Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Chello

tag

Utánna olvastam az amúgy is nyilvánvalónak, hogy az 5 ös széria 330 körüli wallal rendelkezik, de elvileg fesszel át lehetne törni.

Szerintetek mennyi neki a leg utolsó 24/7 voltage ? Pontosan amiatt szeretném tudni, hogy jól látom-e a hőmérsékletet, mert ugye azt is tudni kellene, hogy az hogyan kóricál.
    Én előre is bízok benne :)

Tuti föl lehet azt vinni 360 ig is.

• Chello

tag

Segítenétek rátalálni hátha tudok fsb-t emelni én is valamennyit ?
    Igazából nem tudom, hogy az 5400 nak mennyi kellene legyen a max fsb-je amit biztos, hogy bírnia kell.
    Ez a 333 ez nekem 340 nél is már instabil az vajon hogyan ?
    Összesen tudok feszt adni a procinak asszem ennyim van nég a tarsolyban, de valahogy kétlem, hogy ez elegendő hozzá. Valami ötlet ? Tudomis én mivel kezdjem a funkciók közül valamelyiknek a használata akadályozza-e az fsb emelést.

Meg az a másik érdekes kérdés, hogy vajon biztosan ennyire aranyosan hűt-e a hűtőm vagy kamu értékek ?
    44 fok körül stagnál asszem talán +2 fokot láttam valamikor. Mekkora hőkülönbség szokott lenni ennél normál és maximum járat között ?

• Chello

tag

válasz #90933760 #39442 üzenetére

Egyébként pont most olvastam, mgnem mondom hol, de itt ph.-n asszem, hogy az amd integrált vezérlője alulmúlta az elváásokat és gyengén teljesített.

Ámde én erről semi egyebet nem tudok meg úgy általában az amd-ről sincsen felsőkategóriás használati tapasztalatom csak haverjaim gépei, a laposom 1700+ és anno a k7(?) valamelyike 600 mhz-en.
    megjegyzendő, hogy matrox g400-al volt a k7 és SOHA! sehol nem láttam sem előtte sem utánna olyan sima ablakmozgtást mint annál. lehet a matrox miatt volt nemtom, de annyira valóságélmény lett tőle a géphasználat, hogy azóta hiszek a grafikai sebesség végtelenségig szaggatásmentesítésében, de valahogy a többi gépek amiket csak láttam erre képtelenek voltak. Nem tudom megfogalmazni, de a nem látom, hogy szaggat és nem látom, hogy szaggat között is van egy óriási lépés. Ezek lehetnek azok amiket már nem konkrétan tud kivnni a szem, de valahol mégis rádob a használati érzésre.
    Ugyanaz mint egy jobb egér a gyengébb helyett csak kisebb különbséggel.

• Chello

tag

válasz speedydb23 #39435 üzenetére

Még semitől.
    Ráadásul megvoltak a kezdeti lapokkal való vezérlőgondok is.

Majd ennek viszont kimegy a kompatibilis memója úgy mint aida-ban látod az első helyezetteket és azt úgy vedd, hogy az nem húzott gép hanem alapon tud annyit.

Húzva kb. a másfélszerese.

Csak a 64 extreme-ben ami nekm van már 17000 a teteje, de láttam jóval többet is.
    Vegyük mondjuk a 22*1.5=33/8=4.x az már 4x gyorsabb mint a te ddr2-es ramod. :)

• Chello

tag

válasz apriliabenny #39378 üzenetére

Szia.

Nekem is GA G41MT S2PT lapom van.
    Benne egy e5400-as procival.
    Így azt tudom írni amit nekem sikerült eddig.
    Aztán majd lesznek kérdéseim is a többiek hátha tudnak vmit.
    (Még annyit talán, hogy én nem leltem bios frissítést)

Szóval nem volt nehéz húzni a 2700 mhz-es procit. Fesznek nem emlékszek mikor feküdtem neki.
    Nagyjából éreztem, hogy 1.45 sok neki.
    Utánnaolvasással kiderítettem, hogy 1.4 nek tartották a tűrhető szintet ezért a maximumot beállítottam arra a minimumot pedig kb. 1.35-re.
    Asszem azóta is úgy van.
    1.288 az alap.

Nekem kijött 4 ghz stabilan amit a torchligh vagy a swine megcáfolt 2 kékhalállal. minden más hosszú ideig ment simán. (Játékok is)
    Visszavettem és elkezdtem leosztani a ramot. Most az addig 1333 as ramok mennek kb. 1233-on
    8-8-8-22 időzítésekkel. 7083 MB/s ram olvasást produkál így használat közben és 7000 fölött ír is.
    A másodlagos időzitéseket nemtom fejből, de jó alcsonyra sikeredtek az elejét tudom, hogy 3-3-6-valamik.

Az a megveszekedett érzésem van, hogy remekül reagál a gépem.
    Azért is maradt így.

Memóriáknak adtam (ezek hyper-x ek) 1.7 volt feszt.

A procin sima 2 részes alu hűtő van, fel van rá polírozva és csavarokra cseréltem a pőckös lefogatót, mire egy boltban szóltak, hogy vigyázzak, mert meghajtja a lapot.
    (Nincs felfogató keret mint korábban) És hát tényleg durván hajlítaná úgyhogy csak addig húztam a csavarokkal egynletesen amíg éppenhogy láttam kezd hajolni a lap és megnéztem már nemtom mozogatni el a hűtőt a procin semerre
    44/33 fok fölé még nem mászott fel bár ebben nem bízok, majd írom, hogy miért.

Lach hagytam had mnjen a vezérlő 333-on asszem, de a mostanit nemtom, ha érdekel megnézem.
    PCI-e fixáltam.

Nem tom fejből A-B-C beállítású-e az osztó, de egyel a legnagyobb alatti.
    Eist-et használok és virtualizációt (nekem kell a virtuális gépek szeretik) viszont az energiagazdálkodás sémát kikapcsoltam. Én ne altatom mivel távol van a gép és vmiért a bilivel meg nemtom ébreszteni pedig deszerettem.

Többit nemtom fejből. Asszem ennél már nincsen is spread, csak régebben kellett a környező készülékeknek átadott zavarokat csökkentendőn. (akkor sem győzött meg)
    Az vmi elektromos zavarcsökkentő állapot.

Graphics boost és a turbo állapot felejtősek. Bár visszaidőzitett cuccnál egy darabig látványos javulást hoz, de csak közepesen alacsony értékekig stabil.

Enyim commandrate nullás viszont az ramfüggő.
    Csak jelzem, hogy tudja a lapod.

Advanced fase adjustment-et használok.
    Kb. 100 vagy 200 picoseccel toltam el az adat és cím vonalakat ez jót tett neki így is, hogy nincsen halálra húzva, de a vége stabilabb lett.

Ugyanezért jó a pull level is, amennyire tudom megnöveli a jel erősségét a memóriavezérlőben, de én azt nem használom főleg azért nem, mert maximum a próbálgatás alapján tudnám gondolni, hogy jófelé változtattam-e rajta.

quickboot-ot szeretjük.

Write leveling memória fázis kompenzáció nekm jobban üzemel mint a training.
    A két eljárás ugyanarra van. Kiegészítik a skew funkciót.
    Lényege, hogy a ramba érkező adatkérések és küldések között próbál a valós felhasználásukhoz
    igazodni pici késleltetésekkel, mert nem biztos, hogy pont olyan korán kell felhasználásra az adat mint amilyen hamar a vezérlőnek megvan és így a kieső időben más adatot fogadhat vagy küldhet.

A training is erre van, de szerintem az kudarc, mert fifozni akarja az adatokat ami meg már nem hozzáigazítás hanem feltartása a rendszernek. Ugye a fifo a korábban kért adatot akkor is előbb adja ki, ha közbe egy később kért már régen kiadható lenne. Ez nem az élelmiszer ipőar itt nem romlik meg a tárolt holmi ráadásul a fifo még a raktározást is lelassítja. Aki közületek dolgozott kereskedelemben az elvileg érti amit mondok.
    Azért kipróbáltam, is-is meg vegyesen és "szerintem" meg aida szertint is, kevéssel lassabb volt mindkettő esetvben mint tisztán leveling mellett úgyhogy az maradt egyedül.
    Ráadásul az oc kihegyezett első próbáknál a végét zavarta a training, kevesebbre tudtam kihúzni.

Néhány időzítést nekem nem volt időm bejátszani, így én jópár értéket az autónak hagytam.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés