Hirdetés
- Yettel topik
- IFA 2024: Szó szerint pofátlanul vékony a Honor Magic V3
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Apple Watch
- Okosóra gyereknek
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
Hirdetés
-
Kezdetét vette a szeptemberi hardvervágta
ph Az új tanulmányi év elején a desktop PC-k és a perifériák uralják a pályát, de beköszön egy noteszgép is.
-
Spyra: nagynyomású, akkus, automata vízipuska
lo Type-C port, egy töltéssel 2200 lövés, több, mint 2 kg-os súly, automata víz felszívás... Start the epic! :)
-
IFA 2024: Gombnyomásra vált kijelzőmódot a TCL telefonja
ma Kezünkben a harmadik generációs NXTPaper technológiát használó TCL 50 NXTPaper.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mydgard
tag
Sziasztok!
Érdekelnének tippek, trükkök, beállítások a twitches streamelésről. Ma sikerült már beizzítanom, de lenne még pár kérdésem hozzáértőktől, például szeretném hogy a streamelt játékban is megjelenjen a chat, erre milyen megoldások vannak..
Úgy láttam erről a témáról nincs még itt összefoglaló topik, ezért gondoltam indítok egyet.
Razer Blade 16 | Intel Core i9-13950HX | 16" 240 Hz QHD+ | GeForce RTX 4070 | 32 GB 5600 MHz RAM | 2 TB SSD
-
Jinxb1rd
addikt
Milyen géppel, nettel érdemes nekilátni a streamelésnek?
We are only Stardust...
-
Jinxb1rd
addikt
Nekem most ilyenek a felvételeim. Úgy érzem rajtuk, hogy nem elég folyamatosak a képek. Elvileg 60fps-sel streamelek, de mégis olyan, mintha shutterezne. Nem tudom, hogy a beállítás rossz, el van állítva valami vagy csak nem bírja a gépem.
Illetve nem tudom melyik jobb: full hd-ba, skálázás nélkül streamelni vagy küldés előtt 720p-be skálázni és úgy küldeni. Melyik megerőltetőbb?
We are only Stardust...
-
Mydgard
tag
Hello!
Vegulis sikerult egesz jol beallitanom az OBS Studiot, most mar megjelenik a chat is. Eddig World of Warshipsot terveztem, de igazabol mehet mas is, az emberek szeretik nezni a Twichet.
Razer Blade 16 | Intel Core i9-13950HX | 16" 240 Hz QHD+ | GeForce RTX 4070 | 32 GB 5600 MHz RAM | 2 TB SSD
-
Rick3D
senior tag
Sziasztok !
200 mbps upload elég FHDhoz úgy hogy mellette online is lagg mentesen tudjak játszani ?
-
nzozz
aktív tag
Sziasztok!
Nekem nézői oldalról vannak problémáim a twitch -el. 50-80Mbps letöltési sebesség, 8Gb RAM, 4 magos CPU mellett nem tudok normális minőségben streameket nézni. Ha automatikusra van állítva a minőség, akkor hol visszaveszi 144p -re, hol a maximális felbontással megy a lejátszás. Ha fixen beállítom 1080p -re, akkor pedig egy ideig rendesen működik, aztán egy jó ideig tölt és ezt ismételgeti folyamatosan. A szerver választó Chrome bővítmény nem oldott meg semmit, az pedig nem annyira szimpatikus, hogy két telepített alkalmazás kelljen egy twitch stream megtekintéséhez.
Van valami ötletetek, hogy hogyan lehetne ezt rendbe rakni?Köszönöm
-
lafaty80
őstag
Hali,
Egy gyors kérdés, az miért van hogy 10-12-en néznek, de a twitch csak 1 embert ír? Ezt sose értem...
