
-
válasz
konfar.dani #22949 üzenetére
Az teljesen mindegy, ugyanaz, mintha a gombo(ka)t nyomtad volna, mert az ablak ugyanúgy megjelenik, amiben aztán kitallózhatod a mentés helyét.
Szal ez az ablak ez neked is megjelent nem? Mert akkor tudod miről beszélek. -
válasz
konfar.dani #22947 üzenetére
Mikor megnyomod a PrtScr vagy esetleg az Alt+PrtScr gombokat, megjelenik egy ablak, abban a "Mentés ebbe a mappába:"-nál kitallózhatod, hogy hova mentsen. Utána már a többit is oda rakja alapból addig, amíg meg nem változtatod megint az mentés helyét. Alapértelmezetten talán a /home/"felhasználóneved"-be, vagyis a saját könyvtáradba teszi.
-
válasz
Scooter86101 #22941 üzenetére
Egyébként a dallamra gondolsz most akkor, vagy tényleg szöveget olvasott föl és az kell?
Mert az Ubuntunak azt a tipikus indítóhangját biztosan nem nehéz megtalálni.
Mod: Meg is van, a /usr/share/sounds/ubuntu/stereo-ban van, desktop-login.ogg a neve ha az kell.
Ide feltöltöttem, hallgasd meg, hogy ez volt-e amire gondoltál. -
válasz
Scooter86101 #22941 üzenetére
Esküszöm én még olyan indítóhangot nem hallottam, amiben az hangzana el, hogy "System Operation". De ha kell, akkor rámondom mikrofonnal a gépre, aztán megosztom veled. Beteheted indítóhangnak.
-
Luciddal nekem sem volt az jó, alternate CD-vel csináltam a helyreállítást, és még egyszerűbb is azzal, semmit sem kell irkálni (bár update-grubot nem lehet ott futtatni).
Egyébként nekem meg a mostani frissítéssel elszállt a 3D-m, nincs Compiz, úgyhogy várok, hogy valamit csináljanak, mert ez így nem lesz jó. -
válasz
Relisys #22854 üzenetére
Tényleg, most, hogy mondtad, valóban nem jó jelen pillanatban.
Akkor változtasd meg a keresztneved, vagy írd ki a személyes üzenetedbe, hogy ki vagy, vagy a kettőt kombináld. Aztán reméljük, hogy majd később megoldják a problémát és szinkronizál az MSN szerverrel a kliens rendben. -
válasz
Relisys #22846 üzenetére
Tedd fel az "ntfs-config"-ot (Synaptic), majd lecsatolt állapotban azzal be tudod egyszerűen állítani. Azután auto csatolódni fog újraindításnál.
Itt azt írták az Emesene ezen viselkedésére, hogy valami bug, az újabb verziója már nem csinálja ezt. Én az aMSN-t használom, az tökéletes ilyen szempontból.supesz: ez azért nem a legjobb tanács, nem véletlen van így kitalálva a rendszer...
-
válasz
randras #22748 üzenetére
Ezt, hogy érted, hogy rögtön töröl meg felülír? Teljes mértékben hozzáfér a merevlemezhez a LiveCD is, csak önmagát, mármint a CD-t nem tudja megváltoztatni, viszont netről tudsz telepíteni csomagokat ha kell, bár kikapcsnál elszáll a cucc.
Egyébként én a Slaxot ajánlanám, modulos berendezkedésű, egyszerű használni.
Ha virtuális gépbe bedugtad a pent, GParteddel formázd le azt le és csatold fel a telepítő CD-t is, majd csinálhatod amit kell.
-
válasz
randras #22744 üzenetére
Sima 9.10-et rakattad fel nem az alternate-et ugye?
Egyébként próbálkozhatsz egyel régebbi kiadással is, vagy éppen újraírható CD-re írod ki, esetleg virtuális gépen bebootolsz, majd a beépített programot használod-e célra, azzal már tutira jó lenne. Egyébként az Unetbootinnek jónak kellene lennie, csináltam már vele többször is, és bent is van a támogatottak listáján a Karmic. Ha azzal nem volt jó, akkor mással sem lesz jobb csak a hivatalossal, de azzal az alternate is remekül megy. -
válasz
Nagytalp #22730 üzenetére
Ha tud úgy megnyitni fájlokat, hogy nem ellenőrzi le a tartalmat, ha megállítom a torrentet, akkor lejelenti a trackernek, ha működik félnyitott állapotban is, ha könnyedén lehet trackert frissíteni, vagy éppen egy gombnyomásra ki lehet a trackert címét venni, meg úgy alapból mindent látok egyből (perek, fájlok), és még az átmeneti tárak nagyságát is állíthatom, esetleg még a portot is tesztelhetem belőle, akkor tényleg jó.
Sajnos minden igényemet nem elégítette ki sem az, sem a többi kliens, sőt volt amit egyenesen nehézkes is volt kezelni. Szal hiába álcázza magát uTorrentnek, ha nem az. -
válasz
CHIPman #22710 üzenetére
Az, hogy a fordítást letölti, az nem jelent semmit, az nem telepítés. Cseréld ki az 1.8.5-nek a fájlját azéval, majd rakd mellé ezt a magyarítást is.
Nem indítottad azelőtt véletlen root jogokkal valamelyik klienst? Jobbat nem tok, adj a saját könyvtáradnak jogokat a nevedre és nézd meg, hogy jó lett-e.
sudo chown -R "felhasználóneved" /home/"felhasználóneved"Emesene-set nem tom, nem használom.
-
Fogom én fogom, ameddig el nem megyek aludni.
De biztosan lesz itt még más is ha én nem.(#22705) CHIPman: én úgy néztem, hogy azt nem is kellett telepíteni, mert alapból elindult mikor rákattintottam. Ez valszeg annak köszönhető, hogy érzékeli a beállításfájlokat már az eredeti helyükön. Ha telepítetted mégis, akkor meg futtasd le még egyszer és figyeld meg, hogy hova rakja, esetleg bíráld felül. De még rá is kereshetsz, azért van a kereső.
-
Vagy úgy csinálod, hogy teljesen lehúzod a belső lemezt, akkor tutira nem piszkít bele, vagy hagyod, csak egyszerűen nem arra telepíted, hanem a külsőre, figyelmesen particionáláskor. Később majd az etc/default/grub fájlba be kell írni valamit, és futtatni kell egy update-grubot, akkor kikerül a választó menüből és nem rakja be többé. De ha bele is rakja ez nem gond, amíg tenmagad nem bántod a belső meghajtót, mert az Ubuntu nem fogja megváltoztatni.
-
válasz
randras #22701 üzenetére
Tisztítsad le azt a pendrive-ot teljesen.
Elindítod a Windowsban a terminált, akarom mondani a parancssort.
Beírod:
diskpart
list disk -- itt kinézed, hogy melyik a pendrive
select diskX -- mármint az X a pendrive
clean
create partition primary
select partition1
active
exitKilépsz a parancssorból, leformázod szépen gyorsformattal FAT32-re a pent, majd újra megcsinálod az Unetbootinnel a dolgot.
Nem semmi, mindez Ubuntus topikban.
-
válasz
CHIPman #22642 üzenetére
A Deluge-t nem szeretem én sem több ilyen gondom is van vele...
A uTorrentet ha felinstalláltad, akkor a menüből egyszerűen kihúzod az ikonját a panelra. Ha nem, akkor Nautilusból a utorrent.exe fájlt fogod meg és húzod ki a panelra, ennyire egyszerű. Bár igaz, hogy ez utóbbi megoldásnál az ikonja nem uTorrentes lesz. Én Cairo Dock-ra húztam ki, ott az ikonjának be lehet tallózni bármilyen ikont, én pl. az exe fájlból kinyertem és azt állítottam be.
Futó programot talán úgy a legegyszerűbb, hogy megnyitod a Rendszerfigyelőt (System Monitor), és ott a "Folyamat" fülnél egyszerűen tudsz lődözgetni kifele bármit (a nevének részleteit elkezded írni és ráugrik).
Esetleg terminálba beírod, hogy "top"...Mod: jah, és ha az exe-s fájlra nyomsz egy jobb egérgombot Nautilusban, megnyitás egyéb alkalmazással, egyéni parancs használata, beírod "wine", meg bejelölöd, hogy jegyezze meg a beállítást, akkor mindig a Wine indítja majd.
-
Hogyhogy hogyan, ha frissíteni akarsz akkor ahogy írtuk páran, de leírom még egyszer:
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
Ha csak mindenképpen egy csomagot akarsz frissíteni, akkor meg a Synapticban csomaglistát frissítesz, rákeresel a csomagra, majd kijelölöd újratelepítésre és az alkalmazra kattintasz.Mod: csak, hogy egyszerűbb legyen, ha bármiben elbizonytalanodnál, mindenhez oda lehet írni a terminálban, hogy "--help", ekkor kapsz segítséget. Például:
apt-get --help
aptitude --help
cp --help
.
.
"bármi" --help -
válasz
Major Major #22602 üzenetére
Egyébként mivel upszilon most nem ér rá, elmondom, hogy mi van.
Az mimms sajnos tényleg nem jó, nálam is többször megállt letöltés közben, azt írta ki, hogy kész, mikor még vissza volt a fele. Aztán mikor folytatja az ember, akkor a vége felé egyre sűrűbben áll le, a legvégén már pár másodpercenként. A netem meg teljesen jó, semmi nem ment közben. A végére letöltötte, de nem volt jó igazán, a végét nem lehetett megnézni.
Akkor VLC-vel megcsináltam én is úgy, hogy WMV konténerbe raktam és a videó és audió sávot nem konvertáltattam át, így teljesen tökéletes volt, mint utóbb kiderült upszilonnál is ez volt a helyzet, csak Ő hangoztatta, hogy nem képződött semmilyen fájl, holott létrehozott rengeteget közben, mert minden próbálkozásnál más nevet adott neki. Ezt mondjuk nem értem, hogyan írhatta, hogy nem képződik fájl, ha egyszer nem is nézte meg. Na mindegy, ez jó lett neki is, amúgy priviben tárgyaltuk ki, gondolom többünknek is szokott írni. -
válasz
V.Stryker #22615 üzenetére
A Synaptic az bőven jó, frissítesz majd kijelölsz minden frissítést és alkalmazra kattintasz, terminálban pedig
sudo apt-get update
ez volt a csomaginformációk frissítése, majd a tényleges frissítés (letöltés és telepítés):
sudo apt-get upgrade vagy sudo apt-get dist-upgrade (ez utóbbi frissíti csak teljesen és nem csak akkor, ha kijött egy új verzió)Major Major: igazából csak a Lucidra gondoltam, ott egyszerűen az update nem volt elég, nem frissített mindent nálam csak dist-upgrade-el, míg Synaptic-ban jó volt. Gondolok itt arra, hogy az új kernelt nem rakta fel meg pár másik csomagot (visszatartott csomagoknak nevezte őket vagy minek). Igaz lehet, hogy csak azért volt, mert még csak alfa verzió.
(#22622) ntomka: az is egy megoldás, az interaktív és intelligens is még hozzá.
-
válasz
V.Stryker #22607 üzenetére
Az az értesítési területen van, azt kell visszarakni:
Hozzáadás a panelhez -> Értesítési területmzx: nem kell tudni semminem sem a függőségeit ha leszeded, az autoremove leszedi azokat amelyekre aztán már nem lesz szükség, legalábbis ha önmagukban hasztalanok. A plusz kettőt azért írtam még oda (totem-commomt meg a másikat), mert azokat nem szedi így le, de nem kellenek, feleslegesek.
-
Úgy érdemes csinálni, hogy ha valamit leszedsz, akkor már a nem kellő függőségeket is és a beállításfájlokat is gyalulja le. Tehát
sudo apt-get autoremove --purge "eltávolítandó csomag neve"
Konkrétan amiket írtál:
sudo apt-get autoremove --purge rhythmbox totem totem-common libtotem-plparser12
Ha valamelyik már nem lenne fönt, akkor azt hagyd ki.
-
Sok szerencsét az MPlayerhez, remélem nálad jó lesz, én csak szenvedtem vele így önmagában. Azért egy próbát megér egy VLC is, max leszeded ha nem lesz jó, de érdemes kipróbálni több videó kimenetet is esetleg...
A mocot úgy kellé használni, hogy terminálba beírod, hogy "mocp" és ütsz egy entert. A többit látod, elnavigálsz a lejátszani kívánt zenefájlig és enter.
#22601: na, akkor jó, már tudsz filmeket is nézni. Régebben egy korabeli 500-as procival annyira azért nem ment a buli.
-
válasz
upszilon #22578 üzenetére
Ezért raktam idézőjelbe a "szakembert", nyilván nem hivatalból vagyunk itt a fórumon, az Ubuntus meg Linuxos szakembereket, akik ebben dolgoznak, na őket nem itt kell keresni. Éppen ezért írtam, hogy talán egy ennél számodra megfelelőbb fórumot kellene keresned. Mi osszuk az észt igen, lehet, próbálunk segíteni. Cserébe nem kérünk semmit, de elvárjuk, hogy megfelelő hangvétellel szóljanak hozzánk, és ne mondjanak el mindenféle gyökérnek amiért itt vagyunk és megtesszük ami tőlünk telik.
Igazából én arra gondoltam, hogy az lenne a legjobb, ha egyszerűen a Te hozzászólásaid felett átsiklanánk, és tüntetőlegesen nem vennénk tudomást róla, hogy itt vagy. Mert ha valaki már mer bármit is írni, annak ha meg is köszönöd, az olyan keserű ízű köszönöm, tudjuk, hogy Ő is csak egy balek... -
válasz
csibor #22572 üzenetére
Azok az értesítési területen vannak, azt kell visszarakni:
Hozzáadás a panelhez -> Értesítési terület(#22573) mzx: én a VLC playert használom, de 500 MHz-es processzoron szerintem egy lejátszó sem fog neked normálisan lejátszani, egyszerűen kevés hozzá a proci. Maximum nagyon alacsony bitrátájú videókban gondolkodhatsz, Windowson sem lenne másképp.
-
válasz
upszilon #22566 üzenetére
Én igazából csak azt nem értem, hogy mi a valódi célod evvel? Mármint az Ubuntuval? Mért kell használnod? Azért tán mert ingyen van? Az nem lehet, van Windowsod is. Azért mert könnyű használni? Az nem lehet, láthatjuk, hogy csupa szenvedés. Azért mert kíváncsi vagy, szereted az új dolgokat kipróbálni és mert unatkozol is? Igen, ez lehet, de mért kell emiatt szapulni valamit, meg itt mindenkit?
Megnyugtatlak, hogy senki sem akar félrevezetni, direkt kitolni veled, csak jót akarunk, semmi mást. De eléggé irritáló már, mikor negatívan kritizálsz mindenkit, vádaskodsz, hogy ellened vagyunk, hogy olyan módszereket írunk le amelyek egyáltalán nem működnek, sőt igazából mi ki sem próbáltunk semmit azok közül amelyeket leírunk.Tudod, nem muszáj ám minden problémával a fórumba írogatni, ott a Google, abba bepötyögve számos problémára lelsz megoldást. Ami kérdés benned felvetődik, biztosan másnak is már eszébe jutott, le van már írva valahol a megoldással egyetemben.
Ha nem tartasz minket elég jó "szakembereknek", akkor menjél egy olyan fórumra, ahol "okosabbak" vannak, a HUP jó lenne, ott vannak páran hasonló mentalitással is. Vagy ott az egész internet, mi kis ország vagyunk, számos remek angol nyelvű fórumot találhatsz.
-
válasz
Sk8erPeter #22564 üzenetére
Inkább az a Total Commanderrel a baj, hogy a mindennapokban használhatatlan, hiszen nem lehet filmeket lejátszani, képet megjeleníteni, egy csomó minden nem megy, társítani nem lehet. A Krusader megfelelően beállítva, számomra már-már tökéletes, csak egy párszor használok TC-t, ha éppen összehasonlítok, darabolok, egyesítek, ilyenek.
(#22567) mzx: nem, mozgóképen nem játszik le, de arra van megfelelőbb lejátszó is. Ezt az Audacioust meg ha beállítod, akkor nagyon frankó, kinézet, billentyűparancsok, ilyesmi... és még equalizer is van benne.
-
apt-cache search "keresendő dolog"
Vagy még jobb aptitude-vel keresni, az a csomagnevekben keres csak, így jobb:
aptitude search "keresendő dolog"
Egyébként felnyomtam én is ezt a lubuntu-desktopot virtuális gépen, egész kellemes. Elsősorban a Gnome-ra emlékeztet, máris jól kezdődik, aztán annál kicsit szebb. Ha minden igaz, akkor a 10.04-nél már jön ki Lubuntu is igaz?
#22536: egy másik csomagkezelő már foglalja (Synaptic, esetleg másik terminálban aktívan dolgozik, stb.), egyszerre csak egy mehet.
-
Én Audacioust használok zenelejátszásra, azt tudom ajánlani kipróbálásra maximum.
A "http://ubuntu.hbr1.com:19800/trance.ogg" rádió lejátszásakor 3%-nyi procihasználatot produkál folyamatosan, ezt egy 1.6 GHz-es 3 magos proci 1 magjára kell érteni.
Bár ez 80 KBPS-es folyam, sokkal terhelőbb a 128-as sem lehet.
Ettől függetlenül lehet nálad nem lesz olyan jó, de egy próbát megér azért talán.Persze a terminálosnál nincs kímélőbb.
Csak tudjon netes rádiót játszani... -
válasz
CHIPman #22523 üzenetére
Jah, most kapcsolok. Miért akarnád a /bin-be telepíteni ezt az exe-s fájlt? Eleve jogod sincs hozzá, így nem is tudnád, illetve mégis, de elég értelmetlennek tűnő megoldás lenne...
Nálam az volt, hogy feltelepült, de nem indult el. Ha kilőttem akkor pedig a feltelepített helyéről újra telepítésbe akart kezdeni. A 2.0 nem csinálta ezt, hanem helyből indult. Illetve ha a beállítás fájlok ott voltak mellette, akkor az 1.8.5 is rendben elindult. -
-
válasz
CHIPman #22517 üzenetére
Elemeztem a problémát. Van rá több megoldás is, hogy működjön a uTorrent. Vagy használod a 2.0 bétát (amit egyébként már régóta használok és teljesen jó), vagy telepítés után kilövöd a rendszerfigyelővel, a könyvtárába másolsz pár fájlt, ami a beállításokat tartalmazza, utána már elindul.
Ezeket a fájlokat feltölthetem, csak pár KB ha érdekel.
Illetve úgy tűnik, hogy úgy is jó, hogy ha nem a Program Files mappába telepíted, hanem a Wines téren kívülre, mondjuk a saját könyvtáradba. -
-
válasz
CHIPman #22478 üzenetére
Levágsz a partícióból, létrehozol egy újat, átmásolod az adatokat és formázod. Majd visszamásolod az adatokat a már új fájlrendszerre, törlöd a létrehozottat és visszaállítod az eredeti méretét. Persze ha Windowst is használsz, akkor NTFS az ideális számodra, hogy onnan is elérd a tartalmát. Amúgy én aMSN-t használok, van hozzá plus plugin is, mindig elküldte eddig az üzeneteimet, a Windowsos MSN-nél többet dobott vissza ha terhelt volt a net. Én sem használok Deluge-t, a uTorrentet használom, megy.
He-he, kipróbáltam, és ha az egér görgőt lenyomom, akkor "s" betűket ír.
-
válasz
CHIPman #22476 üzenetére
Akkor Windows alól ellenőriztesd le. De mivel ott nem látja, esetleg örökre eltűnik amit Ubuntu alatt csinált. De még az is egy jó megoldás, hogy egyszerűen csak Ubuntut használsz, hisz ott megfelelően "látja" az összes fájlt, és akkor már átválthatsz natív fájlrendszerre is, ami még nagyobb biztonságot ad.
-
válasz
CHIPman #22460 üzenetére
Rendesen lecsatoltad az NTFS partíciót mielőtt újraindult volna a gép? Ilyen probléma tipikusan olyankor fordul elő, ha lecsatolás nélkül lehúzod a háttértárat. Esetleg régebben egyébként is előfordulhatott, de mára már elég kiforrott a fájlrendszer kezelése. Ha Ubuntu alatt viszont jó, akkor csinálj egy fájlrendszer ellenőrzést. Vagy próbálkozz áthelyezéssel, visszamásolással.
-
válasz
Neil Watts #22457 üzenetére
Párszor már leírtam itt, csak annyit tettem, hogy a Windows/Fonts mappából a /usr/share/fonts könyvtárba másoltam át a Wines betűtípusokat, ennyi. Ha van Licenced hozzá, akkor megteheted.
-
válasz
Neil Watts #22448 üzenetére
Esküszöm, már kifolyik a szemem, annyira nézem, keresem, hogy mit kell nézni a betűkön, hogy mi lenne az igényed. De csináltam egy Firefoxos képet én is, nézd meg, hogy ez, hogy tetszik.
-
válasz
upszilon #22408 üzenetére
Bocs, hogy csak most írok, ha félbemaradt, akkor beírod ugyanazt mint az előbb, csak az mimms után írsz egy "-r"-t. Szal az előbbi példával élve így nézne ki:
mimms -r mms://ondemand.video.t-online.hu/origo/egeszseg/gyogytorna/dornyei_marianna_gyogytorna.wmv?MSWMExt=.asf gyógytorna.wmvEkkor ugyanonnan folytatja ahonnan abbamaradt, építi tovább a fájlt.
-
válasz
upszilon #22382 üzenetére
Tessék, még egy működő megoldás, bár sajnos terminálos, de egyszerű:
Megnyitod a terminált, beírod, hogy
apt-get install mimms
mimms mms://ondemand.video.t-online.hu/origo/egeszseg/gyogytorna/dornyei_marianna_gyogytorna.wmv?MSWMExt=.asf gyógytorna.wmvÍgy a saját könyvtáradban megtalálod gyógytorna.wmv néven, amint letöltődött nézheted, 290,76 MB.
-
válasz
upszilon #22382 üzenetére
Letöltöttem nem egyszer már, de mint már a legeslegelején is írtam, nem az egész jön le úgy ahogy van, hanem a netről húzza le így is a tartalmat. Ez sajnos nem flash, nem tudod kimenteni a letöltött tartalmat sem, de még így is elég kényelmes, hisz könnyedén megnézheted mikor akarod, a net manapság már nem lehet akadály, bár tudom, hogy így nem az igazi. Erről nem én tehetek, hogy ez ilyen, valószínűleg direkt csinálták meg így. De így is biztosan meg lehet oldani azt, hogy az egész média birtokába juthassál, maximum fel kell venni a tartalmat egyszer és kész, erre vannak programok, megoldások...
Az ftp szerverükhöz jelszó kell, így onnan nemigazán lehet levadászni. -
Most pontosan, hogyan érted azt, hogy hogyan kell telepíteni? Most teljesen az alapoktól kell elmagyarázni, a csomagkezelést, tárolókat, stb., vagy csak letöltöttél valamit amit nem tudsz felrakni?
Egyébként az Ubuntu szoftverközpont is egyre jobb lesz, már nem kell annyit kattintgatni, hogy felrakhassunk cuccokat a gépre, és ilyen kezdő felhasználóknak nagyon is ideális megoldás lehet, könnyű eligazodni benne.
-
válasz
upszilon #22372 üzenetére
Nem azért mondod, de én leírtam a lehetőségeket, majd az magyaráztam, hogy külső lejátszóval, nevezetesen VLC-vel, hogyan tudod lejátszani. Főleg azért, mert le is akartad tölteni, gondoltam így a legjobb, hisz bármikor megnézheted, csak net kell hozzá, nem kell keresgélned. Én csak erre mondtam, hogy ezt kipróbáltam, de mint láthatod, akár a böngészőben történő lejátszás is gond nélkül mehet.
Az ember segíteni akar, de Te csak mindenkit kritizálsz, hülyének nézel, mintha Te lennél a "Jani". Biztos most is csak próbára teszel minket, hogy hány ostoba válaszol neked.
Szerintem belőled itt szinte mindenkink elege van, mindenkit lenézel, megítélsz, magadat meg elfelejted az ítélőszékre beültetni...
Ne használj Ubuntut, örök időkre felejtsd el már csak a Linux szó is! Nem neked való és kész.
Már egyszer elmentél, és szeretnélek megkérni, hogy menj el még egyszer, és ne is nézz vissza, ne akarj másokból, de leginkább magadból hülyét csinálni. A múltkori beírogatásod éppen elég volt, már pontosan értem, hogy mért tiltottak ki már téged azelőtt innen... -
válasz
upszilon #22348 üzenetére
Látom közben ráleltél a plugines megoldásra. Amúgy nem, nálam nem megy a lejátszás a böngészőben, nem is telepítettem semmilyen plugint, főleg, hogy Operát használok, ott a Firefoxos beállításokkal nem mennék sokra. Én a letöltős majd lejátszós megoldást használom, ha nagy ritkán szükség van rá.
A Firefoxban a jobb egérgomb megnyomására mindig előjön egy menü, próbáld meg úgy akkor, hogy a szövegnél kattintasz és ott biztosan előjön. Ugyanúgy, a View Page Info-ra kattints, majd a Media fül alatt megtalálod a keresett címet. Vagy akkor a menüsávnál Tools -> Page Info, esetleg Ctrl+I (i).
Ennél jobban nem tudom elmagyarázni sajnos... -
válasz
upszilon #22340 üzenetére
Egyrészről onnan tudod, hogy nem játsza le, hanem kiírja, hogy beépülőt kell letölteni hozzá, ad egy linket. Ha a linkre a Microsoft oldala jön be, gondolhatod, hogy nem véletlen, hogy nem megy egyből.
Mondom, a legegyszerűbb, hogy akkor Firefoxban a megnyitott oldalon Jobbegérgomb, majd a View Page Infót választod és a Media fülnél megtalálod a címet, Embended típusút kell keresned.
Letöltöd, majd lejátszod, ennyi. -
válasz
upszilon #22337 üzenetére
Nem kell varázsolni fekete ablakban semmit. Mielőtt leírtam volna a megoldást, előtte természetesen teszteltem, és jó volt. Más megoldást nem tudok, én így szoktam csinálni, ha Windows Media Video van beágyazva. Nekem is csak az Ubuntu Restricted Extras van fönnt, nem is kért pluszba semmit hozzá.
Sokszor le lett írva, nem kötelező Linux alapú operációs rendszert használni, ha nem kedveled, akkor ne erőltesd, ne legyél mazoista, használd a Windowst.#22338: Firefoxban a videó helyére jobbegérgomb, View Page Source, majd kikeresed a címet.
