Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Netfone
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- MWC 2025: Most akkor van vagy nincs kék Nothing Phone (3a)?
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- Yettel topik
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpo
veterán
Túl szép lenne, ha egy éven belül, 1 dollárért az összes koronavírus ellen jó lenne.
New COVID-19 vaccine may protect against existing and future strains of coronavirus
[link] -
mpo
veterán
Már nem Merkely a sztár a plakáton.
Magyarország előre megy!
[link]
Ha jól megnézem a pause volt utoljára megnyomva és nem a play, mert a kép nem változik.Nem baj, hogy lassan haladunk, úgyis rossz irányba megyünk.
-
mpo
veterán
válasz
Soulfly842 #44841 üzenetére
Itt a részletesebb térkép az omikronról.:
[link] -
mpo
veterán
válasz
inf3rno #44823 üzenetére
A vasfüggöny megállította:
[link]
Ha szekvenálnak itt is az 30 évre titkosítva van, de ha nem, akkor se kötik az orrunkra.
Ha két hét múlva kiderül, hogy a mostani vakcinák vagy védenek vagy nem, akkor nehéz lesz az "akcióhét" eredményességét biztosítani.
A portugálokra leszek kíváncsi, mert ott magas az átoltottság. -
mpo
veterán
válasz
BlackV #44819 üzenetére
A félreértelmezés zavart.
A veszély vállalása az eskü szövegéből következik és nem a végszükség büntethetőségéből.
"Esküszöm, hogy hazám alkotmányos és törvényes rendjét, nemzetünk biztonságát, ha kell, életem kockáztatásával is hűségesen megvédem."Jogszabályellenességről én sem írtam, te sem.
Azt, hogy kik kapjanak elsőbbséget az oltási sorrendben én nem tudom eldönteni, nem is nekem kell. Az inkább zavar, hogy van 3000 pedagógus, aki még mindig ellenáll, de ezt már véleményeztem.
-
mpo
veterán
47. hét – Továbbra is magas a szennyvizekben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja
[link] -
mpo
veterán
válasz
t72killer #44787 üzenetére
Beszél összevissza.
Kiemelte ugyanakkor, még nem tudni, hogy a gyógyszergyártóknak módosítaniuk kell-e a már engedélyezett vakcináikat a múlt héten Dél-Afrikában felfedezett, a koronavírus omikron nevű változata elleni védelem érdekében, de az uniós ügynökség készül ennek a lehetőségére. -
mpo
veterán
Görögországban havi 100 euró büntetést kell fizetniük a hatvan évesnél idősebb oltatlanoknak
Január 15-éig minden 60 évesnél idősebb görögnek be kell oltatnia magát, mert utána havonta 100 eurós büntetést fizethetnek - jelentette be Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök.
[link]Egy héttel a dél-afrikai bejelentés előtt megjelent Hollandiában az omikron variáns .
[link]Tracking COVID-19 variant Omicron
[link] -
mpo
veterán
Ha jönnek az UFO-k és el akarnak vinni, mondanám, hogy húzzunk el minél gyorsabban.
Adjanak valami, amitől elfelejtem a WHO-t, Gereblyejézust, Merkelyt, Nyúnyókát,, OV-t és a propagandát, meg a sok hülyét az ismerősök, rokonok közt.
Egyszer már írtam, a vírus arra volt jó, hogy kiderült ki a hülye, akiről esetleg mást képzeltem. -
mpo
veterán
válasz
Csatravi #44427 üzenetére
Péntek-hétfő, sok számolás után:
Ha levonod az elhunytakat, akkor 985-en kerültek kórházba.
303-an úgy hunytak el, hogy nem kerültek lélegeztetőre.
Ebből sok mindenre lehetne következtetni.
Ha tévednék, az az adatszolgáltatás hiányossága miatt van, mert a közölt adatok a titkolózás netovábbja.#44431 emvy
Az elszórt pénzeket ad hozzá, hogy elegendő-e a normális ügymenethez.#44432 Lauda
Most is kiderült több országban, ahol szekvenálnak, hogy honnan jött a fertőzött, pont mint a kontakt kutatás. -
mpo
veterán
A gazdasági növekedés hajszolásának mi értelme van?
Nem akarok több körforgalmat, játszóteret, stadiont, az oligarchák támogatását, a TAO pénzeket a kétballábasok támogatásába ölni, a 979 év alatt megtérülő belgrádi vasútvonalat, Felcsútra űrkilövő állomást, a többi lopást nem részletezem, mert tilos.Annak, aki tart az oltástól, de a fertőzéstől nem:
Pénzt vagy életet - mondja a rabló.
Inkább az életemet, mert a pénzemet öreg napjaimra tartogatom.#44425 Lauda
Annyian röpködnek, hogy két nap múlva kiderül, honnan jött a mutáns és ez több országban nyilvános lesz, nincs értelme titkolózni.#44428 Ringman
Az oltásellenes, a vírustagadó, a hívő, aki szerelmes a kedves vezetőbe azt nem lehet meggyőzni, sajnos a rokonságomban vannak/voltak ilyenek. -
mpo
veterán
Az év elején regisztráltam, ezért nem emlékszem, hogy melyik adat lehetett az, amiről az állam eddig nem tudott. Az e-mail címemre küldi a figyelmeztetést, ha lejárna a jogosítványom.
Már korábban szükségem volt az ügyfélkapus regisztrációra, minden okmányomat az állam állítja ki, a kiváltott gyógyszereimet is nyilvántartja, az adót is beszedi.
Nem tudok előlük semmit titkolni. -
mpo
veterán
válasz
szabi__memo #44107 üzenetére
Eszméletlen mik vannak még nyugaton is.
Erre válaszoltam.
Persze, de most szervezetten 50, sunyiban meg több ezer. -
mpo
veterán
válasz
szabi__memo #44099 üzenetére
2021. augusztus 11.
Covidoltás helyett sóoldatot adott be több ezer embernek egy német ápoló
[link] -
mpo
veterán
válasz
Ringman #44098 üzenetére
Arról nincs hír, a kapacitást nem ismerem (Kínában is tervezték gyártani közös cégben).
Vannak "fontosabb" igények, 2018-ban 59 milliárd kávékapszulát állítottak elő.
Lebomlási ideje 500 év.
Betiltanám azonnal, pedig nem vagyok zöld.Lecseréltem a kotyogót automatára, fele annyiból főzöm a sokkal jobbat, mint a kapszulások.
-
mpo
veterán
válasz
t72killer #43975 üzenetére
Ez elkerülte a figyelmed?
Karikó Katalin emlékeztetett arra, hogy a laboratórium vizsgálatokat már megkezdték, és két hét múlva ki is derül, hogy hatékony-e a mostani vakcina a variáns ellen. A biokémikus hozzátette: a korábbi 100 napról most már 31 napra tudják csökkenteni egy új oltóanyag kifejlesztési idejét (a BioNTech hivatalos közleményében korábban hat hetet említettek, de elképzelhető, hogy ebbe már a kéthetes vizsgálati időszakot is beleszámolták). -
mpo
veterán
válasz
catroot #43956 üzenetére
No, a feleségemet lebeszélte pszichológusa , hogy most nyomassa a 3. kört.
Azt tanácsolta, hogy most célszerűbb inkább az influenza oltást felvenni és legyen meg a 2. és 3. oltás között a 6 hónap (a 2. Pfizer-el júliusban oltották).Nincs igaza a friss tanulmány szerint. Nem is várható el egy pszichológustól.
Study finds gradual increase in covid infection risk after second vaccine dose
The rate of positive results increased with time elapsed since a second dose. For example, across all age groups 1.3% of participants tested positive 21-89 days after a second dose, but this increased to 2.4% after 90-119 days; 4.6% after 120-149 days; 10.3% after 150-179 days; and 15.5% after 180 days or more.
[link] -
mpo
veterán
Retteg a tűtől.
Lassan ritkaságszámba megy az, akin nincs tetoválás.
Oltást meg nem akar, mert retteg a tűtől.Én se szeretem a tűt, még nézni se (másokat se), de ennek ellenére már aug.-ban megkaptam a 3.-at, tetoválást meg sose akartam.
-
mpo
veterán
Kemenesi:
Hosszabb távon pedig ez az eset nagyon szépen rávilágít a tényre, miszerint a koronavírust addig nem győzzük le, míg a világ bármely pontján maradnak átoltatlan régiók. Ezek a kórokozó boszorkánykonyhái, ilyen helyekről számíthatunk újabb és újabb meglepetésekre.53.9% of the world population has received at least one dose of a COVID-19 vaccine.
7.85 billion doses have been administered globally, and 29.06 million are now administered each day.
Only 5.6% of people in low-income countries have received at least one dose.
[link] -
mpo
veterán
Lakosságarányosan négyszer annyian halnak meg covidban Magyarországon, mint az Európai Unióban
[link]Az elmúlt 35 nap halálozási trendje európai országokban
Nem olyan régen a lengyelekkel a lista alján voltunk, most az 5. helyen vagyunk, Romániát is megelőzve, ami ellentmond a győzelmi jelentéseknek.
-
mpo
veterán
válasz
#86564352 #43266 üzenetére
Jól látod.
Ha 0, azaz nulla a mutyifaktor, akkor mást kell kitalálni (gyárépítés, vakcina kerülőúton, stb.)
Az a cég amelyik a lélegeztetőgép beszerzést intézte már meg is szűnt.
Naponta milliárdokról olvasok, amit csak úgy kiszórnak, holott sokkal jobb helye is lenne.
Kátyúsak az utak, de űrnagyhatalom leszünk.
Amikor nincs SARS hullám, akkor külföldi orvosok is jöhetnének a várólistát rövidíteni, de nem finanszírozzák még az ittenieket sem. -
mpo
veterán
Orrspray-ben, gyerekeknek is adható az influenza elleni oltás
Novembertől Magyarországon is elérhető a Fluenz Tetra szuszpenziós orrspray influenza vakcina – írta közleményében az AstraZeneca, a vakcina gyártója. A négykomponensű védőoltás, amely a WHO és az Európai Unió által ajánlott vírustörzseket tartalmazza, tű nélkül, orron át adható be a 24 hónapos kort betöltött, de 18 évesnél fiatalabb gyermekek és serdülők részére. Az elölt influenzavírust tartalmazó védőoltást más országokban már több, mint hét éve forgalmazzák, Magyarországon 2021. november közepétől a gyógyszertárakban kapható.
[link]Magyarországon 2021. novemberétől elérhető a gyógyszertárakban, ajánlott bruttó fogyasztó ára 8 231 forint.
[link] -
mpo
veterán
Ezt már sokan vártátok.
Eldőlt: az 5 és 11 év közötti gyerekeket is olthatják Pfizerrel
Várhatóan Magyarországon is megkezdődik a korosztály oltása hamarosan.
A kormány korábbi jelzése alapján az EMA engyedélyére vártunk mi is az 5 és 11 év közöttiek oltásával. -
mpo
veterán
válasz
Soulfly842 #43210 üzenetére
Vegyészhallgató: Professzor Úr, föltaláltam egy folyadékot, ami a világ összes ismert anyagát föloldja.
Professzor: És miben akarja tárolni? -
mpo
veterán
válasz
FіkuszKukіsz #42898 üzenetére
Sajnos nem.
-
mpo
veterán
"Van elegendő vakcina, és a kormány az egyik legbátrabb oltáspárti döntést hozta azzal, hogy a munkáltatókra bízta a kötelező oltás elrendelésének kérdését.” Ezt mondta Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter az Országgyűlés igazságügyi bizottságában tartott éves meghallgatásán kedden.
Ausztriáról, Szingapúrról nem hallott a kalácsképű?
Máséval verni a csalánt az nagy bátorságra vall. -
mpo
veterán
"Az operatív törzs által megosztott adatok szerint miközben tegnap 147 558 aktív koronavírus-fertőzött volt az országban, mindössze 49 737-en voltak hatósági házi karanténban. Eszerint a hivatalosan igazolt fertőzötteknek csak a harmada van karanténban. Vagy ha úgy tetszik, a kétharmaduk nincs karanténban. "
[link] -
mpo
veterán
válasz
BlackV #42606 üzenetére
Mindháromnál időpontra mentem (sőt kicsit előbb) és gyorsan végeztem, az oltás utáni várakozást meg nem lehet megúszni.
Aki elfoglalt, az miért áll sorban, amikor gyorsabb megoldás is van?
Azoknak a barátaimnak, akik rendszeresen azzal jönnek, hogy nincs idejük, azt szoktam mondani, kelj fel 10 perccel előbb. -
mpo
veterán
Szijjártó Péter:
“Reméljük, hogy azok az intézkedések, amelyeket bevezettünk, azok elegendőek lesznek arra, hogy a járványt féken tartsuk”.Megtelt a Dél-pesti Centrumkórház intenzív osztálya, a koronavírusos betegek 80-90 százaléka oltatlan
Szlávik szerint további intézkedéseket kell meghozni ahhoz, hogy ezt a járványt le lehessen törni, és elképzelhető, hogy további intézkedésekről kell majd a közeljövőben dönteni. Többek között azért, mert a szennyvízben emelkedik a víruskoncentráció, ami azt jelenti, hogy a következő két hétben nem számíthatunk arra, hogy a helyzet javulni fog. -
mpo
veterán
Parcitól kérdezem.
Nem lenne célszerű az összefoglalóba tenni pár olyan dolgot, ami már biztos és rendszeresen megkérdezik?
Otthoni teszt, laboros vizsgálat, eredmény átváltás, orrspray, melyik booster válasszam, amik eszembe jutnak. -
mpo
veterán
Aki eddig nem tudta, milyen sokan vannak, akiknek sötétség van a fejében (akár híres, akár ismeretlen), az most végre megtudja.
Normális országban a norbi nem gazdagodott volna meg, a több ezer Ft-os kenyerével, a tehetségtelen énekesek meg elmennének dolgozni, ha senki nem menne a koncertjükre. -
mpo
veterán
Ez is figyelemreméltó:
Egy ideális helyzetben egy járványt akkor kezelnénk jól, ha arra nem tenyerelne rá a politika - mondta Svéd, aki a portugálok példáját hozta fel: „A felnőtt lakosságnál 90 százalékot meghaladó az átoltottság, de még emellett is mindenki hordja a maszkot, mint a kisangyal. Amikor pedig megkérdezték a katonatisztet, akire rábízták a járvány elleni védekezés irányítását, hogy van-e valami jótanácsa, amit a világ megfogadhat, hogy hasonlóan szép eredményeket érjenek el, a válasza ennyi volt: »Távol kell tartani a politikusokat«”.
-
mpo
veterán
A kocsi csomagtartójában tartom a kézfertőtlenítőt, de a távirányítós slusszkulcsot fertőtlenítés előtt meg kell fognom kétszer, bepakoláskor és miután a bevásárlókocsit visszatoltam. Csak ez után fertőtlenítek.
A boltban a bankkártyát, néha a mobilt is elő kell vennem.
Otthon szintén kézfertőtlenítés jön.
A slusszkulcsot, bankkártyát, a mobilt még soha nem fertőtlenítettem és eddig ez a módszer nem okozott bajt.
Fertőtlenítő készüléket sem vettem még.
Az egyik barátom már a kezdetek óta gumikesztyűben és maszkban vásárol.Aki fertőtleníteni szeretne, itt talál eszközt.
[link]
Lakáshoz:
[link] -
mpo
veterán
micsoda erkölcsbajnokok a kínaiak
Eltűnt a híres teniszező, aki szexuális erőszakkal vádolta meg a korábbi kínai vezetőt.
Peng Suaj, Kína egyik legnagyobb sportsztárja, november 2-án, a Weibo nevű kínai közösségi felületen írt posztjában azt állította, hogy a volt miniszterelnök-helyettes, Csang Kao-li szexre kényszerítette őt. A november 2-i írás óta nincs információ a sportolónőről.Ha valaki kiteregetné a vírus eredetét, előbb meghalna, mint az első billentyűt leüti.
-
mpo
veterán
Oltásellenes tüntetést tart szombaton az oltásellenes Mi Hazánk.
Ki engedélyezte és miért?
-
mpo
veterán
Lesz-e olyan ország, aki az oltatlannal (örököseivel) kifizetteti a Covid miatti kórházi kezelést?
-
mpo
veterán
Hétfőtől országszintű lezárás jön Ausztriában a koronavírus-járvány terjedése következtében, ami már az egészségügyi rendszert fenyegeti és az osztrák kancellár, Alexander Schallenberg ma bejelentette a kötelező oltást az országban február 1-től.
Laborország?
-
mpo
veterán
2021.03.26. 11265 fertőzött.
2021.11.19. 11289 fertőzött.
Ezt jósoltam, hogy fertőzöttekben átléphetjük a 3. hullámot.
---------
Háziorvos barátom a hét első 3 napján 5, csütörtökön 7 embert küldött tesztre.
Közel 100%-os a találati aránya.
A praxis kb. 1000 fős, így 5 ezrelék a pozitív a héten.
Ha máshol is ez lenne, akkor megyei szinten 1500 fertőzött lenne naponta, nem 249.
-------
Ezt a péntek reggeli, másnapos tájékoztatást nehezen viselem ateistaként, gondolom Vesa se örül neki.Orbán sem hisz „nyakló nélkül” mindent el a tudománynak, mert „az nem egy vallás, nem az Isten, akiben feltétel nélkül meg lehet bízni”, de annak bizonyított eredményei vannak, mondta a miniszterelnök arról, hogy most sem kell bizalmatlanabbnak lenni a Covid-oltásokkal, ahogy a gyerekkorban kapott oltásokkal sem voltunk azok. Orbán szerint ugyanakkor rendőrökkel sem lehet kísérni az embereket az oltásokra, de lesz jövő héten egy oltási kampány.
-
mpo
veterán
válasz
Csatravi #41414 üzenetére
Korábban írtam, hogy a 6 millió oltottból, sokat le kell vonni, de akkor lehurrogtak.
Vártam, hogy új védettségi igazolványt adnak ki, jó pénzt hozna a gyártónak.
Aki egy oltás után megkapta, az vígan elvan vele, nem megy oltatni.
Akikben kettő van és eltelt 6 hónap, ott sem mindenki rohan a harmadikért. -
mpo
veterán
válasz
Sir Pocok #41105 üzenetére
Sajnos a MOK sincs a helyzet magaslatán.
Nem kellett volna belevenni most, az ügyeleti díjazást, béremelést, azt a 2. vagy a 3. hullám után kellett volna rendezni.
Nem hiszem, hogy előfordulna, ha valaki berohan a főnökéhez egy súlyos, azonnali intézkedést igénylő problémával és pont akkor előhozza a fizetésemelést.
-
-
mpo
veterán
Úgy látom az "újságíró" sincs tisztában sok mindennel. Ezt minden szerdán eljátszhatná. (Linket sem érdemel a hülyeség).
Több mint tízezren kapták el a koronavírust egy nap alatt
Csaknem megkétszereződött a fertőzöttek száma az elmúlt 24 órában. -
mpo
veterán
válasz
pyxystyx #40909 üzenetére
Értem a problémádat, jó megoldást én sem tudok.
De mi lesz akkor, ha az oltásellenes "pedagógus" telebeszéli a gyerekek fejét az oltás haszontalanságával.
Amikor meg a gyerekeket is lehet majd oltani, akkor ők is demonstrálni fognak?
Az oltásellenes pedagógusnak több a kára, mint a haszna. -
mpo
veterán
Én megkaptam:
Sajnos az ilyen emberek miatt tart itt ez az ország.
Úgy látom nem vagyok egyedül. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest