Hirdetés
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Olyan lesz a Google Térkép, mint a segítőkész haver az anyósülésen
- iPhone topik
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- Rossz hírek a Galaxy S26-ok teléjét illetően
- Bemutatkozott a Poco F2 Pro (már megint)
Új hozzászólás Aktív témák
-
eight
senior tag
válasz
lipi67
üzenetére
Szia

Pont ez a lényeg, nem tudod hogy mi a nulla, viszont azt tudod hogy azt nem szabad elérned. A szenzor a végétől méri a deltát, (egyébként azért is linkeltem be a pdf-et hogy lásd), és ahogy az ábra is mutatta minél távolabb van a hő annál pontatlanabb (mondjuk kit érdekel hogy 30-40 fokosan nyugalmi állapotban 4-5 fokot téved, az a fontos hogy a végéhez közel pontos legyen).
Szóval szerény véleményem szerint ezt azért fontos elmondani a kezdőknek, hogy ha nem akarja "tönkrevágni" a prociját akkor ahelyett hogy mindenféle pontatlan (inteles doksiból egy util-ba programozott) hőmérsékleti értékekek figyelgetne, egyszerűen figyelje csak azt hogy a delta maradjon 20 felett.
Egyébként abban egyet értünk, hogy a hő biztosan nem teszi tönkre a procit, viszont a throttle az (a magas vcore mellett) amitől csökken az élet-tartam (bár mondjuk hidegen hagy
hogy 5 vagy 15 évig bírja egy proci, amikor addigra úgy is lecserélem, de azért az én magánügyem, a máséra jobban vigyázok
)A "türelmetlen user"-ben is igazad van
, bizony bizony egy jó túlhajtás hetekig is eltart (szerencsénkre
) -
boxos23
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Magisk
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Blu-ray lejátszók
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Mobile Workstation - i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A4000 8GB 1 év gar.
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 8700 16GB DDR4 512B SSD RX 6650 XT 8GB Zalman N5 OF ADATA 600W
- ASUS TUF A15 FA507 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 1TB - Win - RTX 4050 - 2+ év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S24 8/128 GB Onyx Black 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

hogy 5 vagy 15 évig bírja egy proci, amikor addigra úgy is lecserélem, de azért az én magánügyem, a máséra jobban vigyázok
)
, bizony bizony egy jó túlhajtás hetekig is eltart (szerencsénkre
)