- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
Új hozzászólás Aktív témák
-
picur220
veterán
Oda van írva, hogy auto. És szürke, numpaddal még nem próbáltam. A CnQ meg nem érdekel, most 5W-tal több v kevesebb, leszarom. Úgyis van active phase switching, ami a CPU fázisait kapcsolgatja használattól függően. Ez is fog egy kevesen a fogyasztáson.
A CL8-cal tudom, hogy jobban járok, de megsül a RAM szvsz
A DRAM freq az pontosan minek az órajele? -
picur220
veterán
Sziasztok!
Jártam ,már itt, RAM kérdésben, azt mégmindig nem értem, de most más a helyzet.
Egyelőre még nem olyan fontos a dolog, de annyi lenne a probléma, hogy a feszültség értékek auton vannak, és nem engedi őket babrálni. (adatlapomon van a konfig) Minden fesz-érték ott van, mind szürke és auto. Ez miért van? Mit kéne kikapcsolni ahhoz, hogy tudjam módosítani? CPU-Z szerint most 1,425 körül van a fesz.
Egyébként eddig CnQ-val dolgoztam, csak most 250-re tettem az FSB-t, és a szorzót 14-re, de az eddig 14,5 volt(max), és azt írja a lap, hogy ha szorzót állítasz, nincs CnQ. Tényleg nincs. Azért nem akartam kisebb értéket adni FSB-nek, mert akkor 658 lesz a DRAM, és ott még 8-8-8-20-szal dolgozik, holott 666-tól már 9-9-9-24-gyel. Nem tudom, mennyire bírta volna, ezért vettem inkább feljebb az FSB-t, és vissza a CPU szorzót, a FSBRAM-ot meg 3:8-ra, így pont jó minden.
-
picur220
veterán
válasz
picur220 #12261 üzenetére
240-en már nem merem nyomatni az FSB-t mert ott már bonyolítja nekem a dolgokat a gép...
Pl a DRAM freq-t a CPU-Z jóval többnek írja, mint a BIOS. Pedig a BIOS 1333-nak írjaa teljeset. Kezdem már nem érteni a dolgokat...
A RAM időzítés a DRAM-freqtól (pl 592) vagy a teljes RAM-freqtól (1333) függ? Mert ha a teljestől, akkor FSB mehet 240-en, a RAM-szorzót meg lejjebb vesszük! -
picur220
veterán
válasz
Blaze71 #12258 üzenetére
Én nem nagyon akarok feszt babrálni, nehogy meleggé váljon a helyzet
A RAM-nak van külön szorzója? Most voltam a BIOSban, de nem nagyon láttam. A HT multipliert vettem vissza, mert nincs sok jelentősége, és nem akarom hajtani és emelni ezáltal a hőmérsékleteket. A CPU terhelés alatt is csak max 40°C-os volt!
Am OC-Switch-csel babráltam az FSB-t, de így meg nem engedi a lapon babrálni az FSB-t. Majd lehet, hogy leveszem a switchet 0-ra, és a lapon nyomatom a cuccot
Az NB meg a HT frek nem ugyanaz? Mert én a CPU-NB freq-t babráltam. A CPU-Z meg az NB-freq-t írja HT-nek. -
picur220
veterán
válasz
Blaze71 #12243 üzenetére
Akkor a RAM-szorzót csökkentsem? Nagyon nem akartam RAMot tuningolni, csak CPU-t, azt meg olyan 3,5-ig. Gondolom addig el fog menni. Az OC-switchet meg még azért megnézem, gondolom ugyanúgy megy, mintha kézzel babrálnám az EC-t. (Azt tudom vele emelni 10; 15, vagy 20 %-kal.)
-
picur220
veterán
Sziasztok! Van egy athlon2 245ösöm, MSI 770-C45 lappal. Ezt szeretném húzni, a kérdésem annyi lenne, hogy ha emelem az FSBt, akkor az beleszól a memória órajelbe is? Nem értettem egészen a #1 erre vonatkozó részét... Amúgy van a lapon egy oc switch is, ami 10, 15, vagy 20%-kal emeli az FSB értéket. Ezzel csak annyi a gond, hogy a videokari mögött van és nem férek hozzá. Szóval marad a BIOS.
Segitsegeteket előre is köszönöm. -
picur220
veterán
Sziasztok!
Tervezem mostanság új gép vásárlását, és kinéztem bele egy AMD Athon-II X2 240 procit. Az alapórajele 2,8 GHz. Azt szeretném tudni, hogy meddig lehetne ezt biztonsgosan húzni az eredeti hűtőjével? Gondolom 3,1-3,2 körül még belefér.
Segítségeteket előre is köszönöm. -
picur220
veterán
Sziasztok!
Nem igazán értek a témához, úgyhogy lenne pár megválaszolatlan kérdésem.
Jelenleg van egy Celeron 2,4 GHz-es procim, 533 FSB-vel, s478-as. Hogyan lehetne/lehetne-e ezt tuningolni, húzatni, stb? Ez egyáltalán hogyan működik, alaplap setupról/oprendszerből? Mennyi valós teljesítménynövekedést lehetne ezzel elérni?
Segítségeteket előre is köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Azonnali mobilos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Mesterséges intelligencia topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- VR topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- További aktív témák...
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest