- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
suste
veterán
Valakinek lenne kedve tesztelni a frissítéseket, mielött leforgatom az új fw-ket: [link]
ha netán valami nagyon nem jó, akkor a visszaállítás + mentés visszatöltéssel vissza lehet térni a régi verzióra
köszi
suste -
suste
veterán
Elkészítették a javítást a minidlna médiadarabszámokat mutató luci felületéhez.
Ezzel tudjátok felrakni magatoknak: [link]üdv
suste -
suste
veterán
Elékészült a vnstat statisztika webes beállító felülete, ahol a képek és az adatbázis mentését lehet beállítani.
Itt elérhető a mentés, amivel felrakható: [link]
Ha kipróbálja valaki, akkor kérnék visszajelzést róla! Köszi!
suste -
suste
veterán
-
suste
veterán
pedig amit írtam annyi elég
csak valszeg te már össze-vissza állítgattad
nálam bent a # a userlist_deny=NO elött, is simán megy
a chroot_list fileba főlegnem kell /mnt, mertoda azok a felhasználók kellenek, akik kiléphetnek a saját könyváturkból....ezért kellett a "root" -ot odaírni első lépésben
az ftp -nek alapból az "mnt" a home-ja, így csak az a hiányzó enter a hiba! -
suste
veterán
meg van a megoldás!!!
nemtudom de valahogy lemarad az "enter" az ftp felhasználónév után
gondolom a windows "segített"
szóval csak ennyi az ftp beállítás:1: 8081-en jelszó
2: luci/szolg/vsftpd/ 2. ablakban enter az "ftp" után, majd elküldés gomb, majd ftp újraindítás a luci/rendszer/rendszerindításnál
3: luci/hálózat/tűzfal/forgalmi szabályok/ FTP-WAN -hoz pipa (ha kintről is el akarjuk érni)
4: kliensben ftp/jelszómajd beírom a readme-be is, meg a következő frissítésben bent lesz...
-
suste
veterán
nem sokat foglalkoztam az ftp-vel, mert régebben működött, és én meg nem használom
most tényleg nem megy valamiért az alapbeállításokkal
nem szép de gyors megoldás SSH nélkül: luci/szolg/vsftpd/ 3. legalsó részbe vedd fel a "root" -ot, így root/jelszóval be tudsz lépni és ki is enged a root mappából
de vigyázz mert a router mappáit is eléred, nehogy elállítgass vagy törölj valamit amit nem kénemajd lesz valami végleges javítás is....
-
suste
veterán
válasz
Victoryus #9594 üzenetére
hogy/hol csatoltad?
utólagos csatolás csak a luciban megszerkesztve lesz jó, mert másik csatolási pont kell
a képen is látszik, hogy 2 /mnt -d van
ráadásul az sda1-es mountolást kitörölte a 2., ígyha restartolna a router, akkor már nem is csatolódna feltehát:
1: az SDB2 csatolást szerkeszd meg, mondjuk legyen a csatolási pont: "/pen"
2: vedd fel kézzel újra a luciban az SDA1-es csatolást (hozzáadás, /mnt, ext4)így helyre áll a rend
De pent SWAP-nak????
tuti ezt akartad? -
-
suste
veterán
válasz
donmackó #9586 üzenetére
milyen fw-d van?
ha vargalex akkor a vargalex_zip már kibővíti a 8081-es olodalt, de abban még nincsen benne a SMART-osdolog
ha egyéb openwrt akkor az openwrt-s csomag kell, de még abban sincen benne a SMART
a SMART-hoz a Smartmontools csomag kell
(de előfeltétele hogy legyen vargalexes 8081-es webes felület)
-
suste
veterán
Jár erre valaki, akinek van extroot-ja és lóg a routeren HDD?
Le kellene tesztelni a SMART adatok lekérését végző weboldalt?: [link]
valaki?
köszi!
suste
-
suste
veterán
luci/rendszer/mentés és frissítés/beállítások fül
itt bármit felvehetsz...
a helyedben úgy kezdeném, hogy az overlay mappában megnézném mik a változások, és onnan kiírnám az elérési utakat...
persze az "overlay" mappát le kell hagyni belöle amikor bemásolod a mentés beállításokhoz...
-
suste
veterán
válasz
donmackó #9547 üzenetére
szia
TM nálam is teleszemeteli a logot, de a "mag" -on minden torrentem aktív, és nem estem visszább a helyezésben sem (sőt)
tracker hibát sem ír nálam egyik torrent semannyira nem vágom a témát, de én megint az IPv6-ra gyanakszom.....lehet kihagyom a következő buildből...használja valaki???
én minden lehetséges helyen disabledre tettem, de továbbra is szemetelha valaki tudja, hogy hogyan lehet kiiktatni működő openwrt alatt az IPv6-ot, akkor ne tartsa magában
!!!
-
suste
veterán
válasz
SztiviVander #9527 üzenetére
főleg hogy volt egy régi WAN kikapcsolós hiba, amikor a bootloader lekapcsolta a WAN portot, és az openwrt meg nem tudta visszakapcsolni
persze meg lehet oldani úgy, hogy a VLAN részen átkonfigurálod, és az egyik LAN portból WAN portot csinálsz.... -
suste
veterán
válasz
donmackó #9500 üzenetére
simán, én is így csináltam
alényeg, hogy a TM "Beállítási fájl könyvtára" a HDD-re legyen irányítva most (pl: /mnt/transmission), és az új fw-ben is ugyan oda legyen
így amikor indítod az új fw-ben a TM-et, akkor mindent beolvas a régi rendszer szerint, tehát nem fog újra ellenőrizni semmitegyébként a beállítások átvitele sem egy nagy ügy:
1: csinálsz most egy mentést
2: a mentésbe belépsz TC-vel, majd mindent kitörölsz belőle, csak ezek maradjanak:
csak az etc/config könyvtár és abban a "ddns, dhcp, firewall, fstab, minidlna, network, qos, samba, transmission, wireless".
3: amikor töröltél minden mást és kilépsz a mappából, akkor a TC újracsomagolja a mentést
4: felrakod az uj fw-t úgy hogy kiveszed a pipát a beállítások megtartása elöl, és a HDD nélkül
5: a megcsonkított mentést visszatöltöd az új fw-ben
6: áramtalaítod a routert, rádugod a HDD-t, majd áramot adsz nekipersze ha van extroot-od, akkor sajna ez nem megy ilyen egyszerűen.....
-
suste
veterán
válasz
joker.001 #9495 üzenetére
mondom hogy félreértettél valamit
az hogy irányítsd egymásra őket, az nem azt jelenti, hogy az adatbázisaikat irányítod egy helyre, hanem azt, hogy az a mappa amibe(n) "dolgoznak" az legyen ugyan az
vagyis: TM "Letöltési könyvtár" = minidlna "Média könyvtárak"egyébként próbáld meg törölni SSH-n MC-ben
(csak mellékesen: miért zavar őrült módon az az 1-2MB-os mappa?
)
-
-
-
suste
veterán
válasz
kenny123 #9437 üzenetére
Tm weben amit beállitasz azt ajánlja fel alapból. Aztán ha betöltésnél mást adsz meg a webes felületen, akkor azt megjegyzi a böngésző, így késöbb listád lesz amiből választhatsz. Én ezért nem is használok wines guit, mert a webestökéletes. Csak androidra használok más guit....
-
suste
veterán
-
suste
veterán
na azért...közben én is felraktam a saját 3600-asomra a az új fw-t, simán ment a penre az extroot, és utána simán ment az openvpn telepítés a "gyári" repoból
szóval működik ez
(sajnálni fogom a kék ledeket, nekem jobban bejött mint a mostani zöld....de már meg van a gazdája....jól fogja őt is szolgálni...) -
suste
veterán
válasz
Kicsirics77 #9354 üzenetére
amikor sikerült a failsafe-be belépned, akkor te mit csináltál? flasheltél egy új fw-t?
-
suste
veterán
-
suste
veterán
válasz
Szoszo94 #9336 üzenetére
az érdekes, mert az fw-ben benne van a luci-app-samba és a luci-app-transmission is
nem böngésző szivat?
én most raktam fel itthon a frissítet verziót az ArcherC5-re, és ott van a samba és a TM is a luciban
(az alapbeállítások ua mint a 8MB-osoknál)másnál hogy áll adolog?
esetleg próbáld meg feltenni a most fentlévő verziót, ebben pár dolog javítva lett, meg + dolgok is vannak...
-
suste
veterán
válasz
Szoszo94 #9279 üzenetére
elkészült a leállító gomb
1: töltsd le ezt: [link]
2: csomagold ki, és a "www_suste" mappában lévő "index" fájlt, és a "cgi-bin" mappában lévő "shutdowns" fájlt másold fel a routerre winscp-vel
3: adj futási jogot a "shutdowns" fájlnak winscp-ben (jobb gomb, tulajdonságok, X-ek bepipál)
4: próbáld kiha rendesen leválasztja a HDD-t, akkor a formázó felületre belépve látszódnia kell a HDD adatainak és formázási lehetőségeknek
ha nem sikerült az umount, akkor csak a HDD felcsatolt állapotot fogja jelezni a formázó felület -
suste
veterán
kéne valami megoldás erre a minidlna leállításra....de ne mond, hogy disable/reboot
(#9286) Edenyke:
Most elsőre a BB-ben bennehagytam az IPv6-ot, majd 7végén remélem én is tudom már tesztelni.....
Minden IPv6 cuccot disabledre tettél? (van egy pár helyen.....)
Ha nem lehet kiiktatni rendesen, akkor megint repül.
-
suste
veterán
valami nem oké ezzel a mindlna-val
nálam nem akar leállni (mondjuk jobb, mint ha nem indulna el)
más is kipróbálná ezt SSH-n: "/etc/init.d/minidlna stop"
nálam a parancs után ott marad a folyamatoknál
a rendszerindításnál is hiába nyomok leállítást (de gondolom egyébként ua parancs ez is)így persze nem engedi az umountot sem
(#9283) 8zabi:
Ez még az áramot is leveszi az USB-ről, de vajon hogyan állítja le? Szabályosan? -
-
suste
veterán
válasz
Szoszo94 #9263 üzenetére
hát az áramtalanítás az nem az igazi.....windows-os gépet hogy kapcsolsz ki?
majd berakom egy linkre a 8081-esen a vargalex leválasztó scriptet, és akkor onnan lekapcsolható lesz minden egyszerre
ezt utólag is felmásolhatod majd a routerre a test.zip-ekhez hasonlóan....igen, az ext2fsd az jó
-
suste
veterán
válasz
donmackó #9265 üzenetére
na az király!!!
én pont az utolsó vezióban nem próbáltam ki a luciba (előző verziókban nem ment ott), csak a 8081-est
de az király, ha ott is megy, met akkor nem kell az indítóscriptes, parancssoros buheramég annyit mondj, hogy te írtad be az "ntfs-3g" -t vagy választható volt?
Victoryus:
te hogy csatoltad az ntfs-t??? -
suste
veterán
válasz
Szoszo94 #9242 üzenetére
Sajnos az NTFS csatolási módszer nem túl profi....inkább mondhatjuk gagyinak
.
Ha most felmész a formázóra akkor újra bejön a teljes lista a csatolási/formázási lehetőségekkel?NTFS csatolás buktatói:
-több USB-s eszköz a routeren (csak a HDD legyen rajta)
-több partíció a HDD-n (egy HDD első partícióját -sda1- az NTFS csatolás megnyomásával fel kéne csatolnia, kivéve, ha: )
-win valahogy érdekesen formázza a HDD-t néha, és nem sda1-ként ismeri fel a router, hanem láttam olyat is, hogy csak simán sda volt, vagy sda5-tel kezdődik
Amikor bejön a csatoló formázó felület akkor 2 dolgot kell megnézned:
1: fent a felismert eszköz milyen néven szerepel? (sd?)
2: lejjebbi ablakban mutatja hogy milyen felismert partíciók vannak rajta (sda?, sda?, sda?)
Akkor megy simán a csatolás, ha SDA az eszköz, és te az SDA1 partíciót akarod csatolni a "/mnt" -be.
Ha mások a betűk/számok, akkor szerkesztened kell a rendszer/rendszerindítás/helyi indítóscript alatt lérejött mount sort az eszköz betűjele és partíciószáma szerint. Ha kijavítottad, "Elküldés" gombbal mentetted, akkor az újraindítás után fel kell csatolnia!Azt értem, hogy nem olyan egyszerű ez mindenkinek, aki nem ismeri a rendszert, de oda van írva ez az NTFS csatolásnál: Correct entry under "Luci/System/Startup/Local Startup" or "/etc/rc.local" (sdaX & mntX)!!!
, és a csatolás végrehajtása után is ugyan ez a sor jelenik meg jó nagy betűkkel, felkiáltójellel..... -
suste
veterán
válasz
vadászcsiga #9232 üzenetére
miért is kéne látnia????
a trasnmission mappában elvileg a TM beállítások vannak, meg a félkész letöltések
úgy érdemes beállítani, hogy létrehozol a HDD gyökerében egy mappát, pl "filmek", és ezt a mappát állítod be a Transmissionnál letöltési könyvtárnak, és a DLNA-nál is (/mnt/filmek)
így nem küzd fölöslegesen a minidlna a félkész fájlokkal.... -
suste
veterán
válasz
Szoszo94 #9235 üzenetére
HDD:
A weboldalon lévő readme-ket elolvastad???kétféleképpen is életre keltheted a HDD-t
1: Luci/rendszer/csatolási pontok/hozzáadás (csak ha a HDD ext4 vagy fat32).2: http://192.168.1.1:8081, formázó, kiválasztod amit szeretnél (ha a HDD ext4 vagy fat32 vagy ntfs, vagy formázni is szeretnéd/lehet). [link]
-
suste
veterán
Van valaki aki használ már BB fw-t, és megnézné, hogy a wifiket milyen elnevezéssel/sorrendben kezeli a 2db wifinél?
Régen "radio0" volt a 2,4Ghz, és "radio1" az 5Ghz.
Archernél most néztem, és ott pont fordítva van........ -
suste
veterán
kb. csak 110KB az 1.1.3 IPK
ha viszont kéri az újabb ffmpeg-mini-t, akkor tuti kell az extroot, mert az kb. 800KB...de próbáld ki, bajod nem lehet belőle, ha van mentésed....
ezzel közvetlen telepítheted luciban (luci/rendszer/szoftver/Csomag letöltése és telepítése):
https://downloads.openwrt.org/barrier_breaker/14.07/ar71xx/generic/packages/packages/minidlna_1.1.3-1_ar71xx.ipk
-
suste
veterán
válasz
SztiviVander #9139 üzenetére
-
suste
veterán
most tervben van, de jelenleg a 16MB-os verzióval vagyok elfoglalva (megjött a C5-ös
)
ha kész a 16-os, utána bepakolom a csomagokat a menüben
a helyük már meg van a weboldalon, és be van állítva a mostani buildben is az opkg.conf-banmost egyelőre a BB csomaglisták is élnek, szóval a nem kernelvonzatosokat könnyen lehet telepíteni...
-
suste
veterán
Igen, fent vannak a 8MB-os verziók a véglegesként kiadott Barrier Breaker verzióból: OpenWRT Barrier Breaker build
Természetesen saját 710-esemen teszteltem, a 8081-es porton lévő dolgokat is 90%-osan kipróbáltam.
Tapasztalatokat, infókat ne tartsa magában, aki felteszi.
üdv:
suste -
suste
veterán
válasz
SztiviVander #9131 üzenetére
így van
az infók a buildről már elérhetőek az oldalon....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Drón topik
- Trollok komolyan
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Medence topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hardcore café
- Xbox Classic / Xbox 360
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest