- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Nem nyílnak a Foldok?
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- 10-es szám és ismeretlen telefon a Google előzetesén
- Samsung SmartTag2 teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
Új hozzászólás Aktív témák
-
wwenigma
Jómunkásember
Hi!
Pár perce kaptam agyvérzést, amikor belenéztem a Comodo logjaiba. Ma délután 14:00-14:15 között valami módszeresen próbált csatlakozni pár helyre....
Log: http://free.x3.hu/media4u/wazzap.htm
Valaki rá tudna nézni?
Nig.
-
akaido
addikt
-
Gyomman
aktív tag
Nem olvastam el a fórumtopik bejegyzéseit, de annyit szűrtem le, h bizonyos időközönként ez a fájl létre akar jönni, nemdebár?. Sztem ha többször találja meg uazt uott az Avast!, akkor az azt jelenti, h azt egy másik fájl (ami már a gépedbe van vírus) generálja vagy másolja vagy mittomén. Szal egy másik vírusírtót végigküldhetsz rajta, vagy egy HijackThist (jelzem, adaware NEM vírusírtó)(ha hijackthist még nem használtál, feltétlenül olvasd el a logout "írásomat")...
-
Bibby
addikt
Sziasztok!
Ismét egy trójai amitől nem tudok megszabadulni.
win32: DELF-HWS(TRJ)
Az avast jelzi ki, ezt az egy fórumtopikot találtam hozzá, de itt sem jöttek még rá mit lehetne tenni. Ugyanezek a tünetek, és ugyanígy a temp internet fájlokban találja, néhány óránként.
Ha valaki segít azt megköszönöm, ja ad-aware-rel is próbálkoztam már.
-
JetiRulez
őstag
Helló!
Miért látja trójainak az Messenger Plus-t és a Multi Theft Auto 0.5-öt a NOD? Nem engedi, hogy letöltsem őket.
Kösszépen. -
Neptunfű
tag
Sziasztok!
Olyan problémám lépett fel, hogy mostanság nézegetve az autómatikus indításokat van egy pár gyanús elem amik a biztonságportál szerint trójaik... pl az NvCpl
Mondom oké és kis google után felraktam a prim-ről a TrojanHunter-t...
Vége a telepítésnek és bejön a kis ablak hogy indítsam a programot,oké, de ekkor amint bejött a TrojanHunter update-os oblaka egyből egy halom hibaüzenetet ír a winfos, elszáll a rendszer, csak az üres asztal maradt.
Jól van, előfordul, újraindítás, és a betöltés után szintén a hibazenetek és meghalt a gép...
Oké,csökkentett módban leszedtem ezt a trojanhuntert, most minden mint régen, nade szeretném valamivel leszedni a Trójaimat is
Esetleg ötlet?A gépen Nod32 fut ami nem talál semmit, Comodo Firewall pro a tűzfalam, valamint adaware 2007-et szoktam futtatni még de az sem dob ki semmit.
Egyáltalán mi baj lehetett a trojanhunterrel?
zavarta a futó nod vagy a tűzfal?
Bármilyen tippet is előre köszönök
Üdv Tamás
-
Calibos
addikt
Na telepítettem Avastot, kapásból talált valamit Ezt a kaspersky is megtalálta csak ki kellett kapcsolnom a gépet így már nem tudtam törölni.
-
Gyomman
aktív tag
válasz
Boeing 737 #119 üzenetére
A nod meg tudtommal szlovák
-
Boeing 737
senior tag
válasz
Zoli bácsi #116 üzenetére
Én nem a származást nézem.
Az avast is cseh. -
Sdi
addikt
válasz
Zoli bácsi #112 üzenetére
Nem rossz / kiegészítésnek jó /, én is szoktam néha futattni.
[Szerkesztve] -
Zoli bácsi
őstag
Másik régi kedvencem, a DOS-os F-prot, ez is ingyenes. NTFS fájlrendszert támogató DOS-os lemezről bootolva a gépet még ma is használom. Van egy nagyon jó boot cd, ezen rajta van pl. az f-prot dosos változata. Érdemes kipróbálni.
Hiren Boot CD v9.0 original + Keyboard patch
http://www.sendspace.com/file/kddc3d
http://www.megaupload.com/?d=2EZMIZDT
http://files-upload.com/192174/Hirens.BootCD.9.0.zip.html
http://www.live-share.com/files/211171/Hirens.BootCD.9.0.zip.html
http://rapidshare.com/files/28073345/Hirens.BootCD.9.0.zip
http://w13.easy-share.com/1033276.html
[Szerkesztve] -
Zoli bácsi
őstag
válasz
Boeing 737 #113 üzenetére
Régebben, amikor még csak win95, és 98 volt, akkor a Drweb dosos vírusirtója ráfért rendszerrel együtt egy boot flopy-ra. Ezzel a vírusirtóval én nagyon sok gépről szedtem le vírusokat. Sőt, nem akarok nagy neveket mondani, de szedtem én le híres vírusirtók által meg nem talált férgeket. Aztmondom: Nyugodtan próbáljátok ki, attól hogy orosz, attól még lehet jó!.
-
ttomi
tag
Ez a Dr Web ingyenes keresője [link]. Meglepetés csak akkor van, ha talál valamit.
Egy ellenőrzésre mindenképpen jó, mert - ahogy írták is - nem kell telepíteni.
[Szerkesztve] -
zvaragabor
senior tag
Én kíváncsiságból kipróbálom
-
Boeing 737
senior tag
válasz
Zoli bácsi #112 üzenetére
Én inkább kihagyom.
Pont az ilyen szokott valami meglepetést magába rejteni. -
Zoli bácsi
őstag
Sziasztok. Én ezt javaslom lefuttatni, telepítés nélküli, másik vírusirtó mellett is működik, egyszerű, és magyar nyelvű: [link]
A Dr.Web® anti-vírus technológiáját használó ingyenes víruskereső és vírusirtó a Cureit! program. Nincs telepítés! A letölthető változata mindig a legaktuálisabb vírusmintákkal és modullal rendelkezik. Nagyszerű víruskereső, amely telepített vírusvédelemmel együtt probléma nélkül használható.
Próbáljátok ki. -
Gyomman
aktív tag
válasz
Boeing 737 #110 üzenetére
Mé ne
-
Calibos
addikt
válasz
Boeing 737 #101 üzenetére
Csak a winyom tartalma megy tovább olyan embereknek, akik egy vírusirtót sem tudnának feltelepíteni
Mindenkinek köszi a tanácsokat! -
Gyomman
aktív tag
válasz
Boeing 737 #105 üzenetére
Én alapból nem teszem fel már a nodot. Ha ellenőriztetni akarom az avastot, akkor azt az AVG Free-vel teszem (ne mondd, hogy rosszul teszem!), mert anod úgyse találja meg. Túl sokszor ellenőriztettem vele, és sajnált bármit is megtalálni...
-
Gyomman
aktív tag
A Panda online scanner saját kártevőket is feltesz a gépre, majd azt megtalálja. Ezt már többször is mondták ismerősök, akik a szakmábna vannak...
A nod mellé biztos hogy jó lenne még valamit feltenni, de persze csak 1-1 alkalomra, hogy ne akadjanak nagyon össze (bár a nod nem az a összeakadós fajta). Ajánlom az Avast!-ot és az AVG free-t...
A Pandáról még annyit, hogy miután 5-ödik leiratkozásra sem akarták beszüntetni a hírlevelük küldését, külön e-mailben kellett megkérni őket, hogy hagyjanak békén. K*csögök...
[Szerkesztve] -
Boeing 737
senior tag
válasz
zvaragabor #102 üzenetére
Ezt mondtam hogy így van nálam is fönn a nod amég keres aztán meg rögtön távozik is.
Meg aki annyíra fél hogy millio írtót alkalmaz az huzza ki a gépét a netből.
[Szerkesztve] -
zvaragabor
senior tag
Jóformán bármit. Ahogy Boeing is mondta, nincs maximális védelem. Lehet, hogy ha fölteszel még egy keresőt, lefuttatod, akkor az sem talál semmit. De lehet, hogy egy harmadik vírusírtó meg találna, de hát azt meg nem tetted fel. Ha gondolod, akkor használd a Kaspersky-t, eddig jóformán csak pozitívumokat hallottam felőle, lehet nem hiába. Vagy az ingyenes Avastot boot idejű keresésre. De fontos, hogy olyankor mind 2-nek kapcsold ki az aktív védelmét amikor mind a 2 fent van.
-
Boeing 737
senior tag
Sztem ne rakj fel több írtót.... Biztosra akarok menni hogy semmilyen kártevő se legyen a tartalék winyomon! A szakik szerint maximális biztonság ilyen téren nincs.
Az avast mellé néha felrakom a nod demót ha mindkettőnek kilövöm az aktív védelmét a keresés idejére jól elvannak. (aztán a nod távozik) -
Calibos
addikt
Szerintetek a Nod 32 mellé, érdemes-e és ha igen,- melyik vírusirtót feltelepíteni. Windowst újra akarom húzni de hasznos/fontos adatokat elmentem előtte. Biztosra akarok menni hogy semmilyen kártevő se legyen a tartalék winyomon! Nem állandóra akarom a két Vírusirtót csak a tesztelés idejére
Panda online vírusirtót lefutattam: talált 23 spyware-t kitörölni nem törli de ha fizetek akkor orvosolják a problémámatebben az a érdekes hogy Spy sweeper, Spyware terminátor, Ashampoo AntySpy nem talált semmit
-
ivcsi86
tag
pontosan...systemdoctor. uninstalálni nem tudtam semmivel de késöbb csökkentett modban (mert aztán elindult a csökk.mod csak én voltam a fakezü) töröltem ezt a systemdokit.
aztán megnéztem és ugy néz ki hogy most minden ok(miután lefuttattam kb 6-7 progit),csak a WinXP-t akartam ujrahuzni,amit nem tudok,mert nem enged tovább mert hiányzik egy ''asux1ip6.sys'' fájl és nem megy tovább,de ez már egy másik téma,ugyh inkább a windowsos topikban.
köszi mindenkinek a segitséget... -
Gyomman
aktív tag
Az újraindításnál a második képernyőnnél (kijön egy táblázat, meg stb.) annyiszor nyomd meg, amennyiszer csak tudod! Ki kell jönnie...
Ha letöltöd az Avastot, akkor Boot idejű keresés, nem kell csökkentett...
Csökkentett módba csinál a HijackThisest és ha tényleg veszélyesnek jelölte a hijcakthis.de!!!!!!!
Próbálj ki mást is....(itt írtak mán közbe néhány progit, nem mindegyik jó sztem (tudod, tapasztalat, tehát ez 1 ember véleménye), de tehetsz egy próbát...
[Szerkesztve] -
Dillon
tag
Szia!
Ha még bajlódsz vele, próbáld ki az Unlocker-t; ez a progi kikeresi hogy az általad kiválasztott file-t mi használja még (és akkor a progi segitségével kilöheted azokat a folyamatokat). Mellesleg lett SystemDoctor nevű cucc felrakva a gépedre? Csak mert nekem tegnap egy trójai egyfolytában arra buzdított, hogy szerezzem be, és nem volt rest ezirányú törekvéseit megnyiló böngésző ablakokkal alátámasztani, melyek a SystemDoctor nevű progi honlapjára mutattak. Szóval ha van ilyen cucc a gépeden telepítve, szabadulj meg tőle. Aztán próbálkozz Spyware Terminatorral (nálam kiszúrta azt, amit a Spybot SD nem, és leirtotta azt, amit a Spyware Doctor MEGTALÁLT, de nem tudta leszedni). Azóta beszereztem egy WinPatrol nevű progit, ami fut a háttérben, elemezve az összes futó progit, az elindított szolgáltatásokat, a rendszer elindításakor startoló progikat, szóval mindent. A szokásos jóváhagyásos módszerrel működik (tehát ha valamilyen változás van, rákérdez, hogy akarod-e). Mellesleg ez mutatta elsőként a bajt, ugyanis kilistázza a BHO (browser helper objects-eket) elemeket, és itt futott egy magát IE kiegészítőnek ''tekintő'' yaywqo.dll, ami a SYSTEM32 mappában helyezkedett el. Neve alapján gondolhatod mi lehetAztán NOD32 helyett egy AVAST! 4.7 Pro víruskillerel boot-idejű keresés, megint Spyware T., majd a végén Crap Cleaner és egy JV16 PowerTools (+TuneUp 2007) a registry rendben tartására.
Azóta IE unist, maradok Firefoxnál. Sok sikert, remélem tudtam segíteni. -
ivcsi86
tag
válasz
Boeing 737 #94 üzenetére
nyomogatom én a bootnál az F8at,de nem jön ki az h csökkentett mod
(bocsi,de én is eléggé csökkentett modban futok számitástechnika terén) -
ivcsi86
tag
köszi a segitséget... a Hijack-es modszert probáltam,talált is egy iet ''
C:\Program Files\Common Files\SystemDoctor\dcpasmon.exe'' amit törölni kéne de nem engedi a Windows.
a több viruirtot is probáltam,de nem törli ki.
ekkor ugygondoltam h ujrahuzom az XP-t,de a telepitésnél miután ujraindul a gép,és hiányolja ezt a fájlt: ''asux1ip6.sys'' és kiirja h a telepités nem sikerült...
na és itt megakadtam. a csökkentettmodot meg ugye ugy kell hogy bootnál nyomogatom az F8-at? mert nekem az jön be hogy honnan bootoljon cdromrol vagy winyorol .(másképp nem lehet csökkentett modot inditani?
bocsi csak kicsit láma vagyok hozzá,az elsö gépem...
ja és Boeing 737! igazad van,csak már kikészit a gépem... -
Gyomman
aktív tag
Megtalálja, de nem tudja kitörölni?
A megoldások:
- Tölts le egy másik vírusírtót, de előtte lődd ki a valós idejű védelmét ennek (pl. Avast, nod32, AVG Free). Vagy nem is muszáj, mert csökkentett módban, a rendszervisszaáll. kikapcsolásával ezzel is megkeresheted és ki is törölheted. Bár az előbbi az biztosabb.
- Töltsd le a HijackThis nevű progit, keressél vele log file-al és a [link] honlapon másold be. Amit kihoz, hogy töröld ki azt töröld is ki.
- Várj más lehetőségekre! -
ivcsi86
tag
sziasztok. nemrég benyeltem egy trojait,és folyamatosan irogatja a virusirtom (UPC-s SmartGuard),h böngészöfeltörési kisérlet történt az exploreren keresztül (pedig nem is használom egyálltalán,hanem mozillazom...
elvileg a viruirto megfogja de nem törli nekem. meik trojanremoverrel tudnám leszedni? ezt találta egy teljes scan után:
WARNING: Can't open file \\?\C:\Documents and Settings\ivcsi\Application Data\Adobe\Acrobat\7.0\Updater\udlog.txt, Permission denied
WARNING: Can't open file \\?\C:\Documents and Settings\ivcsi\Application Data\ispnews\ispn.ini, Permission denied
WARNING: Can't open file \\?\C:\Documents and Settings\ivcsi\Local Settings\Application Data\Microsoft\Windows Defender\FileTracker\61DCB7E4-032A-4EF6-A0CD-40B3C7207E86, Permission denied
WARNING: Can't open file \\?\C:\pagefile.sys, Permission denied
WARNING: Can't open file \\?\C:\Program Files\UPC SmartGuard\backweb\3371068\Users\Default\Data\chandir.idx, Permission denied
WARNING: Can't open file \\?\C:\Program Files\UPC SmartGuard\backweb\3371068\Users\Default\Data\chn.idx, Permission denied
WARNING: Can't open file \\?\C:\Program Files\UPC SmartGuard\backweb\3371068\Users\Default\Data\D0000000.FCS, Permission denied
WARNING: Can't open file \\?\C:\Program Files\UPC SmartGuard\backweb\3371068\Users\Default\Data\L0000018.FCS, Permission denied
WARNING: Can't open file \\?\C:\Program Files\UPC SmartGuard\backweb\3371068\Users\Default\Data\prs.idx, Permission denied
WARNING: Can't open file \\?\C:\Program Files\UPC SmartGuard\backweb\3371068\Users\Default\Data\prs_die.idx, Permission denied
WARNING: Can't open file \\?\C:\Program Files\UPC SmartGuard\backweb\3371068\Users\Default\Data\prs_dnd.idx, Permission denied
WARNING: Can't open file \\?\C:\Program Files\UPC SmartGuard\backweb\3371068\Users\Default\Data\prs_ext.idx, Permission denied
WARNING: Can't open file \\?\C:\Program Files\UPC SmartGuard\backweb\3371068\Users\Default\Data\prs_rcv.idx, Permission denied
WARNING: Can't open file \\?\C:\Program Files\UPC SmartGuard\backweb\3371068\Users\Default\Data\storydb.idx, Permission denied
WARNING: Can't open file \\?\C:\Program Files\UPC SmartGuard\Common\admin.pub, Permission denied
WARNING: Can't open file \\?\C:\Program Files\UPC SmartGuard\Common\policy.ipf, Permission denied
WARNING: Can't open file \\?\C:\WINDOWS\SoftwareDistribution\EventCache\EEC21B1D-3EEE-4EC7-8949-98104D768347.bin, Permission denied
WARNING: Can't open file \\?\C:\WINDOWS\system32\CatRoot2\tmp.edb, Permission denied
WARNING: Can't open file \\?\C:\WINDOWS\system32\drivers\sptd.sys, Permission denied
C:\WINDOWS\system32\ddaby.dll: Trojan.Packed-7 FOUND
C:\WINDOWS\system32\ebdwodwd.dll: Trojan.Packed-7 FOUND
C:\WINDOWS\system32\gebcb.dll: Trojan.Packed-7 FOUND
C:\WINDOWS\system32\mfoomvok.dll: Trojan.Packed-7 FOUND
C:\WINDOWS\system32\pmnmnol.dll: Trojan.Packed-7 FOUND
C:\WINDOWS\system32\qomlmmn.dll: Trojan.Packed-7 FOUND
C:\WINDOWS\system32\vturq.dll: Trojan.Packed-7 FOUND
ott fent az mit jelent h nem tudja megnyitni a smartguardnak pár fájlját? ez is egy virustol lenne?
légyszi segitsetek!
elöre is nagy köszi... -
Boeing 737
senior tag
a-squared-ről mi a vélemény?
-
Calibos
addikt
válasz
Boeing 737 #87 üzenetére
Haggyjuk már a NOD-ot meg a Avast-ot, más írtó is létezik.
-
Boeing 737
senior tag
-
ragazzo
őstag
válasz
Boeing 737 #80 üzenetére
Ne felejtsd el, hogy több helyen meg azt írták, hogy az avast engedett át vírust vagy trójait. Aztán rakták is vissza a nod32-t. Azt mindenki tudja, hogy az avast ingyenreklámja vagy, és ez nem is baj.Mindenki azt használja ami bevált neki. Nem flamelni akarok, csak a véleményem tettem közzé.
-
[w]
őstag
válasz
Boeing 737 #80 üzenetére
ugyan ki a fene akarna téged kirakatni?
kell a bohóc, hogy elszórakoztassa a társaságot, különben túl monoton lenne...
-
Boeing 737
senior tag
Nolám az avast kiölte a nod32 meg nem?
lol
Sztem igen kapcsold vissza. Ha megin vírusod lesz akkor megin ki.
Sztem hagyd fönn az avast-ot beregeled itt [link]Az imélcím valós legyen oda küldik a kódot.
És egy évig van egy normális írtód ingyen. (persze ha még nem regelted ha lejár az egy év újra lehet kérni kódot)
[Szerkesztve] -
siofok
őstag
válasz
Boeing 737 #67 üzenetére
nah sikerült ez a boot-os vizsgálat,ugynézki nem jöttek vissza eddig!!!
igyaz még csak 5 perc telt el,de máskor ilyenkor már szokott jelentkezni.
köszönöm szépen mindenkinek a segítségt!!!!!!remélem meglodódott! -
Boeing 737
senior tag
Azt viszont nem csodálom, hogy a NOD32 után talált víust az avast!. Nem olyan fényes a NOD32 mint aminek mutatja magát. Na de ebbe ne menjünk bele inkább. Amióta az avast! van a gépen nálam, azóta (még az időnként lefuttatott boot idejű kereséssel sem) nincs vírusom!!! Ezt időnként a Kaspersky is megerősíti. Másik fórumról nem az én hsz-em.
Amég nem vétek a szabályzat ellen addig nem rakathattok ki márpedig nem vétettem. -
Boeing 737
senior tag
[Szerkesztve] -
Noxy
veterán
Valszeg igazad van, de ez 1 fórum ami nem azért van, hogy fals, félreveztő, semmivel nem bizonyítottt infókkal meg tévesszünk kezdő, vagy ehez vagy ahhoz, éppen nem értő usereket. Sztm ha így folytatja be regelheti az 4. nickjét.Többet kell már a hülyeségeivel foglalkozni mint azzal, akinek tényleg gondja baja van.
-
[w]
őstag
muszáj vagyok megjegyezni - és szerintem már sokan észrevették rajtam kívül -, hogy bizonyára pszichiátriai esettel van dolgunk, kényszeres agymenése van.
egy jó megfigyelő már láthatta, hogy szisztematikusan végigmegy az összes víruskeresős-tűzfalas topicon és folyamatosan ontja magából az idiotizmust.
ellenjavallat: nem érdemes foglalkozni vele, mert tényeket, érveket nem tud felsorakoztatni. legjobb kerülni, főleg ignorálni. -
Calibos
addikt
válasz
Boeing 737 #74 üzenetére
Tényleg, milyen Szakik? Priviben jöhet
-
Boeing 737
senior tag
Nézz körbe más fórumokon csodálkozni fogsz. Linket nem rakok mer tilos más fórumot reklámozni nem halsz bele ha megkeresed a többi fórum avast topikját.
A provokációd meg nevetséges aki verdesi a szerszámát az te vagy mégpedig a nododhoz.
Mellesleg te meg az állítólagos teszteredmények mögött bujkálsz....
[Szerkesztve] -
Noxy
veterán
válasz
Boeing 737 #69 üzenetére
Az tény, hogy te mindig más szakemberek mögé bújsz és állandóan rájuk hivatkozol, de még 1 árva linket sem tudsz berakni, ahol ezeket olvasod. Vissza olvasva a hsz-dat semmi nem jön tőled, csak a más szakik meg más fórumokon..
Ne más farkával verd a csallányt, hanem a magadéval.
-
Boeing 737
senior tag
meg nemis végez rendes rendszerviszsgálatot,vagy csak én nemértek hozzá.
Jelöld ki a C-t [link]
A csuszkát told fel hogy alapos keresést végezzen. az arhivumba keresést meg jelöld ki (ott az a kis kocka) [link]
Így elvileg átnézi az egész gépedet.
A képek a normál módú keresést mutatják boot keresésnél semmitse kell állítanod csak megnyomni a boot keresést. -
Calibos
addikt
válasz
Boeing 737 #70 üzenetére
Neked csak 3 perc kell, de ha valaki még nem használta annak bizony több.
-
Boeing 737
senior tag
-
Boeing 737
senior tag
Ahogy látod nem alszok.
Megjegyzem ezt sok más ember is tanusíthatja hogy a nagy nodot nem bír trójaiakat ölni TÉNY fogadd el
Már szakember is írta fórumba hogy ez TÉNY hogy ez nem erős oldala fogadd el a drága nod-od nem képes sok trójaival elbánni. Akkor sem ha cigánykerekezve próbálod bizonyítani az ellenkezőjét.
Megjegyzem nem tudom mért íyrtad hogy az avast fanok alszanak közvetlenül a te firkálmányod alatt ott van az elég terjedelmes ábrákkal dúsított segitség nyujtás.
Amúgy azér nincs logom mer a keresés előtt elfelejtettem bejelülni hogy rögzittse a keresés eredményét.
[Szerkesztve] -
Noxy
veterán
Valszeg az Avast fanok még alszanak.
A menübe keressél olyant, hogy ütemezett boot idejü keresés.
Ha nem megy akkor rakd vissza a NOD32-t ezekkel a beállításokkal: [link]
Szánj rá 10 percet amíg beállítod. Hidd el, megéri. Frissítsd az adatbázisát
Kapcsold ki, a rendszer visszaállítást. (Job klatty saját gép, ha végzet kapcs vissza.).
Csökkentet módban indítod a gépet. Mélyreható vizsgálat<-- takaritás és törlés.
Sztm leszedi normál módba is.
Na nehogy má hogy 1 szaros trójait ne tudjon leszedni.
Ja meg lehet ordítani a topikba, hogy megint letartóztattak 1 ismeretlen nevü trójait.
Bakker mondtam má hogy azt a qrva logot, vagy a trójai nevét rakd má be ide 1x. -
Boeing 737
senior tag
Nálad sztem nagy gáz van.
felraktam az awast home editiont,de nem találok boot menüt! kapcsold be az avast-ot és nyomd meg a bal felső sarokba a nyilat. [link] a legördülő menüből pedig válaszd ki a bootidejű keresést. [link]
' de meg megtalálja őket,karanténba is teszi,de mégis jelentkeznek újra a karanténból töröld őket.
A rendszervisszaállítást kikell kapcsolnod vírusírtás előtt külömben a vírus visszajön a köv.gép indításkor. (ergó ha nem kapcsolod ki a vírusírtó megis szakadhat akorse bír el vele)
[Szerkesztve] -
-
Oczu
senior tag
válasz
Boeing 737 #60 üzenetére
A NOD sem tudhat mindent
Az Avast sztem is egy korrekt progi.
-
PazsitZ
addikt
válasz
Boeing 737 #57 üzenetére
Ja és még annyi, hogy a virusírtón jobb klikk és boot idejű kereséssel ellenőrizd le!
-
Speed®
titán
WinReinstall és AVG AntiSpyware nekem kiírtotta. Szűz vinyóra/partícióra Windóz install, majd miután megvolt, bekapcsolt AVG mellett a régiről a cuccokat átmásoltam. Az összes létrehozott .exe filet legyilkolta szépen, csak a tiszta adat másolódott. Aztán meg format a régi partícióra és visszamásolgatás. Ennyi.
Tényleg sok esetben gyorsabb egy Windózinstall, mint szívni ezekkel a sz@rokkal. Amióta AVG/ZoneAlarm/NOD32 triót használok még semmi nem szívatott be. Persze fogják a gépet rendesenAVG&Win tűzfal is elég sokak szerint.
[Szerkesztve] -
siofok
őstag
sziasztok
nekem meg ezt kezdte el kidobálni a nod32,amikor elindítom az explorert!!
Fájl:http//down.v369.com/qqxia/2.exe
vírus:win32/PSW.Agent.KV trójai módosulat
légyszives segítsetek,se a spyboot,se adawere nem törölte ki! -
hdf
tag
Sziasztok!
A gépen van a következő:
Win32/TrojanDownloader.Agent.AWF
Mivel lehet eltávolítani? Sok .exe fájlt megfertőzött már.
A NOD32 nem bír vele, megtalálja a fertőzött fáljt, de nem írtja ki.
A VirusBuster is megtalálja, a fertőzött fájlokat , de nem tudja teljesen kiirtani.
Bekapcsoláskor újra megjelenik. -
neduddki
nagyúr
válasz
parandroid #38 üzenetére
HI!
Nalma amennyien csokkentem a restre meretett abban a masodpercben felszbadul...
udv
neduddki -
BigBadPlaYeR
senior tag
-
neduddki
nagyúr
válasz
parandroid #38 üzenetére
HI!
Mennyel be egy egyetemre es majd ragyusz mijjen homogen a park...:- ))) amire van piz es eppen ahoinan ocsobbb... en acapmusos xp mutottam meg nlite-val azota a particionalas utan mindent maga intez, es mire visszamagyek addigra kesz van:- ))) most keszul az ujabb beledriotozva egy rakas driver meg update csak legyen ra idom mert mindig akad vmi ami hihetelenul fonros...
enmeg eltemben nem hasznaltam a recovery-t ill. a legelejenegy egyeszer de annaksi csak egy alapos fejreallas lett az eredmenye... /de annyira hogy getbackdata kellet a adatok visszaszedesehez/:- ((( azota hanyagol
udv
neduddki -
gbravo
csendes tag
stinger?
-
Benmartin
senior tag
válasz
BigBadPlaYeR #39 üzenetére
hát nem nagyon értem mért kérdezed meg mégeygszer amikot már válaszoltak rá csökkentett módban mindenféle trojan elenörző progi futtatása kapcsolatnélküli módban.nézd meg hijack thissel utána küld el elemzésre: www.hijackthis.de
hijackthis: [link] -
parandroid
félisten
Céges gépek optimális esetben egyformák, az adatok meg szerveren tárolódnak, tessék ghostolni.
Én is mindig neki akarok állni csinálni egy frissen telepített Win-ről egy ghost image-et, de mindig elmarad. Amúgy az a gépenként 2-3 órányi Win-reinstall fél-egy évente kell is, hogy formában maradjon az ember.
Saját tapasztalatom az, hogy a system restore nem old meg semmit sajnos - legalábbis nekem eddig nem segített. Mondjuk az elmúlt 5 évben talán ha 2x volt rá szükségem...
Nem vetek meg senkit, aki használja, sőt, elismerésem annak, aki tudja használni, nekem nem jött be - nekem ez a tapasztalatom.
p -
neduddki
nagyúr
válasz
parandroid #29 üzenetére
HI!
De en csak nem csaka 80-100 gepemet csinalom, hanem mirko mar a tulaj nem boldogul vel eakkor mashonan is elo szoktak kaparni na az a kedvencem:- ))) hozzam rendbe amit a luzer elb...
amugy meg a luzer mindig megfogagya egy huzos eset utan hogy userken hasznlajaj de fel, ev muvamegint csak rendszergazdakanet hiv hogy elb...:- ((((
a sajat gepeimnela juzetk luzerek max nehany poweruser van:- )))
udv
neduddki -
Zomb€€
őstag
válasz
parandroid #34 üzenetére
Látom a rejtett mappákat is,és csak System Volume Information,meg Recycler mappa van,amik max 20 megásak,ezért kérdeztem.De restore nemigen látok.Ja és mindig Shift + Delezek,alap
-
várnarancs
addikt
válasz
parandroid #34 üzenetére
minek töröljem a rendszervisszaállítót, ha az én Windowsom 1/2 évente szarrá megy, és általábban ez ment meg a formattól, meg az FDisk-től??? amúgy én ezekben a vírusirtókban nem hiszek, egyik rosszabb mint a másik. A bnarátomnak volt Norton 2004-e, utána jött még egy Kaspersky, ami még leszedett 174vírusos fájlt. Nekem most egy Kaspersky van fennt, meg egy halom tűzfal, de nem is jön be semmi már egy éve.
-
parandroid
félisten
Mert az eddigiekhez nem nyúl, csak ez után már nem ír hozzá. Kapcsold be a 'rejtett és rendszerfájlok mutatását' (Show system and hidden files) és láss csodát, találsz minden meghajtón egy System Restore mappát. Ennek a méretét nézd meg, szörnyülködj egy sort, aztán Shift+Del-t neki!
Azért kell a Shift is, mert sima del-lel csak a lomtárba teszi, ami gyakorlatilag másolást jelent és 10 percig tart, másrészt pedig hely nem fog fizikailag felszabadulni, csak ha a lomtárat üríted.
p -
Zomb€€
őstag
válasz
parandroid #32 üzenetére
Hmm...
Megnéztem a rendszervisszaállító beállításait és ottvolt hogy az egyik particiomon 8 giga,a másikon 5 gigát vesz igénybe,de kikapcsolás után nem történt semmise,tehát ugyanannyi helyem van mint előtte -
parandroid
félisten
Minden partíción és meghajtón.
Meghajtónként kell kikapcsolni. De a legnagyobb a rendszerpartíción van.
De igen. Ha tudod, hogy mit akarsz telepíteni, és biztos vagy benne, hogy az jó, és szükséges, akkor jobb click, 'run as' (futtatás mint, vagy micsoda), és kiválasztod, hogy rendszergazdaként menjen. Onnét nem gond. De fordítva is működik, erre célzott neduddki: rendszergazdaként vagy bejelentkezve, de ha valamiben nem vagy biztos, hogy jót akar, akkor 'run as'-zel korlátozott felhasználóként futtatod. Az előbbi módszer a biztonságosabb, mondanom sem kell...
HunZoli: ha valaki azt sem tudja, hogy ilyen létezik, akkor könnyen többet árt a dolog, mint használ (lassít, helyet foglal - nem is keveset). Egyébként pedig ésszel kell mindneféléket telepíteni, és sosem lesz rá szükség.
Zombi: Egyébként be lehet állítani neki azt is, hogy mennyi helyet foglaljon, elvileg működik, hogy 1GB-ra teszed, és csak a rendszermeghajtón használod.
p -
Zomb€€
őstag
válasz
parandroid #29 üzenetére
Ohh,mit megnemtudni.És ezt a plusz helyet a rendszer particióján foglalja,vagy valamelyik másikon is?
PetrkeT:Köszönöm.De eddig semmi ilyen jellegű gondom nem volt,ezért nem gondoltam erre a megoldásra.És ez nemjelent hátrányt is ugyanígy,ha pl egy programot akarok telepíteni,ami a rendszer ''segítésére'',esetleg updatjére van?
[Szerkesztve] -
parandroid
félisten
Nektek nem a rendszervisszaállítás letiltása az első dolgotok?! Mik vannak?
Minap futottam bele egy gépbe, panaszkodott a tulaj, hogy nincs helye, a 20GB-os partíción 4GB-ot evett meg a rendszervisszaállító.Egy egyszerű shift+del-lel szereztem neki +4GB-ot. Aztán persze kikapcsoltam azt a vackot. Ja, igen, a lomtár a másik ilyen okos dolog, nyomkodhatok shift-et, ha le akarok törölni valamit... Grrr.
Zombi: ha van egy rendszergazdai jogokkal nem rendelkező user a gépen, és az ő nevében futtatsz egy programot, az nem fog belenyúlni a rendserbe, nem enged telepíteni semmit, és nem b*ssza szét a registry-t. Jó esetben. Ez sem 100%-os megoldás, de sok mindent ki tud védeni.
p -
Zomb€€
őstag
Köszönöm szépen a segítségeteket srácok.Elinditottam csökkentett módban és levadásztam a ganyét
Megnéztem másik usernél,de nem találtam ilyen jellegü szennyet.Szal remélem sikerült!
Mégegyszer köszönöm!!
És hova tud belenyulni a rencervisszaállítás?Én már használtam többszöris,és nálam nem volt gond -
Arnold2
őstag
Ajánlom nektek a Sunbelt Softwertől a CounterSpy-t. Nagyon kompakt egy progi,és több feladatra is jó.Sajnos nem teljes verzió.
-
neduddki
nagyúr
HI!
CSokkentet modban elinditot progi... megnezed hogy mi a kerdese fojjamt es hol van... torolod az osszes gyanus fiklet /eleg atnevezni is en be szoktam kudozgetni...:- )))/ vegignezed az osszes felhasznlonal... egy ijjen progi tobb hejjre tobb nevge is letrehozza magat azert kell vegignezni az osszes lehetosseget az autoruna-val...
mongyuk az igaz nemi gyakorlta meg jartassag kell a szkamaban...
udv
neduddki
mod: ja rendszervisszallitas meg letiltani a francba... ugy bekle tud maszni hogy orom nezni: - ((((
[Szerkesztve] -
Zomb€€
őstag
Tudom hogy akkor nemlehet törölni,viszont az alkalmazások közül se lehet kilőni
---------------------------
Nem lehet bezárni a folyamatot
Ez egy kritikus rendszerfolyamat. A Feladatkezelő nem tudja leállítani.
OK
Probáltam a neduddki által javasolt progival is ,de akkor is ujra belekerül a folyamatok közé
Télleg,az ilyen dolgokon tud segíteni a rendszer visszaállítás?Mert az elvileg letörli a visszaállitás dátuma elötti dolkokat,és ezek a mocskok tegnap 21órakor kerültek a gépemre.Egy próbát csakmegér,nem?
[Szerkesztve] -
neduddki
nagyúr
HI!
Sysinternals Autoruns...
udv
neduddki
mod: hat nem trojai irto, de ha vmi elindul valahol aszt elodszedi te meg szepen leszeded:- ))) ennyi... nem egy gombos moccer hanem nemileg erteni kell a joszaghoz...
siman mehet csokkentet mod masi kfelhasznalokent meg ijjenek...
amugy en elosszor a fertozes idejeo fuggoen szoktam uj exeket keresni a gepen mongyuk 1 nap ket nap 1 het... erdeks modon oleg jo hatekonsaggalmuxik:- )))
[Szerkesztve] -
bundas
csendes tag
Csökkentett módban próbáld meg a vírusírtót ráengedni. Van, amit csak úgy lehet kiirtani.
-
Zomb€€
őstag
Sziasztok.
Gondoltam a problémámnak megteszi ez a totsik is ezért nem nyitok ujat.Szóval azt történt hogy karácsonyi ajcsinak kaptam egy jó kis trójait.MSN-ne külstek egy linket,én meg ugye teljes jóhiszemben rákattintottam (fejét falbaverő smájli).
És ez tovább küldi magát minden MSN partneremnek.Rákerestettem TrojScannerrel,és az kilötte a Windows/system32/service/service.exe-ben.Nos ugye nem lehet cskugy törölni,és a progi se tudja() ráadásul az alkalmazások között is fut
VALAKI HA TUD KÉREM SEGÍTSEN.Előre is kösz. -
-
Gleatcher
aktív tag
Pedig jól nézne ki egy kalapács a monitorban...
Spybotot próbáld meg, az szokott segíeni a spywareben.
Ha nincs más, akkor egy kövér backup, bizonyos regkeyek mentése és aztán a bűvos reinstall.
Amúgy nekem is van bajom...
Néha kiad egy hibaüzenetet a gép, hogy távoli izék miatt 60mp-en belül újraindul a gép. DE EZ NEM A MYDOOM, mert az a luk már be van foltozva és van ellene tűzfal is. Asszem a svchost írja ki.
Lefuttattam én is Adawaret meg spybotot meg nortont meg mindent, de nem talált semmit...HELPme
[Szerkesztve] -
tomcsi
őstag
Most probálom a Ad-Aware Se remélem ez már jobb lesz..
-
morzsa
aktív tag
spyblaster
avast! antivirus -
tomcsi
őstag
Öcsém netezés közben összeszedett egy trójait. Amit se a Trojan Hunter, Ad-Aware 6, A-Squared, Nod32 nem tud leirtani. Mivel probáljam meg? Mert reggel óta ezzel szivok és kezdek ideges lenni, de nagyon!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest