- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
persil
nagyúr
válasz
Vigilante #10918 üzenetére
Na az mindjárt jobban hangzik a gépre nézve egészségügyileg
Ha csak 'normálisan' akarsz gépezni/játszani és nem a 3d markokban hajkurászod a pontokat, akkor már ez a 3.5ghz is szép eredmény, nem feltétlen kell erőltetni, ha nem akar többet menni, nem veszítesz vele semmit.
-
persil
nagyúr
válasz
Vigilante #10916 üzenetére
Azzal az 5 mhz fsb különbséggel talán nyerhetsz játékokban 1-2 fps-t, közben meg lehet, hogy szép lassan megölöd a gépet
Persze ez a Te dolgod, de szerintem sem ártana letolnod pár kört valamelyik stresszteszt progival és olyan értékre állítani, amin még stabil.Meg az előbb azt írtad, (persze lehet csak véletlen elírás) hogy alapjáraton 65fokos a proci?! Szerintem akkor gyorsan kapcsold ki, jobban jársz
Ha idle 65 fok, akkor mennyi lehet terhelés alatt? 90-100?
Semmi értelme 10-20-50 megahertzeknek, semmilyen gyorsulást nem fog már hozni, nekem legalábbis jóval többet jelent, ha hosszúéletű és tényleg stabil a gép, mint néhány fps játékokban.
-
persil
nagyúr
válasz
Blaze71 #10815 üzenetére
Hát, 3100-nál járunk, bár nem sok időm volt vele babrálni
Itt egy everest-es cpuid:
everestViszont lenne megint 1-2 kérdésem a változatosság kedvéért
Ramoknál nincsen 2.0 volt lehetőség a fesznél csak 1.95 vagy 2.05. (meg persze a kisebbek és nagyobbak)
Utóbbira tettem, gondolom az a 0.5 még nem bántja.Biosban mire jó, vagy mit csinál a flexibility option? Memóriák beállításainál van. Azt írja, hogy jobb mem kompatibilitást biztosít. Kell ez nekem, egyáltalán mi ez? Most le van tiltva. (default-ból)
Illetve a memory controller beállítást sem tudom mire jó, ganged vagy unganged lehetőségek vannak. (itt meg leírás sincs mellette, csak a két opció és kész) Defaultból unganged, ezt írja is everest. -
persil
nagyúr
válasz
Arpee78 #10813 üzenetére
A procit, ha frissen volt pasztázva/beszerelve, akkor nem feltétlenül kell újrakenned, persze, ártani nem árt neki.
Én most frissen beszerelt proci alá itthon csak valami vga hűtőhöz kapott pasztát találtam és idle-ben 30fok, terhelve meg 45~ szóval, nagy baj nem lehet belőle, ha nem kened újra.
Amúgy is csak az egyenetlenségek kiegyenlítése miatt kell.Persze relatív, hogy mennyire frissen lett beszerelve
-
persil
nagyúr
válasz
Blaze71 #10810 üzenetére
Aham értve
Holnap(nekem a reggelek jelentik a holnapot, pont azért mert sokszor eddig vagyok fenn... ) majd megnézem tovább is, bár mondom, az eredeti elképzelésem ennyi volt
Egyébként ezt hol tudom beállítani? Nem láttam ilyesmit. Vagy lehet csak régi verziót sikerült letöltenem?
Egyébként mi lehet még ennek a procinak tartósan okés hőmérséklet? Gondolom 60 körül még nem lehet nagy gond.
Persze csak terhelés alatt
-
persil
nagyúr
válasz
Blaze71 #10806 üzenetére
Visszaértem vacsiból, kerek 40percet ment az orthos, állítása szerint 47 fok fölé nem ment a proci, viszont ezt már az első 5-6 percben elérte, utána maradt 47-en.
Small fft- futattam, 9es prioritással. Ami belefért 40 percbe az a "self test 8k" és a "self test 10k" és mindkettőre passed-et írt, meg belekezdett a 12k-ba is, amikor leállítottam azt írta, hogy 0 hiba és 0 figyelmeztetés
Próbáljam vajon most feljebb, vagy inkább nézzek egy komolyabb orthos-t most és ha stabilnak tűnik, csak akkor menjek tovább?
Egyébként fura, de már ez a +200 is érezhető gyorsulást hozott
Igazából ezt szerettem volna elérni és így meg van a tudat, hogy van egy x2 250esem az x2 240es árán
Igazából a gyári hűtő lehet hátráltató tényező, de egyelőre megfelelőnek tűnik.Egy láma kérdést engedj meg
Az orthos (és hasonló tesztek) futtatása biztonságos?
Úgy értem, ha valami nem tetszik neki, akkor simán hibázik leáll és kész? Nem halhat meg semmi közben, mondjuk hőmérséklet miatt, vagy ilyesmi?
-
persil
nagyúr
válasz
Blaze71 #10803 üzenetére
Semmi gond, érthető ez bőven
Auton hagytam, igazából nem is merek hozzányúlni
Kelleténél többet csak nem ad neki, feltételezem nem sütik meg saját magukat
És bizony alapfeszes tuning!Most feltettem az ec-t 215-re. Így ha beszorzom, akkor 3010mhz viszont biosban is és everest-ben is (meg mindenhol) 2998-nak írja(ec-t pedig 214-nek
).
Megnéztem kisebb external-al is, és minden esetben ezzel a 12mhz-el kevesebb a tényleges órajel, mintha beszoroznám. Nem mintha ez számítana, csak próbálok mindent megérteni, ha már hozzányúltamSzóval most 3ghz(2998mhz) a proci és 857 a ram. Egy 3dmark-ot(05-öt...
ez volt kéznél
) gyorsan letoltam, már csak megszokás kedvéért is, aztán most tervezek egy vacsorát, közben elindítok egy orthost
Idle-ben egyébként nem változott semmit a hőmérséklet, gondolom sokkal másabb értéket terhelés alatt sem kapok, mivel fesz nem lett emelve.
-
persil
nagyúr
válasz
Blaze71 #10801 üzenetére
Nekem jobbnak is tűnik az egy darab 2 gigással az olvasás is meg a késleltetés is
De miért írhatja az egy darab modulra is, hogy dual channel? Végülis nekem csak jó, csak nem értem
(biosban persze single)
Na okés minden más értve, akkor megyek szórakozni
A proci feszt végig hagyhatom auton? Csak nem ad neki annyit, hogy baj legyen -
persil
nagyúr
válasz
persil #10799 üzenetére
Az viszont érdekes, hogy az everest szerint dual channelben megy a ram. Holott most csak a 2 gigás modult van bent, biosban egyből írta is, hogy ez bizony single channel, mivel csak 1 modul.
De everest váltig állítja, hogy a busz szélesség 128bit és dual channel, mindenhova ez van írva. (unganged dual channel, bár , hogy az unganged mit jelent, arról fogalmam sincs)
Szerk: bocs a multiposztért, csak letelt az 5 percem, mire eszembe jutott, most vettem észre everestben, az alaplap/memó adatoknál is dualt ír.
-
persil
nagyúr
válasz
Blaze71 #10798 üzenetére
Na csináltam két képet, mind a két esetről.
Alapfrekvencián, meg a memória dolgait is hagytam auto-n.Az érdekesség, hogy gépindításkor az egy darab 2 gigásat is 533ra tette auto-n, tehát ezt kézzel tettem fel 800mhz-re.
És csak a két gigás, 800mhz-en:
Remélem jól tettem fel őket
Amúgy igen, az aláírásodból sikerült rájönnöm, hogy Te írtál... -
persil
nagyúr
válasz
Blaze71 #10793 üzenetére
Ja, hogy úgy, azt hiszem értem már a cpu/ram osztó dolgot.
Okés, mindjárt meg is csinálom csak még meg kell szülnöm hova töltsem fel a képetAzt viszont akkor jól értelmezem, hogy, ezzel a procival illetve a lapommal(asrock n61p-s, elvileg 2 db 1066 mhz-es modul mehet bele max) ha sikerül szereznem egy ugyanolyan időzítésű 2 gigás modult, mint ami most is van, akkor minden további nélkül mehetnek majd 800mhz-en is?
Már csak azért, mert józan ész azt diktálja, ha a lapra rá van írva, hogy 2x 1066mhz, és a procit sem 5 éve gyártották, akkor csak mennie kéne tuning meg minden magic nélkül 800mhz-en két ramnak isSzóval az összes "problémám" hogy kéne egy ugyanolyan modul, mint a 2 gigásom?
-
persil
nagyúr
válasz
Blaze71 #10791 üzenetére
Mem fesz 2.0 volt, és pci freki 100mhz, értve
"Elviekben" megegyező két modul, mindkettő 800-as és megegyező időzítések, csak ugye a méret más. (800on 5-5-5-18 és 533on 4-4-4-12, everest szerint például, most a 4es van ugye 533mhz-en)
Nagyon legózni nem tudok velük, mert 2 slotba megy 2 modulom, felcserélni meg semmi értelme, szóval akkor maradunk ígyNa, most akkor gyors fejszámolás után, ha a 2800as procit 3000re húzom(asszem esetemben cpu/7 az osztó
) akkor 428-re, vagyis 856-ra jön ki a mem frekvenciája... vagyis ezt kéne bírnia a moduloknak 2.0 volton?! Ez, hogy lesz meg nekem, ha már most is csak 533on szeretnének járni?
Persze lehet az egész úgy baromság, ahogy leírtam, csak próbálom megérteni, amit mondasz -
persil
nagyúr
válasz
Blaze71 #10783 üzenetére
Egy rossz szót nem mernék szólni a kingmaxra, szerintem, ha valaki nem akar nagyon tuningolni (és így 20 ezreket sem akar ramra kiadni) akkor jobb választás nem létezik
Egyetlen kingmax modulom nem ment még tönkre, ellenben csx meg samsung(pföj) ramokat már nem egyet kellett kicseréltetnem
Persze ez is csak egy véleményAsszem a ram fesz auton van, de akkor feltolom 2voltra, remélem nem teszek tönkre semmit
Viszont lenne még itt valami. Cpu és PCI freki legyen szinkronban, (mert akkor ha emelem az ec-t jön vele a pci frekvencia is) vagy tegyem aszinkronba és a pci maradjon 100mhz-en?
És egy érdekesség a végére: egy 2 gigás és egy 1 gigás modul biosom szerint dual channelben megy. Ez létezhez egyáltalán?
Még egy utolsó kérdés
Ha egy modul van a gépben(mindegy melyik) akkor 800mhz-re teszi automatán(800as modulok) viszont, ha egyszerre bent van a kettő, akkor csak 533ra. Ha meg magamtól felteszem 800ra a kettőt, akkor nem akar indulni a gépezet. Alaplapnak hivatalból 2 max 1066os slotja van, a proci pedig a már említett x2 240es. -
persil
nagyúr
Hali!
Van egy athlon 2 x2 240es procim, ami ugye annyiban különbözik a 250estől, hogy 200mhz-el lassabb. (2800 vs 3000)
Engem ez a 200 mhz érdekelne, hogy gyári hűtővel, mindenféle feszültség emelés meg egyéb voodoo magic nélkül elérhető-e biztonságosan, illetve, ha igen, akkor hogyan?Most 14*200mhz ez a gyári, de szorzót nem lehet emelni, mert 14 a max. (legalábbis bios-om alapján
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged