- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
nbl2
senior tag
válasz
zsúrficsúr #8578 üzenetére
Ez segíthet.
-
nbl2
senior tag
Lehet ezt a beállítást nem szereti a lapod valamiért. Nekem is van olyan, hogy más beállítással de alacsonyabb órajelen nem idnul a gép, magasabb órajellel viszont igen. Érdekes jószágok ezek a p43-as lapok. Egyébként lehet, hogy a procid nem egy nagyon tuningbarát jószág. Nekem a e2160-os ment 3,2-n, de a fölé nem nagyon tudtam húzni. A max az 3,3 volt de oda már nagyon magas fesz kellett neki, inkább hagytam. Egyébként a 3Ghz sem rossz, játékokhoz elég, ha nem a legnagyobb felbonásban játszol, de a vga-dhoz szerintem elég.
Esetleg megint megpróbálhatnád ezt a 11x266-ot ha megy akkor csak az előző beállíást nem szerti a lap. -
nbl2
senior tag
válasz
Oxy.kiraly #8456 üzenetére
A progikkal nem kell nagyon foglalkozni. Az a mérvadó amit a CPU-z mutat.
A feszt emelheted feljebb is ami piros az azért van, mert így van beállítva a bios.
Szóval nyugodtan próbálkozhatsz magasabb fesszel is. -
nbl2
senior tag
válasz
Oxy.kiraly #8448 üzenetére
Ugyan ez a proci, nálam 11x333=3666Mhz 1,38V-ot kap. Atomstabil, nem melegszik túl és nekem kihajtja a 4850-es kártyámat amennyire kell.
-
-
nbl2
senior tag
válasz
birozoli7800 #8396 üzenetére
Ne legyen auton. Vagy 1:1 be legyne vagy a Mhz-t lehet állítani és akkor ne menj 667 fölé.
A procid meg fog menni 3Ghz-is. -
-
-
nbl2
senior tag
válasz
Oxy.kiraly #8370 üzenetére
Igen nálunk is. Azért, mert ki lehet választani, hány processzormagot használj a teszthez, ezért CPU2=CPU1+CPU1!
-
nbl2
senior tag
válasz
Oxy.kiraly #8364 üzenetére
Hol tudod te ezt kiválasztani?
Egyébként miért ne lenne az? Egy magot használ vagy kettőt. -
nbl2
senior tag
Múltkor láttam egy teszte a 266 vs. 333 FSB-ről. Alig volt 1-2% különbség közte? Mégis hol fogom én érezni, hogy ha a procim nem 266- hanem 400FSB-n megy?
-
nbl2
senior tag
Mire jó a proci FPO-ja és ami az? mit lehet ebből megállapítani?
-
nbl2
senior tag
válasz
TazLeacher #8325 üzenetére
Pedig van ilyen, csak ki kell fogni!
-
nbl2
senior tag
válasz
TazLeacher #8251 üzenetére
Én 1,44V-ra emlékszem. De nem biztos, mindjárt utánnanézek!
-
nbl2
senior tag
válasz
Sk8erPeter #8219 üzenetére
Ok, köszike.
És ha a procit lecserélem egy Quadra akkor is elég lesz egy 400W-os FSP? -
nbl2
senior tag
Nem teljesen ide való, de ost ide írom.
Mitől függ pontosan, hogy hány wattos tápot vegyek a gépbe? Mármint 400-450-500W-at? Természetesen csak a minőségből és nem codgány tápta gondoltam. -
nbl2
senior tag
-
nbl2
senior tag
-
nbl2
senior tag
-
nbl2
senior tag
-
nbl2
senior tag
válasz
csucsbicep #7526 üzenetére
Van egy olyam. hogy FSB
RAM ratio: 1:1-ben legyen akkor nem lesz gond a ramokkal.
Nekem is P43-as lapom van, és 400FSB-ig úgy megy, hogy semmit nem kellett állítanom. A proci fesz-e auto-n volt(1,37V). Ezt viszavettem 1,33V-ra és most így stabil a E6400 @3200 FSB 400Mhz -en. Tuninghoz nekem nagyon bejött ez a lap. -
-
nbl2
senior tag
válasz
zserrbo #7384 üzenetére
Szia,
Nekem is E6400-es van, nálam az FSB 400-ra van állítva a cpu voltage 1,35 és atomstabil. Így 3,2Ghz-et megy, ami nekem elég. Megy ennél feljebb is, de csak akkor már sok feszt kell neki adni, azt meg nem akarok, nem kell annyira melegednie.
Egyébként nekem is egy Hyper TX2 van fent, halk, és hűvösen tartja a procit még max terhelésnél is, ami olyan 60C körül van a szoba hőmérsékletétől függően.
Szóval mehetsz feljebb is az fsb-vel ha stabil itt a géped, a proci bírni fogja a 3Ghz-et. -
-
nbl2
senior tag
válasz
turbocfh #7077 üzenetére
Szia,
Az összes beállítás egyszer él a lapon, ugye? Van neked videokarid vagy az integráltat használod? Ha van, akkor tiltsd le a biosban az integrálta.
Egyébként bocsi, hogy ezt mondom, de megint egy antit-tuning lapot vettél, a P5B topikban csak szivtak vele az emberek, és nem naggyon tudták tuningolni.
Azért remélem neked sikerül. -
nbl2
senior tag
válasz
turbocfh #7068 üzenetére
Megnéztem a képeket.
1. Ilyen alaplapot nem találok sehol ()P5LD2-MQ) még asus honlapján sincs ilyen típus???, Nekem sima P5LD2 volt ugyan ezzel a procival. 3,2Ghz-et sikerült belőle kihoznom tovább nem nagyon ment.
2. A memoriádnál láttam, hogy ugyen nem 2db 1024 1db 512 és 1db 256 os ram van egyszerre a gépben? Ha igen akkor gyorsan szedd ki a két kicsit és csak az 1024 maradjon. Ha a belső vga 256MB memoria foglalása miatt volt akkor is szedd ki, a Pentiumokba vagy 2 vagy 4 db memória modul legyen, csak így fog működni a dual channel rendesen.
3. Memory Voltage: 1,8-1.9-re. CPU voltage: 1,25-1,3 körülire
4. Fan profile ne silent legyen, hanem valami optimal vagy hasonló.
5. Az alaplapodon van inegrált VGA ami tuning szempontjából a lehető legrosszabb. Ezért ha tuningolsz akkor meg kell majd emelned a PCI-E órajelet, mondjuk kezdésnek 105-re, ezzel próbálkozhatsz feljebb is, de 115 fölé ne menny.
6. Configuration DRAm timing disable: állítsd be a memoria időzítéseket kézzel először mondjuk 5-5-5-18-ra. Ha stabil a prci utána kezd ezeket csökkenteni. !
Ha ezzel mind megvagy és így sem megy, írj, és kitalálunk valamit. -
nbl2
senior tag
Nézd meg mennyi feszültséget kap a procid a biosban, azt nem írtad, hogy tuningolod-e.
Van ilyen a fölön nekem is ilyen procim van, és nekem is volt már75-80 fok kürül, 85-nél pedig leszabályzott a lap, mert nálam sajnos azt is elérte. mindenzt egy heat-pipes hűtővel.
A feszt visszavettem 1,33V-ra tettem rá egy Hyper TX2-t és most olyan 42C procim. A hűtőpaszta csere is segített 4-5C-ot nekem. Először nézd meg a feszültséget mennyi, ha normális 1,3V körüli akkor (nem tuningnál) akkor a hűtőd van rosszul felszerelve. -
nbl2
senior tag
válasz
turbocfh #6979 üzenetére
A Sata probléma ezeknek az alaplapoknak a gonja, sajnos nem tudsz vele mit kezdeni magas fsb-nél.
A North bridge melegedés normális, tegyél rá egy kis ventit és ennyi, nem kell vele foglalkozni. Egyébként a tuningot érdemes addig erőltetni amíg még kicsi erőfeszítéssel és tartós károsodás nélkül tudsz +Mhz-eket kipréselni. Szerintem 3,5 vagy 3,6 között semmi különbséget nem fogsz észrevenni, és ezért nem érdemes idő elött gajravágni semmilyen alkatrészedet. De ez csak az én véleményem. A 3,5Ghz már szép. -
nbl2
senior tag
válasz
d.véderjoe #6978 üzenetére
Azt is nézd meg, hogy a PCI és PCI-E órajeleket fixáltad-e tuningnál 33 ill 100Mhz-re. Mert ha nem ez is okozhat gondot, meg a feszeket is hogy megemelted-e a megfelelő szintre, a ram-om késlleltetései hogy voltask beállítva? Ezek mind okozhatták a gondod.
-
nbl2
senior tag
válasz
bentley123 #6805 üzenetére
Töltsd ki az adataidat, hogy lássuk milyen géped van, úgy könyebb segíteni is.
-
nbl2
senior tag
Azért látják annyinak mert nem veszik figyelembe az aktuális szorzó beállítást, hanem a proci eredeti azaz a tiédnél a 8-as szorzót és ehez olvassák ki a 400-as fsb-t tehát így lesz 8x400=3,3Ghz-es a procid. Ha megnézed cpu-z vel ott a reális értékeket fogod megtalálni.
Egyébként nem megy 8x400-on? -
nbl2
senior tag
válasz
turbocfh #6787 üzenetére
Ezeknél a lapoknál még összefügg, pontosan nem tudom miért, ezt majd valami guru megmondja. Ha lehet akkor szépen lassan vedd lejebb annyira amennyire lehet, mondjuk 107-re. Azt mondják, hogy tönkreteheti a vga-t ha magas órajelen megy, de ezt eddig soha senki nem erősítette meg.
Azért ha lehet vedd lejebb. Én 107-en használtam és semmi gondom nem volt vele.
Egyébként nincs mit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest