Keresés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• joedaddy

csendes tag

válasz cimp #46823 üzenetére

Hát igen, csak ugye 1 normális antenna az nem 1e, hanem 15e körül kezdődik (még mindig) ami nekem van az ugyan nem cisco, hanem linksys, de 2-3 km-re még fogható...

• joedaddy

csendes tag

Sziasztok! Elsősorban a fejlesztőt kérdezném, de psze mindenkitől előre is köszi a segítséget...
    Vargalex v1.1-et használok, és 2 pici problémám van amire nem tok gombot varrni:
    1: amióta átállítottam az OpenWrt IP címét 192.168.1.1 -ről 192.168.2.40-re (mindenképpen ez kellett) szal azóta a reboot után ugyan kapcsolódik a pppoe, és kap is külső IP-t a szolgáltatótól, de "még sincs internet"
    Nat vagy tűzfal probléma lesz: ha boot után a Luciban reconnectálom a Wan interfészt, akkor már stabilan megy.
    2:minidlna. A /dev/sda1 (1907726 MB) -t mountolom a /mnt/hdd -be (NTFS-és nem szeretném átparticionálni) tehát ntfs-3g -vel. Megy a samba, megy a vsftpd. Kívülről is látszik (mondjuk a dyndns-nek át kellett állítani network -> wan -ról interface -> pppoe-wan -ra) de ha úgy indítom a routert, hogy a minidlna szolgáltatás nincs letiltva, akkor az első DLNA kliens kapcsolódáskor (legyen az mobil, vagy a Win7 WMP-je) megzakkan, és Luci sincs, csak SSH.
    Bocs, megegy: ha SSH-val ennyit mondok rootként: /etc/init.d/mimidlna start , akkor is eldob mindent, se DHCP, (de még fix IP-ről sem SSH-zható (nemhogy Luci..)) -megdöglik. :F
    A minidlna config-ja ennyi:

port=8200
    network_interface=br-lan
    media_dir=V,/mnt/hdd/Dr_Csont
    media_dir=P,/mnt/hdd/stefi/#Stefi_JAMképek
    friendly_name=JoeTube
    db_dir=/var/cache/minidlna
    log_dir=/var/log
    log_level=general,artwork,database,inotify,scanner,metadata,http,ssdp,tivo=warn
    inotify=yes
    enable_tivo=no
    strict_dlna=no
    #presentation_url=http://192.168.2.40/index.php
    notify_interval=900
    serial=12345678
    model_number=1

Mit csesztem el? :U

Új hozzászólás Aktív témák