- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S20 Ultra 5G - nagy ügy
Új hozzászólás Aktív témák
-
riantune
csendes tag
válasz
IO.sys #46377 üzenetére
Nos, először is köszönöm szépen a segítségedet!
Sajnos azonban úgy tűnik, hogy mégsem fog működni az alulfeszelés a sima i7-8700-zal kapcsolatban, mivel az MSI B360M Bazooka BIOS-a nem teszi lehetővé a VCore Voltage beállítási lehetőséget a kiválasztható paraméterek közül (csak ami az első képen látható, az van, a Z verziós alaplapoknál már megjelenik a VCore is). Szóval marad a Power Limit kitolás (ha ezek után van egyáltalán értelme), azt tudom állítani. Az AUTO paramétert át tudom írni akármekkora értékre manuálisan. Mégis mekkora Watt számot adjak meg? Honnan tudom mekkora legyen a Long és Short értéke?
-
riantune
csendes tag
válasz
IO.sys #46360 üzenetére
Rendben, köszönöm szépen
a folyamatot megértettem. Alább betettem a bios-ról két képet. Inkább pontosítsunk, mielőtt nekiszaladok. Abban segíts kérlek, hogy az elsőnél melyik értéket csökkentsem és mekkora egységenként alulfeszeléskor, a másodikon pedig hogy melyik értékeket kell állítanom és vajon mekkorára a power limitek kimaxolásához.
-
riantune
csendes tag
válasz
IO.sys #46357 üzenetére
Érdekességképpen egy újabb párbeszédet osztok meg veled, amit az imént olvastam az alaplap topic-on:
Kérdés:
- Sziasztok! Sima 8700 alá keresek egy jó ár értékű lapot, egy M2 menne bele.Válasz:
- Az alzánál 25-ért best buy az ASUS ROG STRIX B360-G matx-ben vagy az MSI B360M BAZOOKA míg atx-ben az MSI B360-A PRO vagy ha van kicsit több akkor ASRock Fatal1ty B360 Gaming K4...ha meg nagyon akarsz spórolni akkor ASrock B360 vagy B360M Pro4, de ők kicsit fapadosabbak és szeret melegedni (kis alulfesz+szellő és minden okés vele). Power limiteket ne felejtsd kitolni.Látod ezt? Én is hasonló választ kaptam pár hete. Mindössze ennyit. Ezzel az információval kellett továbblépnem nekem is. Alulfesz+power limit kitolás. Se több, se kevesebb. Ahogy kérdezted, hogy mi a cél vele, hát annyi, amennyi a fent látható adott válaszból kiderül. Próbálok megoldást találni. Gondoltam a legjobb helyre írok be ide ebbe a kezdőkhöz szóló tuning topic-ba, hátha majd itt megfejtik a feladványt.
-
riantune
csendes tag
válasz
IO.sys #46357 üzenetére
Valószínűleg nem értek annyira hozzá, hogy válaszolni tudjak a kérdésedre, vagyis hogy mit szeretnék az alulfesszel és a power limit kitolással. Mit szerethetnék? Én elsőre úgy értlemeztem, hogy azért kaptam ezt a tanácsot, hogy ezen beállítások megfelelő végrehajtása után nem fog annyira melegedni az a VRM. Gondolom. Ezen túlmenően sajnos nem tudom megmondani, hogy miért kaptam pont ezeket az infókat. Ha nem esik nehezdre világosíts fel kérlek. Mik a lehetőségeim? A vas kippatintása például jól hangzik. Van értelme egyáltalán nekiszaladni az említett alkatrészeimmel?
-
riantune
csendes tag
válasz
IO.sys #46355 üzenetére
Sokat olvasgattam az alaplap topicban a konfig összeállítása előtt. A keretem az alaplapra ~30e Ft körül volt és abban kértem az egybegyűltek segítségét, hogy melyiket típust érdemes választanom ebben az árfekvésben, amelyik lehetőleg kevésbé melegszik, nem forrósodik fel a VRM túlságosan. A Bazookát ajánlotta Milka 78 (való igaz, egyéb tesztekben is jól szerepelt a lap), a fenti választ kaptam tőle. Jó lesz, csak alulfeszelés és power limit kitolás. Egyelőre a sötétben tapogatózom...
-
riantune
csendes tag
Sziasztok!
Egy új konfigot raktam össze a minap, mert a közel 12 éves Q6600/P35 kombóm már megszolgálta az idejét. A beszerzés előtt az igényeimnek megfelelő alaplap kiválasztásához kértem segítséget az alaplap topicban. Milka 78 nagyon rendes volt és az alábbi tanácsot adta nekem:
"A melegedést kordában lehet tartani egy kis alulfeszeléssel és némi légáramlással. Ha lemondasz a memória oc-ról és megelégszel a 2666mhz-s sebességgel akkor elég lehet az MSI B360M Bazooka vagy Mortar. Itt csak a power limiteket kell kitolni."Végül egy Bazooká-t szereztem be és most itt vagyok ebben a topicban, hogy tanácsot kérjek az 'alulfeszeléssel' és a 'power limitek kitolásával' kapcsolatban. Nem vagyok teljesen noob - bár hozzátok képest biztos
Izé... szóval na, mire gondolt a szerző, mit kell tennem? Útmutatásra lenne szükségem, ebben kérem a segítségeteket.
(Egy i7-8700 (sima) BQ toronyventivel, egy RTX2060 és 2x8GB 2666Mhz memória van a lapban, ha ez segítség lehet...)
Plusz mellékeltem egy képet is az alaplap-leírásából, ahol látszik néhány power limit beállítási lehetőség.
Elnézést, ha hosszú voltam és előre is köszönöm a hozzámszólásokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- DELL T40 EMC Szerver
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest