Új hozzászólás Aktív témák
-
Nirvanus
aktív tag
Hali!
Amik vannak: EP45-DS3 / C2D E8400 / OCZ Reaper HPC 4*1GB DDR2-1200 / HD4850 / kékvihar kettő 500W
Ami lesz: Intel Xeon (4mag, 1333/1600FSB, 45nm, ~80W, 12MB L2, 3Ghz+)A kérdésem nem igazán tuning-, sokkal inkább stabilitás ügyben lenne helytálló, de azt hiszem, hogy ahhoz is jól értenek errefelé. Szóval merjek-e 1600FSB-s Xeon-t pattintani a P45-be? A lap elvileg bírná (a tuning eszembe sem jutott), DE! Féltem a VRM-et és az egész vezérlést - azt persze tudom, hogy fel kell padozni, biztos, ami ziher -, hiába fújja pont rá a cúgot a hűtőm. Az FSB most is 400 a jelenlegi procin, de ez még nem Harpertown ugye. A memória is kérdéses lesz: most betonstabil cl4 960Mhz-en. Agycsere után maradhat-e a mostani beállítás? Mármint a cl4. Így is alig mertem 2.1V-ot adni nekik, holott rájuk van írva, hogy onnantól ébredeznek, de ugye a foglalatok sem tartanának örökké egy huzamosabb 2.4V-tal. Előre is köszönöm.
-
Nirvanus
aktív tag
A híd elég szépen melegszik, megsütni a nagy fesszel meg annyira nem akarom. Csak olyan dologra költök már ebben a sasban, ami majd átköltözhet a Kaveri-be (ssd, hibrid cf-ready vga, etc), persze egy Ötzi vagy egy Porter abban sem mutatna rosszul, feltéve, hogy nem ITX-et újítok be - ami meg a mániám.
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
enemy107 #41318 üzenetére
Ez így is maradt
Jön a procira még egy Giga G-Power Pro2 ( mindenképpen hatékonyabb és halkabb megoldás, mint most az Arctic Freezer7 LP, igaz, ezzel is 44fok volt a plafon load-ban ), és... kész
Talán még egy "sokazegyben" kártyaolvasó meg egy x1-es USB3-kari, és ki van maxolva a 775 konfig
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
enemy107 #41303 üzenetére
A mai kísérletbe közbeszólt egy orbitális fogfájás.
Így nemhogy próbálgatni, de még szinte magamról sem tudtam, hogy mik az alapértékeim.
A másik két modul beszerzése is csúszik egy napot -éppen ezért-, de nem is baj, mert addig megcsinálom a "svájcibicskát" (pendrive-ra xp aio/win7 aio/ubuntu/hirens/ubcd/ésatöbbi meg összes driver), amit már jóideje húzok-halasztok, de ígyis-úgyis kell. Délelőtt úgy keltem fel, hogy kékhalál volt a gépen - pedig csak a ram volt ajánlottra feszelve és az xmp profile2 volt beállítva, "b" cucclival, hogy az fsb 800, ram meg 1066 legyen
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
enemy107 #41298 üzenetére
Köszi!
Estefelé ki is próbálom. Ez a deszka sajnos nem alkalmas kisebb tuningra sem
Az északi híd már a legkisebb OC-től is beadja a kulcsot, nem is mertem tovább próbálgatni. Tervben van még egy normálisabb északi borda és talán akkor készen lesz a kicsike, szép lenne az Accelero-s 4850 felett, illetve majd egy normálisabb cúgméker a procira.
-
Nirvanus
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég szereztem egy pár OCZ Reaper-t (2*1GB DDR2-1200, 5-5-5-@, 2.1v) a Gigabyte EP45-DS3 alaplapomba (LGA775, P45, FSB1600, DDR2 1333+, f9 bios), amiben jelenleg egy e0 stepping-es E8400 csücsül (2mag, 3Ghz, wolfy, 45nano, 9*333, 1333, 6mb l2). Arra vagyok kíváncsi, hogy milyen módon tudnám előcsalni a memóriákból az 1200Mhz-es frekit stabilan, a proci feszemelése nélkül.Jön még belőlük 2db, szóval 2kit-ről lesz szó, és a CPU-ra is maximum egy CM Hyper TX2 fog kerülni. Várom az ötleteket és köszönöm előre is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged