Új hozzászólás Aktív témák
-
mitkov77
aktív tag
válasz
csucsbicep #29244 üzenetére
hm.. Akkor bocs, lehet benéztem.. Mind1, mert 1,5V a ram, elég neki ennyi bőven. Sőt... Tuning nélkül alul is feszelném
-
mitkov77
aktív tag
válasz
csucsbicep #29239 üzenetére
Mert 1,559 a minimum amit tud a lap, Próbáld meg lejebb vinni 1,575-re elvileg ennyit tud a ram.
sonaj0203
Nincs mit. Azért tegyél fel a beállításokról képet, h tiszta legyen a kép, hátha valaki hasonló gondokkal küzd, és neki is hasonló eszközei vannak -
mitkov77
aktív tag
válasz
csucsbicep #29233 üzenetére
Hát khm.. nem sok beállítási lehetőséget kínál a lap. A dram fesz lehet érdekes, ezt a gyártó oldaláról nézd meg.
A QPI legyen autó, de próbálkozhatsz alacsonyabb értékkel is, hátha ad képetDe a lényeg a BCKL. 133-ról menj 5 MHz lépésekkel, és meglátot mi az amit tényleg elbír...
Akkor kijöhet a hiba is. -
mitkov77
aktív tag
válasz
csucsbicep #29233 üzenetére
Ez jó kérdés, megnézem a lap leírást, h mit állíts be a legoptimálosabbra.
-
mitkov77
aktív tag
válasz
csucsbicep #29231 üzenetére
QPI-t hagyd auton.... Ez nem nagyon befolyásolhatja a CPU indulását.
-
mitkov77
aktív tag
válasz
csucsbicep #29229 üzenetére
Kipróbáltad optimális beállítással betölteni a bios-t és útána a teljesítmény növelést?
Azért kellene aprónként emelni, h lásd hogyan váltocik a CPU hőmérséklete, miként változnak a feszek, és a pci-e freqije, illetve a mem freqije....
20%-ot tudnia kellene simán. Én az i7-860-t 30%-kal meg tudtam húzni minden nehézség nélkül. 3,6 GHz stabil volt. C1 ha be van kapcsolva lehet azért nem ad képet, vagy a PCI-e.... Csin képet egy stabil állapotról, mondjuk 145 MHz, akkor kiderülhet a bibi, mert így alap beállításokkal nehéz kivenni. -
mitkov77
aktív tag
válasz
csucsbicep #29227 üzenetére
Itt egy i5-650 proci tuningja van leírva.. De ebből kiindulva próbáld meg a sajátod. Leírhattam volna, de beleolvastam, és ennél egyszerűbben én sem tudtam volna leírni
http://logout.hu/cikk/clarkdale_core_i5_tuning_kezdoknek_2/feszultsegek_es_homersekletek.html
-
mitkov77
aktív tag
válasz
csucsbicep #29225 üzenetére
C1 be van kapcsolva? Ezt kapcsold ki ha igen, A ram freqijét is vedd vissza, hátha az a gond.
Próbáld alacsonyabb BCKL-el, 150, ha megy akkor apránként emelt teszteléssel. -
mitkov77
aktív tag
válasz
csucsbicep #29223 üzenetére
Próbáld meg először alacsonyabb szorzóval, 20-20,5. És onnan szépen felfelé viheted.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
csucsbicep #17336 üzenetére
nem ugyan ezeket írtam le?
minek ismételsz?
-
Amoroso
aktív tag
válasz
csucsbicep #7685 üzenetére
Ígéretes. Próbáld ki.
-
Amoroso
aktív tag
válasz
csucsbicep #7679 üzenetére
Legegyszerűbben a bios kiírja. Legalább nálam a régebbi asus igen, akkor valszeg a tied is. Ha mégse akkor 1:1-ben az fsbx2 a ram. Tehát 400fsb-800ram. Ahogy változik az arány értelem szerűen úgy változik a ram sebessége is. Ha jóltudom.
-
Nemesys
tag
válasz
csucsbicep #7679 üzenetére
Szorzót sajnos nem lehet állítani. És nem mondtam teljes igazat mert utána megpróbáltam játszódni egy kicsit és kifagy a játék, vissza kellett vennem majd 100Mhz-et sajnos... :-S Fesz emelésre se reagált, pedig adtam neki 1.750-et...
-
bogyo33
tag
válasz
csucsbicep #7630 üzenetére
Hello
Hát az asus biost nem nagyon ismerem de talán tudok segíteni!
Először is az fsb növelésével tudod húzni a procit, a gyári értéke 10*266 na a szórzót hagyd 10-esen és a 266-ot ha növeled akkor a proci órajele is növekszik, a ramoknál meg kell lenni egy olyan menü pontnak ahol írja hogy hány mhz-re mennek és ha az auton van akkor ahogy növeled az fsb-t úgy növeli a ramok mhz-ét is, de ezt te is tudod állítani manuálisan, tudsz a számok között választani pl: auto, 3, 2, 2,5 és ahogy ezeket választod más érték fog megjelenni a ram mhz-nél, sztem jobb ha az fsb növelése után a ramokat visszaállítod az alap mhz-re vagy egy kicsit kevesebbre mert ha a ramok nem bírják a húzást akkor nem lesz jó! Remélem érthető
-
Alienwar
tag
válasz
csucsbicep #7630 üzenetére
Nincs para!!! Én is most tanulom úgyhogy nem nagyon tudnék neked segíteni...
-
pgeri
tag
válasz
csucsbicep #7526 üzenetére
attól függ mennyi fesz emeléssel éri el a 3,5 ghz-t 3,2-őt biztosan megy gyári hűtővel!!!!
-
nbl2
senior tag
válasz
csucsbicep #7526 üzenetére
Van egy olyam. hogy FSB
RAM ratio: 1:1-ben legyen akkor nem lesz gond a ramokkal.
Nekem is P43-as lapom van, és 400FSB-ig úgy megy, hogy semmit nem kellett állítanom. A proci fesz-e auto-n volt(1,37V). Ezt viszavettem 1,33V-ra és most így stabil a E6400 @3200 FSB 400Mhz -en. Tuninghoz nekem nagyon bejött ez a lap. -
pgeri
tag
válasz
csucsbicep #7522 üzenetére
Nos A PCI freki fix 100. A ramok 800-900 mhz körül menjenek. ehhez +0,2 volt kell nekik a proci frekit meg tod nézni az intel honlapján h mennyi a max amit lehet neki adni. nyilván nem érdemes a max feszültség környékén hajtani vmivel alatta kell. a procid olyan 3,5öt megy simán komolyabb fesz emelés nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged