- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Destloler
tag
válasz
vargalex #13102 üzenetére
Hi!
1, Fstabra ezt irja ki:
root@OpenWrt:~# cat /etc/config/fstabconfig 'global' 'automount'
option 'from_fstab' '1'
option 'anon_mount' '1'config 'global' 'autoswap'
option 'from_fstab' '1'
option 'anon_swap' '0'config 'mount'
option 'options' 'rw,sync'
option 'enabled_fsck' '0'
option 'enabled' '1'
option 'target' '/opt'
option 'device' '/dev/hde3'
option 'fstype' 'ext2'config 'swap'
option 'enabled' '1'
option 'device' '/dev/hde2'config 'mount'
option 'enabled' '0'config 'swap'
option 'enabled' '0'Sambára pedig ezt:
root@OpenWrt:~# cat /etc/config/sambaconfig 'samba'
option 'description' 'openwrt'
option 'homes' '1'
option 'workgroup' 'home'
option 'name' 'NetworkHDD'config 'sambashare'
option 'guest_ok' 'yes'
option 'create_mask' '0700'
option 'dir_mask' '0700'
option 'name' 'Movie'
option 'path' '/opt'
option 'read_only' 'yes'2, A 3 pontban leirtakat meg lehet csinálni annélkul is hogy mukodne a samba.
-
Destloler
tag
válasz
vargalex #12985 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítségedet.
1,olyan kérdésem lenne hogy, mennyi az esélye hogyha megcsinálom a 3-as pontban leírtakat akkor megint pin9-es lessz?
2, fstbara ezt irjar ki: ash: /etc/config/fstab: Permission denied
sambára ist ezt: ash: /etc/config/samba: Permission deniedMilyen képeket toltsek fel hogy tudj ebben a megosztásban segíteni?
3, Ebből nem nagyon sokat értek: 1. Az, hogy alapból oda telepít, az megoldható, de a symlinkek létrehozása miatt az opkg-link scriptet mindig futtatnod kell. Persze meg lehet oldani ezt úgy is, hogy az opkg-t átnevezed és írsz elé egy wrapper scripet (okpg néven), ami majd meghívja az opkg-t a megfelelő paraméterekkel, majd közvetlenül utána az opkg-link-et is.
Hogyan kivitelezhető a dolog?
4, Visszakaptam a Wl-700gem ami elméletileg táphibás. Szetszedtem de egyik kondi se volt felpuposodva. Kivettem belole a vinyot nagynehezen total commander ext2 plugin segítségével megnyitottam de nincsen rajta semmi is a 250 gb vinyo 200 giga fontos adatom volt. Hogyan tudom ezt valahogy elővarázsolni? -
Destloler
tag
válasz
vargalex #12980 üzenetére
Hali
Lenne megint egy pár kérdésem:
1, a "bonyolultabb megoldás" nál nincsen valami olyasmi hogy egyszer beállitom és onnantol kezdve oda telepít?
2, a vinyot se sikerült beállitaniom valamit elrontottam mert megint nem enged ra írni
3, jelenleg 128 mb memori van a gépemben de csak 64mb ismer fel, olvastam is forumban hogy mit kellene vele csinálni de valamiért nem szereti azt a megoldást és a legutobbi ilyen esetnál "A 128MB ram beállításai nem tetszettek neki ezért kellett a 9-es pin."
4, Gondolom tudod hogy a Wl-700gE CPU gyárilag 264 Mhz ketyeg, ( 2 ilyen routerem van és mindkettön ment az openwrt-t, de egyikre se én ratam fel, a régebbit egyik haver csinálta és ő meghuzta a cpu 300, de sajni ennek elszált a tápja és nem mukodik meg sohase szerette az openwrt és mindig elfelejtette a beállitásokat) viszont a jelenlegi nincsen meghuzva. Érdemes lenne meghuzni a CPU. Mostani routeremet viszont kicsit féltem mert ez egy 8mb,128mb ra bovitett WL700gE. -
Destloler
tag
Hali
Valaki tud valami a dydns.org rol mert már vagy 10x probáltam beregisztrálni de 1x se kaptam mailt toluk?
-
Destloler
tag
válasz
vargalex #12936 üzenetére
Hali
Valahogyan sikerült megcsinálom most már müködik a net. Viszont lenne egy pár kérdésem ujra.
1, Hogyan tudom beállitani hogy a routerben lévő vinyon (3 particio van. Egy elsodleges egy swap és egy harmadik a többinek) az első particiora tudjak telepiteni programokat torrent stp.
2, a vinyot látom sambán kersztul de nem tudok rá ásolni és semmit adatot nem közöl pedig ext2 le van formázva és szeretném rátenni a dolgokat de nem enged rá írni. -
Destloler
tag
válasz
vargalex #12926 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítségedet. Müködik a vinyos rész
. 2 kérdésem lenne még.
1. Az internetre nincsen valami ötleted (olyan képet toltok fel amit kérsz)
2. A routerre rá van kötve egy DLNA s tévé, és az valamiert nem látja a vinyot ?Azt figyeltem meg hogy most már kapok ip cimet, amit eddig nem kaptam.
-
Destloler
tag
válasz
vargalex #12890 üzenetére
Akkor a mac adressz mezót kis is torolhetem? Probálkoztam már mindennel bepipáltam a pppoe oldalon mident amit lehettett de nem akar osszejonni ez a net sehogy. Annyire nem értek hozza ugy csinálták meg nekem. Olyan kérdesem lenne még hgoy amit irtál a sambárol az ssh keresztult tudom beállitani.
-
Destloler
tag
Olyan kérdésem lennem még hogy windows alol hogyan tudok ext2 particios vinoyra másolni?
-
Destloler
tag
Hali
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van egy WL-700gE routerem Openwrt 10.03 backfire fw vel. Az a problémám vele hogy nem tudom a pppoe netet beállitani. Hiába irom be a felhasználőnevet jelszavat nem klonozza a le a net mac adresszét. Digi netem van. Olyan problémám lenne még vele hogy van benne egy 1.5tb vinyo látom is hálozaton keresztué de ha be szeretnék lépni rá akkor kodot kér, és nem tudom a kodot. Valahogyan nem lehetne kikapcsolni ezt a kodos részét? Előre is köszönöm a segítséget és várom a válaszokat
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Házimozi haladó szinten
- Autós topik
- OLED TV topic
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Interactive Brokers társalgó
- Formula-1
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Óra topik
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- További aktív témák...
- HTC ONE / 0 perces
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!!!
- EVGA GTX 1060 SC ACX 2.0 3GB Csavarmatricás! / Beszámítás OK!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- EVGA GTX 1060 SSC ACX 3.0 6GB Csavarmatricás! / Beszámítás OK!
- BESZÁMÍTÁS! MSI A320M R3 4100 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T7 NBASE 600W
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest