- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
gooool
őstag
-
hitman,
őstag
válasz
gooool #11711 üzenetére
Nem én raktam rá az új biost hanem egyik ismerősöm mert a gép szarakodott és nem tudtuk mi a baja fagyott meg nem tudta felrakni a wint többszöri próbálkozás után sem.
De bios frissítés után ezek a dolgok megjavultak és működött a gép.
Az baj hogy nem emlékszem pontosan a cpu volt-ra hogy mennyit kapott régen nekem 1,45rémlik de még 1,5-ön sem megy tovább meg nem merem húzni. -
Sk8erPeter
nagyúr
"talán menni fog fesz emelés nélkül,ha nem megy,akkor adj neki egy nagyon kicsi plusz feszt"
Itt most a CPU vagy a RAM feszemelésére gondolsz?
A RAM-nál a legkisebb egység a +0.1 V. Gondolom akkor a CPU-ról lenne szó.
A CPU Voltage Control egyelőre a korábbiakban megbeszélteknek megfelelően Normal-on van, ha másra állítom, akkor a lista szinte végtelen, rengeteg értéket lehet megadni...
Jelenleg 1,325 V-on megy a BIOS szerint. (de ez nem a PC Health menüből származik, hanem onnan, ahol a tuninggal kell babrálni (MB Intelligent Tweaker), van ott egy kiszürkített rész, ahol ezt írja)
CPU-Z szerint ugrál 1, 152 és 1,280 között (most megint megy a C1E és EIST)."nézd a proci hőfokot is teszt közben CoreTemp-el" tulképpen ha ott az Everest, akkor az miért nem jó? Az előbbi teszt során azt használtam. Mondjuk gondolom ez mindegy, nem igényel túl sok erőforrást az Everest sem.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Én is örülök, és nagyon hálás vagyok a segítségedért!
Nélküled nem ment volna ilyen könnyen. Respect!1.) Azt hiszem, még majd egy kicsit feltornászom, 2,6 GHz-ig még talán elmegyek.
Szerinted merjek annál is továbbmenni? Vagy az már sok lenne? Mi lehet esetleg a szűk keresztmetszet? A RAM?
Ha még feljebb megyek (ha egyáltalán lehetséges), akkor szükséges még valami egyebet beállítani?
2.) Az időzítések állítgatása akkor szerinted sokat nem nyom a latba? -
Sk8erPeter
nagyúr
gooool, rybank és BR4D, köszönöm a megnyugtató válaszokat!
Most már 2500 MHz-en megy a proci, az IntelBurnTest-tel Maximum fokozaton tesztelve is stabil: KÉP
Igaz, kicsit valóban vissza kellett vennem a RAM időzítését, mert korábban kékhalál-üzeneteket kaptam. Most 5-5-5-15-ön megy, ennél nem lehetne kisebbre tenni mégis?
Én úgy tudtam, hogy ez a Corsair RAM azért bírja a tuningot, még ha csak 675 MHz-es is.Az Everest egyébként tényleg helyesen mutatta a 2 V-os feszt, nem tudom, ez hogy kerülte el korábban a figyelmem.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ismét nagyon köszönöm a válaszaidat!
Az IntelBurnTest Maximum-on nem lehet káros?
Már csak ebből kiindulva: "This is an extremely stressful program that will put even the most powerful X86/X64 CPU in the world at its knees. [...] Keep in mind, use this program at your own risk. By using this program, you agree that neither I nor Intel shall be responsible for including, but not limited to: burned up CPU, fried motherboard, spontaneous room temperature increase, hair loss, or mental stress."(persze az utsó 3 nem annyira érdekes
)
Vagy ez csak simán megterheli elég rendesen a procit, de nem okozhat komolyabb gondot? Csak annyi, hogy gondoskodni kell a hűtésről, és akkor nem lehet para, ugye?Amúgy szoftveresen nem megjeleníthető a tényleges RAM-feszültség? Tudom, a valós érték csak arra alkalmas mérőeszközzel jeleníthető meg, de ha úgy vesszük, a BIOS is egy szoftver, és kijelzi az értékeket. (nyilván a szenzorok alapján) Akkor miért nem jeleníthető meg jól Windows alatt?
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hali!
Csak most volt időm megcsinálni a dolgot, épp 2.4 GHz-nél tartok az E2180-nal, és eddig úgy tűnik, stabil. Amikor kevesebb feszt kapott a memória, akkor kékhalálokat kaptam, most egyelőre jónak tűnik.
240-es CPU Host Frequency-vel, 3-as System Memory Multiplier-rel, 4-4-4-12-es időzítéssel, és a többi, korábban megbeszéltekkel lefuttattam az első stabilitási tesztet Standard-on az IntelBurnTest-tel, és az sikeres volt: KÉP.
Ez így Standard-on kellőképpen meggyőző akkor, vagy készítsek még valami más tesztet is?Többi: CPU-Z: CPU, Memory, SPD
Everest - CPUID, "Túlhajtás" menü, SPD menüKérdéseim:
1.) A "DRAM Frequency" itt miért csak (?) 360 MHz?
2.) Az időzítési táblában itt a Frequency miért 266 MHz ÉS 333 MHz?
És hogy jön ez ki egyáltalán?
3.) Mehet akkor feljebb a Host Frequency akár 260-ig? Ahhoz az időzítésen valamit kell állítani?
4.) A CPU-Z-ben a memóriáknál úgy tűnik, mintha csak 1.8 V-ot kapna, pedig BIOS-ban beállítottam a +0.2 V-os OverVoltage-ot. A PC Health menüben is látható volt a BIOS-ban, hogy 2 V környékén mozog már a fesz. Akkor a CPU-Z miért mutat kevesebbet?Ismét előre is köszi!
-
Sk8erPeter
nagyúr
Na, köszi, ezeket megcsináltam!
Csak egy nem jött össze: a RAM-nak konkrét értéket nem tudtam adni (nem találtam ilyen lehetőséget), hanem csak ráadtam a DDR2/DDR3 OverVoltage Control-nál +0.1 V-ot. Elvileg alapból 1.8 V-ot kap, így 1.9-et kellett volna a +0.1 miatt kapnia, ha jól értelmezem, de CPU-Z szerint stabilan 1.8 V-on áll még mindig:CPU-Z tuning után: CPU, Memory, SPD
(C1E-t és EIST-et direkt kikapcsoltam, hogy az értékek ne váltakozzanak)
Előtte így állítottam be a BIOS-t: 1, 2, 3
(szar minőségűek az utóbbi képek, mert telóval csináltam, sorry)Eddig jól csináltam? Nem látsz/láttok valami hibát?
A RAM-nak akkor még toljak OverVoltage-ot?Még mondjuk nem teszteltem ezzel.
Ismét előre is köszi a választ!
-
Croft-21
őstag
A procin egy Artic Cooling Freezer 7 pro venti van.
1920x1080ban játszom. full HDben.
az a bajom, h vettem ezt a 4890 toxic kártyát, ami majdnem 1 Ghzn jár, (960 Mhz)
és akármilyen játékban próbáltam, Mirrors Edge, prototype, Assassins Creed, 60 fpsnél feljebb nem akar menni sehogyse.
V sync bekapcsolva tiszta sor h nem megy 60 fölé, na de v sync nélkül se menne?
egyedül Tomb raider underworldben megy 90-130at v sync nélkül.
és azért akrnék húzni a procin, mert egyesek szerint nincs kihajtva a VGAm 3 GHzn, ergo ezért nincs több fpsem.
mások szerint meg azért, mert a monitorom 60 Hz-es, -
Sk8erPeter
nagyúr
1. Ezt írják itt (meg magán a RAM-matricán is az 1. pont rövidebben):
■ Tested at JEDEC-standard latency settings (4-4-4-12) at 1.9V
■ SPD programmed at JEDEC standard 5-5-5-15 values
Ööö...utóbbi fontos egyáltalán?Akkor mehet a 4-4-4-12 1.9V-on?
2. Megnéztem a szorzót, alapból 10-esen volt, ami a max.
Most a CPU Voltage Control-t Normal-on hagytam, ez alapján alatta írja, hogy "Normal CPU Vcore: 1,325 V".
Az ÖSSZES többi Voltage is egyelőre Normal-on van. Ez így jó?
Vagyis gondolom nem jó, mert valahol be kéne állítani azt az 1.9 V-ot, ha az okés...3. RAM-szorzó (System Memory Multiplier [SPD]) maradjon Auto-n?
Most első lépésként csak 210-re raktam a CPU Host Frequency-t, így 2,1 GHz-en fog most menni, de még nem mentettem el, előbb kérdezek.
Vagy léphetek felfelé nagyobb ütemben is?
Szükséges kikapcsolni a C1E-t, vagy így tuningnál is lehet bekapcsolva hagyni?
Még egy: a Static tRead Value alapból 4-sen van, a Static tRead Phase Adjust, még ezt akartam megkérdezni, jó-e. -
Sk8erPeter
nagyúr
Köszi szépen a választ!
Az a helyzet, hogy most nincs keretem RAM-ra, így a meglévő konfigból szeretném kihozni, amit lehet.Ebben az esetben az időzítést hogyan kellene beállítani?
A CPU-feszt miért nem lehet Auto-n hagyni?És akkor mennyi feszt kéne neki adni konkrétan?
És akkor az emelgetésnél a CPU-szorzót és az FSB-t milyen arányban kell növelni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Wise (ex-TransferWise)
- Bestbuy játékok
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Filmvilág
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged