- Google Pixel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple Watch
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- iPhone topik
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
BluEyes
őstag
válasz
norbit808 #37278 üzenetére
Memory clock, memory speed, cpu/ram clock, valami ilyesmi, amivel majd visszább lehet venni a ramok sebességét, lehet konkrét Mhz is megadva, vagy valamilyen arányszám 6/5, 5/3 stb.
Memory timing, a ramok időzítéseit beállítani. Alapesetben auto-n van, de itt nem alapeset lesz, hanem tuning.
PCIE frequency, ha van rá lehetőség, manualisan legyen 100 Mhz.
System bus, NB, HT frequency
Cpu voltage, core voltage, V core, stb. a proci feszültség állításáhozSzóval ilyesmiket keress. Aztán Oli cikkét, amit korábban linkeltem, olvasd el figyelmesen, jól elmagyarázza, mi micsoda, mit hova, miért kell állítani.
szerk: nyilván így frissítés után sokminden Auto-n van a biosban, és sokminden nem látszik, de ha Manualra állítod előjöhetnek a részletes beállítási lehetőségek. Próbálj végig mindent bátran, amíg nem mented a beállítást (F10 vagy Save and exit), nem történik semmi, úgyhogy túrjad föl a biost nyugodtan, reset gomb vagy ctl-alt-del és minden visszaáll, kezdheted elölről. Szóval ne félj, nem lesz baj, ismerd meg alaposan a biost.
-
BluEyes
őstag
válasz
norbit808 #37265 üzenetére
Gondolom nem csinált semit, nem tudom mire nyomtál.
No, nézzed a videot, bal oldalon kisebb téglalap, benne egymás alatt A: B: C:Lite On - ezek a meghajtói. Neki a B: a piros, nyilván az a pendrájvja. Mellette a nagyobb téglalapban jelennek meg az ezen a meghajtón lévő fájlok. Az első az új bios-fájl, alatta a backup.rom az elődnek a mentése. Ezekszerint ő csinált mentést is a régi biosról.
Tehát kiválasztod a pendrájvod betűjét, majd a jobb oldali nagy négyzetben a ROM fájlt (mer ugye kicsomagoltad a zip-et, és a benne lévő xxxxx.ROM-ot másoltad fel a pendrájvra). Szóval tedd rá a kurzort, és nyomjad, amit kell, enter vagy space (nem tudom most fejből)
Amúgy nyugi, vagy frissíti a biost, vagy nem csinál semmit, úgyhogy kísérletezzél nyugodtan. Baj csak akkor van, ha áramszünet lesz, mer akkor félbeszakad a sütés, és mehet a kukába a lap. -
BluEyes
őstag
válasz
norbit808 #37260 üzenetére
Néhány kérdést fel fog tenni, pl. hogy akarod-e, BIZTOS hogy akarod-e, aztán megkérdi hogy mentse-e a régi biost, mondjad hogy ne, majd ki kell választanod a ROM fájlt a pendrájvon, és csak aztán indul a sütés, na és a sütés közben, mikor megy a csík hogy hol tart, na akkor ne nyúlkálj bele.
-
BluEyes
őstag
válasz
norbit808 #37247 üzenetére
Megin én
Mindegy, töltsd mondjuk az xp-t. A 0902 a legfrissebb. Csomagold ki, a kapott xxxx.ROM fájlt másold ki egy pendrájvra.
Reboot, indítsd az EZ Flash-t (ez a beépített flashelő progi a biosban, a bootképernyőn írja, hogy mit kell nyomni), és értelemszerűen nyomkodjad az OK-kat, ha kérdi hol a bios fájl, add meg neki a pendrájvon lévő .ROM-ot. A végén vagy kiírja, hogy kész, success, indíts újra, vagy magától megteszi. Fontos, hogy hagyjad dolgozni, ne nyomkodj közbe semmit.
Ennyi.szerk: elvileg a biosba belépve is van EZ Flash menüpont, arra katt, akkor is indul.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest