Hirdetés
- Neked tükröt, az iPhone Airnek emléket állít a Realme
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Honor Magic V2 - origami
- Yettel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Rekord negyedévet zárt az Apple
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
Aktív témák
-
ng0ofy
KORREKTOR
Jövök már védeni a Unityt...

Srácok, úgy tudom az Ubi azért még linux maradt, a maga testre szabhatóságával, pár kattintás vagy néhány sor beírása után visszarakhatod a gnome-ot, nem?
Nekem pl. nagyon kényelmes a Unity, mert eddig a gnome bejáratott, saját képemre formált desktop szinte ugyanilyen volt. Egyszerre 3 rendszer használok és sokszor nem is a sajátomat, viszont bármelyikben megnyomom "ott azt a gombot" és elkezdem beírni mit akarok és kidobja, mint a google. Na ennél mi a kényelmesebb? A saját kis desktopunk. MI ezzel a baj? Az, hogy túlságosan értünk a dologhoz és van egy 2002 (vagy korábbi dátum!) óta belakott, kialakított kényelmes kis rendszerünk, ami tetszik nekünk, mert sok része saját buhera, a szívünkhöz nőtt. Ó, mennyit pöcsöltem én is, hogy úgy meg így nézzen ki, meg ilyen indikátor, olyan status bar, téma, ikon, rss, logó!
Aztán szeptemberben eldöntöttem, hogy inkább addig is olvasok valamit vagy játszok és minimálisan bolygatom a desktopot... Elkezdtem használni a windows alatt windows gomb gépelést, Ubiban az alt+F2-t és nem idegesít, ha elcsúsznak az ikonok, vagy ha nem frissít a 4. merevlemez hőmérséklet visszajelzője. Röviden: átlag felhasználóvá avanzsáltam.
Miért kell ezt így a szátokba rágni? Azért, hogy ne vitatkozzatok már két témát összekerve egymással feleslegesen.
A első kérdés az volt, hogy jó -e a Unity (mármint nektek, nekünk) a második pedig, hogy mennyire népszerű. Az elsőre ott a válasz fentebb.
A másodikról: A nép, még linux esetében is az átlag felhasználó, aki felrakja és használja, nem pedig fetisizálja. A 200 milliós tábor pedig hamarosan igaz lehet, ugyanis afrikába nem alulról jövően valósítják meg az info beáramlást, terjedést, mint anno Kínában, hanem nagy szervezetek "viszik" szinte szó szerint a netet és hozzá a vasat szegény csóró afrikaiaknak és a vasakon nem windows 8 vagy iOroszlán lesz hanem valami használható, könnyen tanulható linux. A mikrofos mindeközben igyekszik a kalózpéldányok eltüntetésén és Kínában, ahol azért mégis van befolyása az államnak és a törvényeknek lehet valami eredménye is ennek, attól függ mit (mennyit) kapnak a vezetők. Ott se fognak pénzt adni winfosért, ha van valami használható ingyen.
Egyértelmű azonban, hogy egyikből (kinézet, használhatóság) következik a másik (népszerűség). Viszont, mint írtam, használható az, csak egy másfajta élménnyel és hozzáállással, mint amit mi, infobenszülöttek windows 3.1 meg DOS óta hozunk magunkkal.
'stenem, mennyit írtam, feleslegesen....
Aktív témák
- Napelem
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- VGA kibeszélő offtopik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Szólánc.
- Neked tükröt, az iPhone Airnek emléket állít a Realme
- TCL LCD és LED TV-k
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- SzoftverPremium.hu
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Ventilátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon!
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Fractal Design Pop Air RGB 850W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Z Flip 5 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs