- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple Watch
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Mobil flották
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
IO.sys
őstag
Az újraindulgatás a bios biztonságos értékekre való visszaállásának a próbálkozásai voltak, 2 restart után sikerülni szokott. Olyankor kiírja, hogy nem jó a tuning, és betölt valamilyen alap értékekkel. Ha annyira magasak voltak az értékek, hogy a bios initig se jut el, akkor nem tudja abbahagyni. De valami állapotot állít, mert ahogy írtad, az áramtalanítás után már sikerül neki.
Az új ramoknak a régi profilt beállítani nem valószínű, hogy jó ötlet volt, mert az a 2x8 Kingston ramhoz tartozott. Nem kell annak a profilnak jónak lennie 2x16 ramhoz. Magyarul újra kell állítani a tuningot az új ramhoz.
-
bot1978
senior tag
Nekem meg képzeld megint beszaggatott az ED tegnap egy sok hajós harc közben, mondom ilyen a világon nincs, hogy kevés legyen 4GHz-en fixen most, amikor száz éve elég, hát nincs is.
Tudod mi van?
Az a gennyzsák win10 addig addig, amíg csak feltette a vackait és megpecselte Meltdownra meg Spectrere a gépem a háttérben, ami 30%-al lassítja a procit.Szóval csekkold te is néha, ajánlom, mert nagy szivattyú nekünk ez a frissítés.
Így nem nagy meló, hogy ezzel a progival két kattintással meg egy újraindítással ki lehet kapcsolni, csak ha nem veszed észre... csak vakaróztam, hogy mi a tosz...
Anno services.msc-ben kinyomtam a win update-et, ahogy anno win7-ben megszoktam, aztán most kiderült, hogy ezt a kis genyát így nem elég lelőni, mert visszakapcsolja a szolgáltatást.Oké, hogy megmentenek a gonosz betörőktől, de azért egy popup ablakot sz@rhatna, mielőtt belassítja a gépem.
Máskor nyolcszor, oké? biztos benne? végleg? stb. ilyenkor meg semmi, szépen kussban kinyírta nekem.Én meg fizetem a villanyszámlát az emelt vcore miatt
milyen jó poén, hogy sz@rjanak sünt !!!
-
bot1978
senior tag
Úgy értettem, hogy Aida-ban csak a RAM-ot stresszeld, hogy a CPU áramfelvétele jobban ingadozzon teszt alatt, de tökmindegy, mert egyre biztosabb vagyok benne, hogy ez drop lesz. Nyilván nem lehetek egy text alapú fórum végén biztos semmiben, mert minden együtt működik jól vagy rosszul, de nagyon tipikusnak gondolom.
Így szokott vége lenni sajnos sokszor a történetnek, hogy annyival kéne a drop miatt nagyobb fesz a CPU-nak, amennyi meg már a CPU nem szeret és akkor be kell látni, hogy az adott konfigurációhoz nem találni olyan BIOS variációt, amivel stabil játék alatt hiába jó idle meg 100%load mellett.
A CPU menne annyit, az látszik a terheléses teszten, de ebben a lapban mégsem elég a 4,4-hez ennyi fesz.Szerintem egyelőre hagyd így és vedd lejjebb a szorzót nézd meg úgy, hogy a 4,3 okés e játék alatt. Játékkal élvezetesebb tesztelni,
gondolom mire idáig eljutottál már tele a répád a LinX és társaival.(#46127) ricsi99
jaja, szorzó +1, már hogy szerintem is amúgy -1
-
bot1978
senior tag
Szerintem a memóriát is változó terhelés mellett stresszeld inkább ezek után. Mondjuk Aida64 stabilitásteszt alatt böngéssz. A ramhiba szokott dobni kékhalált.
A képből, amit beszúrtál szerintem neked van egy CPU-d, ami azzal a fesszel amit adtál menne azon az órajelen stabilan, amit beállítottál, csak nem ebben a környezetben, ami nem lep meg, mert az én alaplapom is nagyon droppol. Ugyanaz a típus, mint a tiéd, csak mATX. Jobb LLC kéne. -
bot1978
senior tag
Ez drop hiba. A fesz a kellő szint alá zuhan átmenetileg, emiatt hibázik és javítja magát. Drop változó terheléskor van csak, ezért nem jön ki szintetikus teszt alatt.
Lényegében emelned kell a CPU feszt, csak ha nem adja a hűtés akkor lehet, hogy az emelt fesszel is baj lesz, csak más lesz a baj.
Szóval a CPU határos most esetedben, annak határait keresed, nem a RAM-ét. CPU fesszel vacakolj. (Már ha csak az a hiba, amiről a képet beszúrtad. A kékhalál az már komolyabb gond.)(#46109) IO.sys
köszi
-
ricsi99
addikt
Memoria oké? Az is tud ilyesmiket alkotni....
Esetleg ez? -
IO.sys
őstag
Akkor átment. Az a baj a szintetikus tesztekkel, hogy nem okoznak semmi meglepetést. Aztán megnyitod az intézőt és a gép letérdel.
Fesz vagy/és LLC emeléssel vagy a turbo fesz állításával, spread spectrum kilapcsolásával, esetleg clock skew állításával finomíthatsz a tuningon. Legutolsó nekem még sose segített.
-
IO.sys
őstag
Valószínűleg az előző verzión nem volt aktív a meltdown és a spectre védelem, a most felrakotton meg már igen. Ezek a védelmek lassítják a procit, ami tuningnál kisebb tuningolhatóságot jelent. Ezen segíteni szokott a fesz emelés, nálad valószínűleg eddig érezte magát jól a proci, nem segít már.
Két megoldás van:
Vagy lejjebb veszed a szorzót, vagy kikapcsolod ezeket a védelmeket az InSpectre nevű programmal. Ennek a használata úgy néz ki, hogy rendszergazdaként indítod, kikapcsolod az egyik védelmet, restart, rendszergazdaként indítod, kikapcsolod a másik védelmet, restart, rendszerkazdaként indítod, ellenőrzöd, hogy mind a kettő disabled-e. -
IO.sys
őstag
Hát, az én lapomban be kell állítani a gyártóspecifikus OC biszbaszokat, LLC-t plafonig, beállítani 1.35V-ot, szorzót X47-re, és stressztesztekkel kipróbálva lefele menni 0.005V-tal, amíg még stabil. Aztán kiderült, hogy annyi áramot zabál, hogy x45 lett a befutó.
Offset módban +0.030V lett ráadva, LLC: 75%, így max 1.272V-ot kap max terhelésen. -
IO.sys
őstag
De hiába mondom, hogy nekem 1.835, ha a te processzorod x45-höz többet kér, vagy éppen jóval kevesebbel is beérné, és akkor túlfeszelnéd az én beállításommal. Ha meg lehetne mondani, hogy milyen feszültség kell, pláne gyártófüggeltenül, nem létezne a tuning.
Nem olyan nehéz elolvasni 2-3 cikket, benézni pár fórumba, alapórajelen levinni a feszt, amíg még stabil, és a következő szorzón ugyanezt megcsinálni, egészen x45-ig. És akkor azt is érezhetnéd, hogy tettél valamit érte.
-
milchiboy
csendes tag
Átnézted a linkeket? Úgy emlékszem, van köztük pár jól használható is.
1, Legelőször ellenőrizd a RAM-stabilitást (standard beállítás, és pl. 6-6-6-18, B(vagyis 333 BCLK)*2.0, páran mondják, hogy a 2.4 B nem stabil ennél a lapnál. Nekem stabil volt, de az igaz, hogy egy-egy Hz is minden vagy semmi lehet. RAM-on, és a beállításokon sok múlik, de nekem a B vált be legjobban, esetleg D, legritkábban A, C-t meg hagyjuk...
Nálam stabilabb volt a rendszer alacsonyabb, normál, vagy csak épphogy megemelt NB-feszek mellett. Boot előtt legalább 1-2 perc memtest sok időt megspórol.2, Ha megtaláltad az első instabil emelt FSB-t, akkor szerintem még ne kezdd el emelni a VID-et (tudom, hogy mindenki ezzel kezdi), hanem próbáld meg előbb a CPU terminationt kicsit lejjebb/feljebb tenni. Ha esetleg ezzel nagyob stabilitást érsz el, akkor nyersz még hő- és VID-tartalékot. Láthatod, hogy a CPU termination emelése emeli az MCH-reference és CPU-reference értékeket is (húzza magával). Eleinte ez okés, de eljön majd egy pont, amikor a stabilitás már nem az emeléssel arányos, hanem szúrópróbaszerűen lesz stabil alacsony, vagy magas feszen.
Még valami: Néha "ugrani" kellhet, vagyis lehet, hogy sehogy se akar stabil lenni egy adott BCLK-n, de lehet, hogy átugorva a vészes tartományt, és rádobva pl. 10-15 Hz-et, könnyebb elérni a stabilitást. Ennek van ésszerű magyarázata, és ha megvan a link, akkor leküldöm, de a CPU Termination, MCH- és CPU reference voltage-okkal van összefüggésben.
3, CPU Pll - Ezt akkor emeld, amikor hazaérsz, és a tegnap esti totál masszív OC-t mellett csak kb. 3x-a indul a gép. Szóval a hidegindításhoz nagyon jó segítség (tűzrakás a Lada alatt a tajgán), én más hasznát nem találtam
Most a kezdetekhez ennyi jutott eszembe. BIOSszal mire jutottál?
Vége a regénynek.
-
-
enemy107
senior tag
Úgy értettem, hogy 1.4V-os NB fesz, és +0.2V a memónak a gyári max 2.1V hoz képest, és nekem úgy megy 400 FSB felett úgy, hogy a teszt progik lefutnak stabilan, utána random dob egy kéket memó hibára panaszkodva. És úgy értettem, hogy én folyamatosan nem járatom a lapokat ilyen feszen, épp ezért maradtam a 400-on, , ramok 800-on, ajánlott gyári fesz, +0.04V, mert 2.1V-on, még 800-on sem megy stabilan, pedig annyi a ramjaim gyári max ajánlott. A Giga lapomban 800-on, 1.8V on mennek.
Auto strap, és időzítés melett próbálkoznék vele, 1:1 ben osztva a ramokat. -
enemy107
senior tag
NB-nek kell adni 1.4V-ot, Vdimm pedig a ram gyári fesz +0.2V, nekem így hajlandó menni 400 FSB felett E8500-val, de mivel szerintem így nem ildomos használni, nem lépem túl a 400-as FSB-t vele. Azok az OCZ platinumok amik a Giga P45 DS3R-emben 2.1V on 1250Mhz-en mennek, ebben a lapban 2.3V-al mennek 1066 MHz-en. A proci is, a Gigában 1.25V-on megy 9.5X400-as beállítással (Vid-en) ebben a lapban kerek 1.3V-ot kér hozzá. Szal megy az, csak nagyobb mértékű fesz emeléssel.
-
korn
aktív tag
Eddig előtte eljutottál? Mármint hogy bebootolt a win ekkora frekin?
Próbáld meg lejjebb venni a szorzót mondjuk 7.5-re, fsb maradhat. HA ekkor is elhasal a prime, akkor valószínűleg a lap a gyenge pont. Ha megy hiba nélkül, akkor a procinak több fesz kell valószínűleg a 3600-hoz.
-
korn
aktív tag
Miért nem emeled már meg azt a proci feszt? Yorkfieldes topicban is írták már páran (én is), hogy rakd fel 1.2 vagy 1.25V-ra.
A procid alapfeszültsége 1.1375V. Alapfesz alatti feszültséggel 1.125V-tal 3.3Ghz-en stabil, ami nem olyan rossz eredmény.
3600Mhz-en nem fog menni 1.15V-tal, mivel ez még szinte az alapfeszültsége a procinak.
Told fel 1.25V-ra és úgy próbáld. -
TrinityA8
csendes tag
Egy "kis" segítséget kérnék!
ASUS A55MB-A/USB3 alaplapon megy egy AMD A8 5600K. Ez gyárilag 3,6-3,9ghz között igazítja magát az elvárásokhoz...
De kb. 10 indításból 1x azt írja a Bios hogy "overclocking failed, power off now". Ki- be kapcsolás és minden a régi.
Semmit nem piszkáltam.... Mitől lehet ez?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest