Hirdetés
- Honor Magic V2 - origami
- Megjöttek Magyarországra a Redmi Note 15-ök, január 22-től ennyiért kaphatók
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Aktív témák
-
Nimrod
addikt
Rég volt bármiféle problémám Ubival, de sajna most van.
A helyzet a következő.
Azt tapasztalom, hogy közel egy hete lassú a rendszer, illetve annak tűnik, de nem minden. Képek és filmek megnyitása lett pokolian lassú, film esetén közel 10 másodperc kell neki, hogy észhez térjen. Utána viszont jó, tehát valami cache problémára gyanakszom.
Azt láttam, hogy van egy thumbnails mappa a képeknek, ezt kézileg többször is kitakarítottam, de látszólag nem segít semmit. Fogalmam sincs, hogy mi lehet a probléma, semmi újat nem telepítettem, csak az automatikus dolgokat.
Torrent futott mostanság, kicsit el is fogyott miatta a szabad hely, gondoltam, hogy az is lehet a baja. Megnéztem a hely kihasználtságát és az rendben, közel sincs tele a winyó.
Két partíció van, egy az XP-nek és egy a Linuxnak, előbbi félig üres, utóbbi körülbelül 1/3-a szabad most.
Régebben rengeteg képet az XP-s partíción tároltam, de a Linux alól kezeltem (megnyitás, ha kellett akkor szerkesztés és mentés másként a linuxos partíció alá, ami ext3 egyébként). Most ott tartok, hogy másodpercekig vár és szenved, mire megnyitja, majd ugyanez ha becsukom (pillanatra kifagy az asztal).
Bármi ötlet?
Szerk.:
Annyi még hogy nézegettem a futó alkalmazások listáját, de semmi olyat nem találtam, aminek nagyobb kapacitás kellene.
Aktív témák
- Honor Magic V2 - origami
- Assetto Corsa Rally
- Suzuki topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- BestBuy topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Megjöttek Magyarországra a Redmi Note 15-ök, január 22-től ennyiért kaphatók
- Futás, futópályák
- Hearthstone: Heroes of Warcraft - free online CCG
- Ubuntu Linux
- További aktív témák...
- Honor 200 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- Beszámítás! Acer Nitro 5 AN515-58-75F8 Gamer notebook - i7 12700H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Google Pixel 10 Pro 5G Porcelain AI-fotó varázs, Super Actua 120 Hz 128 GB
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest