- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
VinoRosso
veterán
válasz
Panther45 #2131 üzenetére
nem programoztam még pascalba, csak pascal FC kódokat 'nézegettem' még idáig, de nekem nagyon úgy tűnik, hogy ez két konzolról beadott számmal végez műveletet egy repeat until hátultesztelő ciklusban, kiirja hogy mit csinál( write('m–velet sz m1 sz m2 >> ',#9); / bekéri a műveletet( op ), ha ez 'e', akkor kilép, aztán meg bekéri a két számot (readln(x,y))és ezzekkel az op karakteres változóban megadott műveletet végzi el( lásd case of op ).
-
Panther45
csendes tag
válasz
Panther45 #2130 üzenetére
Találtam eggyet... Csak nem tudom mit művel ez... -.-
Nem tudná valaki megmondani nekem hogy mit csinál meg hogy ez a program??? Köszi ...
program repeat_case_pld;var
op :char;
x,y :integer;
e :real;
ok : boolean;begin
repeat
write('m–velet sz m1 sz m2 >> ',#9);
read(op);
if op='e' then halt; { kil‚p‚s }
readln(x,y);
ok:=true;
case op of
'+' : e:=x+y;
'-' : e:=x-y;
'*' : e:=x*y;
'/' : if y=0 then begin
writeln('Null val oszt s!');
ok:=false;
end
else e:=x / y;
else begin
ok:=false;
writeln('Hibas muvelet!');
end;
end;
if ok then writeln('A kifejez‚s ‚rt‚ke: ',#9,e:11:3);
writeln;
until false;end.
-
Gyuri16
senior tag
válasz
Panther45 #2085 üzenetére
attol meg hogy elmelet leirhattal volna programba, kiprobalni, leptetni, hatha rajossz a hibara..
szoval gondolom van egy tombod szamokkal, es ez a program a legnagyobb illetve legkisebb elemet keresne meg neked (az indexet es a konkret szamerteket is.
ha igy van akkor a hiba szerintem az elso if-ben van, ugye oda akkor jutsz ha talalsz kisebb elemet mint amit idaig talaltal, tehat elteszed a min-be (idaig jo) aztan ugyanezt elteszed a maxba (ez a hiba..), itt az indexet kellene eltenned a minindexbe: MinIndex:=i;
remelem ez volt az amire gondoltal
kozben eszre vettem masik hibat:
for ciklus helyesen igy van:
for i:={kezdoertek} to {vegertek} do
szoval te kihagytad a vegerteket, helyesen igy lesz:
for i:=2 to n do
(aztan meg az utolso end utan nem kellene pont, ha mar csak programreszletet irtal, mert az a for ciklus beginjehez tartozik..)amugy egy megjegyzes: szerintem felesleges a konkret ertekes is megjegyezni, hisz az ott van a tombben, eleg csak az indexeket eltarolni, es a vegen megtudod a legnagyobbat igy: A[MaxIndex] es ugyanigy a legkisebbet
-
N!tRo
tag
válasz
Panther45 #2043 üzenetére
www.ebookz.hu
itt találsz pár anyagot a programozás elsajátításához.
fogadni mernék, hogy meg se próbáltad még levezetni, hanem csak mondogatod hogy nem megy
fogj már egy papírt kérlek és találd ki hogy ha számítógép lennél, hogy bontanád fel a 3178-at 3000-re 100-ra 70-re meg 8-ra vagy, 3ra, 1re, 7re, 8ra. -
atm*RefeeZ
tag
válasz
Panther45 #2035 üzenetére
program szam;
uses crt;
vari i,n;
i:=1;
write('927);valami hasonlót próbálj.a nev:'akarmi'; nem valószínű,hogy működni fog.
a clrscr tényleg a program elejére kellene.
az elején szerintem a var helyett for-t akartál írni for i:=1 to n do begin <utasításblokk (sok pontosvessző végű mizé...)> end; end.valahogy így nézne ki de elég kusza,nem értem teljesen pontosan,hogy mi lenne a programod lényege viszont ha megírod örömmel segít akárki.
javítson ki akárki,ha tévedtem!
-
-
N!tRo
tag
válasz
Panther45 #2031 üzenetére
Akkor most mellőzzük a pascalt.
Vegyük a Te logikádat. Írj egy számot egy papírra, és írd le az elemi lépéseket, amivel szöveggé alakítod az adott számot. Tehát próbáld meg kitalálni, hogy lehetne megoldani. Amint kitaláltad, le lehet programozni. De most egyelőre a megoldási menettel foglalkozz.
Meddig lehet beadni? -
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Yettel topik
- Gumi és felni topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen videókártyát?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RTX 5050/5060/5060Ti/5070/5080 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- iPhone 13 Pro 126GB Gold Független 86% gyári Akku iOS 17.3.
- Dell OptiPlex 7050 Micro i5-7500 / 8GB RAM / 256GB M.2 SSD
- Kompakt Gamer PC - i5-4750 + R9 380 4GB + 8 GB RAM
- Dell OptiPlex 7060 Micro i5-8600T / 8GB RAM / 256GB M.2 SSD
- Dell Latitude 7410 karbon i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3685 100% Akkumulátor
- Lenovo ThinkCentre mini pc i5/16/512
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10600KF 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 700W
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest