- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
Ott van nekem a vaapi mint választható, de nincsen vele kép. Ez mondjuk érthető, mert nyílt meghajtóval nyomulok és HD3200-am van. Viszont Melorinnak mennie kellene, most azt írta, hogy neki sincs kép, de azt nem tom, hogy be volt-e állítva úgy neki, ahogy leírtam, vaapi kimenettel. Ezért írtam neki, hogy rakja fel a dev csomagot is, én is tom, hogy elvileg nem kell hozzá, de hát rosszabb nem lesz az biztos.
Az apt-get build-dep mplayer parancsot persze, hogy kiadtam és fel is telepített mindent rendben, anélkül nem is indult el a fordítás. Utána checkinstall következett majd kicsomagolás, átírás, hozzáadás, újracsomagolás, és készen is lett a 64 bites csomag.
-
válasz
Melorin #27092 üzenetére
Mindegy, Debian Multimédiás oldalon is találtam újabbat, akkor töltsed le onnan, az 12-es. Csak a csomagkezelő meg régebbinek mondja mert rosszul van számozva.
De talán jobban jársz azokkal amiket először linkeltem, mert nekem most hibát ad ki lejátszásnál és leállt.
Közben kiderítettem, az sds9-es lesz a nyerő, inkább azt rakd fel Te is, a 12-essel nem jó. -
válasz
Melorin #27087 üzenetére
Feltöltöttem a cuccot, innen letudod tölteni.
Teendők:
sudo apt-get autoremove mplayer
Feltelepíted először a korábban letöltött libva1 és xvba-video csomagokat (ha nem lennének fönt), majd feltelepíted az mplayer-vaapi csomagot is, végül az SMPlayert.
Beállítod kimenetnek a vaapi-t, bepipálod a hardveres gyorsítást, meg opciónak megadod a -va vaapi -t.
Elvileg ennyi, próbáld ki, hogy ad-e képet. -
Én most fordítom, csak nálam nem olyan egyszerű. Kénytelen voltam VirtualBox-ban csinálni, mert a szükséges csomagokat képtelenség a rendszeremen feltelepíteni.
Viszont tök jó, mert most, hogy feltelepítettem azt a három csomagot, SMPlayer nem átlátszó már, a videókat nagyszerűen lejátsza, olyan kimenet is jó ami azelőtt nem. -
válasz
Melorin #27073 üzenetére
Az output annak a kimenetnek a neve, ahova beállítottad a felbontást, és a xrandr parancs-nál olvastál le (nálam DVI-0 volt). A name pedig a felbontás neve, ami, ha követted a leírást, akkor a cvt szerint 1680x1050_60.00 lesz. Persze mindent látsz a xrandr parancs kiadásakor.
-
válasz
Melorin #27069 üzenetére
Esetleg kreálj egy xorg.conf-ot az
aticonfig --initial
paranccsal, csak működni fog aztán.Na, késő, milyen ügyes voltál, egyre gondoltunk.
Úgy tűnik tehát, hogy avivo-val sincs gyorsítás, na mindegy akkor. A lényeg, hogy semmivel sem vagyok akkor most hátrányosabb helyzetben a nyílt driverrel sem.
Habár frescho itt azt írja, hogy életet tudott lehelni bele, úgyhogy mégiscsak megy ha nagyon kell.
-
válasz
Melorin #27065 üzenetére
Csak akkor van hardveres gyorsítás, ha avivo-ra van állítva a kimenet. Egyébként meg gyanús, mert hát attól hardveres gyorsítás, hogy a proci válláról leveszi a terhet. De ha megy és jó, akkor mindegy.
Alt+F2 -> gksu nautilus
Vagy terminálban:
sudo rm /etc/X11/xorg.confxrandr --help -> --delmode <output> <name>
-
válasz
Melorin #27063 üzenetére
Hát, a xorg.conf-ot törölheted, a xrandr által létrehozott felbontásokat is törölheted, de, hogy ezen túl mit tudnál csinálni ha nem javulna meg, azt nem tom. Én általában ilyenkor visszaállítom a rendszert egy korábbi állapotra és kész.
Amúgy akkor most van hardveres gyorsítás nálad, meg jó is a kép már?
-
válasz
Melorin #27058 üzenetére
Miért, mekkora procid van? Nekem 1,6 GHz-re van beállítva 3 Phenom 2 mag, jól belőtt VLC-vel (nincs hardveres gyorsítás) simán viszi a h.264-es 1080p-s HD videókat, pedig nem lehet több szálon kezelést beállítani. Töltöttem le egy csomó HD-s trailert, viszi mindet gördülékenyen.
(#27060) V.Stryker: múltkor volt róla szó, hogy a /usr/lib/mozilla/plugins könyvtárba kell másolni (linkelni) a libnpjp2.so fájlt, ami nálam például a /usr/lib/jvm/java-6-sun-1.6.0.20/jre/lib/amd64 könyvtárban található.
Bár, 10.10-es Operával nem volt gondom azelőtt sem, de a 10.54-essel már csak így megy. -
válasz
Killing #27053 üzenetére
Nautilusban elnavigálsz a fájlhoz majd jobb egérgomb -> Tulajdonságok -> Jogosultságok -> Fájl végrehajtásának engedélyezése programkénthez pipa.
De fura, mert ha Wine-val van megnyitva és futtatva, és hát máshogyan nem is lehet, akkor nem kell, hogy futtathatónak legyen beállítva. -
válasz
Neil Watts #27038 üzenetére
Nálam normálisan látszódik Ambiance és Radiance témánál is. Előbbinél sötét háttérrel van világos betű, utóbbinál meg fordítva.
Esetleg próbáld meg az Options -> General -> Choose Style-nál átállítani, nálam GTK+-on van.(#27039) Melorin: SMPlayernél, hogy legyen valóban hardveres gyorsítás, ahhoz az avivo-t kell beállítani. A CoreAVC is jó, ha be van pipálva. A dekódolási szálnak annyit adj meg, ahány magod van a prociban.
Társítás: Nautilust megnyitod, elnavigálsz a fájlhoz, jobb egérgomb -> Tulajdonságok -> Megnyitás ezzel
Az AMD honlapjáról letöltött is fglrx- azzal nincs semmi gond.Claws Mail-hez telepítsed fel a claws-mail-html2-viewer nevű csomagot, akkor gombnyomásra megnézheted a leveleket HTML-ként.
-
válasz
jenei92 #27035 üzenetére
Egy lsusb parancs megmutatja, hogy valóban nem is érzékeli-e, de nem hiszem, hogy nem, mert akkor már régen rossz.
Jó lenne tudni, hogy milyen vezérlő chip van benne. Bár találtam egy fórumot, ahol azt írták, hogy Linux nem támogatja, de mintha Atheros lenne mégis, nem tom.
Más nem, mivel van hozzá XP-s driver, NDISwrapperrel jó eséllyel életre lehet kelteni. -
válasz
Neil Watts #27015 üzenetére
Attól, hogy esetleg lefagy a Fedora 13, attól még nem lesz rosszabb a többi disztrónál. Nekem az Ubuntu is fagyott már a notimon, de az a 2.6.32-es kernel hibája volt. Ettől függetlenül nekem sem szimpatikus annyira, nekem sem a világom, de nem ilyesmi miatt.
Skype kompatibilis kliens nincsen, hiszen az egy zárt cucc, csak a hivatalos progit tod használni. Habár a felhasználói felületén lehet variálni már vagy mi, de nem tom, hogy ennek vannak-e már kézzel fogható eredményei.
-
válasz
ZCoyote #27006 üzenetére
Hát, azt ne csinálj, próbáld meg nélküle. Ha kell, akkor utólag lehet swap fájlt is létrehozni. Minden attól függ, hogy mire szeretnéd használni a rendszert.
(#27004) z0d1AK: ez meg a Kubuntué. Érdekes, úgy tűnik, az kevesebbel is beéri vagy mi. Vagy csak nagyot akartak mondani, esetleg csak régebbi kiadás igényei ezek még.
-
-
válasz
ZCoyote #26999 üzenetére
Ajánlott az, igen. Mondjuk csak macera van vele, ha véletlen nem normálisan lesz leállítva a rendszer, akkor ellenőrizni kell egy másik rendszerről.
Teheted ext4-re is, akkor nincs ilyen probléma, csak az fstabban
noatime,nodiratime,data=writeback,errors=remount-ro
opciókkal kell csatoltatni, meg persze az sem árt, ha a RAM-ban van a /tmp is. -
válasz
ZCoyote #26997 üzenetére
Azt is csinálhatod, semmi akadálya neki. Mondjuk én úgy csinálnám, hogy virtuális gépre telepíteném, beállítanám meg minden, majd átmásolnám a pendrive-ra a cuccot. Persze utána kell GRUB-ot telepíteni is meg UUID-t átírni(hacsak nem dd-vel csinálja az ember), de ezek könnyen megvannak. Így gyorsabban is menne, meg kíméletesebb lenne a pendrive szemszögéből.
-
válasz
ZCoyote #26995 üzenetére
Ugyanúgy mindent azért nem lehet megcsinálni úgy, mintha telepítve lenne, mert csak egy fájlban rögzíti a változásokat. De ettől függetlenül egy csomó mindenre jó így is. Például még a /etc/network/interfaces fájlt is hiába írod át, legközelebb már az alapértelmezett beállítások lesznek benne.
Szal telepítened kell, ha teljes értékű rendszert akarsz pendrive-on is. -
válasz
kovaax #26992 üzenetére
Igen, ezt írta ki nekem is, hiszen az első parancs a háttérben fut. Csak később láttam a hibaüzeneteket, mert volt olyan amit nem tudott megfelelő jogosultságok híján törölni.
Ugye szétválasztva kicsit:
rm -rf /home/ & USER/.gconf/apps/rhythmboxUtóbbit begépelve írja ki azt amit nálad is, ezért történt a baj.
Remélem neked is törlődött a /home alatt pár dolog. -
válasz
kovaax #26985 üzenetére
Jah, hogy hogyan kezdte el törölni a /home alatt a cuccot? Nos, valószínűleg úgy, hogy én véletlen nem $-árt írtam, hanem &-et (utána kapcsoltam). Ezt nyugodtam próbáld ki Te is:
rm -rf /home/&USER/.gconf/apps/rhythmbox
Persze egyszerűbb lett volna
rm -rf ~/.gconf/apps/rhythmbox
al. A lényeg, hogy én mindenre gondoltam, nem történt baj. -
válasz
Melorin #26988 üzenetére
Az MPlayerhez kell (ajánlott) egy jó front-end szoftver is, a legjobb az SMPlayer, azt is megtalálod a Synapticban (vagy szoftverközpontban). Azt nagyon könnyen belehet állítani, fglrx-el a hardveres gyorsítás is menni fog.
(#26987) PiciKenny: ezzel elvileg tudod olvasni az ext4-et is. De elképzelhető, hogy “Windows Vista Service Pack 2" kompatibilitást kell beállítani neki és rendszergazdaként kell futtatni.
-
válasz
ArmanD. #26984 üzenetére
Feltelepíted a wine nevű csomagot (Synaptic-al vagy apt-get install wine), majd annak segítségével a játékot is feltudod telepíteni (Nautilusban jobb egérgomb, megnyitás ezzel: wine), lényegében nagyon egyszerű. Annyi, hogy 3D gyorsítás kell, hogy legyen, ezt tudod ellenőrizni a linkelt oldalon is leírt
glxinfo | grep rendering
paranccsal. Ha annak a kimenete
direct rendering: Yes
akkor jó, ha nem, akkor fel kell telepíteni a videókártya meghajtóját. HD 3850-el viszont Yes-t fog kiadni ha Lucidot használsz.
De feltelepítheted a playonlinux nevű csomagot is, annak segítségével könnyen feltudod telepíteni. Az is Wine-t használ, de egyszerűbben elboldogul vele az ember.(#26985) kovaax: /home/kendek/.gconf/apps/rhythmbox, márpedig nekem itt van, ha neked nincs, akkor keress rá a rhythmbox-ra a saját könyvtáradon belül és amit talál könyvtárat azt töröld.
A lejátszási listát elképzelhető, hogy itt találod:
/home/$USER/.local/share/rhythmbox/playlists.xml -
válasz
Melorin #26981 üzenetére
Hát, a böngészős problémádra nyilván nincs más megoldás, mármint ha a hardveres feltételek adottak, hogy egy másik böngészőt is kipróbálsz. Viszont ha kevés a RAM, akkor mondjuk érthető, mert a sok fül sok memóriát eszik, mikor az betelik, akkor ilyen dolgokat lehet tapasztalni.
Én nem használom azt a borítékos bigyulát, sőt, kifejezetten rühellem, már régen eltüntettem. De annyi biztos, hogy az nem alkalmas arra, hogy az e-mail postafiókjaidat figyelje. Viszont vannak erre alkalmazások, a tárolóban találhatsz jó párat.
Én személy szerint inkább a Claws Mail-t használom, ahhoz van rengeteg plugin, lelehet rakni az értesítési területre is, a NotifyOSD-n keresztül képes kommunikálni, tökéletes. Ellenben ilyesmit az Evolution nem tud, de a mail-notification-evolution csomag azért segíthet, ha ragaszkodsz hozzá.Az Adobe Flash Playert kellene feltenni, Synapticban megtalálod flashplugin-installer néven.
-
válasz
Melorin #26976 üzenetére
Jobb egérgomb a panelra -> Hozzáadás a panelhez.
Itt mindent megtalálsz ami kint volt alapból:
Értesítésgyűjtő, Értesítésgyűjtő munkaterület, Értesítési terület, Menü, meg ami még kell.
Más nem hozol létre egy új fiókot, és kimásolod a beállításokat belőle, majd magadévá teszed őket.Illetve ha ezt megcsinálod, akkor valszeg működni fog, mert ha törlöd a beállításokat (mármint a fájlokat), akkor valóban visszaáll alapértelmezettre.
-
válasz
Kephamos #26972 üzenetére
Töröld a /home/$USER/.gconf/apps/rhythmbox könyvtárat.
Na, most majdnem terminál parancsot adtam eme művelet végrehajtására. Kipróbáltam magamnál, erre mivel nem létezik nálam eme könyvtár, mert nem használom a lejátszót, elkezdte az egész /home alatti tartalom törlését. Olyan 500 GB-nyi adatról van szó, szépen törölte is őket, későn vettem észre már. De, volt bizony /home szinkronom, így vissza tudtam állítani minden adatot, semmi sem veszett el, kivéve egyetlen dolgot, az SG Univers mostani részét, mert azt még nem vettem bele a szinkronba, tölthetem le megint. Nem baj, úgysincs még felirat.
-
válasz
horitomy #26966 üzenetére
Elindítod a Nautilust, majd elnavigálsz a megosztani kívánt könyvtárhoz. Jobb egérgombbal kattintasz reá, majd a Megosztás beállításaira.
Bepipálod a Mappa megosztását, és ha igényli, akkor telepítteted vele a szükséges csomagokat. Aztán meg még beállítod a többi beállítanivalót ott, nagyon egyszerű, érthető minden.
Ha valamit nem engedne megosztani, akkor
Alt+F2 -> gksu nautilusSzerk.:
Na, most jó az uTorrent is és semmi szürke háttér.(#26965) Melorin: hát, akkor úgy tűnik, hogy annál nagyobbat nem enged beállítani, sajnálatos.
-
válasz
spammer #26962 üzenetére
Nem hiszem, hogy ezt egyszerűen lehetséges lenne megoldani. De azért, hogy mégis legyen kis sikerélmény, bemutatnám az aMSN példáján keresztül, hogy mégis hogyan lehet ezt a színes problémát megoldani.
Először is kukkantsunk bele az aMSN indítófájljába (/usr/share/amsn/amsn):
Ctrl+F -> icon
Na mit találunk?source trayicon.tcl ;# Docking routines for freedesktop system tray compliant docks
Aha! Szóval trayicon.tcl, nézzünk bele abba is! (/usr/share/amsn/trayicon.tcl)
Na és itt mit találunk?switch $status {
"FLN" {
set pixmap "[::skin::GetSkinFile pixmaps doffline.png]"
set tooltip "[trans offline]"
if { [WinDock] } {
set trayicon [winico create [::skin::GetSkinFile winicons offline.ico]]
}
}Szóval doffline.png, hm, de vajon hol is van ez?
Krusader, fájlkeresés... Meg is van, a /usr/share/amsn/skins könyvtáron belül mind a három alapértelmezett témában van ilyen, nekünk most a default jó lesz.
Na mit tegyünk? Csinálunk egy mentést róla, majd megnyitjuk ezt a képet Mirage-vel.
Ilyen alapból:Ha Mirage-ban a Szerkesztés menüben kiválasztjuk a Telítettséget és teljesen levesszük, akkor ilyen lesz:
Na, nézzük meg a munkánk eredményét, indítsuk az aMSN-t!
Igen, így már sokkal jobban illik az ambiance témához, de még van 28 féle ikon csak itt az aMSN-nél, amit át kell így alakítani, hogyha egységet szeretnénk.
A lényeg, hogy ezt csak így lehet, alkalmazásonként, és van ahol elég bonyolult is lenne...
-
Hm. Sokakat zavart, hogy az értesítési területen egyes ikonok háttere be volt szürkítve már pár kiadás óta. Úgy tűnik, hogy ezt a problémát javítják a Maverick-ben.
Itt egy kép róla, az aMSN ikonja volt ilyen szürke, mellette pedig az üres rész a uTorrent akar lenni, az csak sima szürkeség volt eddig, most meg csak a helyét mutatja (néha látszódott azért az ikon is).Egyébként ezen ikonok, amelyek régen szürkítve voltak, azok a panel újraindulását követően még mindig nem jelennek meg újra, habár a Karmic kiadását követő pár hét múltán ezzel a problémával nem találkoztam már, úgyhogy nem gond.
-
válasz
ntomka #26947 üzenetére
Ez jó tényleg, csak nem értem, hogy mennyiben segíti Melorint, hogy a kívánt felbontást beállítsa a monitorának. Hiszen ez a NotifyOSD beállítására való...
(#26948) Melorin: és mi van a xorg.conf fájl 24. sorában? Mert mintha valamit hiányolna.
Mi a monitorod pontos típusa? Arra is rá lehet keresni akkor... -
Szervert sosem próbáltam őszintén szólva, jó nekem a sima desktop telepítő is. Mikor az Indítólemez-készítővel csinálod a pendrive-ot, meglehet adni, hogy mennyi helyet hagyjon tárolásra, ahova menti a módosításokat. Akkor telepíthetsz csomagokat, átállíthatsz dolgokat és a legközelebbi indításnál is megmaradnak ezek.
-
válasz
V.Stryker #26934 üzenetére
A véleményem annyi, hogy a menüje nagyon rossz, használhatatlan, és nem kompatibilis az alkalmazásommal, nem jó, fúj, ronda és zöld.
Komolyan szólva, én nem használnám az Ubuntu ellenében, az a pár dolog amiben eltér nem nagy dolog.
Persze ha ntomka-t kérdezed, akkor nagyon király a rendszer, baba meg minden.Próbáld ki és kiderül, ezen ne múljon.
-
válasz
Melorin #26930 üzenetére
Nyílt meghajtóval és DVI csatlakozóval nekem van ilyen felbontásom. De VirtualBox alatt, a már leírt módon (xorg.confba írás) is sikerült 1680X1050-es felbontást beállítanom.
Jelszóval? A saját felhasználói fiókodat csak Te használd és kész, egyébként meg képernyőkímélőnél, képernyő zárolásnál és képernyő kikapcsolás után is kérhet jelszót...
-
válasz
Melorin #26928 üzenetére
De gyakorlatilag Te most feltelepítetted a tárolóból is meg az AMD honlapjáról letöltöttet is a rendszerre? Mert akkor azok szépen összekeveredtek.
Előbbit a csomagkezelővel tudod leszedni, utóbbit meg terminálból kiadott paranccsal:
cd /usr/share/ati
sudo sh ./fglrx-uninstall.shAztán újratelepítés...
De amúgy milyen GPU-d van? Ha a HD5000-es szériánál régebbi, akkor bőven elég lehet a nyílt meghajtó is neked, hacsak nem pályázol a hardveres videógyorsításra, mert akkor az fglrx mégiscsak kell. -
Amit én csináltam alkalmazást az nem kifejezetten erre használható, bár alkalmas lehet, ha a /home könyvtár egy külön partíción található. De gondolom jelen esetben az egész egyben van, így az elmentett rendszer is törlődne, nem lenne mit helyreállítani.
De nincs is szükség rá, hisz 5 lépésből megvan az egész:
1. mentés (rsync)
2. formázás
3. helyreállítás (rsync)
4. UUID csere és fájlrendszer típus átírás
5. GRUB helyreállítás -
Mi lenne, ha Te is úgy csinálnád mint én, hogy pendriveról üzemelteted a rendszert?
Nálam egy egyszerű Live rendszer fut úgy, hogy a beállításaimat megjegyezze, ehhez csak egy 1 GB-os pendrive-ra volt szükségem. A merevlemez meg nem forog, nem használódik, nem termel hőt, nem fogyaszt benne... -
válasz
Melorin #26907 üzenetére
Akkor töröld ki a fájlt, nem szabályosan írtad bele a dolgokat, nem tudta megemészteni.
Vagy Live rendszert indítsál, vagy helyreállítási (csökkentett) módban indítsad a rendszert (bootnál nyomva tartod a Shift-et és bejön a menü). Utóbbinál a root shell promtot kell választanod a bejövő menüből, és kiadnod a következő parancsokat:
rm /etc/X11/xorg.conf
rebootKreálsz új xorg.confot és kezded előről...
-
válasz
Melorin #26904 üzenetére
Érdekes, mert nálam az X-el is működik, de akkor ez valószínűleg azért van, mert újabb xorgot használok (vagy nem nagy X-et írtál, pedig én azt írtam, nem mindegy!). Akkor a Xorg -configure működött volna nálad (nagy X-el!), most már mindegy...
Alt+F2 -> gksu nautilus
Elnavigálsz a fájlhoz és gedittel megnyitod, így már el fogja tudni menteni. -
-
UNetbootin
De memória teszteléséhez nem ez a legjobb választás, mivel a vele készítettben nincsen olyan menü bootnál. Vannak ahhoz sokkal jobb alternatívák, akár a Hiren's BootCD, igaz az nem túl legális...
Vagy éppen ez is egy jó leírás a Memtest pendrive-ra való varázslásához... -
válasz
ntomka #26839 üzenetére
Akkor (Lucidnál):
sudo gedit /usr/share/polkit-1/actions/org.freedesktop.udisks.policyRákeresel erre:
<action id="org.freedesktop.udisks.filesystem-mount-system-internal">Majd ezalatt az <allow_active>auth_admin_keep</allow_active>-et átírod <allow_active>yes</allow_active>-re.
Elvileg ennyi.
-
válasz
ntomka #26834 üzenetére
1. Gondolom ha a felhasználók jogosultságainál a Felhasználói fájlrendszerek csatolása elöl kiveszed a pipát, akkor majd kér jelszót. Bár nem próbáltam.
2. Ehhez kernelt kell fordítani, amit megfelelően bekonfigurálsz.
Letöltöd a forrást (Synaptic, gyári kernel), majd kicsomagolod. Belemásolod a jelenleg használt kerneled konfigurációs fájlját, amit a /boot alatt találsz config-2.6.32-XY-generic néven, de úgy, hogy átnevezed .config-gá.
Kiadod a parancsot, make menuconfig, majd ellépkedsz a Power management and ACPI options -> CPU Frequency scaling -> Default CPUFreq governor -hoz és bejelölöd az Ondemandot alapértelmezettnek.Annyit még meg kell tenned, hogy bemész a Kernel hacking-be, és ott a Compile the kernel with debug info elöl kiveszed a pipát. Ha ezt nem teszed meg, akkor GB-os méretű kernelt is kaphatsz, amúgy meg csak pár tíz MB-osat. Megjegyzem, hogy fogalmam sincs még mindig, hogy Ubuntuéknál hogyan tudnak ezzel együtt kis kernelt fordítani, a Debian kernelénél sincsen ez bepipálva...
Ha megvagy, akkor kiadod a fordításhoz a parancsot, megvárod míg megcsinálja, majd telepítheted is. Ha ezt a kernelt használod, akkor már rögtön Ondemand-on indul a rendszer.
-
válasz
#40553216 #26829 üzenetére
A Maverick tárolóit közben olyannyira felvettem én, hogy a Lucidéira nincs is semmi szükség, mert ez előbbiben is benne van minden olyan ami az utóbbiban is. Viszont a partner tárolóról még ugyanez nem mondható el. Csak azért írom, mert ha kiveszed Te is a Lucid tárolóit, akkor gyorsabban lefut az update, hisz nem kell annyi cuccot letölteni.
deb http://archive.ubuntu.com/ubuntu maverick main universe restricted multiverse
deb http://security.ubuntu.com/ubuntu/ maverick-security universe main multiverse restricted
deb http://archive.ubuntu.com/ubuntu maverick-updates universe main multiverse restricted
deb http://archive.ubuntu.com/ubuntu maverick-proposed universe main multiverse restricted
deb http://archive.ubuntu.com/ubuntu maverick-backports universe main multiverse restricted
deb http://archive.canonical.com/ubuntu maverick partner
deb http://archive.canonical.com/ubuntu lucid partner -
-
válasz
qwertly #26816 üzenetére
Próbáltad már esetleg az NDISwrapperrel és Widnows-os (XP-s) INF-ekkel beüzemelni?
Amúgy a gép tesztelésének linkje helyett a kérdéses eszköz pontos megnevezése sokkalta többet segítene, ahelyett, hogy a működő eszközök típusát sorolod fel, aminek semmi értelme... Ennyiből az derül ki, hogy valami Broadcom lehet. -
válasz
Eastman #26774 üzenetére
A PH!-s kijelentkezgetésektől már nagyon elegem van nekem is. Pár napja egyfolytában vissza kell jelentkezgetnem, állandóan kilép. Egyszer írok valamit, utána meg írnék még egyet és már kéri megint. Eddig ezzel nem volt gond sosem, nem tom most mi van. Ma már két számjegyű a bejelentkezéseim száma itt.
A Xubuntus gondodra megoldás lehet az, hogy csökkentett módban indítod a rendszert és beírod, hogy passwd felh.neved., így megadhatsz új jelszót. -
-
válasz
ntomka #26761 üzenetére
Aha, nem voltam elég figyelmes, de most már meg is van.
Szerkesztés -> Beállítások -> Haladó -> Hálózat -> Beállítások -> Kézi proxybeállítás
Látszik, hogy nem nagyon használom a Firefoxot.(#26760) danaboy: Ajánlom ezt az oldalt, ott van egy csomó országokra bontva. Régebben több magyar is volt itt, most úgy nézem csak egy van, de az működik is, most próbáltam.
-
válasz
danaboy #26758 üzenetére
Valószínűleg csak nem jól tetted fel a kérdésedet először, pontosítani kellett volna...
Keresel egy működő proxy szerver címet, aztán beüzemeled. Firefoxban ezt asszem kiegészítőkkel lehet megtenni, Operában pedig az alapszolgáltatások része. Az, hogy router mögött vagy, az egyáltalán nem gond. -
válasz
Neil Watts #26749 üzenetére
De azért, hogy HD videókat nézegessek, ahhoz nem értelmetlen betenni egy GTX295-öt?
Van valami értelmes dolog még amire valóban érdemes lehet használni ilyet Ubuntu alatt? Mert játszani nem tok vele ugye, bár nem is áll szándékomban. -
Nem nagyon volt dolgom nVidia karesszal Ubuntu alatt. Lehet hasznosítani videokódolásnál az erejét (CUDA) egy GTX295-nek, vagy hót felesleges csak HD videók tehermentes lejátszásához egy ilyen két GPU-s szörnyeteg, amikor rengeteget fogyaszt már alapjáraton is?
Csak mert itt van egy az asztalomon és azon gondolkodom, hogy ha be is rakom a gépbe, mit tudok vele kezdeni... -
válasz
Speeedfire #26723 üzenetére
Na végre, találtam egy jó adaptert a szkenneremhez.
Itt vannak a képek az irigykedő szemeknek, mint múltkor: -
-
válasz
ntomka #26711 üzenetére
A verziója annyiban tér csak el a Lucidban levőtől, hogy 8.723.1-0ubuntu3 helyett 0ubuntu4 a vége. Az xserver-xorg-core függőségéhez nem ír konkrét verziószámot.
Szerencsére engem ezek a meghajtók most nemigazán izgatnak, mindegyik gépemen tudom használni a nyílt meghajtót, amikkel nincs is semmi bajom.(#26712) PuMbA: egyelőre a Maverick tárolójában nincs benne az 1.8-as Xorg, így ez nem probléma.
(#26714) ntomka: bizonyára működne ha a 2.6.32-es kernelt használnád, mert mint írtam, új Xorg még nincs a tárolóban.
-
válasz
ntomka #26709 üzenetére
Nem is a kernel a lényeg, hanem az egész rendszer. A Maverickre értettem a várakozást, ami ugye még jó sokára jön. De úgysem használtam nagyon eddig sem stabil kiadást, most minek tenném.
Persze ilyenkor nagyon fontos a rendszer visszaállíthatósága, de ezt már megoldottam. -
Aki nem bír várni, az máris felveheti a Maverick tárolóját, pár száz frissíteni való lejön már róla.
Cím:
deb http://archive.ubuntu.com/ubuntu maverick main universe restricted multiverseMint látjátok, van új, 2.6.34-2-es kernel is már. Eddig minden rendben, ugyanúgy megy a rendszer mint előtte.
Visszaállítási pont készítése viszont ajánlott. -
válasz
Gucunja #26701 üzenetére
Az alól Wubit tudsz telepíteni. De ha teljesen különállót akarsz, akkor Windows alól az UNetbootin segítségével kreálsz bootoló pendrive-ot és telepítheted. Ha az elkészített pendrive nem működne megfelelően, akkor érdemes lepucolni teljesen, szal új partíciós táblát létrehozni, majd úgy ráereszteni a cuccot. Én mondjuk az Ubuntu saját alkalmazását szoktam használni, mert az kicsit jobban megcsinálja (mint az eredeti CD úgy működik). De ahhoz el kell indítani egy Live rendszert virtuális vagy másik, optikai meghajtót tartalmazó gépen.
-
válasz
#40553216 #26693 üzenetére
Manuált elkezdtem írni hozzá, ha kiadod a man rendszerment parancsot, akkor elő is jön, csak aztán annyi is az egész, szal semmi. Valójában ami látszik azt könnyű használni, de persze egy kis leírás kellene hozzá. Ezt megfogom csinálni természetesen, csak előtte jobb dolgom is akadt, mint, hogy ezzel foglalkozzak.
Sokat gondolkodtam, hogy hogy legyen. A felhasználók könyvtárairól konkrét mentés nem készül, csak a 64 MB alatti rejtett, vagy rejtett könyvtárakban leledző fájlokról. Ez azért van így, mert normál esetben ezekben a könyvtárakban rengeteg adat lenne, nem lehetne elmenteni ezeket úgysem. Tehát, ha ebben a könyvtárban van ilyen fájl, ami a kritériumoknak nem felel meg, akkor azok állapota nem fog megváltozni helyreállítást követően, ugyanott maradnak, hiszen az adatvesztést senki sem szereti.
A /home könyvtár alatti adatainkról készíthetünk véletlen törlés ellen szinkron mentést, amely gyorsan elkészül és nem foglal szinte semmi helyet.A rendszer mentésénél pedig csak az alábbi könyvtárak tartalma mentődik el:
bin, boot, etc, lib, lib32, lib64, media, opt, sbin, selinux, srv, usr, var, vmlinuz*, initrd*
A media alatt a csatolások tartalma természetesen nem, csak a nevük. A többi fő könyvtárnak csak a neve marad, amelyik létezik. Az ezeken kívüliek megint csak nem mentődnek, hisz lehet ott akármi, több GB-os fájl, könyvtár, lehetetlenség mindent elmenteni, és itt a konkrét rendszer visszaállíthatósága a cél. Visszaállításnál ezen adatok megmaradnak, hogy ne vesszenek el. (Nekem pl. ott van a gyökérben a swap fájl, értelmetlen lenne elmenteni, és csak növelné az időtartamot.) -
Kiírod, bootolsz, mikor megjelenik alul a kis billentyűs ikon, akkor nyomsz egy gombot és kiválasztod a nyelvet, meg az Ubuntu kipróbálása a számítógép módosítása nélkült. De olyat is csinálhatsz, hogy feltelepíted Windows alá mint egy programot (Wubi), később meg letörlöd ha nem kell már.
-
válasz
fradi81 #26656 üzenetére
A Master Boot Recorban van a partíciók információi, mint elhelyezkedésük, méretük, stb.. Ha változtatsz ezeken az információkon, akkor utána semmiképpen sem!, vagyis még véletlenül se! állítsd vissza a régi MBR-t! Szerencsédre még tudod csatolni a partíciókat, így letudod menteni az adatokat. Esetleg állítsad vissza az összekutyulás utáni MBR-t, és a particionáló programmal rakjál rendet. Ha ez nincs meg, akkor particionáld újra az egészet.
-
válasz
body007 #26646 üzenetére
Elég csak maga a kernel is, de persze nem árthat ha a headers csomagok is fent vannak, éppenséggel kelhet ha modult kell fordítani a kernelhez (pl. VirtualBox).
Más egyébre nincsen szükség. De érdemes akkor már a 2.6.34-es kernelt feltenni Oga-tól, van hozzá PPA tároló, az tartalmazza az Ubuntu patch-eket is. -
válasz
TrollBalint #26638 üzenetére
gconf-editor (nem root jogokkal indítva)
apps -> nautilus -> preferences -> show_desktop, ellenőrizd, hogy be van-e pipálva.
desktop -> gnome -> background -> picture_filename, itt kell lennie a kép linkjének (ami elérhető legyen mindig). A draw_background legyen bepipálva.
Elvileg ennyi, kell lennie képnek ezek után és a jobb klikknek is működnie kell.
A Compizoshoz elvileg annyi kell, hogy a show_desktop ne legyen kipipálva, nálam jól működik így. -
-
válasz
#16820480 #26609 üzenetére
Esetleg azzal megpróbálkozhatsz, már ha az a probléma még fennáll, hogy nem indul magától a Compiz, hogy az indítópultba felveszel egy ilyen parancsot:
compiz --replace
Ez a parancs AMD GPU-nál, legalábbis nyílt meghajtóval alapnak mondható, különben jó eséllyel nincs Compiz indulás után, még néha így sem (ilyenkor hasznos a Fusion Icon).
Amúgy meg próbálj többször is bootolni az új kernellel, múltkor nekem sem ment elsőre, de aztán jó lett.
Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged