Új hozzászólás Aktív témák
-
AXisBOLD
addikt
Sziasztok,
Most kezdtem el olvasni Intel tuningról, tehát teljesen az alapokról kezdem.
Mikor a jelenlegi lapot vettem tuning nem volt tervben, most is csak a kíváncsiság hajt, nem konkrét GHz igények.
Ezért kérdezem, hogy egyáltalán a Supermicro X8SAX (rev 2.0) szerver lapban van-e tuning potenciál/lehetőség? -
AXisBOLD
addikt
válasz
zarayg #39250 üzenetére
köszi, nem BP
megpróbálok valamit szerezni.
addig meg: test 2 pass 40%, no errors...
nem lehet, hogy a slotok a hibásak? bár a modulokat már megcseréltem és ugyan az volt a heyzet, de sajnos a másik kettőbe macera lenne berakni, mert belóg a NB hűtő, ami nem a gyári. de ha van esély erre, akkor megoldanám, csak feleslegesen nem akarok barkácsolni.
-
AXisBOLD
addikt
válasz
zarayg #39246 üzenetére
ez roppant mód elszomorít
pont azért vettem anno OCZ-t mert annyira megbízható. meg ezeknél az anomáliáknál végig CPU-ra gyanakodtam.
és ha így multi CPU teszten nem dob ki semmilyen hibát?
a másik kérdés ami felmerül bennem, hogy alap beállítások mellett miér nem produkálja ezeket a hibákat?
-
AXisBOLD
addikt
ramoknak belőttem a 6-6-6-18-at. minden tuning maradt ahogy fentebb írtam.
memtest 86 v3.5 single cpu 1-2 másodperc után újraindult, alap bios beállításokkal is.
v3.5 multi CPU itt tuninggal és alapon is futott pár percet, most mindent visszaállítottam alapra csak a ram kapja a max feszt és fut a multi CPU.CPU 2,6GHz
minden auto
ram auto 5-4-4-12 667MHzha futott 1 órát kb akkor jelentkezek.
-
AXisBOLD
addikt
válasz
#90933760 #39241 üzenetére
igen, set memory clock manual->memory clock 533MHz
de nonszensz amiket produkál.
torrent most nem indította újra, viszont intézővel ha dvd-t akarok írni, két ablakot megnyitva, egyik a mappa amiben a file-ok vannak, másik a dvd író mappája és át akarom húzni a file-okat akkor újraindul. Katt a file-ra, áthúz és amint a dvd író mappájába ér a kurzor már indul is újra a gép és mindig ugyan ezt produkálja...WTF???
-
AXisBOLD
addikt
-
AXisBOLD
addikt
sziasztok.
win7 topikban kezdtem, de nem oprendszer keletű a probléma, így beollózom ide ameddig jutottam:
bármilyen bittorrent kliens elindítása után random újraindul a gép, mindenféle hibaüzenet nélkül.
nagyon idegesítő és nem találok megoldást rá.játékok alatt nem fagy, nem indul újra. volt még egy hasonló eset, ISO kitömörítésnél, ha a powerarchiver-el társított rar filet akartam kitömöríteni winrar-al, akkor ugyan ezt a hiba nélküli újraindulást produkálta. de ha az utolsó állományra kattintva akartam kitömöríteni, ami winrar-al volt társítva, akkor gond nélkül kitömörítette. érdekes jelenség volt ez is.
most levettem a tuningot mindenről, csak a ramokat feszelem túl, mert anélkül nem érzi jól magát, 2.2v kell neki papír szerint(OCZ Platinum 1066 2x2 GB kit, de csak 800-on mennek egy athlon 64 x2 mellett, 5-5-5-18, 2.175v) +hálókártya driver frissítés...és meglátom.ami eszembe jutott megpróbáltam.
úgy tűnik fsb húzás nélkül stabil minden, ha azt emelem akkor leáll a torrent kliens indítása után. még úgy is, hogy a ramokat 800-ról lejjebb vettem, 667 ill. 533-ra. mindent túlfeszeltem kicsit(cpu +0.050, nb +0.025, sb +0.025, Ram meg kapja a maxot, amit a lap tud, 2.175), de az sem segített.
emellett minden más erőforrás igényes alkalmazás tökéletesen fut emelt illetve alap órajel mellett is. csak alapon az a 2.66GHz kevés .
túl feszes lenne az 5-5-5-18 2T? vagy tényleg a memória adta fel?és itt kifogytam az ötletekből...
config.: GA-MA770-DS3 rev.1.0; Athlon 64 X2 2.6GHz@3,2GHz; OCZ Platinum 1066 2x2GB kit, XFX 4830@720/1050; WD Caviar Blue 500GB Corsair HX520
felmerült egy ilyen kérdés egy fórumtárstól: A bővítősínek órajele független az "FSB"-től az alaplapodon? de erre nem tudok mit mondani...
-
AXisBOLD
addikt
sziasztok.
amd a64 X2 5000+ omat szeretném húzni 3.0-3.2GHz re. mit hogyan állítsak?
elég ha az fsb-t állítom vagy adjak neki +feszt és ha igen mennyit?
és a ramot is kell a procihoz állítani vagy ez opcionális?
esetleg valamit kihagyok?
köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest