- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
válasz
vargalex #14150 üzenetére
rendben, köszönöm szépen!
az 1-es gép alapja egy Asrock B75M-DGS, i3-2120, 8GB DDR3@1600 kombó, a 2-es gép pedig az adatlapomon lévő, i5-4590 hajtja, ezeket kizárnám.
a Dell noti, ami az 5 méteres cat5e-n a 650/50-et hozta szintén az adatlapomon lévő, egy i5-4310m van benne, újfent nem egy gyenge vas.
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok!
újra én. a sebességprobléma újabb meglepetést hozott. az én kábelem simán lehet, hogy rosszul nyomtam, de azóta van más is. az egyik laptop kábelen kap netet. egy gyári Hama S-UTP Cat5e kábel megy oda, 5 méteres. szép nagy betűkkel van rávésve, hogy Verified for Gigabit. azon is csak 94Mbps letöltés csorog maximum. hogy lehetséges ez?magamnak akartam venni 20 méterre egy cat6 kábelt, de ezek után most nem tudom, hogy mi a defekt.
talán ha gigabit lan van a laptopban...
bár érdekes, hogy gigabites notival is csak 650/50mbps sikerült.
a második kérdésem továbbra is valid, 20m körül/felett érdemes cat6-ot venni cat5e helyett? ajánlott kábel/márka van, vagy vegyem a legolcsóbbat?
-
hoffman_
nagyúr
válasz
vargalex #14147 üzenetére
persze, az én gépemről van szó, tudom, hogy a kábel a ludas (itthon minden tudja a gigabit-et, ami desktop). ez nem is aggaszt, inkább az, hogy 700-at se kapok meg. oké. hogy a router nem présel ki magából 1000-et, de azért az nem 687...
szerk.: a Oneplus wi-fi sebességeket én böktem el, azokat felcserélem 2.5-5.0 fordítva van. azokkal nincs is gond.
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok!
kiküszöbölve az user errort, illetve rájövén, hogy nálam defektes lesz a kábel, ez mennyire reális? a pc #2 lan eredményeivel sem vagyok elégedett, viszont a garantált megvan. nem hiszem, hogy ez router lenne, az kipréselt magából (konkrétan ez a darab) már többet is, megbízhatóan. ennyit kapok a digitől és viszlát van, ha jól sejtem.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Magnat #14131 üzenetére
igen, ilyen környezetben van. rendben, köszi a tippet, bár így sem teljesen értem a dolgot, mert elsőre PPPoE-vel csináltam és úgy sem volt. a net jó, azt közben lecsekkoltam a diginél. innentől kezdve nem tudom, hogy mit konfigolok félre, de biztos, hogy user error.
ez a router előttem cimboránál volt, 100MB/s fölött húzott vele, nem hiszem, hogy gond lesz.
szerk.:
ja, hogy nem tudok írni. nem ártana jól bevinni a jelszót... sorry urak a felhajtásért, maxi-user error. köszönöm a gyors válaszokat
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok!
router-váltás volt és gondjaim akadtak, a segítségeteket kérném. múlt héten bekötötték az 1000-es Digi netet, viszont csak egy 941nd volt, ami ugye kevés. ettől függetlenül a netet elvileg bekötötték, a régi router vitt belőle, amennyit tudott.
most álltam neki beüzemelni az újat, de nem járok sikerrel. először nem is látta a hálót (1 bejövő utp kábel van, modemünk nincs) és 3 PC van rajta kábelen. beállítottam dynamic IP-vel, belőttem a dual band wifi hálókat (amit látnak is a cuccaim), de mindenhol azt írja, hogy nincs internetkapcsolat, a windows nem lát netet, se lan, se wan nincs elérés.ezután kihagytam a routert a körből és direktbe rádugtam a laptopot a bejövő utp kábelre, de a laptopon már így se látok internet elérést.
ezt hogyan kéne kiküszöbölni? én bökök el valamit, hogy háló oldalon lesz a gond? utóbbi hogy lehet, ha eddig semmi gond nem volt?
köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest