Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gyugyo79

    addikt

    válasz wwenigma #1804 üzenetére

    OpenWrt daemon.warn dnsmasq-dhcp[xxxx]: DHCP packet received on eth0.2 which has no address

    Ez a Dynamic Host Configuration Protocol miatt volt / van nálam is(jelenleg nincs csak nem tudom fel lép e valami hátulütője a megoldásnak).
    Traffic Control -ban alapból van egy ilyen :
    udp wan:0.0.0.0/0:* Device:0.0.0.0/0:68 ACCEPT
    Amint ezt átrakod hogy dobja el vagy utasítsa el az elfogadás helyett mindjárt megszűnik a problémád. De mivel én nem vagyok ebben 100%-ig otthon, hogy ez milyen következményekkel jár nem tudom okos dolog e.
    "A DHCP-forgalom a 67-es és a 68-as UDP portokon zajlik, a kliensek a 67-es portra küldik az üzeneteiket, a szerver pedig a 68-as portra kézbesíti a válaszokat, amelyek szórt üzenetek, vagyis a hálózat minden állomása megkapja őket."
    Mivel ez defaultból be volt állítva én se piszkáltam főleg, hogy másnál akiknél néztem úgy, hogy ez accepten volt nem szemetelte tele a logot a hiba, csakhogy náluk egész más rendszer van. Nálunk gondolom egy kiszolgálóra kapcsolódik egy halom gép amikből egy halom nem router mögött van és az alap win beállításokkal dhcp-n van hagyva és ezeknek a kérését kapja meg mindenki ....
    Mióta kikapcsoltam nekem megszűnt a probléma. Viszont annyira profi nem vagyok, hogy azt is 100% -ra tudjam, hogy így pppoe-n is 100%-ban megkapom e az ip és átjáró adatokat.
    Elvileg azt nem így küldik el és 3 szor újraindítottam a routert úgy hogy a tűzfalban DROP -ra állítottam és mindháromszor megkaptam minden infot.

    Viszont, ha valaki tud valami hátrányát ha így hagyom az ne tartsa magába.

Új hozzászólás Aktív témák