Cuccaim: https://kit.co/lafaty
-
Adebayor
aktív tag
hi
hát nem tudom, hogy lesz-e válasz, mert nem aktív a topic
A twitch 5000 bitrátát ajánl 720p 60 fps-re. Be is állítottam, de néha szétesik a kép Akkor most emeljek rajta? mennyi az ajánlott? köszi
Konfigom: Intel i5 10400 - ASUS Prime B560M-K - Gigabyte 1660S oc 6gb - 32GB ram - FSP 600W Hydro Bronze HD600
-
lafaty80
őstag
Nekem sokat számított hogy mit állítottam be obs-ben. Ha 1080 vettem, de rescale-oztam 720-ra akkor csinált ilyet (nvidia encode). Ha mindegyik ugyanaz 1080/1080 720/720, akkor egyiknél sincs gond (legalábbis mostanában inkább twitch sz.pat hogy néha bakad valamiért)
Most egyébként 720-ra én 4500 bitrate-tel megyek...Cuccaim: https://kit.co/lafaty
-
peterson79
őstag
Sziasztok,
Egy ideje stream-elek Én is, más oldalról szedett infókkal csináltam meg a beállításokat és eddig ment minden frankón, persze volt amit nem bírt sajnos a gépem vagy a netem és nem ment. Mondjuk többnyire WOT-ot közvetítek, de most már lenne BF5 is néha
Tegnap viszont elég komoly lehalás volt és nem az Én oldalamról, mert csak simán néztem volna egy adást és beszaggatott a kép, illetve nem is szaggatott, hanem megállt a közvetítés, pár másodperc vagy éppen több és ment tovább, de nem onnan folytatta, hanem kimaradt és mintha újratöltötte volna. A chat ment folyamatba, de a videó és a hang az nagyon "darabos" volt.
Másnak is volt ilyen tapasztalata tegnap vagy csak nálam volt valami gebasz?
Játszani tudtam rendesen, azzal nem volt gondom. Csináltam report-ot a saját videómról, hátha foglalkoznak vele...
-
lafaty80
őstag
válasz peterson79 #12 üzenetére
Szokott nekem is néha "leakadni". Ajánlanám neked ezt a progit twitch test, ezzel meg tudod nézni melyik szerverükön milyen sebességel tudsz feltölteni.Nekem mostanában a prágai szokott beválni egyébként.
De az is fontos hogy milyen felbontáson milyen beállításokkal megy a stream.
-
peterson79
őstag
Azért furcsa az egész, mert eddig semmi gondom nem volt. Ugyanazt használom kezdetek óta, full hd, 3500 bitrate, bár ezt most megemeltem, mert 3-szor annyi lett a sávom, mint eddig. Most 6000-en van, annyinak elégnek kell lennie, meg az is volt, mert nem panaszkodtak a kedves nézőim, hogy kockásodik a kép vagy ilyesmi.
A szolgáltató még zaklatom, hogy nézzenek rá, hátha egy reset vagy valami segíteni fog.
Köszi a tippet, megnézem este ezt a tesztoldalt.
-
lafaty80
őstag
válasz peterson79 #14 üzenetére
Hazaérek megnézem neked hogy melyik menüben kellett nekem egy pipát kivennem, mert akkor nekem is akadozott (kényszerített leskálázás miatt).
-
Remiel
őstag
nekem is ugyan ez van tegnap óta, ha nézek valami streamet leskálázza 360 ra vagy 480 ra és így is akad, eddig semmi gondom nem volt vele
"Never stop dreaming" - Freddy Krueger
-
Adebayor
aktív tag
nekem is szétmosódott akadozó adások voltak tegnapelőtt. Rögtön meg is néztem a speedtest-et, de megvolt a sávszél..
Konfigom: Intel i5 10400 - ASUS Prime B560M-K - Gigabyte 1660S oc 6gb - 32GB ram - FSP 600W Hydro Bronze HD600
-
peterson79
őstag
A Twitch-el van valami gond, mert mindenki erre panaszkodik, le kell venni full hd-ról valami kisebbre, akkor már jó.
Reméljük egy idő után megjavul és újra normálisan lesz fogható a stream.
-
Atilla001
senior tag
Üdv! Akartam kérdezni, de látom nem nálam van a hiba. Már minden szart kipróbáltam és 720P nél egyszerűen kifut a puffer és leakad, betölt leakad. ezt csinálja bármelyik csatornánál. Az automatikus meg 480 360P be nyomja az meg olyan mint a vízfestés az oviban.. kiakadtam, ráment 3 órám.
és a legszebb hogy tableten 720p 1080p ben megy bármelyik csatorna...Védd a természetet!
-
M^xx
aktív tag
Nálam is szarakodott a napokban, előtte semmi gond nem volt. Gyakran szoktam nézni, több eszközről is atom stabil szokott lenni, furcsa is volt mi lett vele, de megnyugodtam akkor, hogy nem nálam van a hiba.
Szerintetek melyik megoldás ad jobb minőséget és melyik az egyszerűbb, ha szoftveresen(obs, stb) vagy ha hardverrel(pl elgato HD60) streamel az ember.
Saját tapasztalataim a múltból. Nekem régebben volt egy avermedia live gamer hd kártyám, akkoriban gyerekcipőben járt ez a streamelés. A programok nagy része nem igazán akart együttműködni külön kellett a felvevőkártyát kapcsolni külön a twitchet köztes progi mint pl az OBS nem igazán volt, így elég nehézkesen ment. Szoftwerben akkoriban a fraps volt népszerű, ami iszonyat gépigényes volt. Szóval nem igazán vált be, utána jött be az ACTION! ami minden gondot megoldott gyors volt nem kellett hardwer ment ahogy kellett. Most mi a helyzet ezen a fronton?
Free ts3 szerver IP:battlezone.hu
-
peterson79
őstag
Twitch-en ajánlanak párat, azt hiszem szoftveres mind, nem emlékszem hardveres cuccra. Szerintem az OBS tökéletes, elég sokan azzal nyomják fel a videókat/streameket és nem kezdők.
A sáv legyen elég, meg persze az ajánlott beállításokat kell használni, utána max kísérletezni és nem lesz vele gond. Nekem is szóltak, hogy szaggat a videó, visszatettem 30 fps-re (ami egyébként is az ajánlott) és már rendben is volt. Ennyit bír a gépem egyelőre, nem is kell sokkal több, igazából magam szórakoztatására csinálom, nem azért, hogy ebből éljek meg..bár pár év múlva nem lenne baj -
Atilla001
senior tag
Üdv!
Most azt csinálja ez a sz*r. hogy csak source minőségi lehetőség van és 10másodpercenként megakad. Nézhetetlen az egész minden platformon. Másnak is ilyen vagy én szívok?
thxVédd a természetet!
-
Atilla001
senior tag
kipróbáltam ezt
[link]ég és föld így... kattintásra bejön minden stream és 1080p ben is tökéletes..
gratulálok a szerverünkhöz...Védd a természetet!
-
-
M^xx
aktív tag
válasz Atilla001 #26 üzenetére
Azt vágom, a streamelő oldaláról kérdezem ezt, indítok egy közvetítést és csak a forrás választható ki a videóban, nincs más lehetőség. Most próbáltam alacsonyabb felbontáson, így is akad és most is csak az jelenik meg így gondolom az autómata funkció sem tud váltogatni, ezért akad a videó.
[ Szerkesztve ]
-
Rick3D
senior tag
Nagyjából visszaolvastam és én is hasonló cípőben járok Már jó ideje ez megy ... Szinte mindent végig zongoráztam ami szóba jöhet és szerintem akár az előző win update is lehet az oka. Nagyon furcsa anomália , külföldi streamokat ( nem csak twitch ) amikor fullscreenbe és FHDra tekerem - elkezd bufferelni / akadni. Viszont ma néztem egy magyar streamert az ajánlott főmenüből és nem akadt sehogy. YT és társai minden prímán megy ... Ne b*ssza már meg hogy gigabites nettel meg highend pcvel 480p meg alatta kelljen streameket néznem amikor FHDban is lehetne, nézegettem elég kásás közvetítést régebben. Megjegyzem olyan Szeptemberig minden prímán ment nálam viszont azóta ...
Ha valaki tud okosságot ami legalább csökkenti a bufferelés gyakoriságát vagy akármi, dobjon egy PMet - nagyon hálás volnék.
[ Szerkesztve ]
-
Atilla001
senior tag
A külföldi twitch szerverekkel van a baj amire mi magyarok is csatlakoznánk. Bizonyos időintervallumokban nézhetetlen. Nem tudsz mit tenni nem nálad van a hiba. Ülhetsz és várhatod hogy vaklaki megoldja. VPN el nézem én is és azzal tökéletes. Ez van..
Védd a természetet!
-
Rick3D
senior tag
válasz Atilla001 #29 üzenetére
VPN nem jelentene problémát de azzal nem lassabb lenne ? Több idő mire jönnek mennek a csomagok. Legalábbis nálam a böngészést drasztikusan csökkentette még ha valami közeli srvre csatlakoztam akkor is. Lehet ez egy folyamatosan történő streamingre nem lenne hatással max az elején.
Baromi gáz a téhomosoktól ... eddig akárhányszor próbáltam nálam sose volt jó. Sajna ebben az esetben tényleg ülök és várok de azért itt van hamarosan karácsony - jó volna addigra legalább javítanának a helyzeten.
Pár hete más tréhomos felhasználótól olvastam hasonlóakat de az konkrétan két EU-s játékszerverre irányult ami azóta megoldódott szerencsére.
Köszönöm így legalább okosságosan várom a csodát nem hülyén
-
peterson79
őstag
hali,
Úgy néz ki helyreállt a rend. Nem csináltam VPN vagy egyéb módosítást, de most már jónak tűnik vagy legalábbis nem látom, hogy magától levenné a streameket full hd-ról.
Ezen felül a saját közvetítésem visszajelzését sem látom, hogy szaggatná vagy hasonló. Akadni néha megakad, de közel sem olyan rossz mint pár napja, hete.
-
M^xx
aktív tag
Készülök vásárolni egy külsős capture cardot tudtok ajánlani valami megbízhatót?
Amit első körben kinéztem Elgato Game Capture HD60 S mindenki dicséri, tudja a 1080p 60FPS ami talán elég lesz egy darabig.
Tovább keresgélve rátaláltam a AVerMedia Live Gamer ULTRA GC553 ami elvileg jóval többet tud és árban is baráti a tudásához képest.
Vélemények, tapasztalatok?
-
Atilla001
senior tag
válasz peterson79 #33 üzenetére
Ja.. hála akárkinek
Hétvégén megy a Capcom Cup 2018 és 1080p 60 ban megy rendesen..
thxVédd a természetet!
-
venom8888
őstag
Sziasztok. Email cimet lehet valtoztatni? Mert elfelejtettem az email cimem jelszavat,es nem tudom aktivalni a fiokomat
-
steele80
senior tag
Sziasztok! Eddig shadowplay-t használtam streamelésre a twitchen teljesen rendben volt jól működött, de most mégis áttértem az OBS-re. Azt meg lehet valahogy csinálni, mint a shadowplaynél, hogy a játék képernyőn is látszódjon a webkamera képe? Mert eddig erre nem találtam beállítást. Ha overlayt-használok az is csak a stream képernyőn látszódik a játék monitoron nem. Ez ilyen vagy valamit be kell állítanom?
-
peterson79
őstag
hali,
Persze, hogy lehet. Forrásoknál a + gombra kattintva előjönnek, hogy miket lehet hozzáadni. Ott van, hogy videoforrás vagy ilyesmi, nem tudom Nálad mit fog írni. A pontos beállításokat nem tudom, mert Én nem használok ilyet, de csomó mindent tudsz hozzárakni a streamekhez, pl a chat-et is tudod mutatni akár élő stream közben (mint a kamerát)
-
jozso31
újonc
Helló sziasztok,
Lenne egy olyan kédésem hogy twitch esetleg a meglévő csatornám mellé tudok-e valahogy + 1-2 csatit csinálni?(a meglévőt nem igazán szeretném el állítgatni.)
-
peterson79
őstag
Ha jól értem más témájú videókat is akarsz csinálni vagy streamelni, inkább, úgy mondanám, mint eddig.
Na most a kérdésem az, hogy miért akarsz ehhez külön csatornát, regisztrációt csinálni mikor csak be kell állítani, hogy milyen témában akarsz közvetíteni? Twitch-en belül az irányítópultban ezt is tudod módosítani.
Ha külön regisztrálsz akkor már néven kell bejegyezned. Mondjuk ha számozod vagy valami és ezt közlöd a nézőiddel, hogy hol fognak megtalálni még, akkor végül is lehet, de szerintem felesleges bonyolítani az életet.Jól értem vagy másról van szó?
-
ates2
senior tag
OBS-t használok plusz streamlabs.com össze vna kötve twitchemmel ugye,az alerts rész működik mint teszt tehát a követés előfizetés rész mind megjelenik OBS-en mikor nyomok tesztet,viszont mikor valaki valóban követ akkor csak hang van...ez miért van?
-
Cray Tyler
senior tag
Én XSplit Broadcaster-t használok, nálam az OBS nem működött jól, hiába állítgattam (win8.1). Feleségemnél Win10-en player.me tökéletesen megy. Nálunk most az a kérdés, hogy a twitch partnerségre érdemes-e hajtani. Nem a követőszám vagy a nézettség elérése a probléma, hanem hogy megéri-e. Kerestünk referenciákat, hogy kb mennyi néző mennyi bevételt hoz havi szinten, de magyar példa nem nagyon van, ami nyilvánosan elérhető lenne.
-
peterson79
őstag
válasz Cray Tyler #45 üzenetére
Ezt a kérdést Nektek kell megválaszolni.
Ha foglalkoztok egy dologgal amit úgy gondoltok, hogy mást is érdekelhet és ezt Te vagy Ti élvezetből és nem kényszerből, pénzkereseti lehetőségként csináljátok, akkor csak egy lépés a közösség felé, hogy Twitch-en keresztül bemutatjátok azt amit csináltok. Innen már magától generálódik a dolog, mert ezer meg ezer ember lehet aki érdeklődik és előbb-utóbb eléritek azt a szintet amikor már esetleg pénz is van benne. Addig egy hobbi, utána meg egy kis kiegészítés a házipénztárba, szerintem így kell rá tekinteni. Amikor viszont már billen a mérleg és több lesz ebben, mint az egyébként végzett munkában akkor már el lehet gondolkozni, hogy a hobbi lesz a főállás is egyben.
Nem egy, nem kettő streamert látok ("ismerek") aki ebből él, de ebben minimum 4-5 év kemény meló is van és sokan még most sem hagyták abba a főállású melójukat, vagy legalábbis van mellette civil foglalkozásuk is.
Aki kicsit is szimpatikusabb Twitch-en annál simán rá lehet kérdezni, hogy mégis hogy kezdte és mindenféle összeg nélkül azt is elmondja a legtöbb, hogy ebből most megél vagy sem.
Eléggé egyéni a dolog, nekem ez a meglátásom. Ja és nincsenek olyan sokan, mint mondjuk a pékek, de ez nyilvánvaló
[ Szerkesztve ]
-
L4mie
veterán
Szaisztok!
Mobilról streamelek relatíve statikus dolgot.
Szeretnék alá valami copright free zenét esetleg relax hanghatásokat, ellenben a mikrofont szeretném lelőni róla, hogy ne hallatszon be a környezet.
Létezik erre megoldás?
Hivatalos mobil appal streamelek.Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
venom8888
őstag
Sziasztok. Sok streamer csatornajara akkor irhatok ha ellenorzott email cimem van. Az email cimem amivel regeltem,mar elfelejtettem a jelszavat. Es a twitch en nem is tudom megvaltoztatni,miert nem engedi?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Egy kis segítség kellene :)
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Villanyszerelés
- Milyen TV-t vegyek?
- Horgász topik
- Trollok komolyan
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Lexus, Toyota topik
- Algieba: Rádiótelefontól a digitális kiszolgáltatottságik az ökológiai válság korában
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen