- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
Új hozzászólás Aktív témák
-
grafika95
tag
hali lenne még 1 uccsó kérdésem
a HT-t mondtátok h vegyem le
(1000-ren volt levettem 800-ra így most 880 tuning mellett, de biosban akár 1800mhz-ra is lehet venni ! mi lenne ha hagynám 1000-ren (akkor asszem pont 1100mhz lenne)Mi lenen ha arra venném ???
-
grafika95
tag
szia !
saját tapasztalatból mostmár talán én is segíthetek neked
Igaz közel sem tudok annyit mint a nekem is segítséget nyújtó emberek, de 1-2 tőlük tanult dologgal segíthetek... (de biztosan ők is nemsokára írnak, és segítenek)Legfontosabb mennyivel szeretnéd emelni ?
(én pl.: 10% tuningot tűztem ki célul... 2200mhz-ről 2400mhz-re)Mennyi a jelenlegi szorzó és fsb (pl 11x200)
Feszültség jelenleg (alap órajelen hány V a CPU fesz-e)
RAM-ok jelenleg milyen módba futnak ? (DDR2-400 , DDR2-800 ? vagy hány mhz-n ? 400mhz ? az azt jelenti h DDR2-800...)
CPU HŰTŐ ? (ettől függ h mennyi tuningot tehetsz megha nem bírja a hűtő ....)
naggyából ennyi a kezdetbenha visszaolvasol megnézheted nekem hogyan sikerült ez a 10% plusz
(11x200 ról 11x 220 -ra emeltem az fsb-t , cpuV 1.325 <ez nem azt jelenti h neked is ennyire kell mert más a procid, HT 5x-ről 4x-re,RAM 1.920V+0.05V, RAM órajel LIMIT 400mhz-ra (te esetedben több is lehet, mert 1066hz-s nem 800!)DE MAJD ÍRNAK A NÁLAM OKOSABBAK IS ők pontosan megtudják mondani, mit hogy mikor, mennyire....
-
grafika95
tag
válasz
Mr.Gettoman #9909 üzenetére
nem netre gondoltam, ez esetben gondolom a proci a bűnös
Mellesleg csökkent a lagg (kipróbáltam) Még fent áll, de lényegesen ritkább időközönként jelentkezik...UI.: Neten már 2-3játékosnál szaggat xD (de mit várjunk 20kb/s feltöltési seb. mellett)
-
grafika95
tag
vga-t gyári progival lehet húzni
(alap GPU órajel : 750mhz és kb 810mhz-ig fellehet vele húzni )
(VideóRAM órajele effektícen 2000mhz és ha jól emléxem 2100mhz-ig lehet vele húzni )
(És én ezt meg is tettem, de nem változott semmi )És nem is hiszem h vga miatt akadna a játék
mivel a képminőség is rendben van és a teljesítménnyel sincs gond...
Akkor van probélma (mivel ez stratégiai játék)
Amikor kb 6játékos van és mindnek 200külön féle egysége
CPU végzi a számítást és ahogy én gondolom nem volt elég szufla benne ezért akadtInkább akad a játék az x2 4200+ miatt
mint a HD4670 vg miatt
Ram meg kilőve (4gb hibátlan működés) -
grafika95
tag
Torture Test ran 53 minutes 12 seconds - 0 errors, 0 warnings.
Execution halted.(majdnem 1 óra igaz csak 1-es priorityi-n 0 hiba... és 60-62°C közt mozgott a végén ! )
Tehát 62fok fölé nem ment....HOLNAP nyomok rajta akkor egy 10-es priority-s tesztet
(blend-stressz cpu and ram !?)A BOOT lóli memteszt alatt mit értesz ???
biosba ? vagy amit magától csinál ?
Esetleg az ORTHOS-al ?
Vagy XP-cd-n van valami ilyesmi ?Minden esetre gond nem hinném h lenne vele, ha már ennyit bírt, és viszonylag nagy terhelés alatt... de holnap megy majd egy 10-es priority mint mondtam, csak ma már szeretném a 10% os tuning-ot kipróbálni... egyes játékokban volt h csöppet akadt ... megnézzük mennyivel lett jobb a helyzet...
-
grafika95
tag
ORTHOS progi már kicsit jobban megviselte a drágaszágot xD
De szerintem ez is elfogadható ![Blend-Stress CPU and RAM] <-Ezt futt ! (még most is)
5perc után 57°C<CPU
10perc után 58-60°C<CPU 37°C<Mag1 47°C<Mag2
Úgy néz kis most megállapodott 60°C -on !
És most a 15.percnél ment fel 61°C -ra !Elfogadható nem ?
Akkor mennye le a 2óra tesztet ???
szerintem 15-20perc elég bizonyíték vagy nem ?
Na és persze az 1 óra BF2 (éles teszt xD) -
grafika95
tag
Újabb hír
EVEREST nevű progival leteszteltem a gépet...
CPU-t 100% -os terhelésnek tette ki (5percig teszteltem)Először megijedtem mert nagyon hamar elkezdett emelkedi a hőmérséklet
35-ről 2perc alatt 50-re emelkedett
De ez után márr csak szép lassan 3percnél 53-54°c
És innentől úgyy nézett ki megállapodott, az 5.percig 55-53°C közt ingadozott...
a magok 40alatt voltak (2. mag 39max 1.mag 31max ha jól emléxem)Szerintem ezek elfogadható értékek, ha jól tudom 60°C fölött lett volna bajos a cucc....
Ráadásul ez csak a gyári hűtő (igaz elég tetemes bordák vannak ott )
A venti érdekes módon 35°C -on és 55°C IS 1430-1500RPM közt forgott
Ami elég lassúnak mondható, és ebből adódóan valszínű nem is tud töbebt ? vagy nincs benne érzékelő ? Esetleg a Cool&Quiet miatt ?Vélemény ? Stabilnak stabil (szerintem).
De elfogadható ez a melegedés ? Vagy ez átlagos 100% terhelés alatt ? -
grafika95
tag
Ja azt el felejtettem írni !
Hogy NINCS (legalábbis az élebe nem találtam meg) benne olyan ahol a PCI-E -t állítani lehet !
Tehát azt NEM FIXÁLTAM !
DE EDDIG SEMMI BAJ NINCS VELE ! 3D MARK lement... kaptam majdnem 100pont ot a prociraA hőfokkal eddig nem látok sok bajt... igaz csak zene,msn,meg 1-2 teszt megy de 35-38 fok köz mozog (most épp 36°C-os a CPU hőmérséklete)
Majd nézni fogom játék közbe (terhelés alatt) is...
-
grafika95
tag
nahhh !
nagyon nagy dolgot tettem ma xD
sikerült felhúzni a procit !Az alábbi beállítások hozták meg (szerintem) a sikert
Valaki írta h adjak 2V ot a ram-nak szerintem ez feleslegesen sok lett volna de azért emeltem rajta
Igaz a lehető legkevesebbet (+0.05V asszem az 1.920V -ra)
Aztán a Memória órajelét LIMIT-re tettem és beállítottam 400mhz-re
HT-4x re (így most 880mhz)
CPU 11 x 220 (2420mhz) (ja és 1.325V -on)És most sikeresen itt vagyok
Most jön majd a 3D mark, h stabil e...
Aztán remélem semmi károsodást nem tettem benne
ÉS bírni fogja a napi 10-15órát amiből kb 4óra game xD -
grafika95
tag
válasz
Tifosi87 #9878 üzenetére
1.325 elég lesz rá...
És az a kérdés h miért NEM mentMert rátettem a RAM-okat 400-ra FSB 220 HT 4x (800mhz)
RAM 1.9V CPU 1.35V
és bekapcsoláskor a felsorolt listánál csippant egyet és írta a hibát....igaz a pci-e nem találtam meg így nem vettem fix 100-ra de minden mást beállítottam
nem ott lessz a hiba mert a ramokra mutogatott az írás.... -
grafika95
tag
válasz
Tifosi87 #9872 üzenetére
ha lenne olyan h 800
asszem ezek vannak :
333 (ez nem is biztos)
400
533
667ja és AUTO (< most ezen van !)
a RAM-okon NINCS borda annyi hűtést kap h a prociventi pont arra fújja a levegőt...majd lehet fotózok párat, vagy keresek képeket, h lássátok milyen beállítási lehetőségek vannak
hiába mondjátok h ennyire vegyem ha az nem szerepel a lehetőségek közt :|így tuning nélkül:
_11 x 200 azaz 2200mhz PROCI fesz-t LEVETTEM 1.325V-re
(autón 1.35-1.4v-n nyomatja de szerintem felesleges ennyi... így is probléma nélkül megy minden)
_RAM 333mhz ~ @400mhz (erre állítja autó) fesz 1.9 / 1.925V (autó állítgatja)
[4db ram van ! tehát 2x2dual -ba ismeri 2xNANYA (elvileg kingmax) 2xISMERETLEN(azt hiszem kingston de mindd a 4db DDR-800 ! 32bites rendszeren nem ismeri fel mind a 4gb-ot csak 3.23 at vagy mennyit....]Inkább nem vágok bele most már csak ha írtok, mit mennyire vegyek PONTOSAN...
DE KÖSZÖNÖK MINDEN EDDIGI SEGÍTSÉGET IS !!! HA MÁS NEM TANULTAM BELŐLE
DE SZERETNÉK EREDMÉNYEKET IS HA NEM GONDa RAMokkal van a valami (biztos h SZERETIK egymást mert kb 4hónapja mennek így és semmi gond nem volt eddig) [őőő és igen asszem 5-5-5-18 ba mennek !
De adtam egy linket töltsétek le ! azon rajta van majdnem minden kellő adat]
(még egyszer a link: [link] )Várom a tanácsokat ! Előre is mindenkinek köszönöm segítőkészségét...
Elég kezdő vagyok, biztos itt a bibi... de valahol el kell kezdeni -
grafika95
tag
Nahh megpróbáltam a beállításokat....
de a PCI-E -nek NEM találtam ,h hol lehet állítani :@
De megpróbálkoztam így is a beállítással...
Sajna nem sikerült ezt írtak ki többek közt
(memóriával volt gond)
"DQS traning failed on previous boot, reverted to slower DRAM speed"
"DCTO = 667mhz"
"CPU : 2.43ghz count:2 " <<<- Haladás ez lenne a cél, csak h induljon is veleMegpróbáltam a ramok AUTÓMATIC beállítását saját (Manual) kézbe venni....
400mhz-re nyomtam (nem tudom helyesen e, ennél magasabb az 533 lett volna)De ekkor kiírta bekapcsnál h :
"CMOS Checksum Bad"Alapra állítottam mindent és most itt vagyok... mit tegyek, tanács ?
(Ja és a RAM feszültségét csak úgy lehet állítani h -0.05V Autó és +0.05 stb....)
(Autón 1.910-1.920)
(A CPU-t beállítottam 1.35V re... a HT-t meg 4x re [800mhz] )Ötlet ?
JA ÉS A PCI-E -t HOL ÁLLÍTSAM ?! -
grafika95
tag
köszi, kipróbálom....
Ha nem jelenetkezek akkor leégett a gépDe nagyon remélem semmi baja nem lesz
akkor
HT 4x -re
DDR2 1.9V
CPU 1.35V (és igen gyári hűtő Cool&Quiet bekapcsolva....)
PCI-e 100 mhz -reÉs imádkozom
Am bírnia kéne a nyúzást... mert hallottam @ 3000mhz-re "házi tuningal"
Annyi h azon volt egy komolyabb hűtő de ennyi.... -
grafika95
tag
Itt van a CPU-Z által mért összes adat
(egyedül nem nagyon értem, h minek mi a jelentősége, de megjegyzem ezek az ELEM kivétele után, autómatic alapbeállítások !)
http://data.hu/get/1600562/cpuz.htm.htmla MAX feszre állítja szerintem autómatic...
Tehát nem tudom mi az ALAP órajel melletti megfelelő feszültség (Volt)
A PCIe pedig 100mhz-n ha fixálom az nem befojásolja a VGA-m teljesítményét ???
a HT alapból 1000-ren van mennyire vegyem le ?
11 x 220 ra akarom felvenni azaz 2420mhz -n fog ketyegni a PROCI
11 x 220 / 6 ~ 400mhz a RAM-nak azaz DDR2-800 tehát szerintem a RAM-hoz nem kell nyúlni... esetleg itt is a saját kezemmel kell a Voltot beállítanom Autómatic-ról ? :SÉs őszintén foggalmam sincs h a Voltokat mennyire vegyem, mert van bőven állítási lehetőség... nem tudom mi kell nekik alapon, és egy csöpp tuning után....
-
grafika95
tag
Mivel nem írtatok, gondoltam szépen lassan megpróbálkozom egyedül...
Elsőnek 11 x 200 ról 11 x 205 re emeltem az FSB-t
Ez sima ügy volt (Voltokkal nem is törődtem mert ennyitöl biztosan nem kell neki + [ így is lett] )
Gondoltam megpróbálom 210-en úgy azért már látható is lesz némi külömbség...
Ez is ment...
Megjegyzem a VOLT-ok Automatic -ra voltak/vannak állítva a biosba
Tehát MAGÁNAK szabályozza lehet itt lessz a bibi
11x210 -en 4200+ ból 4400+ lett
Ez tetszett gondoltam még egy csöppet húzok és már elégedett is vagyok
11 x 215 re emeltem...
Bekapcsoláskor észrevettem NEM csipogott (máskor szokott)
És jelet sem küldött a monitornak így az sárgára kapcsolt....Ijedtembe nem tudtam mit tegyek...
vagy 2x megpróbáltam még beindítani semmi....
30perc alatt rájöttem h elemet kiveszek majd vissza akkor lenullázódik a bios és reménykedem h menni fog....
Most itt vagyok és megy....Szeretném tanácsotokat kérni !!!!!!!
A VOLT okat vegyem a saját kezem alá ? És akkor menni fog akár 215 (vagy 220 on mint ahogy azt szerettem volna) Vagy haggyam a p*csába éss jó így 2200mhz-n ?
(Vagy Esetleg amin még működött 11 x 210 -en (2310mhz-n) )HELP PLZZ !!!!!!!!!!
-
grafika95
tag
Hali mindenkinek !
Már elég sokat olvasgattam tuningról, mivel szeretném kicsit húzni a procimat
Úgy néz ki sokkal összetettebb a dolog, mint gondoltam.
Nem akarok rekordot döntetni, csak kicsivel növelni a teljesítményt, mivel a mai játékok ezt megkövetelik.
Nem merek belefogni egyedül inkább véleményt kérek a "profiktól"Nah szóval a gép :
Alaplap neve: J&W JW-RS780G-UVD+
Proci: AMD Athlon 64 X2 4200+ (ezt szeretném buherálni)
Ram: 4 x 1024mb DDR2-800
Vga: Asus EAH4670 512mb ddr3
Táp: Mercury 350w
wincsi 320gb sata2 + 80gb ideMagamtól annyira jutottam, h a legegyszerűbben az FSB növelésével érhető el a processzor órajelének növelése, DE ezzel együtt nő a RAM és még 1-2 dolog órajele IS.
Jelenleg 11x200 a proci... ahoz h a RAM ne lépje túl a DDR2-800 at 11x220 a határ (vagy lehet tévedek és túlléphetni, nemértem annyira XD )
felszültség azt hiszem 1.325V (valami progi azt írja ez a max is...)Nahh tehát segítséget kérnék ebben a KIS tuningban, nem szeretnék anyagi kárt XD
ÉS reinstallt se nagyon....Feszültséget szerintem ennyi miatt nem is kell majd növelni, mert hallottam már ugyan ilyen procit 2800mhz-n futni ALAPFESZEN !
Várom a segítséget, hogy HOL és MIT állítsak na és persze MENNYIRE !
NAGYON NAGYON MEGKÖSZÖNNÉM
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elkaszálja az autóipart célzó üzletágát az Intel
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- Tőzsde és gazdaság
- Xbox Series X|S
- Autós topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Gombászkönyvek egyben
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest