- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Én nem régen próbáltam WDR3600-on Gargoyle-t, Samba, FTP benne volt...
opkg update
opkg install transmission-daemon
opkg install transmission-cli
opkg install transmission-web
opkg install transmission-remote
/etc/init.d/transmission enable
/etc/init.d/transmission start -
Szia!
- A firmware pontos tartalmát elolvashatod vargalex blogjában, de legfontosabb eltérés a DD-WRT-hez képest, hogy ez OpenWrt!
- Ha beírod a DD-WRT keresőbe, hogy 3600, akkor láthatod, hogy csak egy féle létezik belőle, v1.x-re!
- Extra trükknek nem mondanám, ez minden firmware csere során ajánlott amikor a meglévőtől eltérő szoftvert teszel fel, vagyis flashelés előtt, és utána az első sikeres indítást követően is ajánlott egy 10mp-es reset-et nyomni neki!
-
-
-
Az egyik dolog, hogy szerintem ez eleve kamu, mert kezelhető méretben valós 20dBi nyereségű omni dipol antenna nem nagyon létezik, de ha ettől el is tekintünk, és mondjuk abból indulunk ki, hogy a nyeresége legyen annyi amennyi, de csak több, mint a gyárié, még akkor is ott van az, hogy nem dual band, vagyis várhatóan 5GHz-en rosszabb lesz a szórása!
szerk.:
Ááááá, látom amíg megírtam ezt, addig meg is beszéltétek! -
Pontosabban még WDR3600 is van ott pár darab, legalábbis nem régen még volt!
-
EZEKET a teszteket egy itteni fórumtárs csinálta, akinek volt WDR3600-a, sőt szerintem még 1043ND-je is előtte, ha minden igaz! Persze tudom nem feltétlenül releváns, és bevallom én sosem szedtem szét (és most sem fogom) az ASUS antennáját, hogy azt tudnám mondani, hogy az jobban meg van csinálva, mint a TP-LINK-é, de azért az eredmények közt van különbség...
-
"lehet, hogy a mai IP címed tegnap még nála volt és nem érti miért nem tud belépni"
LOL! Lehet Neked kormányszóvivőnek kellene menned, ott tudnak dolgokat így megmagyarázni! De ne vedd bántásnak, nem annak szántam, csak tényleg ez egy irreális, teljesen valószerűtlen feltevés! Mellesleg kétlem, hogy donmackó fórumtárs a China Telecom jiangsu ügyfele lenne, vagy a tegnapi IP címének bérlője ma épp Kínában nyaralna!
-
-
-
-
válasz
vargalex #9733 üzenetére
Szia!
Futott az uhttpd, ezt privátban kaptam egy teljes ps kimenet részeként...
2123 root 1628 S /usr/sbin/uhttpd -f -h /www -r OpenWrt -x /cgi-bin -t 60 -T 30 -A 1 -n 3 -p 0.0.0.0 80
2128 root 1148 S /usr/sbin/uhttpd -f -h /www_vargalex -r TP-Link -x /cgi-bin -t 600 -p 0.0.0.0 8081 -c /Mint webszerver elérhető is volt, de aztán Bad Gateway, mint itt...
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_51203-51203.htmlEz megvolt, nem segített!
/etc/init.d/uhttpd stop
rm /tmp/luci-indexcache
/etc/init.d/uhttpd startNekem is Bad Gateway-t adott távolról HTTPS-en...
-
Meg kellene nézni SSH-n, hogy most akkor fut-e az uhttpd, vagy tényleg nem fut! Ezt a ps paranccsal tudod megtenni!
Aztán meg lehetne próbálni HTTPS-en elérni, külső IP, vagy DDNS cím alapján!
Fel lehet tenni SSH-n másik fw-t, de ezt is lehet RESET-elni, ha tényleg nem megy az uhttpd, és nem is lehet elindítani, bár azt nem tudom mitől állhatna elő ilyen helyzet!
-
-
-
ITT ennyit írnak csak róla...
Version 1.6.2
Postby Eric » Tue Aug 26, 2014 12:50 pm
This release is still based on the "Attitude Adjustment" (12.09) branch of OpenWRT but after this release, work will focus on porting Gargoyle to the latest Barrier Breaker (14.07) branch of OpenWRT. I expect to have a version running on Barrier breaker by late October/ early November. -
-
-
válasz
marfoglalthu #9693 üzenetére
Itt a felhasználók 70-80%-a az OpenWrt firmware-t használja!
Amint fentebb kiderült, már ez is olyan!
-
válasz
trance89 #9691 üzenetére
Na, akkor ez valami újabb fícsör, mert az emulátorban még nem találtam ilyet...
-
válasz
marfoglalthu #9689 üzenetére
Ha nálad valóban egy kábelen jön a net és az IPTV, akkor egy arra alkalmas routerrel megoldható amit szeretnél! A TP-LINK WDR3600 gyári szoftverrel sajnos nem, de OpenWrt-vel elviekben alkalmas rá!
-
válasz
marfoglalthu #9687 üzenetére
Szia!
Bár sosem volt IPTV-m, de kétlem, hogy a sebességgel lett volna a baj, erre olyan router kell, aminek a szoftvere fel van készítve IPTV továbbításra (IGMPproxy, Udpxy)!
Nem tudok róla, hogy a TP-LINK-ben gyárilag lenne ilyen funkció, de valószínűleg alternatív fw-vel megoldható!
Másik probléma, hogy jellemzően nem mindegy, hogy adott porton IPTV, vagy internet van konfigurálva, tehát egy kábelen a kettőt nem hiszem, hogy le tudod hozni, mivel a padláson lévő HGW más portján van internet, és más portján IPTV! Többnyire 1db internet port, és 3db IPTV port szokott lenni rajtuk!
-
-
-
-
-
-
válasz
donmackó #9582 üzenetére
Ezt én nem tudom megmondani Neked, majd jön suste, és felhomályosít a pontos teendőkről! Lehet SMART-ot olvasni USB-n keresztül is, ha ezt támogatja a HDD keret! Nekem is működik...
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# smartctl --all /dev/sda
smartctl 6.3 2014-07-26 r3976 [mips-linux-2.6.22.19] (localbuild)
Copyright (C) 2002-14, Bruce Allen, Christian Franke, www.smartmontools.org
=== START OF INFORMATION SECTION ===
Model Family: Western Digital Scorpio Blue Serial ATA (AF)
Device Model: WDC WD5000BPVT-00HXZT1
Serial Number: WD-WXG1A6136123
LU WWN Device Id: 5 0014ee 601628a2f
Firmware Version: 01.01A01
User Capacity: 500,107,862,016 bytes [500 GB]
Sector Sizes: 512 bytes logical, 4096 bytes physical
Rotation Rate: 5400 rpm
Device is: In smartctl database [for details use: -P show]
ATA Version is: ATA8-ACS (minor revision not indicated)
SATA Version is: SATA 2.6, 3.0 Gb/s
Local Time is: Wed Oct 22 23:43:06 2014 CEST
SMART support is: Available - device has SMART capability.
SMART support is: Enabled
=== START OF READ SMART DATA SECTION ===
SMART overall-health self-assessment test result: PASSED
General SMART Values:
Offline data collection status: (0x00) Offline data collection activity
was never started.
Auto Offline Data Collection: Disabled.
Self-test execution status: ( 0) The previous self-test routine completed
without error or no self-test has ever
been run.
Total time to complete Offline
data collection: (11760) seconds.
Offline data collection
capabilities: (0x7b) SMART execute Offline immediate.
Auto Offline data collection on/off support.
Suspend Offline collection upon new
command.
Offline surface scan supported.
Self-test supported.
Conveyance Self-test supported.
Selective Self-test supported.
SMART capabilities: (0x0003) Saves SMART data before entering
power-saving mode.
Supports SMART auto save timer.
Error logging capability: (0x01) Error logging supported.
General Purpose Logging supported.
Short self-test routine
recommended polling time: ( 2) minutes.
Extended self-test routine
recommended polling time: ( 117) minutes.
Conveyance self-test routine
recommended polling time: ( 5) minutes.
SCT capabilities: (0x7035) SCT Status supported.
SCT Feature Control supported.
SCT Data Table supported.
SMART Attributes Data Structure revision number: 16
Vendor Specific SMART Attributes with Thresholds:
ID# ATTRIBUTE_NAME FLAG VALUE WORST THRESH TYPE UPDATED WHEN_FAILED RAW_VALUE
1 Raw_Read_Error_Rate 0x002f 200 200 051 Pre-fail Always - 0
3 Spin_Up_Time 0x0027 207 204 021 Pre-fail Always - 650
4 Start_Stop_Count 0x0032 100 100 000 Old_age Always - 49
5 Reallocated_Sector_Ct 0x0033 200 200 140 Pre-fail Always - 0
7 Seek_Error_Rate 0x002e 200 200 000 Old_age Always - 0
9 Power_On_Hours 0x0032 089 089 000 Old_age Always - 8436
10 Spin_Retry_Count 0x0032 100 253 000 Old_age Always - 0
11 Calibration_Retry_Count 0x0032 100 253 000 Old_age Always - 0
12 Power_Cycle_Count 0x0032 100 100 000 Old_age Always - 49
192 Power-Off_Retract_Count 0x0032 200 200 000 Old_age Always - 47
193 Load_Cycle_Count 0x0032 193 193 000 Old_age Always - 22377
194 Temperature_Celsius 0x0022 109 101 000 Old_age Always - 38
196 Reallocated_Event_Count 0x0032 200 200 000 Old_age Always - 0
197 Current_Pending_Sector 0x0032 200 200 000 Old_age Always - 0
198 Offline_Uncorrectable 0x0030 100 253 000 Old_age Offline - 0
199 UDMA_CRC_Error_Count 0x0032 200 200 000 Old_age Always - 0
200 Multi_Zone_Error_Rate 0x0008 100 253 000 Old_age Offline - 0
SMART Error Log Version: 1
No Errors Logged
SMART Self-test log structure revision number 1
No self-tests have been logged. [To run self-tests, use: smartctl -t]
SMART Selective self-test log data structure revision number 1
SPAN MIN_LBA MAX_LBA CURRENT_TEST_STATUS
1 0 0 Not_testing
2 0 0 Not_testing
3 0 0 Not_testing
4 0 0 Not_testing
5 0 0 Not_testing
Selective self-test flags (0x0):
After scanning selected spans, do NOT read-scan remainder of disk.
If Selective self-test is pending on power-up, resume after 0 minute delay. -
-
-
-
-
válasz
trance89 #9537 üzenetére
Illetőleg bármelyik, ha megfelelő wifi kártyát teszel bele!
-
-
válasz
SztiviVander #9531 üzenetére
Így van, a négy év valóban nem most volt, és ezek szerint azóta tényleg változott a bevett módszer, de az nincs típushoz kötve, teljesen mindegy, hogy 1043 vagy 3600, vagy éppen valamilyen tök más típusú router, a dd-wrt wiki is "típusmentesen" írja le ezt...
-
válasz
SztiviVander #9526 üzenetére
Nem is azt gondoltam, hogy olyat állítasz amit nem tudsz, csak azt, hogy merő véletlenségből lemaradt az elejéről az mtd, és ezt sem alaptalanul, ugyanis régebben mtd-vel volt a dd-wrt wikiben is, amit sajnos már nem tudok linkelni, mert az módosult, de akkor ezt írták a dd-wrt fórumon is, ez már valami újítás lehet a részükről az utóbbi pár év alatt, hogy nem kell mtd a konzolos flasheléshez! Pár éve még tuti így volt használva...
-
válasz
SztiviVander #9522 üzenetére
Ha működik, hát működik, lehet az is, legalább ez működjön, ha már webes felületről nem lehet flashelni DD-WRT alatt, pedig annak is kellene működnie! De hát DD-WRT már csak ilyen, megszoktuk, az az örök béta fw!
Viszont nincs igazad teljesen, mert van ilyen routerem, éppen kettő is! Az egyiket SamKnows WhiteBox-nak hívják, a másikat meg most árulom a hardveraprón! Persze élesben sosem használtam ilyet, és nem is fogok!
-
-
DD-WRT-ről gyárira visszaállni a wdr3600v1_webrevert.rar file-al tudsz! Persze kicsomagolást követően...
-
-
A géped a CISCO HGW-től kapja az IP konfigurációt, amit tartalmazza az IP címet, az alhálózati maszkot, a DNS címet, és az átjárót is! A routernek ezzel szemben eddig csak egy IP címe volt, így nem tudta, hogy merre kell kimenni a netre, illetőleg kitől kérdezze meg, hogy az openwrt.org cím milyen IP címhez tartozik!
-
-
-
-
válasz
slylecz #9473 üzenetére
Sajnos nem, mert nem használok OpenWrt-t, se TP-LINK routert, és fejből nem tudom! Majd valaki leírja...
szerk.:
"Az 1.1-es build-emben ott a példa a Network->Firewall->Custom rules (Hálózat->Tűzfal->Egyéni szabályok) fülön:"
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_25619-25619.html -
-
-
-
Tedd fel ezt!
gargoyle_1.6.2-ar71xx-generic-tl-wdr3600-v1-squashfs-sysupgrade.binAztán pedig...
System -> Backup / Restore -> Restore Default ConfigurationMajd...
Connection -> Basic -> Wireless -> Access Point (AP) -
-
válasz
Szoszo94 #9346 üzenetére
Failsafe mód valahogy így működik!
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_2817-2817.html -
-
-
-
Próbáld meg nagyobb window size-al...
http://prohardver.hu/tema/milyen_routert/hsz_23825-23825.html"Egyébként 8 KB-os TCP window size-nál (ez a default az iperf-ben) semmit nem ért a hw NAT."
-
De, csak írtad, hogy van négy router is!
Itt vannak Alex parancsai is!
http://itcafe.hu/tema/milyen_routert/hsz_10918-10918.html -
-
-
Nem kell ehhez privát...
Az egyik gépet kösd össze a router WAN portjával, és mindkettőn, tehát a router WAN interfészén, és a gépen is állíts be fix IP címet! Legyen mondjuk a router WAN 192.168.2.1, a PC pedig 192.168.2.10!
A másik gépet kösd össze a router LAN portjával, ott majd DHCP-n rendeződik az IP cím kérdés!
A WAN oldali gépen indíts egy FTP szervert, amire a LAN oldali gépről csatlakozva tudsz le, és fel is tölteni, így pedig mérheted a sebességet, persze amennyiben megfelelően erős hardver van mindkét gépben, és nem ezek valamelyike lesz a gyenge láncszem!
iperf mérést ugyanígy csinálhatsz, WAN oldali gépen indítod a szervert, és a LAN oldali legyen a kliens!
-
-
-
-
-
-
-
válasz
mogyi71 #9216 üzenetére
Szia!
Reset-elni! Hátulján van a gomb, nyomd be áram alatt 10mp-ig, és visszaáll minden alapra!
Ha készen van, akkor pedig első dolgod legyen megváltoztatni, mert ha ez elmarad, akkor megteszi más, mint azt a mellékelt ábra mutatja! És persze a WiFi titkosítást se felejtsd el, mert lehet most is ott vicceltek meg!
-
-
válasz
hackeeeee #9200 üzenetére
A router is, akárcsak egy számítógép, operációs rendszert futtat! Ez a rendszer a firmware, amit kedvedre cserélgethetsz! Ez viszont nem indul el magától, kell valami állandó dolog, ami betölti a különböző rendszereket, és erre kell a bootloader! Na most időnként ebbe is belenyúlnak, módosítanak rajta ezt-azt, ilyenkor le kell cserélni azt, és mivel kizárólagosan firmware-el együttesen kerül kiadásra, így lesz belőle boot-os fw, ami lecseréli mind a firmware-t, mind a bootloader-t egyszerre! Valami olyasmit képzelj el, kicsit hasonló ahhoz, mintha PC-n BIOS-t cserélnél!
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Intruder2k5 #8925 üzenetére
Igen!
-
-
-
-
-
-
-
Dehogynem, kivárják még a hardver utoléri a netsebességeket! Például egy 1-1,2GHz körüli Dual SoC-al azért már egész biztos kellemesebb eredményt lehet elérni HW NAT támogatás nélkül is! Na meg, legfeljebb a legnagyobb netcsomagok előfizető nem használnak alternatív szoftvereket! És mi lesz akkor? Semmi...
-
-
Meg lehet próbálni mondjuk egy 1GB-os testfile időzített letöltését a /dev/null-ba! Persze, ha találsz kisebb file-t dedikált sávszélességű szerveren, az is bőven jó...
-
-
-
Egyáltalán látod a boot folyamatot?
U-Boot 1.1.4 (Jan 29 2013 - 16:09:44)
U-boot DB120
DRAM: 128 MB
id read 0x100000ff
flash size 8MB, sector count = 128
Flash: 8 MB
Using default environment
PCIe Reset OK!!!!!!
In: serial
Out: serial
Err: serial
Net: ag934x_enet_initialize...
No valid address in Flash. Using fixed address
wasp reset mask:c03300
WASP ----> S17 PHY *
: cfg1 0x7 cfg2 0x7114
eth0: ba:be:fa:ce:08:41
athrs17_reg_init: complete
eth0 up
eth0
Autobooting in 1 secondsstb...
-
-
válasz
Stukker1987 #8800 üzenetére
Nem! A két sávos kliens látja a routered mindkét SSID-jét, de választani neked kellett, hogy melyikre csatlakozzon!
-
válasz
Stukker1987 #8798 üzenetére
A másolási sebességnek semmi köze a dual band-hez, a két sávot nem egy időben használod, vagyis az azokon elérhető sebesség nem fog összeadódni! Vagy a 2.4GHz-et, vagy az 5GHz-et használod!
-
-
-
válasz
SteveBeard #8772 üzenetére
Kár is lenne tagadni, rólam ez nyílt titok a fórumon, hogy sokkal inkább részesítem előnyben az ASUS-t!
-
-
válasz
Victoryus #8768 üzenetére
"rohadt körülményes használni"
Igen, a konzol nem ikonokkal működik, ez tény!"azt se tudja szerencsétlen értelmezni, hogy az usb porton 8gb-os pendrive helyett már rég egy 750gb-os külső vinyó van?"
Ezt ki mondta? Tudja értelmezni!"Mindig minden vackot kézzel kell beállítgatni"
Miért, hogy szeretnéd? Hangbemondással?"Ha lemezt cserélek mindig végig kell játszani, hogy sda1/mnt engedélyezni/leválasztani?"
Windows-ban is ott van az USB háttértár leválasztó ikonja, csak sokan basznak használni!"2 tárhelyre nem tud torrenzetni ha jól értelmeztem..."
Szerintem tud, én is több mappába torrentezek egy időben, egy klienssel!"Lehet mégis az asust kellett volna megvenni"
Ebben nem vitatkozom, bár a gyári fw-t sosem használtam!"Most ha le akarom állítani a routerem, akkor előbb mindig le kéne választani a külső vinyót, nehogy valami frankó fájlrendszer hibát kapjak?"
Elméletileg igen, de minek akarod leállítani, ha úgyis ezzel torrentezel? Akkor ennyi erővel lehetne PC-vel is torrentezni, a routerre meg nem kell HDD-vel bajlódnod!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest