- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Asbee
veterán
szerintem aki nem otthon ül éjjel nappal, vagy van gyereke, iskola, óvoda, bölcsi az elkapja tutira. Én is találkoztam múlt héten is, héten is olyannal aki mostanra pozitív. Lövök közbe gyorstesztet, de negatív. Kicsit ezt a részét elkell engedni, nem lehet mit csinálni. 3 oltás + átesés. Ha ezek mellett gebasz lesz azt úgysem tudom kikerülni.
-
Kékes525
félisten
+ mpo #54053
Szerintem felesleges méretnie, különösen ebben a járványhelyzetben. Adassa be, kontraindikációja nincs, magasabb lesz a védelme, mint a 3. után volt és így csak 1x teszi ki magát a fertőzésveszélynek. Egy többszörösen krónikus idős embernél minden plusz védelem számít.
mpo #54053
Milyen krónikus betegség? A szív és érrendszer, cukorbetegség, elhízás, veleszületett immunhiányos betegség azok amelyek nagy mértékben súlyosbíthatják a krónikus betegségek közül a COVID-19-et.
-
spileraaa
senior tag
Az omicron is veszélyes a terhesekre?
A szomszédom várandós de oltás ellenes az a valódi aki mindent jobban tud és az oltás csak ártalmas lehet ... Amúgy azt állítja mióta van a kovid minimum kétszer át eset rajta szerintem viszont sima megfázás volt az mert nem kapta el senki tőle! -
_NCT
addikt
Látnád a babás-mamás csoportokban hány nő ellenzi az oltást, mert arra vonatkozóan nincs tanulmány, hogy később okoz-e bármi genetikai problémát, általában ez az érv (persze az, hogy a covid milyen hosszútávú tüneteket okoz, az nem fáj nekik). Feleségem mindig mutatja és fogjuk a fejünk...Külföldi csoportokban meg pont az ellenkezője, sok várandós anyuka írja, hogy enyhe lefolyással de átesett 10-20-30. héten a fertőzésen és mindenki jól van, ott inkább vannak az oltás mellett, persze 1-2 kivétel ott is akad.
Más: édesanyám elkapott valami nyavaját (tüdőgyulladás, fejfájás, torokfájás), elment először sürgősségire, negatív lett a PCR.... Majd tegnap háziorvoshoz, aki amúgy szeret celebkedni és ilyen-olyan bizottságban is benne van, nevet nem írok. Anyámnak kb könyörögni kellett, hogy tesztelje le PCR gyorsteszttel (szerencsére az is negatív lett, mindkét orrlyukból, persze olyan finoman csinálta az orvos, hogy még otthon is vérzett az orra, sürgősségin meg sem érezte)....És akkor jött az i-re a pont, az orvos ilyet szól: "Amúgy is minek aggódik, be van oltva háromszor, maga nem tudja elkapni a koronavírust" szólt az orvos. Ezután anyámnak nem volt több kérdése, én csak annyit mondtam, hogy itt az ideje háziorvost váltani. Sajnos vidék, ott sem megy egyszerűen, de bazmeg, welcome in 2022... És akkor miért inog meg a bizalom az orvosokban, amikor ilyen nagyszerű dolgokat mondanak.
-
tisn
addikt
nekem nem halt meg terhes imerosom, de a magzat vedelmeben be kell adni az oltast, immunszuppreszaltak a terhesseg miatt, sokkal veszelyesebb volt rajuk mar a wuhani is.
es utana meg vedi a gyereket a szoptatassal atadott mindennel is
szoval ne baszd fel magad a hulyeken.
<csak a sino!>
-
lacafaca
addikt
jó...azt hittem, azzal megoldottad a száműzését (persze úgy kamu az egész ahogy van, de ez csak a jól megszokott pálya az emberek hülyítésének) az étrended természetesen perfekt
(amúgy csak a tésztaételek miatt írtam, mert ugye azt sem fogyasztasz ezek szerint
...csőbe akartalak húzni
)
-
kolopele
nagyúr
Köszi. Mondjuk nálam ez a gyomor-epesavasság sokszor csinál becsapós tüneteket, lefelé és felfelé is tud marni, plusz nem egyszer van napokig amolyan ...khmmmm.... végtermék, ami hasmenés féle, de másoknak sosincs, azaz nem vírustól van. Már mondjuk megszoktam, max. az olykor velük járó fájdalmat nem igazán tolerálom mindig. Mindig IBS volt eddig a diagnózis, savlekötő, görcsoldó a max. amit lehet vele csinálni.
-
kolopele
nagyúr
Erről csak annyit, hogy nejem orra megint folyik, meg fáj kicsit a torka...Kissé kezd már számomra hihetetlenné válni ez az egész. Mondjuk reggel óta én is érzem a torkom valamennyire, a két gyerkőc is tüsszentett párat ma, bár nálam a gyomorsav gyakrabban okoz ilyen átmeneti torok kaparást.
-
-
-
Sir Pocok
őstag
-
BlackV
őstag
Felnőtteknél se tudjuk sok sikert, szólj ha elolvastad.
(Tuti nem piszkálnám pár hónapig gyógyulás után. Utána meg könnyen lehet, hogy le is megy a dolog és őszig akkor meg megint nem bolygatnám, de ugye más gyerekével minidg könnyű okosnak lenni..)
Tovább fejtegetve: ha 2 oltás után általában fél évet várunk a harmadikkal, akkor 1 oltás és 1 "élő vírus vakcinálás" után miért is nem?
-
BlackV
őstag
Lehet, hogy egy kicsit jobban át kellett volna gondolni az oltóanyaggyártóknak az átesettséget is, mint tényezőt és nem a Cili nénikre áthárítani a dolgot.
Egyáltalán letesztelték ezt rendesen a gyártók külön kohorszokban, hogy átesés +2 ill +3 oltás? Ha igen akkor nem szóltam. -
-
kolopele
nagyúr
Hiába mérsz, attól semmi nem változik. A memóriasejtekben lévőket nem lehet mérni, azok fertőzéskor ugranak elő. Semmi mást nem tud az ember tenni, mint beadatja megfelelő időközönként az oltásokat, ügyel a higiéniára, viseli a maszkot, ennyi. A többi rá van bízva a teremtőre........
-
tisn
addikt
Csatravi küldi:
https://hvg.hu/tudomany/20220117_koronavirus_jarvany_astrazeneca_vedooltas_mellekhatasai
jók ezek a vektoros cumók, csak legközelebb inkább szedje be más...
kosz bazmeg, holnap mar tuti az osszes tunetet eszlelem magamon -
-
[CS]Blade2
addikt
Nem lenne gáz az omikron-ért rohanással, ha lenne 100%-os lelőhely. (jelenleg valszeg nagyobb mennyiségben van jelen a delta verzió, és hát nem mostanában fog eltűnni 0%-ra.) Én mondjuk akkor sem ajánlanám, mert szerintem a legjobb ami történhet, ha sikerül elkerülni az élő vírust. Az a TOP1, csak nem igazán opció. Ha lenne ilyen választási lehetőség, az még az oltásnál is jobb, de ilyen nincs. A 2. az oltás, ami egyben így a legjobb verzió.
Volt ez a "az a legjobb vakcina, ami már a válladban van".
Hát most jöhet egy új verziós szlogen, hogy az a legjobb, ha az élő vírus nem benned van" -
-
-
[CS]Blade2
addikt
Ezért sem bír túl nagy jelentőséggel a tesztelés az olyan országokban, mint majdnem az összes EU-s ország. A tesztelés lényege a karantén rendszer lenne, a karantén rendszeré pedig a terjedés elfojtás. Itt csak ilyen, a "terjedés csökkentése" jelleggel űzik. Némelyik ország pedig már csak kb. statisztikai jelleggel csinálja.
Az, hogy a fertőzött nővér dolgozhat tovább, ha lábon van, - ala, ha jól emlékszem USA, - mindent elmond.
A végén a pozitív tesztekből származó adatokat be lehet majd szántani, inkább egy becslést fognak használni, hogy valójában hányan kaphatták el, főleg, ha ez a szám közel az összes lesz világ szinten.
Egyébként is egyfolytában ilyen becslésekkel dolgozik mindenki már az 1. hullám óta, hogy a számokhoz vajon még hányat kellene hozzáadni a tünetmentesek és az eltitkolt betegségen átesettek miatt. Majdnem onnan indultunk, hogy bejöttek ezek "az igazolt fertőzöttek számát szorozd meg 10-el" dolgok.
Gyakorlatilag már rég elveszítettük a fonalat. Tesztelnek a franciák vagy az olaszok 250.000 igazoltat, aztán a szaki meg bemondja, hogy valójában ő olyan 500.000 és 1.000.000 közé tippel. Szóval ma mondjuk az van, hogy szorozd meg úgy 2-4-el. -
pjen
félisten
Lehet nem is szeretnéd azokat a viszonyokat és a több kevesebb siker is vagy igaz vagy nem. Az életnek ott is menni kell tovább.
Látod az is kiderült, hogy a favi se egy közellenség.
Nem csak én írom, hogy angolul se tudnak az átlag orvosok.
Japánul meg főleg.
Ja és egyáltalán nem dafke amit írok, csak megpróbálom a való életet képviselni. -
tisn
addikt
ezzel szemben európában soha, semmilyen szinten nem működött, hogy elfojtsák a járványt.
ez ennel a "natha" szintu cuccnal, aminek a halalozasa 0.4-2% es jellemzoen idoseket ol meg nem kulonosebb gond. (elnezest mindenkitol, akinek rokona, baratja, ismerose belehalt, de valojaban nem igazan erinti az emberi tarsadalmat)
de ha jonne egy 20-99% halalozasi virus, ami a workforce-t, vagy ami meg rosszabb a gyerekeket erintene, akkor ejropai toketlen kurmanyok nagy bajban lennenek, az egyeni vedekezes maradna mint ut.
es akkor kibaszott nagy bajban lennenk...
-
Nem haza, hanem karanténfalu 4 napig 1+3. napon pcr. Meg kell oldaniuk, hogy csak a pozitívakat szűrjék ki, máskülönben hamarosan a karantént fenntartó katonaság is bezárkózik karantén címszóval a laktanyába.
#53775: a sino jó az omikron ellen (az ellen kb minden jó, lásd a főleg alfa-béta átesésekkel operáló D-Afrikát). A nehéztüzérség a delta-utódok ellen kell.
-
Soulfly842
addikt
Persze, egyértelmű, hogy más a stratégia, ők képesek egy több milliós várost is lezárni, hogy mindenkit teszteljenek.
De én továbbra is vitatom, hogy ott mindenki sino-val lenne beoltva... szerintem el se tudjuk képzelni az arányokat (főleg annak a tükrében, hogy véletlenül kiderült, hogy már 2020 decembérben 100 milliós mennyiségben vásároltak pfizert)... A többiről már nem kaptunk hírt... ügyesebbek vó'tak
-
Izgalmas. Nem vagyok 100%-ig biztos benne, hogy a kínai rezsim sérülések nélkül megússza ezt.
Amíg sikeres a zérócovid taktika, addig oké, de ha látják az emberek, hogy a lezárások mellett ugyanúgy robban az omikron, akkor az visszaüthet rendszerszinten is.
Ráadásul Kína, ha lehet hinni(!) az átoltottsági számoknak, akár tényleg elereszthetné legalábbis lépcsőzetesen.
#53769: így van, egy kis nyugi nem árt. Ha fennáll a külsőleg rejtett probléma mondjuk 2 hétig, akkor hiába hagyja ki csak a legelső edzést, másnap üt be a baj. Az ajánlott időzítést nyilván egy kardiológus tudná megmondani - itt aktívkodhatna pl Merkely prof...
-
pjen
félisten
Igaz, de egyenlőre még nálunk ez az érvényes ukáz. Lehet az a háziorvos nem is tud japánul, esetleg angolul sem. Azt is el tudom képzelni hogy a prohardver fórumot sem olvassa. Viszont ha a beteg meghal és a doki nem adott neki az ominózus gyógyszerből minden tekintetben Ő lesz a hunyó.
-
Ha Ausztráliában, vagy egyéb legit helyen veszi fel az oltást, vagy érkezéskor antitest-teszttel igazolja, hogy a hátsó-szerbiai oltópontocskán nem a lefolyóba ment a leves.
#53727: <<
, már a partközeli állatvilágon se jutnának át
.
A figura nem fogja fel, hogy egy demokráciában Kovács Marika takarítónőre ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint "a világ legjobb teniszezőjére". -
tisn
addikt
a tornatanár meg simán széthajtja csapágyasra a gyerekeket, amikor covid fertőzés után először suliba mennek -- egyetlen protokoll leírás elég volna az emmitől, hogy mire kell figyelni ilyenkor stb. nem volt rá elég két év.
normalis tornatanar barmilyen betegseg utan nem terheli agyon a gyereket
hulyeken meg az emmi sem segit. -
mpo
veterán
Vagy beadatja vagy eljön ide és pénzért vesz egy oltási igazolást (lásd: decemberi pozitív teszt).
Ha következetes, akkor ellenáll a tűnek.
Engem csak addig érdekelt, hogy a szabályokat figyelmen kívül hagyják-e valaki kedvéért, (meg a bevételért) szerencsére nem így történt. -
Vesa
veterán
Reméljük nem lesz gond nálatok, és nálunk sem. A srác most éppen jobban van, lement a láza, de a feje rettenetesen fáj. Néha köhécsel is.
Ringman
Igen, a másik két fiamon már átment a Brit verzió tavasszal. Van még a párom aki igazoltan nem esett át, illetve elvileg én sem, és a kislányom, aki szintén megúszta eddig. Most az a fiam tünetel, aki szintén nem esett még át. Mindenki oltott. Meglátjuk, mire lesz elég. -
tisn
addikt
gyors gyogyulast mindenkinek!
koszi a leirast, kulonosen a gyorstesztet, nezek is. lehet valahol rendelni, ahonnan gyorsan megjon?
valoszinuleg lord omikron kovetkezo aldozata leszek, lanyom legjobb baratnoi azok, fel osztalya az, exnejem most mar beteg, es most volt 2.5 napig nalam a lanyom. ezexerint 0-5 nap mulva varhatom a tuneteket
-
Drizzt
nagyúr
Jobbulást!
Az antigénes teszt tippet meg kösz.
Én tegnap csináltam az első antigéntesztemet valaha, de leginkább csak gyakorlatszerzés céljából, nem láttam a pozitivitásra túl sok esélyt. Hapcizgatások vannak, fáradtság van, de amúgy általában éppen olyan szarul vagyok, mint bármelyik átlagos napon, nem rosszabbul. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- Mini-ITX
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged