- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- Mesterséges intelligencia topik
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ringman
félisten
és ez az optimális eset, mert a covidnál lehet hónapok kellenek mire helyreáll a rendszer.
-
Z.É.T.
őstag
A BA.1 => BA.2 tömeges újrázásban én sem, inkább csak érdekesség, tegnap este TV2, nem biztos, hogy szó szerint idézem:
"már olyan gyakori az újrafertőződés, hogy emiatt a kórházi számok is emelkednek"(a bullshit-faktort ignorálva is érdekes, ha már a kormány fióktévéje is ilyen módon kommunikálja)
-
Kékes525
félisten
Nem úgy értettem. Keresztfertőzésben én sem hiszek. A BA.1 még nem ért el minden embert. A BA.2-nek erre nagyobb esélye lenne. Ha már domináns, akkor elért a BA.2 szinte mindenkit. Ha nem, akkor van esélye azokat is megfertőzni és ezért egy rövid emelkedés lenne várható, vagy legalábbis egy picit hosszabb lecsengés lehet.
-
Coyot
őstag
Jah a hozzá tartozó adatok: [link]
Eleinte egy ismerősöm csinálta az adatgyűjtést hozzá, aztán néha megkaptam tőlük, de redditet aktívkodnak ezügyben. Nagyából annyi,hogy egy ideálisan futó görbére illesztik az adatokat. Vizualizálja milyen szépen ül a görbére a modell. Igazából arra való, hogy jósolj egyet mint egy jó látóasszony.
-
Kékes525
félisten
Igen, eggyel nőt a veszélyes kórokozók száma. Egyik évben az influenza lesz rosszabb, míg a másikban a koronavírus, harmadik éven mind kettő. Sajnos ezzel most szembe kell néznünk. Dehát most nagyon rákapcsoltak a vakcina fejlesztésekre, csak ki fognak jönni hatékonyabb, szélesebb spektrumú vakcinákkal [link], jobb, egyszerűbb beviteli formákkal (spray [link] , tapasz [link] ).
-
Kékes525
félisten
Nem erre gondoltam, hanem a fertőzés szempontjából a veszélyesebb szituációkra. Játék, beszélgetés közben kevésbé vigyáznak a köhögésre, tüsszentésre és így jobban veszélyeztetik egymást, mint a felnőttek. Aztán ott van az énekóra, továbbá a nagyobb vírusürítést elősegíti még a rohangálásuk és a kiabálásuk is. Ha csak a saját általános iskolai emlékeimre gondolok, amikor szünetben kiengedtek bennünket az udvarra, vagy télen a folyosóra, akkor úgy üvöltöttünk és rohangásztunk összevissza, hogy az elképesztő. Ilyen körülmények között nem ritka, hogy egy gyerek sokkal több vírussal, baktériummal fertőződik meg egyszerre, mint egy felnőtt.
-
Kékes525
félisten
Persze, de nagyon sok változata van. A másik amit írsz az is, a genetika sok mindent meghatároz. A harmadik a viral load. A gyerek közösségekben, a gyerekek viselkedéséből adódóan gyakori a nagyobb mennyiségű vírussal való fertőzés. Nem lehet elvárni egy gyerektől, hogy minden helyzetben nagyon vigyázzon. Ezt még egy felnőtt sem tudja mindig.
-
pjen
félisten
Most mintha magaddal vitatkoznál.
Mikor pár napja be mertem írni, hogy szerintem mindenki fertőzött nekem estetek, hogy nem szúró próba szerűen tesztelnek és a teszteltek 70 % a fertőzött. Most az 57279 hsz ben Anyukádra hivatkozva simán beírod, hogy mindenki fertőzött. Ami szerintem teljesen igaz.
-
Soulfly842
addikt
nehéz megmondani, mivel az oltással nekem egybefolytak a tünetek. Múlt hét előtti szerdán voltam oltáson, ott zártak be egy tucatnyi embert kisebb váró helységbe, amég az adminisztrációs néni mosdón volt (kb 20-25 percig).
amikor már külön tudtam választani, az a vasárnapi edzés közben bekövetkező rosszullét volt, amikor éreztem, hogy valami nagyon nem ok, s meg is ijjedtem, mert majd kiugrott a szívem a helyéről, s le kellett ülnöm egy negyedórára (soha nem jártam még így edzés közben korábban), azt követő hét elején teszteltem, s ott már egy erős pozitívat mutatott a teszt.
Párom a tünetekkel vagy 3-5 nappal követett.
-
pjen
félisten
Egyálltalán nem most jöttem rá, pont ezért írogatok az alkalmi teszt ellen, sok értelme nincs ameddig tünetmentes vagy. De azért, ha jól látom Te is oda írtad, hogy szinte biztos, nincs rá semilyen bizonyíték, hogy egy két napja fertözött ember nem tud megfertőzni egy arra fogékony másik embert. Hogy teszt mit mutat és mikor az egy másik utca erre pont a Te példád alapján is kár hivatkozni.
-
Coyot
őstag
Biztos csak a halál, ugye. De ha 150es IQ felett húz vonalat, és ha gyorsan csinálja mint nálam akkor az már 200+?
Én remélem nekem nem fals pozitívokat nyomott, bár akkor a boson teszt is szar, mert az is mutatott igaz az nagyon haloványan és marha későn. De amúgy igen, ovira fel! Jöhet aminek jönnie kell - pont mint eddig.
-
Asbee
veterán
Nekem ezek a halvány csíkok már fentartással kezelendőek. Teszt állomáson, aki gyorsteszt pozitív lett, pár perc után már szóltak is nekik. Láttam bent a határozott csíkokat. Viszont ha ott nem lettem kovidos akkor soha nem leszek. Lényegében családok voltak egymás hegyén hátán, ott köhögtek, tüsszögtek. Pozitív teszt után sem takarodtak odébb, hanem vártak ott mellette a társaikra, családtagokra, így úgy hordott maszkkal. 2-3 méternél nagyobb távolságot lehetetlen volt tartani. Igaz szabad tér, de na. Azt már csak halkan jegyzem meg, a konténerben nulla szellőzés, aki kevésbé bírta a tesztet szintén hallani lehetett a köhécselést tüsszögést. Maszk meg ugye bent orr alá. Nevetséges ez a tesztelési módszer. És ezzel nem a szerencsétlen csajokat hibáztatom akik egész nap ott nyomják beöltözve.
-
Így emlékszem utóbbi felrakott képekre én is, hogy néha eléggé csak inkább odaképzelt piros csíkot lehetett látni! Jó ez akkor, ha valami van, az legyen egyértelmű, azzal lehet szembeszállni!
Az van, hogy tőlem soha a kutya nem kér semmilyen tesztet, azt nem tudom, igény volna-e rá részemről....
No most a C melletti csík lenne a covid, de mi a T melletti, ami piros, de alatta még fekete csík is van?
-
a fölső ablak milyen célt szolgál?
Jó kérdés, ott is van valami halovány színeződés, de nem minden ilyen bizbasznál van felső ablak?
Szóval erős a csík, akkor az valami határozott dolog. Ja nem saját, említettem, hogy még sose láttam ilyet, csak itt nálatok képen.
Quasi családon belüli találat, szegény ember második körös, pont egy éve volt neki az első, egyébként beláz, takony, de más nem nagyon van, ezt a valamit is csak a meló miatt kell nekik naponta csinálni. Én mondtam, hogy mutissa csak a tesztjétm hogy milyen...sokra mentem vele.
-
Sped
aktív tag
Így van, az oltási sor végével ennek aztán végképp nincs jelentősége... ha majd lehet menni negyedikért ésazt mondják hogy az kell mert tudományosan bizonyított, hogy sokkal jobban védve vagy mint hárommal, akkor meg el kell menni és megint letudva a dolog, és megint 'hótmindegy, milyen az antitest szinted, mert olyan amilyen, ez is számillió dologtól függ, ami megint egyedi és az okok nagy részét itt sem ismerjük, szóval szintén lottó. Az ilyen dolgokon meg kár vekengeni.
-
Sped
aktív tag
Teljesen megértem, az külön ciki, hogy orrba-szájba tesztelés mellett sem lehet eltalálni, hogy épp mi van benned vagy a gyerekben... innentől kezdve akár még hamis biztonságérzetet is adhat egy fals negatv eredmény. Az a tuti, ha tünetes vagy, akkor beteg vagy. A többi max. a szakembereknek érdekes, de nem átlagjózsinak.
Az antitest szint mérést szintén nem értem, ez kb. megint csak a saját ego megnyugtatására szolgál, hogy lehessen lobogtatni egy papírt, miszerint az "enyém nagyobb", tipik f.szméregetés. Ja és persze ezért is fizetni........
-
pjen
félisten
Rendben, hogy azt a csoportot karanténba teszik, gondolom a gyerekek nem rohangálnak a folyosón, nem találkoznak más osztályok tagjaival.Aztán ott vannak a tanárok, azok nem kontakt személyek? Tehát Pistike vírusos Marika nem, de kontakt személy tehát karantén. Az Ének tanár óra után már szintén kontakt személy tehát karantén, ha nem karantén akkor simán tovább viszi a másik osztályba a vírust. Írjam továb .
-
Én ugyanígy voltam három hete, amikor az egész család full takony volt, torokfájás, stb. rengeteg különféle negatív ag teszt. ("viszont ezen a ponton én már tényleg leszarom ezt innentől. lonkovidostul, myocarditis-estül. innentől nem tesztelgetek, ha betegek vagyunk, itthon maradunk, aki jobban vagy, az kimegy a piacra, de a fax kivan." - update: továbbolvasva látom, ez sokaknak tetszett
) - annyi kiegészítéssel, hogy a maszk marad (ammedig a politika megkívánja
) és persze okosan vigyázva.
-
Drizzt
nagyúr
"- pozitív anyafej orawell nyalókás tesztje koronára.
ergo ez a teszt sajnos nem ér semmit. vagy ér valamit, de hogy az mi, azt nem tudom. anyafej most nem koronás."
Felírjuk topic második nagy lyukrafutásának?
Topic neve meg mostantól lehetne: "Komolytalan influenzás wannabe covidosok". -
-
bigdady
nagyúr
" - viszont ezen a ponton én már tényleg leszarom ezt innentől. lonkovidostul, myocarditis-estül. innentől nem tesztelgetek, ha betegek vagyunk, itthon maradunk, aki jobban vagy, az kimegy a piacra, de a fax kivan. "
Amikor már a covid topik házigazda is besokall
Egyetértek, aki akart oltott akár 4x is akár 4 havonta, többiek viszont látásra nyissunk, le a maszkkal is, koncerteket! -
mpo
veterán
mindenesetre anyafej most biztosan korona negatív és influenza pozitív.
Ez jobb, mintha fordítva lenne.
Mielőbbi gyógyulást nektek.Nincs bajom, csak kérdezek.
Azt nem tudom, hogy a pozitív PCR esetén kiderül-e, ha valaki influenzás is, mert ha negatív a PCR és tünetei vannak, akkor flu, de pozitívnál akár kettő is lehet.
A másik, amikor tünetek mellett az otthoni teszt pozitív, a PCR negatív, akkor mi a végeredmény? -
-
-
-
-
Sokak reakciójára: Nem igazán értem miért "csak" influenza - lehet nevetgélni, vagy influenzába (is) belehalni (ha már halt meg hozzátartozója, ismerőse valakinek, komolyabban veszi). Jóval kevesebben persze, és már megszoktuk, hogy minden évben jön...
A vírus terjedését lassítja a gyakori kézmosás, és a maszk viselése.[9] A WHO a kockázati csoportok számára évenkénti oltást ajánl.[1] A Centers for Disease Control and Prevention (CDC) ajánlása féléves kortól szól.[10] Az oltás három vagy négy típus ellen véd, és csak ritkán okoz komolyabb problémát. A vírus gyors mutálódása miatt évenként új oltóanyagot kell készíteni.[1] Az antivirális szereket kipróbálták,[1] de nem segítették a gyógyulást se csak máskülönben egészséges,[11] se egyébként is beteg fertőzötteknél.[11][12]
Minden évben megindul az influenza. Évente világszerte 3-5 millió esetben okoz súlyos betegséget, és 290 000-650 000 beteg bele is hal.[1][13] Az oltatlan gyerekek 20%-a, az oltatlan felnőttek 10%-a megfertőződik.[14] A mérsékelt és a hideg égövben jellemzően a téli időszakban jelentkezik; a trópusokon is előfordul, ott egész évben.[1] A legtöbb halott kisgyerek, idős, vagy krónikus beteg.[1] Ritkán okoz pandémiát;[6] a 20. században három influenzapandémia ismeretes: a spanyolinfluenza 1918-ban (17-100 millió halál); az ázsiai influenza 1957-ben (kétmillió halál); és a hongkongi influenza 1968-ban (egymillió halál).[15][16][17] A WHO 2009-ben az új influenza A/H1N1 terjedését pandémiává nyilvánította.[18] Nemcsak az emberre veszélyes, hanem más fajokra is, mint disznókra, lovakra és madarakra.[19] (wikipedia) - nekem ismerősnrk tűnik ez a story...
Vigyázzatok magatokra, jobbulást. -
-
perempe
veterán
Nekem 302B-ből van kettő (AAA elemes), ill. egy CMS50E. Utóbbit jobbnak mondanám, mert mindig mér, csak vmi beállítást elállíthattam, és azóta halvány a kijelzője, nem tudom újraindítani; ha elemes lenne, akkor jóval szimpatikusabb lenne. A másik csinál olyat, hogy 'finger out'-ot jelez tévesen.
-
tisn
addikt
más vírusnál nincs benned ilyen para, lehet, hogy beteg vagy vele 3 hétig, de aztán mész tovább. itt meg ott motoszkál a fejedben, hogy "na, vajon mit qrtál szét bennem, te kis csibész?!".
nincs? vegul is tudohegesedessel, nehezlegzessel kuzdom gyerekkorom ota, pedig hol volt akkor meg a covid. -
Ringman
félisten
de a para ott van bennem végig, hogy kiben milyen rombolást végez
ismerős, de tényleg felesleges rajta aggódni, már olyan amilyen :/
komoly lezárásra már nem nagyon lesz szükség (ha mégis arra kellene fanyalodni, akkor az azt jelenti, hogy nem léptek időben), azt ki lehetne váltani a tömeges teszteléssel, rendelkezésre álló ffp2-es maszkok hordásával, légszűréssel, stb.
btw japánban már itt tartanak:
[link]
If you look up Google Maps in Japan using the search terms “restaurant CO2 concentration monitor”, you can pick your restaurant based on the availability of real-time indoor CO2 monitor levels. And there are many choices--
Scripps study finds Fitbit, Apple Watch can identify COVID-19 infection long-term effects
--
Yale researchers develop wearable COVID-19 exposure detection device
--
Use of Physiological Data From a Wearable Device to Identify SARS-CoV-2 Infection and Symptoms and Predict COVID-19 Diagnosis: Observational StudyLongitudinally collected HRV metrics from a commonly worn commercial wearable device (Apple Watch) can predict the diagnosis of COVID-19 and identify COVID-19–related symptoms. Prior to the diagnosis of COVID-19 by nasal swab polymerase chain reaction testing, significant changes in HRV were observed, demonstrating the predictive ability of this metric to identify COVID-19 infection.
nagyon sok lehetőség lesz/lenne a mindennapi életet biztonságosabbá tenni, de nincs rá törekvés, mert az átlagembert nem érdekli, ill. beletörődik hogy most már ez a "normális" állapot. hát nem kellene.
-
Ringman
félisten
eddig úgy néz ki, hogy az (első generációs) mrns ennyit tud - és ezek gyak. 3 dózisos oltások lettek.
valamelyik nap linkeltem, hogy a novavax jobbnak tűnik: [link]
A recent study by Novavax suggests it may be able to provide broader protection across variants than other vaccines so far. That has interesting implications for vaccine design, if true.
de ott meg gyártástechnológiai problémák voltak sokáig, pl szeptemberi cikk:
[link]
Where is Novavax vaccine? The world is waiting. But Novavax relies on a special ingredient from a tree extract—but it ran into a shortage because of competition with… wait for it ➡️ ROOT BEER 🍺 & SLURPEE.illetve nem akarok bigfarmázni, de azért az fda elég "érdekesen" áll hozzá a moderna-j&j-pfizer hármason kívüli oltások engedélyezéséhez, pl a covaxint november elején beadták engedélyezésre, most így áll a helyzet: [link]
szerk:
értem én, hogy "nem ezt ígérték" meg az oltottság=szabadság, de talán a kurva maszkhordás, a superspreader-eventek felfüggesztése és a szellőzőrendszerek kiépítése nem lenne akkora input. (jó, az utóbbi nyilván sok pénz még alkotmányos költségek nélkül is, de azért ez bőven megtérülő kategória lenne) -
Az idézet elején lévő százalékokat nem én számolgattam.
A német számítások alapján, napi 400ezer fertőzésben határozták meg az elméleti célt. Ennyi fertőzött esetében az egészségügy még működőképes marad. Az intenzív ágyak foglaltsága 20-25% körül lesz.
A részleges korlátozás csökkentés mellett sem emelkedik a napi fertőzések száma annyit, hogy belátható időn belül elérje a napi 300 ezret.
A képet kicsit árnyalja, hogy most jöttek rá egy dologra. A háziorvosok sok covid beteget tévesen diagnosztizáltak és kezeltek. (Az háziorvosok egy jelentős része legfeljebb vérnyomásmérést végez személyesen. Az kétévenkénti páciens állapot ellenőrzésből élnek. A szakma betanított munkásai.) -
Gothmog
senior tag
Sajnos abban a zöldségben/gyümölcsben, amit ma megveszel, jó eséllyel csak töredék annyi vitamint fogsz találni, mint ami volt bennük 30-40 évvel ezelőtt (talaj tönkretétel, "tömegtermesztés" stb)
Az 500mg szerintem is nagyon sok. (Én - felnőtt fejjel - 300mg-ot veszek be naponta, és igazából ennek egy részét is jó eséllyel a vécécsésze nyeli el
)
-
mpo
veterán
Senkit nem akarok lebeszélni a vitamintablettákról, csak eszembe jutott.
20 évvel ezelőtt a szemészfőorvosnő (kb. 50 éves volt) amíg vizsgált és beszélgettünk, megemlítette, hogy ennyi veseköves gyereket még életében nem látott.
Nem helyeselte a multivitaminokat.
Nagyon sokan úgy nőttünk föl, hogy nem is hallottunk vitamintablettákról gyerekkorunkban.
Feleségem velem is eteti az 500 mg-os C vitamin rágótablettát naponta, de csak télen.
Az elmúlt 20 évben nem voltunk lázasak, náthásak se.Ezt a qubit cikket érdemes elolvasni:
[link] -
Előbb 2021 áprilisra ígérték az új konszenzust, aztán 2021. december 6.-án jött hír a megszületéséről. Ha valakinek van linkje a tényleges dokumentumhoz és megosztja, azt nagyon megköszönöm előre is.
Szerintem ez esetben is egyénileg kell belőni a kellő mennyiséget, de rohadt drága a vitamin D szint meghatározás (én pl. 3000+ NE-t szedek, de a normál tartomány alsó harmadában volt a szintem...). -
tisn
addikt
jobbulast asszonynak is aze, meg ha nem is csereerett
orawellel leteszteltem magam, halvany T csik. mi a fasz, csak atjott valami a gyerekekrol ezexerint, bar kis fej/torokfajason kivul mas nem volt, de az azt hittem a front, kis megfazas miatt.
vagy false pozitiv lett volna?
-
Csatravi
senior tag
Sajna van ilyen. Az eddigi tesztekből amik az omikron előtti mutánsokat még kimutatták, abból most elég sok kihullik mert az omikronnál elvérzik. Valószínű, hogy az újabb omikron változatot még kevesebb fogja kimutatni az eddigi tesztekből. A gyártóknak módosítaniuk kell a teszteteket mert ez így csak szemétdombra termelés, nem beszélve arról, hogy a járványkezelést is tévútra viszi.
-
Soulfly842
addikt
Szerintem sincs olyan, mi néztük túl kevés ideig (gyorsan reggel), utána párom kezdte a melót, s már nem foglalkoztunk vele. valószínűleg pár perc után megjelent az.
Rosszul tudod, az orccucásnál is többet kell várni, olvasd el a használati útmutatót.
Szerk: áháá, megvagy! - az előbb még egy perces volt
-
Soulfly842
addikt
Köszi!
Az a baj, hogy én amiatt, hogy múlt hét szerdán kaptam az emlékeztető oltást nem tudom, hogy mikortól voltam tünetes. a vasárnapi edzés-rosszullétet értékelgetve jutottam másnap arra, hogy gyanús... (az is ezt erősíti meg, hogy a hétfői tesztem már nekem erős, határozott volt mindkét vonal - korábban linkeltem)
Egyébként könnyen meglehet, hogy az oltópont hibája sok fertőzés.
Kb 20-25 m-es folyosón 10 várakozó elzárva, mert, hogy az adminisztrációs néni elment mosdóra (kb 20 percet voltunk így elzárva), a 10x nagyobb hely, ahol az adminisztrációs pultok vannak üresen.
Meg is jegyeztem a katona hölgynek, hogy nem éppen a legoptimálisabb ilyen helyzetben ez a megoldás... ő erre csak annyit mondott, hogy azért is rakta oda a faék ajtótámaszt (csak az egyik oldalra!), hogy legyen levegő... (Wtf? komoly)
Nem is magam miatt idegesít ez, de nálamnál jóval idősebb, nehezen mozgók is voltak ott, akik oltás miatt jöttek csak el otthonról. Ki tudja hány plusz fertőzöttet generál.
Utána se lett jobb a megoldás, a kicsi félig zárt folyosóról, ahol nem volt levegő mozgás, csak folyamatosan engedték be az embereket. Úgy jó erősen, tarkón kellene vágni azt a nagyokost aki így szervezi meg, hátha észhez tér (korábban nem így ment)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Le Mans Ultimate
- Nintendo Switch 2
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- VR topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest