Hirdetés
- Szuper Szigettel futott be a HyperOS 3
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Passzív aktivitáskövetőt mutatott be a Polar
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Aktív témák
-
lapa
veterán
üdv. kicsit fáradt vagyok már, megpróbálom itt is megfuttatni a dolgot:
a cél, hogy legyen egy mentésem a 8.10-ről, hogy ha kisbaltával elrontom a vinyót, akkor egy másik vinyót berakva, és egy harmadikról az adatokat visszatöltve újra rendszerem legyen. legnagyobb meglepetésemre nemigen találtam működő protokollt erre.
-dd nem jó, mert kisbalta után vagyunk. ha kisbalta előtt vagyunk akkor sem vagyok biztos benne, hogy kisebb vinyóra meg lehet csinálni.
-copy -a parancsot nem próbáltam még, mert valahol azt írták az mittomén milyen linkeket meg egyéb varázsokat nem rak át. egyébként is problémás lenne, mert jelenleg a root/home marha nagy, és nem láttam kapcsolót bizonyos könyvtárak kihagyásához. persze a 20-30 könyvtárnál elméletileg oké lenne.
-ami egyszer már működött kisbalta nélkül ugyanarra a vinyóra, az a tar, eme leírás szerint.
most játszottam viszont kisbalta-imitációt, és új+kisebb lemezre akartam visszatolni a backup tar-talmát. minden okénak nézett ki, miután
-megcsináltam a hiányzó könyvtárakat,
-átírtam a grub uuid-ket,
-mondtam neki, hogy bútoljon,
-átírtam az uuid-ket az fstab-ban is.szóval tényleg próbáltam. ezt követően be tudom írni a user/passt a gome login izébe, de utána barnaság van csak. gondolom ezért:
gdm[5722]: gnome-keyring-daemon: couldn't lookup keyring component setting: Failed to contact configuration server; some possible causes are that you need to enable TCP/IP networking for ORBit, or you have stale NFS locks due to a system crash. See http://www.gnome.org/projects/gconf/ for information. (Details - 1: Failed to get connection to session: dbus-launch failed to autolaunch D-Bus session: No protocol specified
Aug 25 14:55:24 bla gdm[5722]: Autolaunch error: X11 initialization failed.próbáltam rákeresni mivan, default.keyring nevű fájl nekem nem volt, pedig azt mondják az az igazi elixír ha azt kitörli az ember.
néztem még a keyring-managert is, de root-tal nem enged belépni, terminálból adduser meg szintén csak barnát kap, nem jön bé a shell, hogy megkattintgassam a keyring-managert...
eddig a történet. elsősorban egy normálisan működő mentés érdekelne, melyhez eddig nem találtam használható leírást.
Aktív témák
- Autós topik
- Szuper Szigettel futott be a HyperOS 3
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Elfelejtettem a film címét
- Vezetékes FEJhallgatók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Dell Precision 5810 Intel E5-1650 v3 128GB RAM 2x512GBHDD 1x512GB SSD Quadro K4200
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3312, 94% Akkumulátor
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest