- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
speedydb23
senior tag
válasz
bebe159 #39154 üzenetére
Hali!
Én tegnap próbálkoztam a szorzó csökkentéssel, mert a C2D alapból 9-es szorzóval hozza ki a 3,0Ghz-es órajelet 333-as FSB-vel, de így 667 Mhz-en mennek a memóriák, a következő szint ezzel a szorzóval már 833Mhz a memóknak és így már a 800-as Kingmaxok nem stabilak alapfeszen! :SA lényeg ebben az előző részben, hogy átlőttem 7,5-re a szorzót és így adtam 400-as FSB-t az E8400 procinak, viszont elkezdett iszonyat mód melegedni ettől, csak a BIOS-ban!
Windows-t nem is erőltettem inkább, mert Bios-ban elérte a 90 fokot, tehát a szorzó variálás nekem nem volt jó, így én az FSB emeléssel tuningolnék, de persze lehet ez csak nálam ilyen!
De ha valaki tudja az okát annak miért kezdett el ennyire melegedni a C2D E8400 7,5 szorzóval az segíthetne!
Gyárinál kicsivel jobb hűtésem van és ha 9-es szorzóval 333FSB-vel hagyom akkor windows alatt 44 fokon muzsikál!
-
zolee0307
őstag
válasz
bebe159 #39076 üzenetére
Tesztprogramnak jó a Lynx, Prime 95, vagyaz intel burn test. Érdemesebb szerintem használni a CPU-Z-t, azzal meg tudod nézni a proci feszültségét, órajelét, a memóriákról is mindent (időzítését, fesz, órajel). Én a hőfok figyeléshez a Real Temp-et használom.
Az amd tuininghoz sajnos nem értek, mondjuk én még az intel 775-ös korszakban leragadtam
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Router gondok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- Intel Core i5-13500 OEM
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged