- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
dave118
senior tag
Helló
Nekem olyan problémám lenne, hogy eddig simán ment a proci (e2180 giga p35 ds3) tuning, nem adtam neki nagyon de 2,7-2,9 körül probléma nélkül elindult, stabil volt. Nyáron szétszedtem és kb 2 hónapot állt a gép a szekrényben (albi felujítás miatt). A lényeg hogy valami miatt mostanában semmiféle tuningot nem akar elfogadni, akármilyen beállítást használok. Ramokhoz nem is nyúltam szóval az nem lehet a baj. Ötlet esetleg? Cmos reset stb? Én elég érdekesnek tartom az egészet.
Segítséget előre is köszönöm. -
dave118
senior tag
válasz
tanulosSrac #9138 üzenetére
FSB-re adtál plusz feszt?
-
dave118
senior tag
válasz
tanulosSrac #9126 üzenetére
Ez természetes ... mivel mindenki lapja drop-ol valamennyit. A te esetedben 0,02V-ot drop-ol ha minden igaz.
-
dave118
senior tag
Ha a proci 3000-en beton stabilan megy az tökéletes ... én azt mondom hogyha jol belőtted a procit akkor kezdheted a ram visszaosztást úgy állítani hogy megfelelő legyen az órajel, esetedben 1000 környékére (mivel 1066 os) vagy akár 1100 körülre is állíthatod attól függően mennyire bírja a ramod (szerintem nem érdemes az 1:1 hez ragaszkodni mert nembiztos hogy akkor lesz megfelelő a rambeállítás). Ha a ram is stabil akkor kezdheted a ram időzítéseket egyre lejjebb faragni. pl: proci kész, ramot beállítod kb 1100 MHz-re (visszaosztással) és az időzítéseket auton hagyod (ilyenkor kb cl6-7) be fogja berkani automatikusan, ezután teszteled a ramot és ha stabil akkor beállítod cl5re. Ismét teszteled és ezt addig csinálod amíg vagy el nem éri a cl4 et vagy megáll bizonyos beállításnál. Ezután már a te dolgod eldönteni hogy neked a jó időzítés a fontos(cl4) vagy a magas órajel.
Remélem nem túl szájbarágósHa gondolod tehetsz az FSB re is plusz feszt (persze nem sokat).
A giga lapok tulajdonsága hogy ha nem bírja a beállítást vagy túlsok a fesz stb. akkor leveszi a tuningot (szerintem nem rossz biztonsági opció). -
dave118
senior tag
válasz
tanulosSrac #9121 üzenetére
Ha a szorzót 8 ra állítod attól még az fsb nem változik csak a proci órajele csökken. Tehát a ram is marad ugyanúgy. Ha csökkented a szorzót és emelsz az fsb-n akkor kell megfelelően visszaosztani a ramot. A visszaosztás az fsb-től függ.
-
dave118
senior tag
De miért olyan fontos az 1:1 visszaosztás??
Inkább először állítsd stabilra a procit és utána foglalkozz a ramokkal. Beállítod a stabil fsb-szorzó kombinációt a neked megfelelő órajelre és ha stabil akkor ahoz igazítod a ram visszaosztást. (amúgy azoknak ramoknak még a tuningot is kell bírniuk)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Intel Core I5 14600K Processzor!
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest