- Yettel topik
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mobil flották
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Vékonyabb házba rejti a Galaxy A17 5G az Exynost
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
steindani #5393 üzenetére
Engem is elhajtottak, hogy flushdns meg izé parancs utan jolesz... (3x-3x probaltam csatlakozni gépbe és routerbe dugva a kabelt, ujrainditva mindkettőt, etc.) szoval felhivtam oket es anelkul hogy barmit csinaltam volna, jo lett 2 perc mulva. Nem csatlakozott a szerojukhoz egyaltalan.
Mondd nekik hogy szakadozgat a kapcsolat. Gépbe dugva nem áll fenn a jelenség amugy?
Intruder2k5: uhh, egyre kivanatosabb a kicsike...
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
zfarkas #5128 üzenetére
A sracot jol lehuztak, holegfuvoval 20mp leszedni a regit, 10mp lepucolni a padeket majd 30mp feltenni az ujat.
Azt irja, elfogyott az IC, igy keresek tovabb.
hati: Olyan 512MB-os DDR400-as RAM modult keresek megvételre (cserére), amin 32 MegByte x 16 bites szervezésű és ezen a képen látható tokozású chippek vannak.
Azok az 512MB-os DDR400-as RAM modulok az esélyesek, amin 8 db RAM chip van.
Lehet Notebook RAM is! A RAM chip szervezése és az IC tokozása a lényeg! -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Intruder2k5 #5079 üzenetére
r3pl4y-nek ment sry.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Intruder2k5 #5077 üzenetére
eko-s firm alatt mit dob a log?
-
wwenigma
Jómunkásember
-
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
vargalex #5044 üzenetére
config 'global' 'automount'
option 'from_fstab' '1'
option 'anon_mount' '1'
config 'global' 'autoswap'
option 'from_fstab' '1'
option 'anon_swap' '0'
config 'mount'
option 'target' ''
option 'options' 'rw,noatime'
option 'enabled_fsck' '0'
option 'device' '/dev/sda1'
option 'enabled' '1'
option 'fstype' 'ext4'
option 'is_rootfs' '1'
config 'swap'
option 'device' ''
option 'enabled' '0'Nekem igy van. Eko luci-s firm, extroot felrakva, fstab atirva majd ujrainditva.
Ha a külső ház szivatja a kollegat, akkor annak nyomanak kell lennie a dmesgben vagy miben. (hibauzik...) Egyaltalan az Eko féle firmet próbálta már vagy mindenképpen magának akarja megcsinalni?
-
wwenigma
Jómunkásember
Hallod, nem irom le megegyszer. NE ADJ MEG targetet az alap konfigban, amikor dolgoznia kell az extrootnak. AZ fstabban NE LEGYEN se swap se egyéb mountolas.
Gyakorlatilag egy uj rendszer bootol a rendszer felé, nincs értelme és nem is fog mukodni.
mod: ja most olvasom, a kovetkezo hszed... passzoltam. Indits egy teamviewert, megcsinalom neten keresztul, csak a lengyel firmwaret flasheld fel is annyit nyulj hozza hogy legyen net.
Az overlay alá amugy a block-extroot csatol, nem te.
-
wwenigma
Jómunkásember
Leszeded ezt, kicsomi majd felrakod: [link]
Extroothoz telepited EZT a csomagot.
A winyót szétparticionalod, első a rendszer, második a swap, harmadik az adat. Ehhez felrakod az fdisk és az e2fstools csomagokat. (hogy legyen fdisk, mkfs.ext4, etc parancsod
EZT a leirast követed ezutan. Annyit hozzatennek, ext4-et javaslok.Az etc/config/fstab igy nezzen ki:
config 'global' 'automount'
option 'from_fstab' '1'
option 'anon_mount' '1'
config 'global' 'autoswap'
option 'from_fstab' '1'
option 'anon_swap' '0'
config 'mount'
option 'target' ''
option 'fstype' 'ext4'
option 'options' 'rw,sync'
option 'enabled_fsck' '0'
option 'device' '/dev/sda1'
option 'enabled' '1'
option 'is_rootfs' '1'Ezutan reboot, majd ha elindult a gép akkor maris egy stock rendszerben avgy, ahol telneten kezdheted a passwd paranccsal. De ezt irtam le feljebb is. 2 napja raktam ujra a fentiek alapjan a rendszert. Tljesen ertheto gugli translate-tal a fenti oldal.
64M ramra tuningolas a sok kapcsolatnal hoz allitolag, meg szvsz a torrentezést is gyorsithatja, foleg hogy mar igy is 32M rammal szepen gyorsult a transmission kliens a 2.11-es verzioval.
-
wwenigma
Jómunkásember
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
vargalex #4977 üzenetére
A legujabb 10.03.1 Backfire firmwarehez nem kell elore forditott, eleg feltenni a block-extroot csomagot és ujrainditni a routert miutan megfelelően beallitottad.
Epp ez volt a problemam, hogy mindenféle 3G meg luci mentes firmet szerettem volna, de eko oldalarol csak ilyen elerheto. Erre raktam en is ra.
1. [link] (kicsomi es felrak)
2. Jelszó belő (passwd telnet/ssh), net belő
3. [link]
4. [link] (partícionálás, konfig)
5. restartkor a csomag a megadott particiot a /overlay -be rakja es atmasolja a dolgokathesszan: tul sok torrentet ne futtass, kinyirja a routert. A random hibak es ujraindulgatasok jo resze ilyenek miatt van. Meg ahogy neztem nalad valami mas sem okes. NTFS-t hasznalsz ? Én inkabb ext4-et javaslok mind a rendszernek, mind az adattarolasnak.
Valaki ra tudna majd nezni az IP-mre hogy kivulrol mennyire vagyok elerheto? (samba/ftp/stat/torrent)
-
wwenigma
Jómunkásember
-
wwenigma
Jómunkásember
2.11-es transmission szepen fut routeren, letoltesnel mar nincsenek sebesseg visszaesesek, stabilan 1,8-2,3Mbyte/sec körül tud.
-
wwenigma
Jómunkásember
Samba-nal erdemes jatszani a kapcsolókkal?
Pl.: socket options = TCP_NODELAY SO_SNDBUF=16384 SO_RCVBUF=16384 IPTOS_LOWDELAY
mod: vagy ize, asztem en szerkesztettem bele, de az "uj" eko firmben benne van.
(regiben asszem manualisan irtam bele)
-
wwenigma
Jómunkásember
eko.one.pl -t most csekkoltam, mondom ráérek, rakok ujabb firmet. Örömmel olvastam, hogy extroothoz mar nem kell precompiled firm, hanem csak egy packaget kell telepiteni.
De hol talalok olyan csomagot, ami nincs telerakva minden hulyeseggel, mint az eko luci-s firmje?
-
wwenigma
Jómunkásember
Végleges OpenWRT Backfire 10.3.1 mikorra varható? When it's done?
-
wwenigma
Jómunkásember
es miert kell mineenkibe ezt, tuszkolnod, hogy SZAR letoltesre a cucc? miert nem lehet elfogadni, hogy igenis megfelel a celra? headshot
usbcsatis kollega: nyugodtan vidd vissza, nem utasitjak el a gart, boven lehet forrasztasi hiba is.. debugoskent mondom ezt. a gyarba kuldik vissza, nem mokolnak vele, ha meg megis akkor pakaval 3mp alatt javitjak.
-----------
Sent from my V845. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Intruder2k5 #3131 üzenetére
azert neled elegge be van limitalva a routeren a torrented
igy nem csoda
-
wwenigma
Jómunkásember
Én elhiszem, csak 105MByte/sec az közel 900Mbit overheaddel. Nekem valami nagy error van, 100mbit belé nemmegy a sebesség a két gép között. Meg ha 10mbites eszköz van csatlakoztatva, akkor beall max 10mbitre.
mod: bandwith management IP-re nincs veletlenul a cuccra openwrt alá?
-
wwenigma
Jómunkásember
a router tapja max 450ma korul ad le usb-n, az emlitett wd blue vinyohoz kell kulso tap (az van nekem) ez nem a router baja...
elsodlegesen a csatlakoztatott eszkozok okozzak az instabilitast
mod: a fenti hdparm teljesen rendben van, hasznald a keresot, mar tobben mertunk.
-
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Intruder2k5 #2830 üzenetére
eth0.2 a WAN.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
tomi7711 #2805 üzenetére
/etc/config/transmission
config transmission
option enable 1
option config_dir /mnt/hdd/Downloads/config
option download_dir /mnt/hdd/Downloads
option speed_limit_up 20
option speed_limit_up_enabled false
option rpc_authentication_required 1
option rpc_password password
option rpc_port 9091
option rpc_username username
option rpc_whitelist '*.*.*.*,192.168.*.*'
option pex_enabled false
option dht_enabled false
option preallocation 2
option peer_port 51234
option open_file_limit 32
option upload_slots_per_torrent 40
option message_level 1message_leveltől fugg a dolog.
-
wwenigma
Jómunkásember
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Neil Watts #2583 üzenetére
1.: nalam 80/25 DIGI lefele 88Mbit felfele 27Mbit - OK
2.: áramszünet bármikor...
3.: a ház USB vezérlőjével lehet inkompatibilitás esetleg. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
wwenigma #2549 üzenetére
Nincs változás, ext4 filerendszerre tovabbra is 9-10Mbyte/sec sambával.
root@OpenWrt:~# hdparm -t -T /dev/sda3
/dev/sda3:
Timing cached reads: 184 MB in 2.02 seconds = 91.28 MB/sec
Timing buffered disk reads: 78 MB in 3.07 seconds = 25.38 MB/secPedig lehetne több is.
Torrent nem valtozott, max 2mbyte/sec csucsok vannak aztan az IO folyamat megeszi a procit, speed leesik majd megint fel, le, fel, le...
-
wwenigma
Jómunkásember
Csak halkan kérdezném meg megint, hogy gigabites switch ide vagy oda, masnal is jelentkezett-é olyan probléma, hogy 100mbitre van limitálódva a LAN ha a WAN porton 100mbites kapcsolat van?
mod: marmint gigabitet ír a windoz de a 100mbit elméleti maximuma felé nemmegy a speed.
-
wwenigma
Jómunkásember
Valaki megcsinálta már a memó moddolást? Össze kéne páran állni, vagy ha van valakinek memó chip akkor szivesen venném....
64M RAM-mal stabilabban menne a torrent 80/25M-en.
-
wwenigma
Jómunkásember
Basszus... Megint...
QOS dolog, ha ki van kapcsolva (pipa ki) akkor is limitálja a sávszélt... nem tudtam mi szivat, poenbol beleirtam nagyobb savszelt (1000000000mbit) es felugrott a sáv maximumra..
Uninstalled....
-
wwenigma
Jómunkásember
Noh, Samba is be van allitva, tökéletesen mukodik csak a megosztott könyvtáraknak kellett némi módosítás chmod-dal meg a new file and dir mask-ot kellett kitalalnom hogy mi legyen.
Next : FTP
Nao: neztem transmissiont, 2MByte/sec felett megy fel rola a cucc...
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
vargalex #2377 üzenetére
Szia!
Számomra is furcsa, hogy nem mukodik ugy ahogy az ész diktálná. De tökéletesen igazad volt abban a hsz-ben.
Előbb-utóbb mindent megtanulok vagy majd emlexem rá, hogy hol keressem. Extrootos cucc miatt meg egy reboot és maris szűz rendszerem van, ha elcsesznék valamit.
S.
Speeedfire: nem tűnt logikusnak, mert automatikusan kellene a router IP címére érkező portforwardokat rule-ként kezelni ha csak ugy hajlandó működni.
mod: nahh, megbirkozok megint a Samba-val, meg vsftp vagy Proftp-vel. Samba nemakar menni a leirasos beallitasokkal, ftp téren meg szintén konfigolni kéne usereket meg savszelt, limitet...
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
wwenigma #2374 üzenetére
Igy mukodik.... pofam leszakad. A 192.168.1.1-re (azaz a routerre magára) miert nem elég egyszerűen forwardolni? Javasolnám, hogy rakd bele a leírásba ezt, a routerre a Traffic control-ban forwardolunk, barhova mashová meg a Traffic redirection-ban kell... meg ki kéne venni belőle a full portmegnyitást WAN részen. (wan - Incoming traffic: ACCEPT)
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Speeedfire #2372 üzenetére
A PC-n futó torrent kliensnek a portját forwardolva megnyílik a port. A LAN tartomanyban van.
A routeren futo torrent kliensnek a portjat forwardolva nem nyilik meg a port. A 192.168.1.1 nincs a LAN tartomanyban?
Megnezem amit irsz, de nem hiszem el hogy ennek igy kell mukodnie. Ha forwardolok, akkor barhova forwardolok a LAN-on (192.168.1.* , mennie kell(ene?)...
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Speeedfire #2370 üzenetére
config 'redirect'
option 'src' 'wan'
option '_name' 'Router http'
option 'proto' 'tcp'
option 'src_dport' '80'
option 'dest_ip' '192.168.1.1'Nem elég ha csak forwardolom a megfelelő IP-re a megfelelő portot? Ha nem a routerre forwardolok akkor mukodik.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Speeedfire #2368 üzenetére
subnetonline.com same as.
Firewall és Traffic control, a Traffic redirection eleg egyertelmu, azt nem lehet elcseszni... az a lenyeg, ha ynitok egy portot a 192.168.1.1-en az nem elerheto, de ha nyitok barmely mas ip-re, akkor igen... (persze ha fut a progi ami hasznalja)
Ha a leírásodnak megfelelően a wan zóna bejövőt acceptre teszem akkor pedig minden létező port nyitva lesz, függetlenül a portforwardtól.
Intruder2k5: köszi!
-
wwenigma
Jómunkásember
Valaki ra tudna nezni, hogy a http://miafranc.ath.cx bejon-é neki? Probalom portscannelni, miutan megnyitottam tuzfalban, de ugy nez ki, hogy amit a routerre forwardolok az nem megy.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Intruder2k5 #2350 üzenetére
Itt a masik filerol keszult analizis. A samba visszakapcsolasa utan kerultek fel...
Tuzfalnál a lan - tovabbitott forgalom -nak nem eldobnak kene lennie? Haversracnal igy van, elmeletileg neki nincsenek nyitva a nem forwardolt portjai. (mint peldaul nekem a statisztika is latszik kivulrol)
Logok nincsenek, annyi idom nem volt hogy mindent finomhangoljak 100asra. (most is aludnom kellene, ejszakas 12-ben vagyok még ma este 6tol...) Jelszóm feltörése esélytelen, tizenX karakter, kisnagybetű szám és speckarakter...
mod: itt egy logszeruseg, elmeletileg ezekrol az ip-krol nyultak sambahoz: [link] (10:31 és 10:09 a letrehozasi idohoz tartozo ip. elso biztos masodik nem....)
Tuzfalat atallitottam amit fent irtam, megnezzuk mikor felkelek par ora mulva, lesz-é meglepim...
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Intruder2k5 #2346 üzenetére
FTP be volt kapcsolva, rootként full elérés, anonymous csak olvasas. Illetve a sambaval megosztott 2 könyvtár gyökerében van elhelyezve a 2 file.
BR-LAN nem hasznalt, megint ottvan a 2 file. Hétfőn letúrom a francba az egeszet es elolrol kezdem, hatha rajovok mi van elrontva.....
Addig samba meg ftp kilőve.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Speeedfire #2344 üzenetére
sampbe templatehoz hozzadom ezt: interfaces = br-lan
Elmeletileg igy csak LAN felől érhetem/érhetik már el.
Intruder2k5: gép tiszta, ki is volt kapcsolva, Avira teszi a dolgat rajta.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
vargalex #2333 üzenetére
Szia!
Avira egyből ráugrott, szóval nem a geprol kerult rá. Letöröltem és már megint megjelent, a logolast persze elrontottam, nem logolt semmit.
miafranc dot ath dot cx -en vagyok elerheto, ha valaki meg akarja nezni, tud e garazdalkodni...... (amig a digi nem valt ip-t.
Nig.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
wwenigma #2331 üzenetére
Én meg a problémáim... Sry, már én unom magam.
Miért van az, hogy a leglassabb routerre csatlakoztatott eszköz lehuzza a többi sebességét? Pl. van egy Dbox2-m, 10Mbites haloval, ha be van kapcsolva akkor gépek között és netről is az a teteje.... a digis háló 100Mbites, ha masolok a vinyóra max 100Mbiten teszem. Ha lehuzom, akkor 11-12MB/sec-cel megy az usb-s winyora...
-
wwenigma
Jómunkásember
Basszus. Ezt talaltam ma a Samba megosztásaimon.
Létrehozás :2010.07.23 22:15 - PC ki volt kapcsolva!
Hogy lehetne lezarni tuzfallal rendesen a cuccot, hogy csak a forwardolt portok menjenek? (jateknak, torrentklienseknek, ftp, ssh - torrentkliensekben(utorrent+transmission) van jelszokores, ftp/ssh szintén (portcseree is), luci védett+https ugye,statisztika lejelszózása folyamatban)
infók: [link] [link] [link] [link]
Ezt a fajta megosztast itt olvastam, nem valami biztonsagos, elerheto kivulrol a share. :/ WAN bemenot probaltam alapertelmezesben eldobra tenni, de ugy tavolrol nemment forwardolt transmission pl. , csak azt probaltattam
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
vargalex #2314 üzenetére
root@OpenWrt:/mnt/hdd/Downloads/config# cat settings.json
{
"alt-speed-down": 50,
"alt-speed-enabled": false,
"alt-speed-time-begin": 540,
"alt-speed-time-day": 127,
"alt-speed-time-enabled": false,
"alt-speed-time-end": 1020,
"alt-speed-up": 50,
"bind-address-ipv4": "0.0.0.0",
"bind-address-ipv6": "::",
"blocklist-enabled": false,
"dht-enabled": true,
"download-dir": "\/mnt\/hdd\/Downloads",
"encryption": 1,
"incomplete-dir": "\/mnt\/hdd\/Downloads\/config\/Incomplete",
"incomplete-dir-enabled": false,
"invalid-key": false,
"lazy-bitfield-enabled": true,
"message-level": 2,
"open-file-limit": 32,
"peer-limit-global": 240,
"peer-limit-per-torrent": 60,
"peer-port": 51413,
"peer-port-random-high": 65535,
"peer-port-random-low": 49152,
"peer-port-random-on-start": false,
"peer-socket-tos": 0,
"pex-enabled": true,
"port-forwarding-enabled": true,
"preallocation": 2,
"proxy": "",
"proxy-auth-enabled": false,
"proxy-auth-password": "",
"proxy-auth-username": "",
"proxy-enabled": false,
"proxy-port": 80,
"proxy-type": 0,
"ratio-limit": 2.0000,
"ratio-limit-enabled": false,
"rename-partial-files": true,
"rpc-authentication-required": false,
"rpc-bind-address": "0.0.0.0",
"rpc-enabled": true,
"rpc-password": "{69de412ffdf242655297f85869145a19f13899a8c06D6bor",
"rpc-port": 9091,
"rpc-username": "",
"rpc-whitelist": "127.0.0.1,192.168.1.2",
"rpc-whitelist-enabled": true,
"speed-limit-down": 100,
"speed-limit-down-enabled": false,
"speed-limit-up": 100,
"speed-limit-up-enabled": false,
"umask": 18,
"upload-slots-per-torrent": 14
}Alap beallitasaival.
A config file-ba irhatok akarmit (pex-enabled false) , nem veszi figyelembe. Megprobalom ujrarakni megint es visszajelzek.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
vargalex #2312 üzenetére
/etc/init.d/transmission
root@OpenWrt:/etc/init.d# cat transmission
#!/bin/sh /etc/rc.common
START=99
BIN=/usr/bin/transmission-daemon
SSD=start-stop-daemon
LIST_SEP="
"
append_params() {
local p; local v; local s="$1"; shift
for p in $*; do
config_get v "$s" "$p"
IFS="$LIST_SEP"
for v in $v; do
[ -n "$v" ] && (
echo "\""$p"\": "$v"," | sed -e 's|_|-|g' >> $config_dir/settings.json
)
done
unset IFS
done
}
append_params_quotes() {
local p; local v; local s="$1"; shift
for p in $*; do
config_get v "$s" "$p"
IFS="$LIST_SEP"
for v in $v; do
[ -n "$v" ] && (
echo "\""$p"\": \""$v"\"," | sed -e 's|/|\\/|g;s|_|-|g' >> $config_dir/settings.json
)
done
unset IFS
done
}
start_service() {
local s="$1"
local enable=0
# disabled?
config_get_bool enable "$s" enable 0
[ "$enable" == 0 ] && return 0
config_get config_dir "$s" config_dir ''
mkdir -p "$config_dir"
echo "{" > $config_dir/settings.json
append_params "$s" \
alt_speed_down alt_speed_enabled alt_speed_time_begin alt_speed_time_day \
alt_speed_time_enabled alt_speed_time_end alt_speed_up \
blocklist_enabled dht_enabled encryption \
incomplete_dir_enabled lazy_bitfield_enabled message_level \
open_file_limit peer_limit_global peer_limit_per_torrent peer_port \
peer_port_random_high peer_port_random_low peer_port_random_on_start \
peer_socket_tos pex_enabled port_forwarding_enabled preallocation \
proxy_auth_enabled proxy_enabled proxy_port proxy_type ratio_limit \
ratio_limit_enabled rename_partial_files rpc_authentication_required \
rpc_enabled rpc_port rpc_whitelist_enabled speed_limit_down \
speed_limit_down_enabled speed_limit_up speed_limit_up_enabled umask \
upload_slots_per_torrent watch_dir_enabled
append_params_quotes "$s" \
bind_address_ipv4 bind_address_ipv6 download_dir incomplete_dir proxy \
proxy_auth_password proxy_auth_username \
rpc_bind_address rpc_password rpc_username rpc_whitelist watch_dir
echo "\""invalid-key"\": false" >> $config_dir/settings.json
echo "}" >> $config_dir/settings.json
eval "$SSD -q -b -x $BIN -S -- -g $config_dir"
}
start() {
config_load transmission
config_foreach start_service transmission
}
stop() {
killall `basename $BIN`
}
restart() {
stop; sleep 5; start
}/etc/config/transmission
root@OpenWrt:/etc/config# cat transmission
config transmission
option 'enable' '0'
option 'config_dir' '/mnt/hdd/Downloads/config'
option 'download_dir' '/mnt/hdd/Downloads'
option 'rpc_whitelist' '127.0.0.1,192.168.1.2'
option 'rpc_whitelist_enabled' 'true'
option 'preallocation' '2'root@OpenWrt:/etc/config#Amit bele akartam tenni, az a PEX és a DHT letiltása, az alapertelmezett peer port csere illetve nyitott fileok, peerszamok valtoztatasa... és igazad van. Restartoltam a routert es nem indul... áhhh. Ha meg enabled 1 akkor indul csak nem mennek a beallitasaim, atrakja alapra a settngs.json-t.
-
wwenigma
Jómunkásember
Megöl a Transmission. Meg az ideg.
Visszaraktam a repobol ami van. Viszont a konfigot hiaba szerkesztem, xarik ra. Egyszeruen nem azt teszi a json fileba amit beallitok a configba. Ha meg azt szerkesztem, felulirja a szemét. aaaaaaa
mod: megoldva...
/etc/config/transmission -ban az enabled-et 0-ra kell tenni mert kulonben abbol allitja be... csak épp ott hiába konfigolom, nem foglalkozik vle oda mit irok... csak 0 és json fileszerkesztése mukodik...
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
wwenigma #2274 üzenetére
Mukodik, érdekes hibauzikkel.
Illetve lassu seed problemara valaki?
transmission-da: page allocation failure. order:0, mode:0x4020
Call Trace:[<800683a4>] 0x800683a4
[<800683a4>] 0x800683a4
[<800b457c>] 0x800b457c
[<800d55a8>] 0x800d55a8
[<8019d20c>] 0x8019d20c
[<800d5a8c>] 0x800d5a8c
[<801df560>] 0x801df560
[<801de7b8>] 0x801de7b8
[<801dd78c>] 0x801dd78c
[<801df560>] 0x801df560
[<801daa80>] 0x801daa80
[<8020d2d0>] 0x8020d2d0
[<801cd660>] 0x801cd660
[<801e6324>] 0x801e6324
[<801e6a88>] 0x801e6a88
[<80082368>] 0x80082368
[<80082448>] 0x80082448
[<8006082c>] 0x8006082c
[<80082448>] 0x80082448
[<80073ed0>] 0x80073ed0
[<8016bd6c>] 0x8016bd6c
[<8016b78c>] 0x8016b78c
[<8016c648>] 0x8016c648
[<8016bd6c>] 0x8016bd6c
[<800fd930>] 0x800fd930
[<8016b6fc>] 0x8016b6fc
[<801255e8>] 0x801255e8
[<80125484>] 0x80125484
[<80121c00>] 0x80121c00
[<80091f98>] 0x80091f98
[<801224a8>] 0x801224a8
[<801233f0>] 0x801233f0
[<8007800c>] 0x8007800c
[<800b6364>] 0x800b6364
[<800b63f8>] 0x800b63f8
[<800ae9e4>] 0x800ae9e4
[<800c2e30>] 0x800c2e30
[<800c4fe8>] 0x800c4fe8
[<801dd78c>] 0x801dd78c
[<801e69bc>] 0x801e69bc
[<80072aec>] 0x80072aec
[<81f259d8>] 0x81f259d8
[<80078228>] 0x80078228
[<800a7944>] 0x800a7944
[<80078330>] 0x80078330
[<800785fc>] 0x800785fc
[<80068c94>] 0x80068c94
[<800819fc>] 0x800819fc
[<80060820>] 0x80060820
Mem-Info:
Normal per-cpu:
CPU 0: hi: 0, btch: 1 usd: 0
active_anon:997 inactive_anon:1106 isolated_anon:0
active_file:359 inactive_file:1199 isolated_file:0
unevictable:0 dirty:12 writeback:135 unstable:0
free:68 slab_reclaimable:206 slab_unreclaimable:2443
mapped:194 shmem:2 pagetables:60 bounce:0
Normal free:272kB min:720kB low:900kB high:1080kB active_anon:3988kB inactive_anon:4424kB active_file:1436kB inactive_file:4796kB unevictable:0kB isolated(anon):0kB isolated(file):0kB present:32512kB mlocked:0kB dirty:48kB writeback:540kB mapped:776kB shmem:8kB slab_reclaimable:824kB slab_unreclaimable:9772kB kernel_stack:344kB pagetables:240kB unstable:0kB bounce:0kB writeback_tmp:0kB pages_scanned:0 all_unreclaimable? no
lowmem_reserve[]: 0 0
Normal: 0*4kB 0*8kB 1*16kB 0*32kB 2*64kB 1*128kB 0*256kB 0*512kB 0*1024kB 0*2048kB 0*4096kB = 272kB
1735 total pagecache pages
174 pages in swap cache
Swap cache stats: add 52862, delete 52688, find 26825/36491
Free swap = 132376kB
Total swap = 136544kB
8192 pages RAM
817 pages reserved
994 pages shared
6318 pages non-shared
SLUB: Unable to allocate memory on node -1 (gfp=0x20)
cache: kmalloc-2048, object size: 2048, buffer size: 2048, default order: 2, min order: 0
node 0: slabs: 0, objs: 0, free: 0
eth0: out of memory -
wwenigma
Jómunkásember
Legujabb transmission 2.03-at probaltam felrakni, egy ilyen errort kaptam:
root@OpenWrt:/mnt/hdd# opkg install trd.ipk
Installing transmission-daemon (2.03-1qss) to root...
Installing libcurl (7.19.6-1) to root...
Downloading http://downloads.openwrt.org/backfire/10.03/ar71xx/packages/libcurl_7.19.6-1_ar71xx.ipk.
Installing libopenssl (0.9.8m-3) to root...
Downloading http://downloads.openwrt.org/backfire/10.03/ar71xx/packages/libopenssl_0.9.8m-3_ar71xx.ipk.
Installing zlib (1.2.3-5) to root...
Downloading http://downloads.openwrt.org/backfire/10.03/ar71xx/packages/zlib_1.2.3-5_ar71xx.ipk.
Installing libevent (1.4.13-2) to root...
Downloading http://downloads.openwrt.org/backfire/10.03/ar71xx/packages/libevent_1.4.13-2_ar71xx.ipk.
Configuring zlib.
Configuring libopenssl.
Configuring libcurl.
Configuring libevent.
Configuring transmission-daemon.
Collected errors:
* file_md5sum_alloc: Failed to open file / /etc/config/transmission: No such file or directory.Ki lehet valahogy kuszobolni?
eko-féle extrootos van fenn.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Intruder2k5 #2196 üzenetére
Eddig ment, csak eccer megallt, es utana gepbe atdugva ment. Valszeg addig helyerallt a net, amig raszantammagam a gep baftatasara. Visszadugva routerbe megint megy.
Service name beirasara lehetoseget nem is talaltam benne.
-
wwenigma
Jómunkásember
Jul 15 12:41:57 OpenWrt daemon.info pppd[561]: No response to 5 echo-requests
Jul 15 12:41:57 OpenWrt daemon.notice pppd[561]: Serial link appears to be disconnected.
Jul 15 12:41:57 OpenWrt daemon.info pppd[561]: Connect time 1067.1 minutes.
Jul 15 12:41:57 OpenWrt daemon.info pppd[561]: Sent 1072358174 bytes, received 1470718543 bytes.
Jul 15 12:41:57 OpenWrt user.notice root: stopping ntpclient
Jul 15 12:42:01 OpenWrt daemon.notice pppd[561]: Connection terminated.
Jul 15 12:42:31 OpenWrt daemon.info pppd[561]: PPP session is 122
Jul 15 12:42:31 OpenWrt daemon.info pppd[561]: Renamed ppp0 to pppoe-wan
Jul 15 12:42:31 OpenWrt daemon.info pppd[561]: Using interface pppoe-wan
Jul 15 12:42:31 OpenWrt daemon.notice pppd[561]: Connect: pppoe-wan <--> eth0.2
Jul 15 12:42:40 OpenWrt daemon.info pppd[561]: No response to 5 echo-requests
Jul 15 12:42:40 OpenWrt daemon.notice pppd[561]: Serial link appears to be disconnected.
Jul 15 12:42:43 OpenWrt daemon.notice pppd[561]: Connection terminated.Na ez mi a szösz. Gépbe bedugva digis kabelt lett net....
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Intruder2k5 #2001 üzenetére
Azért igy fizu elött örülök, hogy kiadtam 3e-t egy hazer aztan bacik menni... pedig krva jol nez ki.... mind1, majd rendelek kinabol, az nem szep de mukodik.
De legalabb erre jo az extroot, visszadugtam a regi 512-es pendriveot es mar mukodik is....
-
wwenigma
Jómunkásember
Wháááááááááááá....
320G WD winya - OK
Alu ház - OKKevés az USB csati - passzív hub átalakítása PC felőli táplálásnak - OK
Inkompatibilitás... usb 1-1: reset high speed USB device using ar71xx-ehci
NOK
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Speeedfire #1974 üzenetére
5 év gar rajtavan, nem kell aggódni.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Villanyász #1969 üzenetére
Vagy talán a kábel kontaktos.... volt nekem is ilyen kábelem.
-
wwenigma
Jómunkásember
Á, azt felejtsd el, ez az eszköz nem kompatibilis az USB vezerlovel. Van nekem is ilyen pendriveom, meg is szenvedtem vele amig rajottem, hogy nem én és az Openwrt a béna. Egyébként win alatt szépen teljesit a kis usb-s kartyaolvasó, 12MB/s iras es 20MB/s olvasas 8GB-os Class2 uSD-vel.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
rionpulya #1915 üzenetére
Ez az eko.one.pl az kié?
Neki hasznalom az extrootos cuccát, a legujabb elöttit, de most mar megcsinalta, hogy mi kell pl. ha kell luci is nekem. NAizé, csak értitek
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Speeedfire #1824 üzenetére
Lepingelem őket otthonról nyócvan megabittel.
Télleg, kéne ilyen szkript, hogy ha ilyet tapasztal akkor inditson nehany pinget az IP.re...
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
wwenigma #1803 üzenetére
Jun 19 01:51:37 OpenWrt authpriv.info dropbear[9823]: Child connection from 116.125.126.40:40974
Jun 19 01:51:40 OpenWrt authpriv.warn dropbear[9823]: login attempt for nonexistent user from 116.125.126.40:40974
Jun 19 01:51:41 OpenWrt authpriv.info dropbear[9823]: exit before auth: Disconnect receivedNem unatkoznak a barataim, szép lassan minden IP megkapja a maga banját egyelőre manuálisan... valahogy kéne egy sandbox-ba beengedni, mégis mitcsinálna...
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó ASUS ROG FUSION II 500 + ASUS ROG THRONE QI Kitűnő Állapotban!
- ÚJ Samsung OLED 4K Vision Smart TV-k (2025) - Gyári garanciával, számlával, ingyen szállítással
- Samsung S24D590PL 24" FHD monitor
- 2022 MacBook Air 13" / M2 / 8GB RAM / 256GB SSD / Ezüst / Garancia!
- LOQ 15APH8 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7840HS RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 12 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3028
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest