Új hozzászólás Aktív témák
-
belaazallat
addikt
válasz
jano_77 #36645 üzenetére
"Illetve online játék közben - WoT - minden nap többször kifagy a gépem - feladatkezelővel tudom kilőni, majd újraindítani -, elképzelhető, hogy ez is emiatt van?"
erre a kérdésedre is kaptál már választ a P35 topicban és a WoT os topicban. Leírtuk, mit hogyan próbálj ki!
Többieknek: egy csomó dolgot már végig "zongorásztunk" a kedves fórumtárssal a P35 topicban. Előzmények.
-
belaazallat
addikt
"A Ramnál amit beszéltünk meg Standart volt, most tettem Turbora....
egyébként ezek mit csinálnak????"Ezt is leírtam:
""Extreme, Standard meg talán Turbo ....Ott mit állitsak be? Most láttam egy képen hogy ott Extreme.....van...."
Ezek a memória időzítések lesznek. max turbo, extreme beállításon instabill lehet a rendszer."
-
belaazallat
addikt
Hali!
"C.I.A 2 funkció" állítsd disable-re.
Olyat keressél, hogy C1E vagy C2E ezeket tedd enable-re."Extreme, Standard meg talán Turbo ....Ott mit állitsak be? Most láttam egy képen hogy ott Extreme.....van...."
Ezek a memória időzítések lesznek. max turbo, extreme beállításon instabill lehet a rendszer.
-
belaazallat
addikt
válasz
enemy107 #30515 üzenetére
P35 lapban (DS4, meg egy X48-DQ6-ban) Ment már ez a proci alapfeszen LLC- nélkül 3740MHz-t. 8.5x440.
Ebben a P45-ben, miért nem akar?"memókat egy másik strap-en"
Ez pontosan mit takar?
A ramok 1066-os kingmax-ok. CL 5-5-5-15-öt tudják 960MHz-ig. 480-as FSB-vel szinkronban(1-1 ben) mentek. De CL6-on tudják az 1200MHz-t. -
-
belaazallat
addikt
válasz
belaazallat #30491 üzenetére
Nem jött be, rosszabb lett. Emelem a CPU-ref-t.
-
belaazallat
addikt
válasz
belaazallat #30477 üzenetére
Kipróbáltam. 3700MHz-n stabil(8.5x435) De nem tudok feljebb lépni. 8.5x440-en nem tudom stabilizálni.
Már kapott
1,24V-ot a CPU termination
CPU Reference-t is emeltem 0.775V-ra
MCH reference emelve 0.78V-ra, ez után nem droppol a lap 1.152V-ra, megáll 1.168V-on.Mit állítsak rajta?
Ugye korábban írtam, linkeltem, bekapcsolt LLC-vel fesz emelés nélkül ment 8.5x445MHz-n a proc. -
-
belaazallat
addikt
Üdv!
Lenne egy Q9550-es procim(Vid: 1,25V) és egy EP-45U-D3P lapom. Tegnap Nekiálltam próbálgatni mit tud. Ezeket állítgattam: PCI Express Frequency 100, CPU Clock Drive 800mV, PCI Express Frequency 900mV
LLC enable.Eddig jutottam.
LLC off, akkor a lap IBT alatt CPU-z szerint 1.152V-ot ad a procinak, aminek köszönhetően hibára fut a teszt.
Valaki el tudja magyarázni, hogy mit kell állítani P45-ben, hogy kevesebb fesszel is beérje a Proci.
P35-ben ilyenkor az MCH-nak adtam plusz feszt, de itt 5 MCH-val kapcsolatos beállítás van.Köszi!
SZerk: Minden más NORMAL-ra van állítva, semmi nincs auto beállításon.
-
belaazallat
addikt
válasz
lucky07 #11756 üzenetére
Hali!
"Nos a procim most megy 3,2Ghz-et 3,1625V "
Tudtommal ezek a procik 1,3 1,4V-tal mennek. A több, mint duplája szerintem sok a 3,2GHz-hez. Ha elírás, kérlek javítsd, ha nem, akkor procid életére való tekintettel csökkentsd a feszt.adequate_cou:
"Nem oktattalak, megkérdeztem, hogy mi értelme van megvenni egy 40K-s procit amihez nem lenne elég egy 11K-s. "
Gondolom már teszteltél E8x00 szériás procit játék közben. Nos, egy E5200 és egy E8400 között ugyan azon az órajelen 3600MHz, érezhető különbség van a két proci között játékokban az E8400 javára. -
belaazallat
addikt
válasz
belaazallat #11734 üzenetére
Kicsúsztam a mod időből. 1333MHz FSB-s procit, márpedig az E8000-széria az.
-
belaazallat
addikt
válasz
Vigilante #11733 üzenetére
Azt az alaplapot nem ismerem, kérdezz rá a topicjában. Ha tuningolni akarsz, ne az alaplapon spórolj!
Szerk: [link]
Vicces a lap honlapján lévő piros betűs szöveg, ha 1333MHz-es procit használsz memória problémáid lehetnek, visszaveheti az órajelét, instabilitáshoz vezethet. Azért kérj meg egy jó angolost hogy fordítsa le.
-
belaazallat
addikt
válasz
Vigilante #11729 üzenetére
Nem, ha túl feszeled, és nincs jól hűtve még hamarabb eldobja magát.
Egyelőre hagyjuk a 3600Mhz-t, nézzünk egy 8x400MHz--t, Lehet a procid nem tudja a 3600-at, vagy nagyon nagy Vcore kell neki.
Sajna az alaplapod sem igazán tuningra való, de hát mindenki abból gazdálkodik, ami van neki.
Akartam ajánlani, hogy kérdezz be a P5K topicba, de látom már megtetted. -
belaazallat
addikt
válasz
Vigilante #11726 üzenetére
Hali!
Akkor egyenként növelni kell az értékeket egymás után, amig stabil nem lesz a gép. Ja és általában Orthos, Prime95, vagy IBT nevű progikkal szokás a gépet tesztelni. Csak ha stabil, akkor játszunk.
Először az 1,25V over voltage beállításán emelj egy egységet, teszt, majd ha ez sem stabil akkor a vcore lessz a következő.
Sajna minden proci más és más, nem lehet előre megmondani, hogy milyen beállításokkal fog jól futni.Cpu-Z programmal meg tudod nézni, hogy C0 vagy E0 steppinges a procid. Ez tuning számára fontos adat lehet.
-
belaazallat
addikt
válasz
Vigilante #11720 üzenetére
Hali!
Szerintem a 9x400-zal próbálkozz először.
A következőket állítsd be:
1,25V-nál van 1,2V. a VTT-nél 1,25, 1,5Vnál van 1,5V.
A Vcorenál meg +50mv.Ha nem stabil, akkor egyenként növeld a következő értékre őket. Ha elsőre működik, akkor a VTT--t vedd vissza és teszteld úgy is.
Ramot vedd vissza 667-re, ha megvan a stabil 3600Mhz, akkor próbáld ki ha vissza veszed 800Mhz-ra, akkor 960-Mhzt bírja-e. megint teszt.A ramok beállítását leírtam korábban.
-
belaazallat
addikt
válasz
Vigilante #11701 üzenetére
Az AI overclock-ra nem szabad bízni a tuningot, és auto-érteéken nem hagyunk semmilyen beállítást.
AI overclock-ot kapcsold ki, DRAM frequency-ben állítsd be 800MHz-t.
Memori over voltage +0.1V, auto-n kívűl milyen beállítások vannak a többinél.Memóriát állítsd be 5-5-5-15-re.
PCI-t állítsd 32-re.
Vhol lennie kéne egy menünek, ahol az FSB-t lehetne növelni!
-
belaazallat
addikt
válasz
kicsigeri #11626 üzenetére
Jó lenne ha tudnád követni, ki, mire is válaszol és kinek milyen hozzászólásába kötsz bele!
Én még mindig Vigilante hozzászólásaira reagálok, az ő asus alaplapja nem Gigabyte: [link] [link]
Csak kétszer írta le...Meg szerintem a G31-es lap nem P45.
Szóval mielőtt át mennék flame-be, legyél szíves megtanulni értelmezve olvasni!
Köszi! -
belaazallat
addikt
válasz
kicsigeri #11615 üzenetére
"Egy picit gondolkozhatnál, ha beállítasz valamit az úgy is marad, és nem fog neked 960 ra állni. Vagy te már tapasztaltál ilyet,"
Igen találkoztam ilyennel és nem is egyszer. Nem megfelelő bios az alaplapban csodákra képes, elrontott beállítások miatt kiakadt bios-ról ne is beszéljünk. Asus bios-szai meg főleg, az olcsóbb szegmensben enyhén érdekesek. De ez már off, ha gondolod priviben folytathatjuk.
-
belaazallat
addikt
válasz
kicsigeri #11590 üzenetére
Mért nem értelmes az ha megkérem, hogy a 800-as ramokat, amik CPU-Z szerint 960-on mennek, holott ő 800-ra állítja be, vegye vissza 667-re?
Az hogy nem vettem észre, hogy Te is válaszoltál neki még nem teszi feleslegessé a hsz-t.
Mod:
Egyébként ha 2,1 voltot kapna alapból a ram, te meg még mondod neki, hogy emeljen feszt?!Kritizálni könnyű, alkotni nehéz....
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- HP notebook topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen okostelefont vegyek?
- PR-Telecom
- Milyen monitort vegyek?
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest