- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
korn
aktív tag
válasz
haligali72 #45321 üzenetére
http://genius239239.myweb.hinet.net/771/
típust megkeres, letölt, frissít, örül
-
korn
aktív tag
válasz
draco31 #45188 üzenetére
Proci feszt fixáld, L széria alapból alacsony vid-es, 1.2V-1.25V szerintem bőven elég lesz. Tjmax 70fok, szóval maghőmérsékletet ez alatt kell tartani. Memória frekire figyelni kell, azt is kézzel kellene belőni. A lap feszültségeit nem nagyon kell bántani , p45-ös lap szóval bírnia kell az FSB-t. 400FSB fölé kellene mennie.
pl L5408, ez mondjuk nem fog összejönni.
-
korn
aktív tag
Eddig előtte eljutottál? Mármint hogy bebootolt a win ekkora frekin?
Próbáld meg lejjebb venni a szorzót mondjuk 7.5-re, fsb maradhat. HA ekkor is elhasal a prime, akkor valószínűleg a lap a gyenge pont. Ha megy hiba nélkül, akkor a procinak több fesz kell valószínűleg a 3600-hoz.
-
korn
aktív tag
Miért nem emeled már meg azt a proci feszt? Yorkfieldes topicban is írták már páran (én is), hogy rakd fel 1.2 vagy 1.25V-ra.
A procid alapfeszültsége 1.1375V. Alapfesz alatti feszültséggel 1.125V-tal 3.3Ghz-en stabil, ami nem olyan rossz eredmény.
3600Mhz-en nem fog menni 1.15V-tal, mivel ez még szinte az alapfeszültsége a procinak.
Told fel 1.25V-ra és úgy próbáld. -
korn
aktív tag
válasz
halhatatlan #43181 üzenetére
P45 nem a tuningról híres?
Hát akkor melyik szerinted? -
korn
aktív tag
válasz
tknof1871 #42834 üzenetére
Monitorozni kellene a hőmérsékletet. Van rengeteg progi hozzá: coretemp, realtemp, aida64 stb..
Ha kis hűtő van rajta, akkor érdemes kézzel beállítani alapfeszültségre a procit, mert ha auto-n marad és elkezded emelni a frekit, akkor a lap automatikusan emeli a proci feszültségét is. Ez meg melegedéssel jár.
HWINFO nevű progi megmondja a pontos alapfeszültségét a procinak. Utána ki kell tesztelni a max frekit, amit alapfeszen bír a proci.
Az én régi e3200-asom 3600-at ment alapfeszen, de a nagyobbik intel hűtő volt rajta. -
korn
aktív tag
válasz
viraghattila #42613 üzenetére
Ebben a lapban nem fog menni a tuning.
-
korn
aktív tag
Így most ezt nehéz megmondani mennyit megy. Én amit tapasztaltam, hogy a C0-s xeonok e5410-től e5440-ig alapfeszen 3.0 - 3.3Ghz körül tudnak. Feszemeléssel még pár száz Mhz elérhető természetesen.
Az E0-sok jobban tuningolhatók. Csak egy példa, E0-s e5420-es alapfeszen ment 3500Mhz-et. -
korn
aktív tag
válasz
robikAhh #42487 üzenetére
Kezdjük ott, hogy a G0-ás q6600-nak 90°C a Tjmax értéke, tehát nem jó értéket mutat a coretemp. 10 fokkal alacsonyabb a helyes érték minden magnál. De még így is magas a hőmérséklet, úgyhogy valami nem kerek. Vagy öreg, rossz a paszta, vagy nincs is a procin. Vagy nagyon zárt a ház, 0 levegő keringtetéssel. Gyenge hűtő, rossz ventillátor stb...
-
korn
aktív tag
-
korn
aktív tag
válasz
LP700-4 #42424 üzenetére
Én a dram frekit lejjebb osztanám. Proci alapfeszültsége mennyi? Jó lenne tudni.
Ezeket kézzel állítanám:
Cpu pll votage 1.55V,
FSB termination 1.26V,
Dram Voltage mondjuk 2.1V,
North bridge Voltage 1.26V.CPU Spread Spectrum : Disabled
PCIE Spread Spectrum : DisabledC1E Suppport : Disabled
Max CPUID Value Limit : Disabled
Intel (R) Virtualization Tech. : disabled
CPU TM function: Enabled
Execute Disable Bit : Disabled -
korn
aktív tag
Szerintem nem menj 110 fölé. Bár ahogy olvasgattam másnak 120 környékén sem volt baja. Régebben én egy 945-ös p5pl2-e lapon emelgettem pci-e-t, és 115-120 környékén/felett nem látta az IDE cuccokat.
Végülis 64GB-os ssd-n is elfér simán minden, csak a letöltéseket és a nagyobb progikat, játékokat egy hdd-re kell tenni.
Igen jelentős lesz a rendszer gyorsulása, komolyan mondom, ilyen sebesség előrelépést egyik hardver csere sem okozott eddig. Csak klikk és megy minden szinte egyből, nincs tökölés. Van ssd-s topic, ott mindent megtudsz, ha érdekel a dolog. -
korn
aktív tag
-
korn
aktív tag
válasz
csurenzoo #38256 üzenetére
Milyen lapod van? Ugyanilyen ramokkal nálam simán ment egy e8200 500-as fsb-vel 4000Mhz-en egy asrock p45de-ben. Már nem emlékszem hogy volt leosztva a ram. 450fsb felett kellett csak emelni az nb feszt, plusz valamelyik gtl ref feszt is csökkenteni kellett (cpu vagy nb).
Ja, most látom, hogy P35.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Router gondok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest