- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Netfone
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Üdv a trollok között!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #43335 üzenetére
De hát vele mindennap ünnepnap
-
KROK640
nagyúr
Koshmar, Csak óvatosan : Véletlenül vodkával töltötték meg ezeket az energiaitalokat
-
KROK640
nagyúr
Tegnap mikor a falusi boltban voltam már elsőre szembe tűnt 4db erősen kelet európai figura. A három srácon atléta, farmer, fehér zokni, papucs és szláv arcok. A csajnak olyan lába és segge volt, hogy törvénybe kellett volna iktatni, és fejcsire is szép volt.
No, a pénztárnál a sorban pont elém kerültek, 2 üveg nagy barack pálinkát és 2 nagy üveg unikomot vettek, meg mellé némi sört, látszott, hogy intenzív májöntözés a késő délutáni terv.
A pénztáros csaj kérdi, hogy hány évesek? Pénztáros csaj a másik még fiatalabb pénztáros csajtól kérne segítséget, de az sem tud semmilyen nyelven a magyaron kívül (már nem oktatják az iskolában az angolt?)
Ezek persze nem értik. Indulna az aktivity, amikor ingyen, de azonnal közbeléptem, egy megmentő "Do you speak english?"-el. Egy pillanat alatt megvolt a közös nyelv. Elküldték a csajt személyiért, és közben beszélgettünk. Rövid úton kiderült, hogy lengyelek, és kellemes meglepi volt nekik mikor lengyelül köszöntöttem őket, majd jót beszélgettünk (a csajnak volt vagy 7-8 perc mire elővette a személyiket). A végén majdnem oroszul köszöntem meg nekik, hogy invitálni akartak a májtornára (ha nem lett volna más dolgom, szerintem velük is tartok). Mondtam is a pénztáros csajnak, hogy még jó, hogy nem csúszott ki oroszul a számon, az invitálás megköszönése, mert a Lengyelek nem szeretik ám az oroszokat, hiába értik.
Erre a pénztáros csaj nagy szemekkel nézett rám, hogy én ilyeneket honnan tudok? Meg eleve, hogy tudok velük beszélni? Mondtam neki, hogy ne aggódjon, a munkám során napi szinten kell angolul és németül is megnyilvánuljak, a litván kollégák miatt pedig már megy az is kicsit (alap dolgok, köszönések, hogy vagy stb én tanítom őket magyarul, ők engem litvánul) és mivel volt két lengyel csajom is, így a lengyelből is megy valamennyi. (nyilván a Ciprusról rámragadt török görög kombóra és a franciára nem óhajtottam ezúttal kitérni). Egyébként aznap este még közepesen ittas németekkel is volt szerencsém diszkurzust folytatni, de hát így jár aki turistás helyen él.Hogy mire is akartam kilyukadni e tegnapi eset kapcsán, azt még két telefonnal ezelőtt tudtam, de Koshmart úgyis csak egy kép érdekelné a csajról, ami meg nincs
ha mentem volna velük májat zúzni, akkor lett volna tutira, de akkor barátnőm és a darts maradt volna hoppon.
-
KROK640
nagyúr
... és a mait is leírom gyorsan :
Pfandrückgabe / Mohus ital csomagolás visszavevő repont automata kalandok 34 : (10:24 2025. 07. 30.)
Még itthon előhívtam a QR kódot, mondván, ha frissíteni akar vagy kidob még megoldom itthon.
Aztán mikor odamentem akkor kellemetlen meglepiben volt részem : kint állt egy 12-13 év körüli srác két 60L-es zsákkal a kezében ami tele volt. És hallottam, hogy bent megy ezerrel az automata. Másik vele láthatóan egykorú kis srác, épp egy ilyen nagy zsák alsó harmadáról tömi bele a palackokat a gépbe, és egy üres zsák a lábánál.
Na gondoltam magamban jól nézünk "Mi_ki", ezek tuti televerik az automatát, de még azt is meg kell várnom...
Rövidesen végzett az első srác, majd kijött és a haverja helyett rám nézve : "Lehet menni". Majd ezzel el is húzott a haverját(?) meg sem várva. No akkor én elindultam befelé, tétován a másik srác is. Ránéztem, és mondtam neki : "Nekem csak 3db van". Erre megállt, de úgy nézett rám, mint aki a családomat is kiírtaná legszívesebben. Bementem A QR kódot egyből, azonnal lecsippantotta a gép, Szia, KROK! Majd beledobtam a 3db 2L-es üveget talppal, majd kifizetés, köszönte, hogy papírmentes vagyok, és már jöttem is ki. Egy percig biztosan nem tartott.
Megköszöntem a srácnak, hogy előre engedett, aki nem mondott rá semmit, bement, és elkezdte dobálni... Nem vértam meg a story végét, de van egy olyan sandám, hogy nem tudta mindkét hatalmas zsákkal bedobálni már.
(Igazán "kedves" akkor lettem volna, ha lehúzom mégegyszer a QR kódom mielőtt beengedem, mert nem volt APPja, és akkor nekem dobálta volna be az első kifizetésig)
-
KROK640
nagyúr
A leállás alatti Pfandrückgabe-ek :
Pfandrückgabe / Mohus ital csomagolás visszavevő repont automata kalandok 32 : (13:21 2025. 07. 22.)
Eleinte a QR kód kinyerése nehéz volt, de csak mert offline voltam. Mikor odamentem, sehol senki, a gép pedig várt. Lehúztam a QR kódot, Szia, KROK! és bedobtam talppal lefelé 3db 2L-es és egy fél literes üveget, majd megköszönte hogy papírmentes vagyokPfandrückgabe / Mohus ital csomagolás visszavevő repont automata kalandok 33 : (11:24 2025. 07. 25.)
A QR kódot egyből, de azonnal lecsippantotta, Szia, KROK! Majd beledobtam a 3db 2L-es és 1db 1,5Les üveget talppal. Egy kivételével mindet azonnal bevette. Azt vettem észre, hogyha nem tekerem rá a kupakot, akkor "óvatosan helyezd be az ép palackokat" üzenetet kapom. -
KROK640
nagyúr
Na, üdv újra itt!
Engem még ma reggel is csak a 29-én visszatérünk üzenet fogadott.
Épp az imént sikerült a fórumra beevickélnem.Koshmar : légyszi küld újra a legutóbbi PM-edet, mert sajnos már nem tudtam elolvasni mielőtt leállt az oldal
most pedig hetekkel (jóval a leállás előtti) ezelőtti PM a legutolsó "új".
-
koshmar
addikt
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #43319 üzenetére
Jó ez nekünk?
-
customer114
őstag
-
KROK640
nagyúr
válasz
koshmar #43286 üzenetére
Tegnap az utolsó buszon mellém ült egy fiatal, jóféle, fehér rövidgatyás barna hajú csaj. Elővett a táskájából 2 csomag (4db ) háromszög szendvicset és befalta mindet. Már ez meglepett, majd a táskájából előkerült májkrém, zsemle, és paprika, és kajált tovább. De jó illata volt ... a kajának is
Kérdeztem viccesen, hogy a héten nem evett? mondta h csak iszogatni volt, és nem tudja miért, de most nagyon éhes. "Tehát zabálós részegre ittad magad" ... gondoltam magamban
(ez nekünk barátnőmmel nem új, velünk is megesik, hogy egy egy iszogatós darts után hazaérve a hűtőt kizabáljuk)
-
KROK640
nagyúr
válasz
koshmar #43294 üzenetére
Jah, hogy ez nem egy tegnapi kép
Nekem egyből feltűnt, mind a két tyúk, meg a macska is
Ez igen szomorú... mostanában meg sokat dolgozok, jövő szombaton Veszprém / balatonalmádi van betervezve (bár a jövőheti beosztásom lazán közbeszólhat) szóval most nehéz is lenne összefutnunk
-
KROK640
nagyúr
válasz
koshmar #43289 üzenetére
A Tócókertben hol?
Mondjuk van ott kertes panel, ez igaz, de nem hagyományos családi ház. Ez is olyan kísérleti cucc, amit Szegeden csináltak, hogy kitalálták a kora '80-as években, hogy mi lenne ha a kertes ház is panelből lenne? És építettek párat.
De ezen kívül én nem tudok másikat ... -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #43287 üzenetére
Ember! Szerintem több ezer!
Széchényi kert, Postakert, Hatvan kert, mind 100% kertes, családiházas övezet, és ez csak Debrecennek azon fele ahol járni szoktam, de jöhetnék kerekes telep, szabadság telep, Biczó István kert (az már faházas körzet inkább) és a Bellegelő meg konkrétan tanyavilág. -
KROK640
nagyúr
válasz
koshmar #43286 üzenetére
Nem rossz, de pár évvel ezelőttig nálunk a távolságin ez rendszeresen előfordult.
De a top vagy 10 éve az volt amikor a Csonka templom mellett a Széchényin egy liba mászkált az autó úton. Az autósok kerülgették. Megjött egy piros Ziu troli, kiszállt belőle a sofőr, elkapta a libát, és betette a troli vezető fülkébe. Haverral szakadtunkAzóta is emlegetjük néha a storyt.
Különben arra következtetek, hogy tegnap is jártál Debrecenben. Előbb szólni kell, hogy mész, és aztán menni, nem fordítva
-
koshmar
addikt
Debreceni troli
-
EmberXY
veterán
válasz
KROK640 #43284 üzenetére
Kisebb-nagyobb lopások biztos vannak, ha nem is csak a dolgozók körében, de bizonyos vásárlók körében is.
Egyébként erre a célra fel szoktak előre készülni az ilyen cégek, úgynevezett káló-t határoznak meg, ami klasszikus értelemben a kereskedelemben a megengedett leltári hiányt jelenti, vagyis előre megmondják, hogy mennyi lehet a hiány, azon felül a dolgozók, főleg a vezető beosztásúak térítik a hiányt, csak ugye hogy mi az egyenlege ennek, az a leltár után derül ki... -
KROK640
nagyúr
-
EmberXY
veterán
válasz
KROK640 #43282 üzenetére
Ezek a "mászkálós" őrök már nagyon ritkák, manapság már csak a kamerás pultnál ülnek, aztán úgy csinálnak, mintha figyelnék a kamerákat és híznak...
SPAR-ban konkrétan a kovid előtt teljesen nyitott volt ez a pult, látszott, hogy ott ül a biztonsági őr, egy nő volt, aki azóta szerintem nyugdíjba ment, mert már egy fiatalabb, de hasonló testalkatú matróna van helyette... A kovid idején teljesen beépítették ezt a pultot, így nem látszik ki onnan senki, de ha mellette elhaladsz, mindig az hallatszik, hogy telefonon cseveg valakivel, vagy valaki ott van nála és dumálnak... Ja, meg néha látni az üzlet előtt, mert kimegy elszívni egy cigit.
Ez az a tipikus alibi szakma, amikor valaki még ahhoz is hülye, hogy az utcát söpörje, az elmegy biztonsági őrnek (tisztelet a fegyveres és kutyás őröknek, ők azért ennél többet teljesítenek).
De hogy ténylegesen lopáson kaptak volna valakit, én még olyanról itt a városban nem hallottam. Viszont a SPAR-ról tudom, hogy mindig akkora a leltári hiány, hogy már túlmegy az elfogadható határon, és időnként a dolgozóktól vonják a különbözetet, pedig annyi kamera van az üzletben, hogy Spielberg 3D mozit forgatna annyival. -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #43281 üzenetére
Igen, csak nekem abszurd volt, hogy egy évek óta nem forgalmazott telefont, ami a sajátom volt és bár jó állapotú, de minimálisan már kopott, azt onnan lopott telónak nézett.
Egyébként hagytam is, hogy mindenkit hívjon, csak a rendőrök nem akartak megérkezniNekem egyszer az akkori barátnőmmel és a barátnőjével csináltak ilyet, valami rúzs lopással ott a cink az volt, hogy barátnőm barátnője tényleg ellopta, de már kint a parkolóban érték utol.
Rész fogkefe XD Gondolom direkt a kölyköket szedik ki, meg akikről azt látják, hogy nem fognak háborogni.
-
EmberXY
veterán
válasz
KROK640 #43278 üzenetére
A becsipogás, az kellemetlen tud lenni. És végül megtalálták, hogy miért csipogott?
Egyik szomszédom régebben takarító volt a Tescoban, ő mesélte, hogy volt olyan, hogy valakit, akinél becsipogott, ugyancsak átvizsgáltak, de már a rendőrség is kint volt... Nem tudtak rájönni, hogy mi csipog be, állítólag már a ruháit is levettették vele (mondjuk ez kicsit meredeknek hangzik, de régebbről simán el tudom képzelni), mégis becsipogott... Aztán nagy sokára rájöttek, hogy a cipője talpára volt ragadva egy lopásgátló, amire az üzlet területén lépett rá valahol (valószínűleg valami találékony vevő megszabadította az árut tőle és eldobta), na akkor volt ám sűrű bocsánatkérés meg jegyzőkönyvezés... Hogy végül mi lett az ügyből, az nem derült ki, de elég bizarr.
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #43277 üzenetére
Bizony. Ismerek olyan lányt, akivel egyszer hazafelé sétálva felhívogatta az ismerőseit és mindet elküldte ittasan 'csába. Ezután az eset után mikor legközelebb mentünk szórakozni, majd hazafelé a lelkemre kötötte, hogy semmi áron se engedjem telefonálni. Aztán az volt a taktika, hogy nem töltötte fel a telefont és nem volt kimenője.
Épp mérlegelek én is, hogy mit mondjak majd ... Alapvetően az a bajom, hogy ez komoly kihatással lehet a mai estére, amit meg nyilván két hete várok. Ugyanakkor a pénz meg jól jönne, és elvileg csak fél napról van szó, szóval marad a vasárnapból is... A legjobb, hogy anno azért jelentkeztem erre a helyre mert vasárnap zárva volt (csak akkor nem kellett nekik ember, aztán eltelt pár hónap, felhívtak, felvettek, csak épp pár kondició negatív irányba változott
).
Most voltam a boltba és jutottál eszembe : Az hagyján, hogy a húsos pultnál kifogtam a három legjobban utálom vevő tipust (a mindent is megvesz, a mindenből csak 5 deka kell neki, és amelyik 20 dologról kérdez majd vesz egy huszonegyedik dolgot) de a pénztárnál kifelé : kettővel előttem egy anya-lánya párosnál beriasztott az a szar... minden cuccokat átnézék, sehol semmi, de a vacak csak riasztott. 4-5 percig az egész bolt őket nézte, és az egyik sor (nyilván amelyikben én is álltam) állt addig is. Utána előttem sikerült a nagybevásárlást kifizetni, persze kupnnal szarakodni, meg pontokat gyűjteni, de ez legalább már kártyázott. Mindeközben a másik sorból már az is rég hazament aki később állt be mint én az enyémbe.
-
EmberXY
veterán
válasz
KROK640 #43276 üzenetére
A kommunikációs csatornákra nagyon vigyázni kell, ebben egyetértünk.
A hétvégi melónál - ha teheti az ember, mármint ha olyan a munkakör - azt érdemes nézni, hogy az a jövedelem többet ér-e, mint a hétvége, amit elcsesz vele az ember. Régebben én is eljártam még a kertészet utáni időkben hétvégénként is egy kicsit fusizni, de ma már nem, mert többet ér a pihenés, mint az a kis plusz pénz, nyilván azért, mert a melóhelyen is már elfogadhatónak mondható a fizu.
-
EmberXY
veterán
válasz
KROK640 #43274 üzenetére
"ha tudod, hogy 2 üveg kevés, akkor hozol négyet. "
Hát éppen ez az, ismerem magam, és ez egy bevált módszer. Ha átlendülök a "már minden mindegy" határon és van még pia, akkor bizony abból tényleg kidőlés lesz, de ez még a kisebbik gond, a nagyobbik, hogy ilyenkor már az emlékek csak ímmel-ámmal íródnak be a memóriába, és másnap nem tudom, hogy mit csináltam. Még ezzel sincs akkora gond, ha egyedül vagyok, de ha társaságban, akkor bizony van rizikó is. Persze olyankor vigyáznak rám, de annak is van egy határa, mégpedig az, hogy a többiek mennyire vannak készen. Szóval én már ezt a szelf endzsíniöring megoldást használom egy ideje, főleg ha egyedül vagyok, mert még másnap is fel akarok ébredni (egyelőre).
Nameg az sem árt, ha tudom magam kontrollálni, mert ugye gép előtt vagyok, az összes kommunikációs csatorna, nameg netbank meg minden szar elérhető, nem szeretném másnap gazdaságilag vagy társadalmilag kutatni a miértjét az előző estének (tapasztalat). Szóval jó ez így, öregesen, komótosan, kontroll alatt."hívtak a melóhelyemről, hogy vasárnap is be kéne menni"
Ezt azonnal el kell hárítani, mert megszokják, te meg csak szívsz vele. Programod van és kész, max aznap nem nagyon mutatkozol nyilvános helyen (beb*szva), aztán így nem lesznek kérdések.
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #43273 üzenetére
Igen, tuti tudnak távolról is engedélyezni meg ilyenek. De ha belegondolsz nem baj, mert ígyis szerintem azok szaladgálnak egész nap annyit, hogy hihetetlen. Régen ültek a kasszások, most meg rohangálnak, miközben robot kassza van. Amivel egyébként az a baj, hogy így már én is dolgozok... 5-10% árengedményért azt mondanám, hogy right, de így??? csak mindenki szívatva van.
Éppen ezért szoktam én túlméretezni a dolgot... jelen esteben : ha tudod, hogy 2 üveg kevés, akkor hozol négyet. Legfeljebb 2,5 után kidőlsz ... Azt én is tudom, hogy nagyon szar mikor 80-90%-os vagy, és elfogyik a pia.
Egyszer Tbor cimborámmal (ejtsd Trébor) kocsma zárás után megérkeztünk hozzám. Még bennünk volt, hogy még inni kéne valamit, így előkerítettem egy 1L-es bontatlan német vörös bort, amiről tudtam, hogy amúgy is igen finom. Fel is vittem a szobámba, de Tbor kikapta a kezemből és lerohant velem a lépcsőmön, de félúton leesett a lépcsőn és összetört az üveg bor. Ő hangosan sírt, én csendben ...
Ugyanis az volt minden pia itthon. Így miután hangosan kibömbölte magét, hajnal fél 1kor elindultunk (december vége, karácsony és szilveszter között történt) a faluban, hátha nyitva van valami... Nos semmi nem volt nyitva, de mire bejártuk a falut, addigra ki is józanodtunk XD
Ekkor született meg az itthoni aranytartalék intézménye, vagyis, hogy mindig kell lennie még egynek itthon, ha egy van akkor olyan mintha nem lenne. Most is az aranytartalékon felül vásároltam. Az aranytartalék részét képezi egy ugyanolyan 1L-es német vörösbor, 12 doboz német és török sör, és egy nagy üveg bontatlan vodka. Valamint 3 liter bekevert boroskólám is van. Na erre jött ma 3 üveg fehér bor. Így ha mégis inni akarnék, akkor nem kéne félnem, hogy kifogyokAmúgy még ezt a postot írtam, hívtak a melóhelyemről, hogy vasárnap is be kéne menni... Mondtam nekik hogy holnap megbeszéljük.
Ugyanis holnap este jön barátnőm, az ő dartsos barátnője Szandi, meg szintén nagy dartsos cimborám Pisti, és dartos ivós estét akarunk tartani... Ami ha vasárnap melózok nem biztos, hogy jó ötlet/nagy buli lesz nekem.(te meg szaladj el a boltba így fél részegen gyorsan, vegyél még két bort)
-
EmberXY
veterán
válasz
KROK640 #43272 üzenetére
Tudnak itt már mindenhol mindent. Annyi biztos, hogy a kasszánál rajtam kívül senki nem "csippantott" le semmit, az aurámban csak észreveszem, ha valaki odakerül...
De ami a bort illeti, az egyik már elfogyott, és a szelf endzsiniöring megint működni fog, mert mire a másodikat is beverem, már bezár a bolt, és még be sem rúgtam rendesen. Hiába, az ember ha már saját magát is át tudja verni, akkor ott komoly tehetség van (és még nagyobb szerénység) -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #43271 üzenetére
Jobban is teszed
Nos, itt özönvíz szerűen szakadt az eső, majd csak megindultam, ugyanis a kommentedet olvasva juottt eszembe, hogy 2dl fehérborom van mindössze, és bár ma nem tervezek iszogatni, azért legyen már ... Stopperel nlztem szinte, hogy jikor induljak neki amikor még megéri boltzárás előtt elindulni de nem ázok szarrá. A megfelelő pillaanatban indultam, a pfandrückgabe-et is meglátogattam volna, de zárva volthétfőig már nem is lesz nyitva, szóval maradnak nekem is itt hétfőig a pfandok.
Zárás előtti percben estem be, egy öreg szarakodott 2 szem barackkal, de nekem ez mák volt mert így még pont mára utolsó vásárlónak befértem
Utána lekéstem a szoksásos Debrecenbe menő buszomat ... Az eső pedig újra ömlik, pont hazaértem előtte.Bankszámla limit : tavaly decemberben Lindauban szivatott meg csúnyán : Jó rohadt messze volt a penny, de elmentem nagy bevásárolni. A végén fizetnék, elutasítva. Nem értettem mi a gond, több próba után, végül feladtam, és nekiálltam KPból kifizetni. Épp, hogy az eurocentekkel együtt volt nálam annyi, (közben rettegtem, hogy a mögöttem álló népes tömeg meglincsel) azzal ugrott is az összes KP-m. Aztán látom, hogy csak a limitet kell lenullázni az appban
A SPAR kasszáit nem vágom, de a Tescoban is így van, mondjuk remote még ne mtudnak jóváhagyni, legalábbis nem láttam. A Karmelitából meg majdnem mindent tudnak.
-
EmberXY
veterán
válasz
KROK640 #43263 üzenetére
Ilyen negatív referenciákat olvasva én már neki se indulok inkább.
De ma engem is ért 2 kaland.
- Megvicceltem magam a bankszámla limittel, vásárlás közben limittúlépés miatt elutasították a kártyát a patikában. Mögöttem áll a sor, én meg gyorsan megoldottam, gépészkedtem egyet a telón, 1 perc múlva már jó is volt a kártya, de rohadt kellemetlen az ilyen szitu. És még szerencsém is volt, mert előtte a SPAR-ban is kártyával fizettem, ami akkor hirtelen nem is volt az eszemben, és csak kicsivel emeltem a limiten... Szerencsére pont belefértem, különben másodjára is hülyének néztek volna, talán már meg is lincselnek akkor.
- SPAR-ban meg az automata kasszák csodáit vettem szemügyre ismét. Bevásároltam, vettem 2 üveg bort is, hogy ne szomjazzak estére, a kassza írta is, hogy személyzeti jóváhagyás kell, stb... A végén simán fizettem, lépnék le, fura volt, hogy már nem kell a személyzeti jóváhagyás... Ott állt egy új srác SPAR-os pólóban, látszott rajta valahogy, hogy nem ma kezdte, pedig nagyon fiatal... Rákérdeztem, hogy a kasszánál ilyenkor nincs szükség jóváhagyásra, vagy mi történt? Azt mondja, ő már jóváhagyta... Ja, mondom, akkor OK. De hogy mikor, arról fogalmam sincs, mert oda nem jött senki, miközben küzdöttem az elemekkel. Szóval ezek már valahogy remote-ban is működnek, lehet, hogy a Karmelitából is tudják kezelni...
-
KROK640
nagyúr
válasz
koshmar #43265 üzenetére
Ezt magánba csinálták neked?
Áh, még olvasni is rossz volt.
De az asszisztens brutális jó seggét azt sajnálták tőled ... Ugye azért linkeled a csaj FB profilját PMben?A piac utcai nonstopba legutóbb 2003-ban egy hajnalban jártam Zolesz haverommal. Igen, 22 éve. De úgy látom semmit sem vesztettem.
3500-as Monster mekkora volt? És honnan jött Új Zélandról? -
koshmar
addikt
válasz
KROK640 #43259 üzenetére
Annyira nem szenvedtem, ne túlozz
A műtét se fájt, csak kellemetlen volt.. az orvos többször ellenőrizte, megnyomogatta több helyen és kérdezte, hogy erzem-e.. ha igen, nyomta is be az UltracaintTettek ilyen zöld köpenyt is az arcomra, gondolom azért hogy ne lássam az asszisztens brutális jó segget...
Meg persze Debrecen, szóval benéztem a piac utcai nonstopba, ahol vannak import energiaitalok.. amit nem vettem, mert 3500 egy Monstet baszmeg!!!
-
EmberXY
veterán
válasz
KROK640 #43261 üzenetére
Ha ilyen szituáció állna elő, akkor inkább azokat rúgnám el onnan, akik bárki mást akarnának odatolni.
De némi munkát belefektetve ha jól tévedek, a hölgy már nem is házas, szóval nem is lehetetlen a dolog, viszont inkább Koshmar korosztálya (ami mint tudjuk, nem számít): [link] -
KROK640
nagyúr
EmberXY : kérlek határozd meg, hogy ezt a csajt mekkora ívben rúgnád ki az ágyadból, és pontosan honnét... csak hogy Koshmarét odatolhassuk
-
KROK640
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
válasz
koshmar #43251 üzenetére
"voltam varrat szedésen" - hát ezt eddig nem említetted.
hogy varratszedésen is voltál. Midet varrták össze?
Eddig csak a háztetők fölött repkedő Koshmarról hallottunk az utóbbi időben.jah, nem is tudom melyikünknek a rosszabb :
Nekem aki már azért a legtöbbtől nem is 10-el hanem lassan inkább 20-al idősebb, de tudom, hogyha korukbéli lennék akkor tízből kettő-hármat felszednék; viszont kárpótlásul ott van a barátnőm
VAGY
Neked, aki jópár évvel fiatalabb (bár már ígyis 10+ nálad is a dolog) ugyan, de cserébe kisebb eséllyel indulna náluk?Addig is egyszer már együtt kellene nézegetni és értékelni őket
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #43249 üzenetére
Csak érezned kell, hogy követem az írásaidat.
Amúgy mindig elfelejtem a város nevét XD de ha egyszer arra járok, akkor vagy a pékségben vagy a mami lángostól - hangulattól függően - vásárolok egyet mielőtt benézek a melóhelyedre, de azt szerintem úgyis megbeszéljük majd előre.De hát itt van Koshmar is, évek óta tudjuk a pontos címét, mégse leptük meg egyszer sem egy karton
HELLelborrala hónunk alatt. Ő pedig próbál velem összefutni, rendszeresen jelzi, ha Debrecenben jár, csak mindig utólag... Lehet, hogy az idő érzékelésével van valami súlyos probléma
-
EmberXY
veterán
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #43243 üzenetére
Az szép! Bár akkor meg eddig nem nagyon szedték gondolom ...
Közben megjártam Debrecent, és a munkaruházati boltot, megleptem magamat egy új munkavédelmi bakanccsal, lévén már tavaly ősz óta esedékes volt.
-
koshmar
addikt
válasz
RandomName #43239 üzenetére
Volt a 2001-es Jean Reno film, abban evett wasabit úgy, mintha ketchup lenne
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #43240 üzenetére
Gondolom ez valami új építkezés
Én tegnap egyet találtam azt a járdán hagytam, ma is járok arra, de gondolom nem lesz már ott. -
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #43239 üzenetére
jaja, Torma. Na azt is úgy utálom, ahogy csak lehet. Anno középsuliban a padtársamék nagy torma termesztéssel és leadással foglalkoztak, emlékszem minden ősszel nagy(obb) pénz állt a házukhoz, ami sokszor azt jelentette, hogy padtárs gépet fejlesztett, és lehetett segédkezni benne, néha a szereléshez olyan extrák is becsúsztak, mint egy ebéd ha már ott voltam, vagy a régi hardver ár alatti megvásárlása. Na meg persze egész napos jól érezzük magunkat, ahogy kialakul az új gép ... Jó párszor voltam emiatt Bagamérban.
-
RandomName
senior tag
Reggel 9-re már 7db 50-est szedtem őssze az építkezésen úgy, hogy nem is kerestem, xsak lehajoltam érte....
Szerintem 15:30-ra meglesz a 15... -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #43235 üzenetére
Félév múlva senki sem fog rá emlékezni, ember! SŐt, egy Tescoban szerintem már a jövőhéten sem ...
Ettől persze megjegyezhetőbbé tehetetted volna az esetet a panaszkönyv elkérésével(Egyébként mostmár megvan melyik Tescoba jársz
Ha kicsit arrébb tennéd, még néha velem vagy Koshmarral is összefuthatnál
)
-
EmberXY
veterán
válasz
KROK640 #43234 üzenetére
A sajtóban sem lenne sok értelme, a végén még én lennék a rohadék. Utólag ezt már el kell engedni, ott a helyszínen kellett volna kérnem egy panaszkönyvet, de mivel sűrűn járok oda, aztán ott is úgy néznének rám, mint a véres rongyra. A lényeg, hogy vettem 4 ezerért egy guriga sajtot, aztán még páran tolvajnak is hittek, sima hétköznapi dolog.
Itt nincs jó megoldás. Egyetlen reménysugár, hogy mellette ott a fegyvergyár, egy háborúban tuti, hogy a Tescoval együtt bombázzák le, meg a fél várossal. -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #43233 üzenetére
A SAJTóba ezzel a sajt históriával! Talán még tanulhat belőle az ország, a dilettáns diákok* és a sajt tolvajok egyaránt.
* DD az egy diák duó volt nálunk az egyik kajáldában, barátnőmmel hívjuk így őket. Ugyanis tőlünk kérdezték meg, hogy mi kell az általunk rendelt kajába? Jah és elképesztően gyök kettővel dolgoztak. Már egy jó ideje nem láttuk őket. Lehet valaki vette a fáradtságot és szólt valami (kis/nagy) főnöknek, hogy ez így nem lesz jó ...
-
EmberXY
veterán
válasz
KROK640 #43231 üzenetére
Ez a becsipogós dolog nagyon bosszantó dilettantizmusra vagy hanyagságra vall, de mit is várunk ebben a fejlődő, sőt, fejlett országban...
Az én sajtomnál az volt a gond, utólag szétbontottam a csomagolást is, hogy újra volt címkézve, valószínűleg átárazás miatt, és az új címkét simán rányomták a régi címke + a lopásgátló kombóra, így az nem is látszott.
Vagy az se kizárt, hogy ennek direkt ez a trükkje, hogy ne látszódjon a lopásgátló, nem tudom, de az biztos, hogy a kasszánál csak a felső címke lett beolvasva, amin az árazás volt, értelemszerűen a lopásgátló nem lett "kiütve", mert az alul volt, kvázi a rendszernek ezek szerint fingja se volt arról, hogy az is van rajta - gondolom a polcon lévő többi ugyanolyan sajtnál is ilyen meglepetés várja majd a vásárlókat...
Utólag belegondolva, ha látható helyen lett volna, szerintem a kassza akkor se kérte volna, szóval ugyanúgy szopás lett volna kimenetelkor.Szóval itt tuti, hogy valami nagy hiányosság volt, vagy az X+1-edik diákmunkás szart az egészre, de nem is értem, hogy a rendszerben miért nincs külön megjelölve az az árucikk, hogy ha azt olvastatod be, akkor a végén kérjen egy személyzeti jóváhagyást, stb... Elképesztő, hogy egyébként a szkenner úgy általában szerintem nagyon jó dolog, de ilyen dilettantizmussal párosul, itt már tényleg csak az atomháború segíthet.
Ha vezető lennék, ilyenkor "egyáltalán hogy fordulhat ez elő" kérdéssel rúgnék ki legalább 2-3 embert alá-fölé rendeltségi sorból, hogy érezzék a törődést. -
KROK640
nagyúr
válasz
koshmar #43230 üzenetére
Áh, én a Wasabit nem szeretem és kerülöm is 10+ éve. Tulajdonképp valami csípős (japán) mustár, ami nem normálisan csíp, hanem úgy, mintha a könnygázt használnád a kaja fűszerzésére.
Érdemes utánanézni, hogy mit is veszel le a polcról.A chillis az ok, nekem egy csomó fajta chillim van itthon, tavaly chilli evő versenyen is részt vettem (amit egy tök jó csaj nyert meg amúgy
) meg egész jól bírom... de a Wasabit azt nagyon nem. Egyébként érdemes a gingert (gyömbér) is óvatosan kezelni.
Viszont eszembe juttattál egy storyt az utánanézésről : Egyszer Cipruson a boltban megláttam egy csomag chipset és megvettem. "Vinegar" volt rá írva, de én nem foglalkoztam vele, mondom biztos olyan helyi cucc mint a Vimtu, meg se fordult a fejemben, hogy angolul próbáljam meg értelmezni a jelentését, mert bizony van neki. Kinyitottam a chipset, és valami égtelenül szar volt. Nézem mi a p1cs... Vinegar... Vinegar... bammeg ez angolul ecetet jelent
Igen bakker, ecetes chipset vettem.
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #43229 üzenetére
Nekem is elfogyott az egész sajt, de, ma csak 28dkg-t vettem, mert már ígyis sejtettem, hogy alig fog beférni a táskába és komoly lesz a számla.
Scanner jó dolog, én is szerettem, bár utalvánnyal nem lehet kombinálni, plusz kezdtem ellustulni, hogy fejben tartsam h mennyit ér (kb) ami a kosaramban van. Viszont ez a probléma magától megoldódott egy ideje, ugyanis indoklás nélkül, de cserébe annál sürgősebben beszántották az egész scanner parkot a Debreceni nagy Tescoban
(A macskás fadísz bezzeg a helyén maradt)
Ilyen nekem 1-2 éve decemberben volt, mikor vételeztem egy üveg vodkát a helyi coopban, és még a pénztárost is ismertem is, 10+ éve. Mentem ki beriasztott az a vacak. Erre olyan vádlóan kérdezte megfogva a karomat : "loptál?" hogy ez mai napig megvan. Erre mutattam neki a blokkot, a táskámat, majd elővettem a zsebemből a nálam lévő kb 120 ezer ft-ot, hogy ezzel így nem volna logikus (és kártyával fizettem, tehát láthatta, hogy nem szorulok rá). Persze kiderült a vodkán ő felejtette rajta a lopásgátlót XD
-
koshmar
addikt
-
EmberXY
veterán
Ma én is voltam a Tescoban, kibringáztam, vettem pár cuccot, köztük egy egész sajtot, mert már elfogyott az előző.
Scanner kivesz, minden cucc beolvasva, kasszánál egy mozdulattal fizetve, aztán jött a megfizethetetlen érzés: becsipogott a biztonsági kapu.
Na mondom, az anyjukat meg nem ba*ák, még a végén elvisz a TEK. Kiderült, hogy a sajton volt valami biztonsági "lopásgátló" vonalkódos cucc, ezzel nem is lenne gond, de sehol semmi nem jelezte, hogy személyzeti beavatkozás kellene a kasszánál, simán kifizettem, megkaptam a blokkot, aztán viszon'látás. Végül nem is volt gond, csak az érzés, amikor 50-60 tekintet mered rád, hogy "na, nézd má', lopott valamit a g*ci", aztán közben mégse.
Szóval nekem is megvolt a mai kaland, most kivételesen üvegvisszaváltás nélkül, azt már meg se próbálom. -
KROK640
nagyúr
válasz
koshmar #43227 üzenetére
Végtelen+1 is végtelen ... Jobban jársz az X+1-el
Van KP bundás mogyoróra ...(én csak hallgassak, simát is elfelejtettem venni, így 16500-at hagytam ott, mert most még a szokásos dolgokhoz képest olyan extrákat is vettem mint gomba és vörösbab konzerv)
23 palack?nem semmi.
Én ma hazafelé találtam egy HELLes méretűt a földön, hibátlannak tűnt, de nem vettem fel végül mert a táskámon már ígyis nyílt a cipzár, olyan sok cucc volt benne, a kezemben meg nem akartam hordozgatni távolsági buszon meg a fél falun, így hátrahagytam valakinek, aki jobban rászorul 50ft-ra mint én ... -
koshmar
addikt
válasz
KROK640 #43226 üzenetére
Pfandrückgabe végtelen+1: kitekertem a Tescóba, ami nálam ritka, mert a város másik végében van, mondom leadom ott a repontot, aztán a kuponnal veszek bundás mogyorót.. egyik automata eleve nem ment, a másikhoz beállt egy csávó (aki 5 mp-cel előzött meg engem) egy egész bevásárló kocsi dobozzal, mondom elbuktam
Megvettem a mogyorót kp-val, visszamentem a Pennyhez és imádkoztam, hogy ott ne legyen sor és működjön legalább az egyik, különben felègetem a várost.. Orbán meghallgatta imáimat és senki nem volt ott, majdnem mindet elfogadta elsőre és bezsebelt én 1150-et -
KROK640
nagyúr
Pfandrückgabe / Mohus ital csomagolás visszavevő repont automata kalandok 30 : (12:00 2025. 07. 14.)
Már itthon kezdődött a fenforgás, azzal, hogy az app valamiért logoutolt engem, jelszót persze megjegyeztetni nem lehet. Viasszajelentkeztem, mert tudtam a hosszú és bonyolult jelszavamat persze, csak épp telefonról szar beírni.
Kereken délben értem az automatához, és már kintről hallottam, hogy valaki serénykedik. Egy nő állt a kezében egy zsákkal, és látta ma kijelzőn, hogy már pakolt bele rendesen. Még megvártam azt a pár darabot ami volt nála (de pl boros üveget le tette a kuka mellé) aztán 40 palack után, kifizetés, bolti utalvány. [Kérdem, hogy számlára nem jobb? Áh, ugyis mindjárt bemegy és kikéri a 2000-est. (Nem fogja én ezt tudtam)
Na gondoltam magamban, kezdjük a nagyokkal, mert ki tudja, hogy telerakta. Gyorsan lecsippantottam, a QR kódot, Szia, KROK!
És jogos volt a taktika, 3db nagy 2L-es műanyag belement talppal, majd a gép kíírta, hogy "köszönjük, hogy papírmentes vagy" és megszakította a folyamatot, majd dobta, hogy hívjam a kezelő személyzete.
Így a kis palackok (fél liter) vissza a táskába, így már van helyem azért, és go a boltba. Egy fél kenyeret vettem csak, az bőven belefért. És szóltam két embernek is, hogy betelt a pfandrückgabe. Az elsőnek pfandrückgabeet mondtam először, ő meg nézett mint fácán a felezőn, hogy mi bajom van? Mondtam neki h a mohus repont italcsomagolás visszaváltó automata -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #43220 üzenetére
Nem, valahogy nem unok rájuk
Annyi, hogy össze-vissza szoktam enni, hol ilyet, hol olyat. Egyedül a tomyum az amiből vagy 10-et megtudok enni 10 egymás utáni napon és akkor sincs vele bajomjaja, élőben is kemény nevelés volt, bár Zolesz állítása szerint visszafogta magát (ő napi szinten neveli élőben is) és így jobban visszagondolva igaz lehet... Ugyanis ezúttal nem láttam színeset ásítani, pedig nála a nagyobb ivásoknál ez kb kötelező elem.
be is ugrott egy vicces story : sok-sok éve egyszer jöttünk haza szlovákiából és felszálltunk egy vonatra. Első osztályú kocsiba mentünk, noha a jegyünk a másod osztályra szólt. Késő este volt már, alig voltak a vonaton. Persze már nem voltunk szomjasak, különösen ő nem. Szóltam neki, hogy ez első osztály, a jegyünk meg másod osztály, mondta h szarjam le, jó nekünk itt. Mondom right, akkor maradunk. Leültünk kényelmesen elhelyezkedtünk, épp kifutott a vonat az állomásról vagy egy perce, ha mentünk, amikor Zolesz hirtelen egy bazi nagyot okádott elénk. Fapofával elővette a jegyet : "Te most nézem csak, igazad van, tényleg a másod osztályra van jegyünk! Megyünk át oda ... " és ezzel hátahagytuk a helyszínt.Mindenesetre a kocsmának most nagy hétvégéje volt, mert három egymás utáni este is lent voltunk, ráadásul pénteken hosszított műszakban (előbb mentünk mint szoktam menni, de tovább maradtunk).
-
EmberXY
veterán
válasz
KROK640 #43212 üzenetére
"Most Thai Chef Tomyumból van vagy 20db-om, a többi színűből 3-3-3 meg vagy 15db Delikat gulyás/húsleves, de akad még pár Visu, osztrákból is 12db, sőt még Soba is van."
Ennyinek már a gondolatától is elmegy az étvágyam, hogy nem untál még rájuk?
Látom, élőben is neveltétek az alkeszt, jó kis hétvége lehetett, a kocsma legalább nem megy csődbe.
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #43207 üzenetére
A rossz idő az adott, de én a tesco környékén mindig délelőtt 10-11-12 fele járok, hamarabb nem.
Sőt, jövőhéttől ha minden igaz az Istvánon a szokottnál is sokkal többet fogok megfordulni, de szintén délelőtt 10 után ... -
RandomName
senior tag
válasz
KROK640 #43204 üzenetére
Inkább csak rossz időben mész. Két pakisztáni reggelente mire megyek a kishegyesi úti tescoba már összehiénázott magának egy kb 160l-es zsákot minimum 2/3-ig....
Szotyorin páros hetente reggel mindig van egy kőbányais doboz.... Kis kolléga az ilyen talált dobozokból veszi nekünk a vesztegetési csokoládét, és én nem tudom merre jár, de hízunk is rendesen.... -
EmberXY
veterán
Amúgy LOL, mert 10 nap alatt, ma jelent meg a számlatörténetemben a 2-án utalással kapott fizu. Mostmár én is elhiszem, hogy nem a semmiből jött a píz, de nem kapkodta el a bankovics.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hibás Sony A6000 (sn: 6323299) alkatrésznek - kérlek olvass leírást alaposan
- Samsung Galaxy A04s 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Kedvező Áron! MacBook Pro M1 Pro 14.2 Istyle gari 2026.07.27-ig
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Apple iPhone 14 Plus 256GB, Akku: 86%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Fotó állvány eladó
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest