- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Elődje legnagyobb hibáját javítja az iPhone 17e
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Aktív témák
-
Nimrod
addikt
Rég volt bármiféle problémám Ubival, de sajna most van.
A helyzet a következő.
Azt tapasztalom, hogy közel egy hete lassú a rendszer, illetve annak tűnik, de nem minden. Képek és filmek megnyitása lett pokolian lassú, film esetén közel 10 másodperc kell neki, hogy észhez térjen. Utána viszont jó, tehát valami cache problémára gyanakszom.
Azt láttam, hogy van egy thumbnails mappa a képeknek, ezt kézileg többször is kitakarítottam, de látszólag nem segít semmit. Fogalmam sincs, hogy mi lehet a probléma, semmi újat nem telepítettem, csak az automatikus dolgokat.
Torrent futott mostanság, kicsit el is fogyott miatta a szabad hely, gondoltam, hogy az is lehet a baja. Megnéztem a hely kihasználtságát és az rendben, közel sincs tele a winyó.
Két partíció van, egy az XP-nek és egy a Linuxnak, előbbi félig üres, utóbbi körülbelül 1/3-a szabad most.
Régebben rengeteg képet az XP-s partíción tároltam, de a Linux alól kezeltem (megnyitás, ha kellett akkor szerkesztés és mentés másként a linuxos partíció alá, ami ext3 egyébként). Most ott tartok, hogy másodpercekig vár és szenved, mire megnyitja, majd ugyanez ha becsukom (pillanatra kifagy az asztal).
Bármi ötlet?
Szerk.:
Annyi még hogy nézegettem a futó alkalmazások listáját, de semmi olyat nem találtam, aminek nagyobb kapacitás kellene.
Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Horgász topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Assetto Corsa EVO
- Anime filmek és sorozatok
- Gitáros topic
- Witcher topik
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- iPhone 13 128Gb 100%(1év Garancia)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4167, 94% Akksi
- Alkalmi vétel! Akció! Számla + garancia! Apple Macbook Pro 14 - Apple M3 Pro Chip!
- Használt Radiolink AT10 II távirányító készlet / 12 hónap működési jótállás
- Hario MINI MILL SLIM PLUS tekerőt keresek, mert elveszett
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest