- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
#90933760 #40063 üzenetére
Megvolt a tuning.
VID:1.165
400x8 @ 3,2Ghz, 1.275V (valósan 1.200V CPU-Zből) (3,4-en már hibázott ilyen fesszel)Itt kellett megállnom, mert minden mérőprogi már 69 fokot mért rá, pedig a Silent Square Pro még kézmeleg se volt. Direkt úrja is pasztáztam, felfogatást ellenőriztem, ennyi.
Megbízható ezeknek a szenzora? Nekem erős a gyanúm, hogy félremért.
-
Köszi srácok.
Régebben egy ismerősöm próbálkozott ezen a konfigon tuninggal, a VID talán 1.28V körül járt, azon pedig ~3,1-ig ment el emlékeim szerint. Majd meglátjuk mit lehet belőle kihozni.
-
-
-
-
-
Sziasztok!
E7x00 tuningnál mik az "alapadatok"?
Olyasmire gondolok mint:
-Max 24/7 fesz
-Max ajánlott terhelés alatti hőmérséklet
-Alaplapi feszekés bármilyen esszenciája az E7x00 szériának ami a magasabb órajelek elérését segíti?
-
Sziasztok!
E6750-hez tud valaki OC leírást? Angol is jó. P5K-val lenne hajtva.
Mod: Nem alap leírásra gondolok, hanem inkább finomságokra, trükkökre, alap OC-vak képben vagyok kb.
-
VGA tuningnak van külön topikja?
-
-
Sziasztok , most mindenki segítségét kérném, ebben a problémában:
Nemrég beújítottam pár cuccot magamnak , a következőket : Egy ABit IP35-E , egy E6550 , és gondolva a kis szorzóra két db 1gb-os Kingmax 1066 TinyBGA , össze is raktam még a múlt héten, de már itt volt az ideje a tuningnak, elindultam szép lassan , alapfesz 2,8 ...3,0...3,1 kis emeléssel és ezután jött a meglepetés, többről láttam, hallottam, hogy 3,4 és 3,5 Ghz -nek megyegetni kéne, (főleg egy ilyen lapban) beraktam 3,2 Ghz-et , némi fesz emelés itt - ott , orthos elindul , 1 mp , rendszel képelmosással(lehet , h fontos tényező) leáll, először mem hibára gondoltam, külön teszteltem 950 -ig tuti stabil, 3,2 Ghznél, még bőven alatta van. Aztán már kezdett zavarni egyre jobban , hogy nem megy, már ment mindennek elég komoly fesz ( frekihez képest) CPU 1,45V , Ram 2-2,3Vig , Mch 1,4V , ICH 1,60V , így eljutott 11mp , ig leáll megint, aztán 5 mp , ugyanez , aztán már olyan szintre jutott el , hogy nem terhelés alatt leáll, hanem rányomom prime/orthosra a "go"-t és még az első mp előtt FAGY , és ezt után már a Biosban is prudukálta, szóval nem a vista a hibás, ramokat cseréltem Geil BD-re, ugyanez, szóval ram kilőve, létezik olyan , hogy itt legyen a vége 3,1 Ghz-nél?(az az utolsó stabil) , mi lehet itt a probléma tehát? Lap?CPU? vagy?........
help.......
-
-
Gyors:
Procikupakot tisztíthatom acetonos lemosóval is , vagy csak mentessel?
-
-
-
Cmos resetttel még nem próbáltam, új winnel sem, de cmos reset hamarosan lesz , de ha én új wint teszek , akkor az már vista lesz
, kondikat kizártnak tartom, eredti japó szilárd kondik vannak a lapomon, ami még 3 hónapos sincs
szal vagy cmos, de inkább win lesz a problem
-
-
-
-
-
Ezek mennek csak , tuningprogi nincsen , biosból megy , driver mindenből a legújabb tudtommal , más nagyobb kaliberű sohasem fut vele párhuzamosan , mindennek jut elég fesz.
Mod: Ja és nemtudom, ez lehet-e , Windows Vista Inspirat 2 , vista témát használok xp-n.Bátyának is ugyanez a téma van fenn , így emiatt , talán nem is lényeges.
-
-
Sziasztok! Van egy porblémám , amivel ideküldtek , a tuning óta van így sejtésem szerint:
A configom: 2180 3ghz 1,33V , 3850 jól hűtve ,blackdragon 799-en 1,9V , többi az adatlapomnál, játék közben , eleinte csak gridben , megálllt a játék 1-2 mp -re , de úgy, mint mikor szaggat , hanem , mintha álló helyzetű "bullettime"-ba tennénk , és abból is jönne ki , más játék nem csinálta ezt, gondoltam , biztos a grid hibája , felraktam a prostreetet , az új nfs előtt játszani egy kicsit , és az is ugyanígy , de már 2-3mp re leállt , a többi játékot nem tudom, ezekkel játszottam annyit , kb 10-20 perc után jön ki az első , gridben már annyira elfajult , hogy véglegesen megállt nemrég , gőzömnincs mi lehet ez , a szellőzés tutira jó , a hőfokokkal nincs gond.Help me
-
Láttam PH-n alaplap teszteket, fsb-t húznak , ha minnél magasabbra teszem mi történik? úgyértem mi a következménye? valami jobban melegszik , többet fogyaszt stb? Hogyan tudom tesztelni hogy adott FSB-vel jó/stabil-e ( Pl Super PI erre van )
-
válasz
zsolt1129 #4713 üzenetére
A bátyámnan ugyanez a ram dolgozik egy EP45-DS3 ban , ott elég az 1,8 , nálam P45 Neo3-fr ben kell az 1,93 na mind1.
Láttam PH-n alaplap teszteket, fsb-t húznak , ha minnél magasabbra teszem mi történik? úgyértem mi a következménye? valami jobban melegszik , többet fogyaszt stb? Hogyan tudom tesztelni hogy adott FSB-vel jó/stabil-e ( Pl Super PI erre van
)
Szerk: egész konfig adatlapban.
-
válasz
zsolt1129 #4709 üzenetére
Probléma: 1. tuningom 2180 266x10 ram-ok 1,93V gondoltam visszaveszem 1,8-ra mert 800 on minek annyi, nemsokára X.edik viszavételi idítás után alapapi reset kellet , mert még a boot képernyőig se juttot el , ramra gyanakodtam , így most a következő: Intel e2180 300x9 @2700 ram 799 1,93. ja egyéblént geil bd-m van ,mi lehetett a hiba az előbbi reset-es ügynél?
-
FONTOS!! Ha tuningolom a procit ramnak kötelező adni pulussz feszt vagy MHz -et? vagy mardhat alpon?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest