- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Netfone
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
triklin
tag
Sziasztok.
Hozzátok fordulnék segítségért, ugyanis problémám akadt.
Az egész egy új wd hdd vel kezdődött, amit 2 napon át az úúristenért nem tudtam beüzemelni. (szinte minden lehetséges lehetőséget megpróbálva) majd ma kaptam egy olyan tippet, hogy nem szereti a tuningot a wd, azért vegyem vissza. Mondom oké, cmos clear, úgyis tudom , hogy miket állítottam. És lám... működik a vinyó... gyorsan formáztam, partícionáltam win-t rá stb... Mondom most már visszaállítom a tuningot.
Mivel nyár van, és elég gyenge a freezer-em, visszavettem 3040 mhz-re a procit kb 2 hete (még a régi vinyó mellett), amit ki is teszteltem (4 óra prime/orthos). (alapfeszen 3110 a vége, de itt már nem tudtam biztonságosan hűteni, mert a 2. mag nyalta már a 70 fokot prime alatt.)
Tehát nem ment a stabil beállításokkal újra.
Szóval most: 276 "fsb" ,11* szorzó ,3* ht, alapfesz (1,35)
ramok cl2,5 3 3 7 1t (alapfesz) (217mhz)
chipset alapfesz (mentem vele teszt erejéig 320 as "fsb"-t is)
Mást nem állítottam el. Mivel nem túl gagyi lapról van szó, így szinte minden fix értéken van, így nem tudom mi nem tetszhet a hdd-nek... (agp 66, stb..)
Adjak feszt a chipszetnek? Foggalmam sincs mit csináljak
Idegességemben nem csináltam még semmit, nehogy valami olyat állítsak amivel kárt tehetek.
Mit keressek biosban? Mi okozhatja ezt?
(Tudom nem a legmegfelelőbb topic, de ettől jobbat nem találtam, ezért elnézést) Proci: 4200+ x2 (939)
lap: Dfi nf3 ultra-d
Köszönöm előre is.
Üdv. -
triklin
tag
Utánaolvasgattam most már én is és az E4-esek, sosem mentek valami jól. Most ahogyan feszegettem a határait mindig csak a 2. mag hibázott. Pl.: 1,45v on és 2700mhz-n a prime kb 5 mp után kidobta hogy hibázott, miközben az 1.es mag ment vígan tovább ( 20 percig ment, majd leállítottam.) 1,5v kell ahoz hogy stabil legyen 2700-on (mint már mondtam) de itt már 60 fok körül van (prime 56, orthos 58) meg 1,5v nagyon nem egészséges neki.
Az E6 osok meg talán azért mennek olyan jól mert az egy opteron alapra épültek?. ( 170-es)
Szerintetek jó lesz 24/7 re?
(filmet néztem közben, ezért lekapcsoltam a ház ventiket, és e miatt ment fel 55 fokig. Amúgy 49/51 volt szinte végig)
Itt pedig idle-ben
(amúgy amikor terhelve van miért lesz kevesebb a vcore mint idle-ben?)Amúgy 5 éves már a hűtőm (annó 3200+-t hűtött), és az oxidáció miatt ilyen sokat tud romalni a teljesítménye?
-
triklin
tag
Köszönöm a választ.
Akkor nekem egy ritka ratyi darabom van sajnos. Alapfeszen 2530 ig stabil (prime-al tesztelve) és onnantól megáll mint a gerely. 2600 hoz már 1.425v-t kér, 2700 hoz meg már 1,5v kell.
(a teszt szerint 2600 mhz-t minden darabnak kellene vinnie alapfeszen...)
Amúgy E4-es (manchester)
+nb fesz emléssel lehet még valamennyit kihozni belőle?
Vagy ennyit tud? -
triklin
tag
Üdv.
Egy 939 es x2 3800+ nak mennyi az a fesz., ami még ajánlott 24/7re?
Mert pl még 1,5v mellett is 56 fok alatt tudom tartani prime közben, de nemtudom az egészséges-e neki hosszabb távon.?(Gyanítom, hogy nagyon szeretheti
) (90nm)
Köszi a választ előre is.
üdv -
triklin
tag
Sziasztok
Lenne egy gép, amit tuningolni szeretne az egyik haverom, (nem az én gépem) de mivel ő itt nincs regelve, ezért én teszel fel a kérdését. (remélem értehtő mit akarok)
a proci: e2200
alaplap: asrock G31M-S
ram: 3gb (kicsit fura) 1x 2048 mb kingmax ddr 2 400mhz + 1x 1024 ddr2 333mhz
Alap feszen 2763 mhz-ig jutott, eddig, többet még nem is próbált .
Kérdés: mennyit bírnak ezek a procik? Medig szabd neki feszt adni? Biosban miket állítson? Valakinek valami tuning tapasztalata ezzel a procival?Ha valaki tudna segíteni akár itt akár pm-ban azt nagyon megköszönném.
üdv
-
triklin
tag
(bocs a dupláért, szerkeszteni már nem tudtam.)
1,67v on 5 fokkal melegebb, de semmi javulás. Memóriával próbálkozok még, aztán feladom -
triklin
tag
szvsz 274 +mhz-t nyertem
, Szóval semmit sem ér.
1,62 v-on 51 fok prime alatt 100%on terhelve. Legjobban az idegesít, hogy többször lefutott már nagyob órajelen is, de most nem :S . 172 ponttal többet kapott a cpu 3dmark06ban
.
Csalódott vagyok a prociban (húzás szempontjából) bár már lassan 6 éve szolgál engem.(annó csúcs volt, egyedül az fx55 volt jobb nála).
Még próbálkozok azért. -
triklin
tag
Nos, újra itt. nekikezdtem a voltemelésnek, de semmit nem sikerült elérnem. 5 mhz enként haladtam feljebb, minden egyes emelésnél min 30 perc prime95. Aztán eljutottam egy olyan mhzhez ahol már az első másodperceben kidobta a fatál errort. Haladtam vissza kettesével (mhz-et csökkentettem), de nemlett jó, folyamatosan hibát észlel. 15 mhz el visszábbkellett vennem, ahoz hogy lefusson újra (edig már előtte lefutott azokon a mhz eken.) adtam neki mégtöbb voltot (alap 1,5v és 1,62v-n van most), de ígysem jutok előreébb (még addig sem amíg többször már eljutott. Memória helytelen beállítása okozhatja ezt? 2,5v az alap, 2,6v on megy a memória, visszaosztottam, de időzítésekhez nem nyúltam.(1t 2,5 4 4 8).
Mit tegyek?
hibaüzenet a primetól: fatal error resulting was 1791619671638546 expected 1791619671507466
(nemtudom ez mondd e nektek valamit)
Köszi előre is
(amd athlon 64 3200+ socket 754, 1gb ddr400 samsung, msi k8n neo platinum nforce3 ) -
triklin
tag
válasz
Blaze71 #14627 üzenetére
hát kár
egyszerűen nemtudom mitévő legyek
ha 939 es lapom lenne vennék bele vmi erősebb procit de 754 ből ez a csúcs
(vagyis van 3700+os limitált szériás 1mb l2 vel de piszok drága és nagyon ritka. (használtan)).
azthiszem feladom...(voltal nem sz@rakszom mert bios csak 0,5 voltonként enged emelni, akkora dózist meg nem akarok adni neki. Vagy bios flash érne vmit?)
Azért köszi -
triklin
tag
valaki az 14572 es hszre válaszoljon pls !
-
triklin
tag
Sziasztok, voltam már itt nemrégen a problémámmal, kaptam sok jó tippet de sajnos egyik sem vált be
.
Konfig:
Msi k8n neo platinum
Amd athlon 64 3200+ (newcastle mag, 11*200, VID: 1,50000 v)
Samsung ddr 400 mhz 1gb (1db 1gb os modul)
(Sapphire ati radeon hd2600xt 512 ddr3, chieftec 450w os táp, bár ezek függetlenek a problemtól)
Egyértelmű a probléma, tuningolni szeretném a procit, de megakadtam.
Próbálkoztam ht szorzó visszaállításával, memória visszaozstásában (333 ra),memória fesz növelésével, kísérleteztem az időzítésekkel, de semmi javulás nem volt szal azok maradtak 1t 2,5 4 4 8 (esetleg ezt növeljem, csökkentsem, változtassam de mennyire ?)
A probléma, nem tudok szinte semennyit se tuningolni a procin, max amivel stabil a proci az 11*210... innentől kezdve prime95 ezt a hibát dobja ki:
rounding was 0,4954234 excepted less than 0,4
utánaérdeklődtem, azt mondták ez arra utal hogy nem stabil a proci (vajon mire...)(1-2 perc után dobja ki)
Túlmelegedés kilőve, c'n'q off és alapjáraton 30 terhelve 42 fokos a proci (NB 34)
Ennyire nem lehetne ezt a trágyát tuningolni? Vagy én rontok el valamit?
Memória alulfeszelés miatt okozhatja ez?
Szal nincs más hátra mint cpu feszt emelni?
Kérek valakit segítsen. Köszönöm előre is. -
triklin
tag
-
triklin
tag
válasz
darál0w #13997 üzenetére
darál0w számára:Nos kicsit megkésve de jelentkezem. Sajnos Bioszról képet nem tudot adni (teknikai okok...) de amit fontosabbnak éreztem leírtam kézzel
.
Cell menü:
DRAM Configuration [Press enter] lejjeb leírom itt mi van !
High Performance mode [Manual]
Agressive timing [Disabled]
Dynamic Overclocking [Disabled]
Spread Spectrum [Enabled]
HT frequency [4*]
c"n'q [ disabled]
Adjust CPU ratio [*11]
Adjust CPU FSB Freqency [200]
Adjust AGP Freqency [66]
Cpu voltage [ auto (1,5v)]
Memory voltage [ auto]
AGP voltage [1,50v]
Dram Configuration :
Max memclock [200]
1t/2t memory timing [1t]
CAS latency (tcl) [2,5]
RAS to CAS delay (trcd) [ 4]
HIN RAS active time (tras) [8]
ROW precharge time (trp) [4]
Advanced Chipset Features
AGP aperture size (MB) [128m] (ez konkrétan mi is?)
AGP 3.0 speed [AUTO]
AGP fast write [AUTO]
System bios cacheble [disabled]
Sehol nem találtam például olyat , hogy NB beállítások ilyesmik :S ezekt hol keressem?
A probléma pedig az, hogy ha növelem az fsb-t nő vele a ram mhz is ! Szóval hiába van 200 on a max memclock, attól bootoláskor is azt írja ki memory speed-nek amennyi az fsb-m, illetve 227 nél többel be sem bootol ! (szal ott már ddr 454 nek felelne meg ) ezt hol tudom állítani? (proci bíírná... Adtam procinak 1.55 V-ot de ugyanaz, egyértelműen ram beállítás baja van (sztem))
Kösziui.: vagy ruházzak be 2*512 mb mushkin ddr 500 as ramra?
-
triklin
tag
Nos fejlemény: valamiért nemiélettet él az annyával és nem mükszik. Kerestem az általad leírt menüt/állíthatóságot, de nemtaláltam (dram configurationban néztem ott csak a Max memclock ot és az időzétéseket tudom állítani . cas trcd tras trp) Kérdés: biosban azt állítom be hogy Max memclock 200 mhz, tolok mentést minden, újraindul és mikor boot közben tolok pause-t mégis annyi mhz-n fut mint a proci fsb (most perpill 215mhz ). Cas-t visszaraktam 3 ra hátha ez a baj, de ígyis ezt csinálja. (teszt alatt/kezdetekor kékhalál)
Előtte jó volt... -
triklin
tag
válasz
darál0w #13989 üzenetére
Nos, nekikezdtem, gondoltam megnézem meddig bírja a ram. Fesz emelés nélkül 227 mhz (454mhz) ig bírta. Most 218 as fsb van, ezt bírja stabilan a ram ht1 2,5 4 4 8 as időzítésekkel. A proci bírja ( coretemp szerint terhelten 48 fokos , gyári hűtővel) (c'nq off)
Ram fesz maradhat auto-n? Illetve most a ram órajel is auto-n van, így igazodik az fsb-hez.
Köszi a segítséget, kipróbálom amit írtál, és jelentkezem. (időzítések jók? ddr 400) -
triklin
tag
válasz
darál0w #13986 üzenetére
Nemteljesen ilyen, mert az enyém s754 és gyári 2,2 gHz, de a többi stimm.
A hűtőt meg kaptam, de a foglalat amibe belerakom nincs meg( ami az alaplapon tartja , nemtudom a szakszerű nevét :S) ilyen foglalatot szeretnék szerezni.
A ram párosítás, tudom elég gány, de a másik 1 gb most nem ebben a gépben van, de kibányászom a másikból és viszarakom (szóval 2*1gb). Tehát akkor ne csináljak semmit csak emljem az fsb-t addig amíg bebootol (és nem hibázik a proci) aztán a feszt állítsam? Memória igazodni fog hozzá? (Ezzel nem vagyok tisztában)
köszi a választ ! -
triklin
tag
Ha van egy szorzózáras procim és szeretném húzni, akkor a memóriákat hogyan igazítsam hozzá? 11*200mhz (amd athlon 64 3200+) a ramok pedig ddr 400 -asok !
1,5 volt az alap fesz, 1,55 ig mehet szerintetek? Az időzítéseket pedig csökentsem?
(amd athlon 64 3200+)
(msi k8n neo)
(1*samsung ddr 400 1gb és 2*256 mb)
Bioszból melyiket ajánljátok tuninghoz? 1,5 beta megfelelő?
Kérem valaki magyarázza el !!!
köszönöm előre is
ui:i cooler master hyper 48-hoz lefogató konzolt/panelt/alkatrészt hol tudnék venni?:S -
triklin
tag
Sziasztok
Eléggé kezdő vagyok tuningolás témában, ezért lenne jópár kérdésem hozzátok.
Előszöris az alanyom egy newcastle magos amd athlon 64 3200+ s754 (sajnos szorzó lockos, 11*200) 2200 mHz. Ehhez van 1*1gb samsung ddr 400 és 2*256mb samsung ddr 400 as memórám és egy msi k8n neo alaplap. (hűtőm egy CoolerMaster hyper 212+ vagy egy thermaltake big typhoon (12 cmes ) lesz . Szeretnék a procin húzni, minnél többet, de nemigazán értem hogy hogyan lehet a megfelelő memóriabeállításokat kiszámolni (pl időzítések stb) nos ha jól kivettem a szövegből akkor 11*200/400 = 5,5 felkerekítve 6 szóval 11*200/6=366.666667 (ezlenne a jelenlegi memória mhz? ) és a procit pedig maximum 2400 mhz re tudnám húzni? mert 11*218/6 =399,6666 egyszóval csak részleteiben értem ezeket a számításokat, ezekre szeretnék választ kapni ! Illetve, hogy mekkora feszt szabad adni a procinak ?!
köszönöm előre is ! -
triklin
tag
Sziasztok
Előszöris az alanyom egy newcastle magos amd athlon 64 3200+ s754 (sajnos szorzó lockos, 11*200) 2200 mHz. Ehhez van 1*1gb samsung ddr 400 és 2*256mb samsung ddr 400 as memórám és egy msi k8n neo alaplap. (hűtőm egy CoolerMaster hyper 212+ vagy egy thermaltake big typhoon (12 cmes ) lesz . Szeretnék a procin húzni, minnél többet, de nemigazán értem hogy hogyan lehet a megfelelő memóriabeállításokat kiszámolni (pl időzítések stb) nos ha jól kivettem a szövegből akkor 11*200/400 = 5,5 felkerekítve 6 szóval 11*200/6=366.666667 (ezlenne a jelenlegi memória mhz? ) és a procit pedig maximum 2400 mhz re tudnám húzni? mert 11*218/6 =399,6666 egyszóval csak részleteiben értem ezeket a számításokat, ezekre szeretnék választ kapni ! Illetve, hogy mekkora feszt szabad adni a procinak ?!
köszönöm előre is ! -
triklin
tag
Sziasztok
Előszöris az alanyom egy newcastle magos amd athlon 64 3200+ s754 (sajnos szorzó lockos, 11*200) 2200 mHz. Ehhez van 1*1gb samsung ddr 400 és 2*256mb samsung ddr 400 as memórám és egy msi k8n neo alaplap. (hűtőm egy CoolerMaster hyper 212+ vagy egy thermaltake big typhoon (12 cmes ) lesz . Szeretnék a procin húzni, minnél többet, de nemigazán értem hogy hogyan lehet a megfelelő memóriabeállításokat kiszámolni (pl időzítések stb) nos ha jól kivettem a szövegből akkor 11*200/400 = 5,5 felkerekítve 6 szóval 11*200/6=366.666667 (ezlenne a jelenlegi memória mhz?) és a procit pedig maximum 2400 mhz re tudnám húzni? mert 11*218/6 =399,6666
egyszóval csak részleteiben értem ezeket a számításokat, ezekre szeretnék választ kapni !
(most alapjáraton 36 fokos, 3dmark cpu teszt közben 51 (gyári hűzővel) célom 2800 - 3000 mhz lenne
( Bios-t is szeretnék frissíteni, 1.55 beta -ról vélemények? állítólag tuningoláshoz jól viszonyul) Jaa és 3dmark 06 ban az elért pontszámom 4100 pont (minden gyári órajelen, (gpu/cpu)) Ez jónak számít?
athlon 64 3200+, 1,5 gb ddr 400, sapphire hd2600xt gddr3 512mb AGP!!!!!.
köszönöm előre is !!
üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest