Hirdetés

Aktív témák

• Vladi
    nagyúr

Üdv! Tippet szeretnék kérni. Adott egy ubuntu 7.10.0 OS-es gép. Ezen van nekem egy vnc telepítve, hogy bármikor el tudjam érni akár windows alól is. Viszont ha nincs bejelentkezve egy felhasználó sem a gépre a VNC nem hajlandó csatlakzoni a géphez. (win alatt működik bejelentkezés nélkül is) Ez normális? Tudok valamit átkonfigurálni, vagy netán van valami más távoli kliens amit jobb használni linux alatt?
    Eddig képernyőkímélő jelszóval oldottam meg a dolgot, de ha újraindul a gép és nem vagyok helyszínen kint benne vagyok a slamasztikában.

(bill/egér sincs a géphez csatlakoztatva ez csak fájlszerverként működik)

Teljesen normális. Az ablakkezelő itt nincs beleépítve a rendszerbe. Hogy rácsatlakozz a távoli munkaasztalra, annak kiszolgálóját kell indítani a userrel, akinek a jogán használod ugye. (jajjdenagyonmegaszondtam)

1. megoldás (javasolt) lépj be a gépre távoli terminállal. Ehhez futó ssh szerver kell. Tábolról linux alól beléphetsz terminálban az ssh programmal, vagy win alól puttyal. Utána indítsd el a vnc szervert.
    Belépés ssh-val:

ssh user@ip-cím
    jelszó:

vncszerver:

vncserver -geometry 1024x768 -depth 24

például. De puttyban is ugyanezt csinálod. Megadod az ip-t és a usert majd jelszót.

2. megoldás. Autologin és vnc autostart. Nem javasolt. Biztosnágtalan. :DDD

Aktív témák