Vagy ennél egyszerűbb, ha a View Page Infót választod és a Media fülnél megtalálod, Embended típusút kell keresned. -
válasz
upszilon #22329 üzenetére
Vagy telepítesz plugint mondjuk a Firefoxban, ezt felajánlja egyből, hogy megnyissa egy külső alkalmazással, vagy kinézed a címét a videónak, és azt bemásolva egy lejátszóba (pl. VLC), máris megnyitja neked.
A szóban forgó beágyazott videó címe:
http://ondemand.video.t-online.hu/origo/egeszseg/gyogytorna/dornyei_marianna_gyogytorna.wmvLetölteni ugyanezen cím böngésző címsorába történő bemásolásával tudod, és akkor hozzátársíthatod a lejátszóhoz. De akkor is a netről húzza le mindig lejátszásnál.
Vagy gyors link. -
válasz
alitak #22152 üzenetére
WPA2-t vagy bármi más titkosítást használsz? Tipikusan olyankor szokott előfordulni, hogy nem tud csatlakozni rá. Lehet próbálkozni másik hálózatkezelővel, itt nemrég ajánlották a wicd-t, de gyakran még másik kernel is segíthet, de az ugye inkább kilőve. Még egy jó megoldás ha minden kötél szakad, hogy Ndiswrapperrel üzemeled be Wines drivert telepítve. Ez utóbbival jó szokott lenni, bár elképzelhető, hogy mondjuk le kell mondanod a felfüggesztés funkcióról.
Vagy vársz egy kicsit, ha egy frissítés rontotta el, talán javítják és újra jó lesz. -
Leválasztottad előtte, mielőtt nyomogattad volna a gombot? Amíg nincs leválasztva, addig nem adja ki, ha meg leválasztod, akkor meg asszem magától kiadja a lemezt. A Nautilusban könnyedén, egy kattintással megoldhatod a leválasztást (kis fölfele mutató nyilacska a csatolt meghajtónál baloldalt).
-
válasz
ntomka #22132 üzenetére
Jó, most nem akarom elmagyarázni, hogy mért nem jó, csak az a lényeg, hogy terminálból lehessen csinálni. ATI meghajtónál csak a XYZ.run fájlt lefuttatom, újraindítok és gyakorlatilag kész. Arra vagyok kíváncsi, hogy az NVIDIA meghajtónál is ez-e a helyzet, mert gyanúsan kicsi. Ha annál nem, akkor pedig a szükséges csomagok nevére lennék kíváncsi, amit fel kell rakni hozzá.
-
-
Lenne egy gyors kérdésem. Nem használok NVIDIA kártyát, ezért nem tudom, de gyanús a dolog a méretéből adódóan.
Szal ha letöltöm az NVIDIA honlapjáról a XYZ.run fájlt, ami a driver telepítő akarna lenni és csak futtatni kell, olyan 22 MB, na akkor ha ezt megcsinálom, felrakom, akkor már kész is vagyok? Mármint ha ezt felraktam, akkor már megy rendben, lesz 3D, és lesz beállításához is valami alkalmazás?
Vagy érdemesebb az "nvidia-current" csomagot felrakni a tárolóból a függőségeivel, ami csak egy, az "nvidia-settings" akarna lenni? -
válasz
body007 #22076 üzenetére
Az smplayer azért jelenik meg úgy, hogy megnyitásnál középen átlátszó, mert önmaga nem lejátszó, csak egy front-endje az MPlayernek. Az MPlayer ablakát jeleníti meg azon az üres részen mikor elkezdesz valami lejátszani, addig az nem megy, nem lesz ott semmi.
VLC player persze nem ilyen, annál nem kéne ilyennek jelentkeznie, és még nem is láttam ilyet, hogy a videó képe helyett átlátszó lenne. Gondolom minden kodek fent van ami kellhet.
A Totemmel mi a helyzet, az jól lejátszik mindent? -
válasz
The Bachelor #22060 üzenetére
Mennyire régi az az Ubuntu? Nyilván örökké nem támogatják a kiadásokat, a helyedben egy újabb kiadással próbálkoznék, vagy ha gyengébb gépre kell, akkor meg egy olyanra szánt változattal.
-
Ha minden kötél szakad, akkor telepítsed újra. A jelszavadat megadhatod nyugodtan, de jelöld be, hogy automatikusan léptessen be, akkor nem kell jelszót beírnod. Persze később akkor is fog kelleni az, hogy elvégezhesd az adminisztrációs teendőidet...
Azért elég fura, hogy a több milliárd-trilliárd () felhasználó közül pont nálad jön elő ez a jelszavas bug.
Csakénvagyok: az zavar, hogy ezt írja ki, vagy nem telepítette a frissítéseket rendben?
-
válasz
Sk8erPeter #22055 üzenetére
Őszintén szólva egyszer találkoztam ugyanezen problémával, Róland-nak adtam egy általam kreált kernelt, amely nálam tökéletes volt, de az ő Wubis telepítésénél hozta ezt a "You need to load the kernel first"-ös dolgot. Nálam Virtualboxban nem csinálta ezt Wubissal sem. A megoldás az volt, hogy a régi kernellel bebootolt, azzal tökéletes volt. Te, hogy emlékszel, valamelyik frissítés után kezdte el csinálni a dolgot?
Szal egy kézi kernel felrakással meg grub.cfg írással lehet jó lenne mikor az új kernellel bootolnál be.
Egyébként meg /home/felhasználóneved könyvtárat mentsd le, ott találhatóak az alkalmazások beállítás fájljai, meg az egész profilodé. Azokat aztán vissza lehet másolni, a jogokra persze ügyelve, egy esetleges újratelepítés után. -
válasz
V.Stryker #22052 üzenetére
Egyrészről a /etc/grub.d/ könyvtárban szereplő fájlnevek sorrendjén alapul a grub menü bejegyzések sorrendje. A számmal kezdődő nevű fájlok előbb futnak le, mint a betűvel kezdődőek.
00_header
05_debian_theme: Meghatározza a hátteret és a szöveg színét, témákat
10_hurd: Észleli a Hurd kerneleket
10_linux: Észleli a Linux kerneleket "lsb_release" parancsra alapozva.
20_memtest86+: Ha a /boot/memtest86+.bin fájl létezik, hozzá lesz adva, mint menüpont.
30_os-prober: Megkeresi a Linux-okat és egyéb operációs rendszereket a többi partíción és hozzáadja őket a menühöz.
40_custom: Egy sablon egyéni menüpontok hozzáadásához, amik hozzá lesznek adva a grub.cfg fáljhoz amikor lefut az "update-grub2" parancs. Ennek és minden egyéni fájlnak futtathatónak kell lennie, hogy hozzá lehessen adni a grub.cfg-hez.Másrészről meg a /boot/grub/grub.cfg fájlban a "menuentry" bejegyzések sorrendjét kézzel lehet változtatni, habár egy update-grub lefutásával ez elszáll.
Gondolom a Windowst akarod előbbre állítani, a 30-ast írd át valami kisebbre mint 10, mondjuk 09.
Jah de ez is érdekes lehet ebben az esetben:
/etc/default/grub fájlban:GRUB_DEFAULT - Meghatározza az alapértelmezett menüpontot. Az értéke lehet szám (0, 1, 2, stb...), vagy "saved".
- GRUB_DEFAULT=0 - Beállítja az alapértelmezett menüpontot helyzet alapján. Ahogy a régi Grub-ban, az első menüpont a grub.cfg-ben a 0, második az 1, stb.
- GRUB_DEFAULT=saved - Az alapértemezett menüpont az lesz, ami legutoljára lett kiválasztva. Ha a menü megjelenik booltolás során, a legutoljára kiválasztott menüpont lesz kiemelve. Ha nem történik közbeavatkozás, ez fog elindulni a visszaszámlálás végén, vagy ha a menü rejtve marad.
- GRUB_DEFAULT="xxxx" - Egy konkrét menüpont neve, idézőjelek közé kell tenni. Ebben az esetben a menüpont helye a menüben lényegtelen. Például: GRUB_DEFAULT="Ubuntu, Linux 2.6.31-9-generic"
Példákért, hogy hogyan kell engedélyezni a "saved" opciót az egyedi menüben, lásd az "Egyéni Felhasználói Bejegyzések" részt.Egyébként mint mindig, a GRUB 2 útmutató itt található magyar nyelven.
-
válasz
Alukard #22050 üzenetére
Érdekes megoldás ez is, mármint, hogy a Windows alól csatlakozol aztán reboot. Ezt esetleg meglehet oldani mondjuk egy Virtualboxal is, csak csatolod a virtuális géphez az USB-s kütyüt és kész. Majd leállítod... Gondolom ez így működhet és mégiscsak gyorsabb, kényelmesebb.
A pontos típusa viszont igencsak nem ártana, anélkül elég nehéz rákeresni is. Amennyire elnézem, az én Vonafonos modememhez való cuccok biztosan nem jók. Több megoldást is láttam de van ami 9.10 alatt nem működik. Hát mindegy, sok szerencsét vele. -
válasz
Alukard #22044 üzenetére
Hopp ez félre ment. Huawei 620-as, akkor nézz utána Google-ban, jobb ötletem nincsen, bár sok találatot nem hozott rá. Esetleg csak simán a T-Mobile Web'nWalk Ubuntu-ra keress rá. Én már nem emlékszem, hogy mi volt az amivel szórakoztam de tutira nem ilyen. De ehhez a Huawei cucchoz vannak csomagok valamilyen oldalon amik kellenek.
-
válasz
Alukard #22044 üzenetére
Ha letiltod az asztal megjelenését, akkor majdnem tutira nem tudják átrendezni, bár az is igaz, hogy ha értenek hozzá akkor visszaállíthatják (gconf-editor). Ha kellenek az asztali ikonok, akkor persze ez nem jó megoldás. De minden bizonnyal van erre jobb megoldás is, csak én nem ismerem.
Új felhasználót meg Unprivileged profillal hozd létre, ekkor a saját jelszavával nem tud root módban tevékenykedni. -
Nem tudsz rendszergazdaként bejelentkezni, azzal a felhasználónévvel és jelszóval tudsz belépni amit telepítésnél megadtál. A jogaid nem véletlen vannak korlátozva, de így is korlátlan jogkörrel rendelkezel ha megfelelően indítasz dolgokat, vagy adsz ki parancsokat.
A) Az a pöcök a jumper igen, ha kiveszed, akkor általában slave-re van állítva a merevlemez.
B) Nem tudom pontosan mi az, de az eepromban valamilyen program van, elképzelhető, hogy a rendszer BIOS. A checksum pedig egy ellenőrzőösszeg, ami az adat épségének ellenőrzésére való.
C) Igen, jól tudod. Az eprom és az eeprom nem teljesen ugyanaz fizikailag, de ez most mindegy. Amennyire kivettem, a PXE-E05-nek köze van a hálózati eszközhöz.
D) Az NTLDR a Windows NT operációs rendszerek betöltésére való kódsor. Ha elcsesződött, akkor ezzel nem indítható el az XP vagy a Windows 7.
E) Igen, ha ott virít a GRUB felirat a verziószámával, meg eltod indítani az Ubuntu-t, akkor az a GRUB boot menüje. Még véletlen sem hasonlít a Windowsosra.
F) Igen, Recovery módban indítva, bizonyos körülmények közepette helyre lehet állítani bizonyos dolgokat, de nem mindent probléma javítható innen.
Ha elfelejtetted a jelszavad, akkor ebben a módban meg lehet rendszergazdaként változtatni. -
-
Swapot nem kell feltétlen létrehozni, csak akkor ajánlott, ha kevés fizikai memória van a gépben. Azért célszerű a merevlemez elejére tenni, első partíciónak, mert ott a leggyorsabb az írás és az olvasás. Ez azért van, mert a tányér szélén helyezkedik el fizikailag, ott a fej alatt a "talaj" gyorsabban száguld mint a tányér belsejénél, ez gondolom érthető, kis fizika. De nem kötelező első partíciónak lennie, viszont a particionálásnál úgyis látod, hogy mit kell tenni. Egyszerűen létrehozol egy új partíciót az üres merevlemezen, a méretét megadod amennyit gondolsz (max 1-2 GB), aztán fájlrendszernek Linux SWAP-ot választasz, ennyi. Utána hozod létre a többit...
Jah és persze a /home könyvtár alá sem kell feltétlen külön partíció, csak ajánlott a beállítások könnyű megtartása végett.
Igazából az összes könyvtárnak lehetne külön partíciója, csak sok értelme nem lenne, max a /boot-nak, azt még szokták ajánlani.Na most kis szívás volt, elkeveredtem az emberekben, aztán meg szerkesztés közben eltűnt az egér meg a billentyűzet, resetelnem kellett. Áh, még jó, hogy Operát használok, vissza tudtam még tekerni, de így is veszett el az eredeti mondandómból.
Ugye, a fránya instabil Lucid, még jó, hogy nagyszerűen bírja a kiképzést az ext4, főleg az új biztonsági cuccokkal. -
mzx: #21979
Az merevlemezed tárterületét teljes egészében kezeli az alaplapod. Ugyanis ha nem "ismerné" fel a mérete miatt, akkor nem tudnád használni, valszeg megakadna bekapcsnál a gép mikor próbálja felismerni a HDD-t. Jobb esetben túllép rajta, de róla bootolni nem tudna. A Linux kernel viszont több mint valószínű, hogy kezelni már a vinyót teljes egészében is, a BIOS-tól függetlenül. Az, hogy csak 37 GB a ténylegesen felhasználható tárterület, az teljesen normális, sosem kapod meg a névleges kapacitást felhasználásra. De egyébként lehet állítani a gyártó szoftverén keresztül a merevlemez tárterületének méretét, ilyenkor ha megfelelően kicsire van az állítva, akkor lekezeli régebbi alaplap is, csak sajnos ezt az átállítást a kernel semlegesíti. Nálam volt erre példa SATA-s bővítőkártyával, amely csak olyan max 650 GB-os kapacitásig kezelt merevlemezeket. Átállítással jó volt egyből, de miután a kernelt ráeresztettem vége volt a dolognak, mert ugyan rögtön látta az egész tárterületet, de sajnos újraindításkor megint csak megakadt a boot a kártya részéről. Viszont 40 GB-os vinyónál még elképzelhető, hogy jumperrel is lehet limitálni ~20 GB-osra, azon nem foghat ki az Ubi, de itt erről szó sincs, mert a probléma nem áll fent.Az, hogy formázás után valamennyi tárterületet foglaltnak jelez a rendszer, amiből semmit sem látsz, teljesen normális, mérete fájlrendszerfüggő. Például ext fájlrendszernél fogsz Te még többet is látni, például a statikus inode foglalás miatt. Ez a méret egy nagyobb partíciónál több GB, vagy akár több 10 GB-nyi is lehet, ezt el kell fogadni.
zed01: #21980
Az mbr-es kutyulásra most nem tok mondani semmit, nem volt kedvem követni és megérteni a dolgot. De az biztos, hogy a GRUB újratelepítése/helyreállítása lenne a megoldás, mondjuk egy alternate UBI telepítő CD-ről, semmiképpen sem a Windowsos telepítővel, amely nem is látja az Ubuntut. Az "update-grub" paranccsal meg megtalálná a Windowsokat is, betenné a menübe.A boot vírust szerintem hanyagold, hacsak nem vagy benne biztos, mégsem vagy Te Upszilon kolléga.
-
válasz
Badman 4ever #21916 üzenetére
A xorg.conf-ra alapból nincsen szükség, de zárt meghajtók telepítésénél létrejön, illetve ha bármit szeretnél kézileg állítani, akkor hozhatsz létre is egyet:
sudo service gdm stop
sudo Xorg -configureA GRUB kicsit átváltozott, mert már a GRUB 2-t használja alapból a Karmic. Itt egy magyar nyelvű útmutató hozzá. A beállítására a következő fájl szolgál főként: /etc/default/grub
Aktív témák
Hirdetés
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest