Hirdetés
- Megváltozott az Android minimális rendszerkövetelménye
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
hl225
tag
Köszönöm a választ!
1. Nem vettem észre, hogy ott van a beállítások megtartása.
Ugyanezen az oldalon lévő alapértelmezések visszaállítás végrehajtása gombbal ugyanezt érem el vagy újra fel kell rakni a beállítások megtartása nélkül?
Most látom egy másik fórumban, hogy a 0.8.2 nem ajánlott akkor úgy is csere lesz. -
hl225
tag
Sziasztok!
1. vargalex 1.1.7-ről váltottam suste/headless@OpenWrt@0.8.2 Barrier Breaker 14.07 romra.
Sysupgrade változatot tettem fel, az image feltöltése után a beállításaim a torrentek kivételével megmaradtak. Jól van ez így? vagy valamit valamilyen paranccsal alapbeállításra kellene visszaállítanom.
Sajnos valamiért a régi image-n nem működött a DHCP (nem oszt ki IP címet( és a problémám továbbra is fent maradt. Ha törölni kellene a beállításaimat a letöltött torrent beállításokat (letöltés helyét, letöltött torrent) hogy lehetne lementeni és visszaállítani)
2. Az itt említett
[link]
frissítéseket honnét és milyen módszerrel tudnám feltenni? Nem sikerült rájönnöm. -
hl225
tag
Sziasztok!
Routerre csatlakoztatott külső merevlemez folyamatosan (naponta) leszakad.
A fórumba olvasott hozzászólások szerint a leszakadás oka lehet ha USB lemezt használunk, de ez egy önálló tápegységgel rendelkező, külső házban lévő külön tápegységgel rendelkező eszköz (SHARKOON Rapid-Case 3.5")
Szerintetek mi lehet a hiba oka?
Transmission fut, de már visszavettem a torrentek számát is a korábbi felére, de előtte nem volt gond a dupla mennyiségű torrent sem.
A ház 5 éves,elfáradt volna a tápja? -
hl225
tag
Sziasztok!
Sajnos rendszeresen DNS hibába ütközök böngészés közben, ezért a mellékelt kép szerint beállítottam a google és opendns szervereit.
Azonban ha megnézem a valósidejű grafikonoknál a kapcsolatok adatait fel-fel tűnik a telekomos dns szerver is. Hol tudnám megszüntetni?A következő problémám az lenne, hogy transmission futtatása során egyszerűen elfogy a szabad memória (1%-ra csökken), már olyan 50 torrent seedelésénél is.
A harmadik, hogy megjelent nekem is a logban a következő üzenet.
"QUASHFS error: xz_dec_run error, data probably corrupt"
error: Unable to read page, block ....
2-3 újraindítás után viszont 8 órája semmi.A második és a harmadik probléma összefüggésben lehet-e a DNS hibával.
Most leállítottam a transmission-t, azóta mintha javult volna a helyzet, de előtte 1,5 évig 200 torrenttel ment minden gond nélkül (memória akkor is lement 1%-ra, logot meg nem néztem eddig). Azért gondolom a DNS problémát, mert volt olyan oldal ami bejött, skype illetve más hálózati kapcsolat is volt.Ha esetleg a konrét kérdésen kívül van valakinek ötlete, javaslat mit nézzek meg szívesen veszem a tanácsot.
Előre is köszönöm. -
hl225
tag
Ahogy mások is írtál live cd-vel tudod helyreállítani.
Letöltöd pl ezt: https://ipon.hu/utils/GParted
Kiírod CD-re és a CD-ról bootolod a gépet.
Az ipon-os link szerinti program képes a merevlemez helyreállítására.
Visszadugod és megy ahogy előtte.
Nekem ugyanez volt a problémám és sikerült kijavítani, minden adat megmaradt. -
hl225
tag
válasz
Intruder2k5 #11667 üzenetére
Köszönöm, megpróbálom.
-
hl225
tag
Sziasztok!
Áramszünet után a lemez annyira leterheli a router-t, hogy nem lehet elérni hálózatból, illetve wifin se. Igazából létre se jön a wifi kapcsolat.
Lemez nélkül viszont tökéletes.
Hogy tudom helyreállítani a lemezt ha ext4 fájlrendszer van rajta és linuxom nincs csak windowsom? -
hl225
tag
Sziasztok!
1. Egy meglévő ext4-es fájlrendszerű külső lemezt csatlakoztattam a 3600-as routerhez, vargalex féle firmware-el. A korábban létrehozott könyvtárakhoz csak olvasási jogom van. Transmission viszont létre tudta hozni a saját könyvtárait. Mit kell állítanom, hogy a régi könyvtárakat is elérhessem írásra is?
2. Nem tudom, hogy a valós idejű grafikon lenne ennyire pontatlan vagy tényleg ennyire hullámzik a feltöltési sebessége. PC-ről utorrentben egyenletes. Remote GUI-ból nézve is van hogy ugrál a sebesség, de olyan is van, hogy egyenletesnek tűnik. Engedélyezem esetleg az előtöltést? A kép 200 kbyte/s-ra történt sebességkorlátozással történt.
3.Minidlna-nál az adatbázis könyvtár gyárilag /var/run/minidlna, mégis minden újraindításkor újra építi az adatbázist. Mit kellene máshogy állítani?
4. A külső lemezen lévő fájlok HD minőségű *.ts kiterjesztésű fájlok nem játszhatók le dlna-n keresztül, sem erre alkalmas tv-n sem pc keresztül (WM szerint ismeretlen fájltípus), viszont ugyanezen fájlok pc-ről sambán keresztül lejátszhatók. Van valami korlátozás a fájltípusra illetve felbontásra vonatkozóan? A normál (nem HD-s) *.ts fájlok mennek.
5. Az előbbi HD fájlok lejátszása sambán keresztül PC-n percenként 2x-3x megakad, pufferrel, pedig sambán keresztül hálózati másoláskor a 8-10 Mbyte/s elérhető. Továbbá korábban igaz e-sata-n keresztül dreamboxxal hálózaton keresztül működött. Hol a szűk keresztmetszet? - mert úgy gondolom nem a hálózati kapcsolat sebességében.
6. Minidlna-ban engedélyezve van a "Engedélyezze az új fájlok automatikus felfedezéséhez szükséges inotify monitorozáshoz." kapcsoló de még 24 óra múlva sem látható dlna-n keresztül az új fájl. Ötlet?
Előre is köszönöm -
hl225
tag
Sziasztok!
vargalex build ver. 1.1.7 firmware-t raktam fel. A routerhez szeretnék külső merevlemezt is csatlakoztatni.
Vargalex leírása szerint a "NTFS filerendszer használatát nem támogatom".Ti melyiket választanátok inkább NTFS vagy linux-os fáljrendszert?
Környezetemben csak windowsos gép van félek, hogy egy esetleges merevlemez hibából adódó adatmentés esetén gondban lennék az adatok helyreállításával. (eddig windowson már párszor sikeresen használtam ilyen esetben a getdataback programot)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tanuljunk angolul!
- alza vélemények - tapasztalatok
- AliExpress tapasztalatok
- Politikai mémek
- The First Berserker: Khazan
- Megváltozott az Android minimális rendszerkövetelménye
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Jövedelem
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S24 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest