- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Yettel topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
galaxys80
veterán
Nem tudom, hogy a tegnapi bűvészkedésemnek köszönhető-e, de ma reggel mese nézés közben, egyszer csak kiírta a TV, hogy nincsen megjeleníthető videó a minidlna-ban.
Ránéztem a routerre és nem volt felcsatlakoztatva a pendrive. Kézzel újra felcsatoltam és most megint megy minden.
Ilyen előfordulhat, hogy ledobja a pendrive-ot? Vagy én kavartam be neki tegnap este? -
galaxys80
veterán
válasz
Headless #13691 üzenetére
Megcsináltam én hülye az újra scannelést és bár most már valóban nincsen 2 mappa a TV-n, de a PC-n eltűnt a Tplink is a hálózatok közül.
Nem csináltam mást a szkennelés előtt csak a /share-t töröltem a minidlna médiakönyvtárai közül.
Most hiába csinálok vissza mindent, akkor sem jelenik meg a hálózatok között.
Tényleg hagynom kellett volna a fenébe. -
galaxys80
veterán
Össze ne vesszetek.
Köszönöm mindkettőtöknek. Igazából arra voltam kíváncsi, hogy ez normális-e.
Marad szerintem akkor a 2 mappa. Amúgy a Share-t én nem tudom törölni a Luciban. Csak az mnt-nél van ilyen lehetőség. A share mellett csak + jel van. -
galaxys80
veterán
MiniDLNA-nál, ha a TV-n rákattintok, akkor ha csak a videókat választom, akkor 2 browser mappa jelenik meg.
Ha a 2.-ra nyomok, akkor bejön az mnt/filmek stb. és megjelenik minden. Ha az elsőbe megyek be, akkor pedig mindig csak a 2 browser mappa jelenik meg újra és újra.
Ha a minden tartalomba megyek be akkor nincsen ilyen.
Ez normális?
Nem mintha eget rengető dolog lenne, csak kíváncsi vagyok.
Remélem érthetően írtam le. -
galaxys80
veterán
Lehet én vagyok a vaksi, de miért nem találom itt [link] a Suste firm-eket?
Emlékeim szerint korábban innen szedtem le. -
galaxys80
veterán
válasz
Headless #13653 üzenetére
De, ha HD-ben akarok tárolni filmeket, akkor nem nagyon lesz választásom.
Jellemzően azok 4 gb felettiek. Vagy ext4-nél nincs ez a korlát?
Lehet, majd frissitek, de egyelőre hibátlan nekem a 0.5 is.
Torrenttel meg nem akarom feleslegesen terhelni. Jó nekem az is, ha bekapcsolt gépnél simán megy az utorrent. Túl sokat amúgy sem torrentezek már. -
galaxys80
veterán
Még egy dolgot szeretnék megkérdezni.
Hamarosan készülök majd beszerezni egy HDD-t is routerhez, hogy HD-ba tudjam majd a filmeket, meséket tárolni.
NTFS-re hol tudom majd formázni?
Mert a 8081-en csak ext4-re tudtam.
Vagy 0.6 -os firm azt is megcsinálja automata? Mert akkor lehet érdemesebb lenne azt frissitenem. -
galaxys80
veterán
Nem értem én ezt.
A 8081-es porton megcsináltam mindent.
Ezt írja most ki:
Disk /dev/sda: 15 GiB, 16148070400 bytes, 31539200 sectors
Units: sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disklabel type: dos
Disk identifier: 0xd6d9f203Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sda1 2048 31539199 15768576 83 Linux/dev/sda1 mounted to /mnt as ext4
Luciban is látható a csatolási pontnál.
A windowsba a hálózaton ilyen mappák vannak: TPlink/ TplinkSMB/lost+found
Nincsen minidlna. Ide másolok egy videót.A TV-n megjelenik az mnt/ minidlna mappa, de nincsen benne semmi.
-
galaxys80
veterán
Gondoltam PC-n keresztül. Ez járható út?
Közben megtaláltam én is a 8081-es porton ezt a lehetőséget.
Csak nem tudom, hogy melyik lehetőséget kellene választanom.:
Mounting and formatting options1.1. Mounting EXT4/VFAT partitions (without format)
- 1 partition mounting to /mntX
- creating fstab config: DriveNumber (/dev/sda): , FileSystemType: to / :mount point
1. Mount --OR-- 2.,3.,... Mount
1.2. Mounting NTFS partitions (without format)- 1 partition mounting: DriveNumber (/dev/sda): to / :mount point
- create mount folder, and "/etc/rc.local" entry (mount command, minidlna restart) for reboot
Mount NTFS partition
2.1. Creating 1 partition (without swap and extroot)- deleting all existing partitions (/dev/sda)
- all free space formatting as ext4 and mounting to /mnt
- creating fstab config
- enabling and starting transmission-daemon
Make partition on 1. drive --OR-- Make partition on 2. drive
2.2. Creating 2 partitions (with swap, without extroot)- deleting all existing partitions (/dev/sda)
- creating swap partition:
- remaining free space formatting as ext4, mounting to /mnt
- creating fstab config
Make partitions on 1. drive --OR-- Make partitions on 2. drive
2.3. Creating 2 partitions (without swap, with extroot - pivot overlay version)- deleting all existing partitions (/dev/sda)
- creating ext4 partition for external root (partition mounted to /overlay):
- creating fstab config
- automatic reboot on finish due to extroot
Make partitions
2.4. Creating 3 partitions (with swap, with extroot - pivot "overlay" /OR/ pivot "root" version)- deleting all existing partitions (/dev/sda)
- creating swap partition:
- creating ext4 partition for external root (partition mounted to "/overlay" OR "/"):
- only for WDR4300 use pivot root ("/") version
- creating fstab config
- enabling transmission-daemon
Make partitions with "/overlay" --OR-- Make partitions with "/"
3.1. Existing partition format & mount to extroot (pivot overlay OR pivot root version)- format partition for external root (partition mounted to "/overlay" OR to "/"): DriveNumber (/dev/sda):
- add overlay mount for fstab config
Format & mount to "/overlay" --OR-- Format & mount to "/"
4.1. Auto mount Enable/Disable- default = Disabled
- if Enabled, then mount and share drive with "LABEL" (Example path: \\192.168.1.1\share\"LABEL")Enable --OR-- Disable
-
galaxys80
veterán
0.5 van fent.
Ott mi a teendő?
Fix lenne az a pendrive. Az mnt labelt, hogyan kell beállítani?Igazából az lenne a cél, hogy a gyerek a fenti tv-n tudjon mesét nézni.
Most ezt Serviio-val oldom meg, de ugye ahhoz mindig menni kell a PC-nek is és a WD médialejátszónak is. (erre vannak a HDD-k kötve).
Ez a WD egyébként egy Costum firmmel van használva és ennek köszönhetően lett netképes egy wifi stick-el.
Azt nem értem, hogy a TV-ken kívül minden látja is a WD-t. (PC,tablet, telefonok).
MI lehet az oka ennek?
A beállításoknál csak annyit találtam, hogy upnp engedélyezése. -
galaxys80
veterán
Ha egy pendrive-ot teszek a routerbe, akkor kell valamit állítanom suste firmbe, hogy tv-n wifin keresztül le tudjam róla játszani a filmet?
-
galaxys80
veterán
Örülök a hozzáértők eszmecseréjének, mert így egy kicsit én is képbe lettem legalább.
Mondjuk sebesség tekintetében nem lettem közelebb. Azt már értem, hogy a 200mb még elmegy valószínűleg, a gigabites pedig tuti nem. De közte azért elég nagy a távolság.
Igazából tényleg inkább a kíváncsiság hajtott csak a kérdésemmel. Kizártnak tartom, hogy a szolgáltatóm (vidanet) valaha 200-300 mb-nál nagyobb netsebességet biztosítana emberi áron. -
galaxys80
veterán
Még 2 apró kérdés felmerült bennem.
1. Mennyi a max sávszél amit az opernwrt firmek tudnak még?
2. Mi történik abban az esetben, ha a 2.4 ghz-nek és az 5 Ghz-nek is ugyanazt a nevet adom?
Ilyenkor mi alapján választ mondjuk a telefon, ha hazaérek? Tud-e oda-vissza váltani, ha éppen megszűnik az 5 ghz? -
galaxys80
veterán
Még azt szeretném kérdezni, hogyha kézzel nyitottam portot az Utorrentnek (tehát nem upnp), akkor a mellékelt képen lévő [link] beállításoknák kell a pipa az Upnp és a Nat-pmp port hozzárendelésénél?
Vagy ilyen esetben ezeknek nincsen jelentősége? -
galaxys80
veterán
válasz
Headless #13589 üzenetére
Rájöttem.
Csak az volt a fura, hogy általában délelőtt mikor nem voltam itthon akkor mobilneten gond nélkül ment. Mikor este meg próbáltam itthon wifivel akkor volt, hogy belassult néha.
Gondolom akkor kezdték el többen használni.
De most hétvégén jól le lehetett tesztelni, mert már dél körül is volt, hogy lassabban töltött be egy-egy aloldalt mobilneten is. -
galaxys80
veterán
válasz
donmackó #13587 üzenetére
Tudom. Ennek annak idején utána olvastam, de nálam nem ezek a problémák jelentkeztek anno a gyári firm-el, hanem időnként belassult a böngészés. Speedtest normális sebességet mutatott.
De most szerencsére nem ez a gond. Teszteltem mobilneten és néha ott is lassabban nyitott meg egy-egy aloldalt a böngésző a mobilarénán.
Tehát nincsen gond szerencsére a wifivel. Csak vacakol időnként az oldal. -
galaxys80
veterán
válasz
donmackó #13583 üzenetére
Akkor lehet, hogy tényleg ez miatt volt, hogy belassult vele az iphone néha. Amint feltettem suste firm-ét egyből megjavult. Aztán mikor portot nyitottam az utorrentnek megint előjött a lassulás.
És mi történik, akkor ha az upnp leitiltásra kerül?
Mire van az hatással? -
galaxys80
veterán
De szerinted lehet kihatással a port nyitás arra, hogy megint elkezdett néha belassulni a wifi az iphone-on?
Vagy ez csak szimpla véletlen?Ugye korábban hónapokig szenvedtem azzal, hogy a gyári firm-el mindig belassult. Aztán a te firm-eddel megoldódott minden probléma.
Már akkor is kíváncsi voltam rá, hogy mi lehet az a beállítási különbség ami miatt a tieddel jó a gyárival meg nem.
Lehet, hogy ez a portnyitás lenne a különbség? -
galaxys80
veterán
Létezhet az, hogy egy port nyitás torrent számára befolyásolhatja a WiFi-t egy iPhone-on?
Nehány hete nyitottam és az utóbbi időben megint érzem, hogy néha belassul.
Vagy ennek nem lehet rá hatása? -
galaxys80
veterán
-
galaxys80
veterán
Hol és mit kellene állítanom a Suste firm-ben, hogy az uTorrentben aktív legyek?
Most passzívnak jelez minden torrentoldalon. -
galaxys80
veterán
Iszonyat ramaty lett a netem. 40 mega helyett 10-15-öt mérek speedtest-el.
De nem csak wifin, hanem PC-n sem lesz több.
Ez lehet router (suste 0.6) probléma vagy mivel PC-n sem jobb inkább a szolgáltató a ludas? -
galaxys80
veterán
válasz
Intruder2k5 #12554 üzenetére
Köszi. DHCP van a szolgáltatómnál.
-
galaxys80
veterán
válasz
Intruder2k5 #12552 üzenetére
Köszi. Akkor engem nem érint ez a dolog, mert most lesz 150-es netem csak.
Egyébként suste 0.5 -
galaxys80
veterán
Mi a max sebesség amit tudnak az openwrt firm-ek?
-
galaxys80
veterán
Az mitől lehet, hogy időnként az asszony és az én céges droidos telefonom is olyat csinál, hogy ugyan azt mutatja, hogy csatlakozik a wifire még sincs net? Ilyenkor wi-fi ki és be a telefonon és rendbe jön. Gyári firm-el nem csinált korábban ilyet.iphone-on nincsen ilyen gondom.
-
galaxys80
veterán
Nem. Eddig még jártam ott.
Így már megvan köszönöm.
Ha mégsem ez lenne a megoldás, akkor elég lesz csak a megjelent parancssort (0 3 * * * /sbin/wifi) törölni?Ezek vannak most a view crontab-ba:
#2 4 1 1,3,5,7,9,11 * /bin/minidlna_rescan
0 3 * * * /sbin/wifiEz a minidlna-s dolog nem okozhatja nálam ezt az időnkénti lassulást?
Amit bemásoltam a rendszernaplóból nem mond semmit neked? -
galaxys80
veterán
0.5 van még.
Ilyenkor csak át kellene írnom ennél [link] a 9092-t 8081-re?
Mert nekem arra errort dob.
Vagy ott mi a link?
Egyébként ha azt akarom, hogy minden nap mondjuk 3 órakor restartoljon a wifi akkor mit kell állítanom?
Hours: 3, Command: /sbin/wifi ? A többi maradhat?Egyébként visszanéztem és mikor belassult megint ezt "cron.err crond[1024]: time disparity of 9873 minutes detected" találtam a rendszernaplóba.
Van ötleted mi okozhatja egyébként ezt a jelenséget? -
galaxys80
veterán
1 hét után megint belassult a wi-fi ( suste 0.5) router restart után megint minden rendben van. Valaki írta korábban , hogy állítsam be az automata restartot. Ezt hol tudnám megtenni?
-
galaxys80
veterán
válasz
Intruder2k5 #12238 üzenetére
Nem tudom sajnos, hogy akkor hol és mit kellene néznem.
Én azt hittem, hogy az első sorban lévő error valami hiba.
-
galaxys80
veterán
Sun Jun 14 20:38:31 2015 cron.err crond[1023]: time disparity of 20016 minutes detected
Sun Jun 14 20:38:46 2015 daemon.info hostapd: wlan0: STA cc:29:f5:ad:b6:e5 IEEE 802.11: authenticated
Sun Jun 14 20:38:46 2015 daemon.info hostapd: wlan0: STA cc:29:f5:ad:b6:e5 IEEE 802.11: associated (aid 2)
Sun Jun 14 20:38:46 2015 daemon.info hostapd: wlan0: STA cc:29:f5:ad:b6:e5 WPA: pairwise key handshake completed (RSN)
Sun Jun 14 20:38:46 2015 daemon.info dnsmasq-dhcp[1650]: DHCPREQUEST(br-lan) 192.168.1.201 cc:29:f5:ad:b6:e5
Sun Jun 14 20:38:46 2015 daemon.info dnsmasq-dhcp[1650]: DHCPACK(br-lan) 192.168.1.201 cc:29:f5:ad:b6:e5 iPhone
Sun Jun 14 20:47:40 2015 daemon.info hostapd: wlan0: STA 78:a8:73:33:de:a7 WPA: group key handshake completed (RSN)
Sun Jun 14 20:47:40 2015 daemon.info hostapd: wlan0: STA cc:29:f5:ad:b6:e5 WPA: group key handshake completed (RSN)
Sun Jun 14 20:53:55 2015 daemon.info dnsmasq-dhcp[1650]: DHCPINFORM(br-lan) 192.168.1.196 f4:6d:04:64:fe:fa
Sun Jun 14 20:53:55 2015 daemon.info dnsmasq-dhcp[1650]: DHCPACK(br-lan) 192.168.1.196 f4:6d:04:64:fe:fa Juventus
Sun Jun 14 20:57:40 2015 daemon.info hostapd: wlan0: STA 78:a8:73:33:de:a7 WPA: group key handshake completed (RSN)
Sun Jun 14 20:57:41 2015 daemon.info hostapd: wlan0: STA cc:29:f5:ad:b6:e5 WPA: group key handshake completed (RSN)
Sun Jun 14 21:07:40 2015 daemon.info hostapd: wlan0: STA cc:29:f5:ad:b6:e5 WPA: group key handshake completed (RSN)
Sun Jun 14 21:07:40 2015 daemon.info hostapd: wlan0: STA 78:a8:73:33:de:a7 WPA: group key handshake completed (RSN)Ez mond neked valamit?
-
galaxys80
veterán
Időnként van, hogy nagyon belassul a wifi-m. (suste 0.5)
Ilyenkor egy router restart kell és újra megint megy szépen.
Ez mitől lehet? Másnál nem volt ilyen gond?
Érdemes lenne a 0.6-ra frissítenem? -
galaxys80
veterán
válasz
Kicsirics77 #12091 üzenetére
Szerencsére családi házas környezetben lakom, így nincs igazán nagy torlódás.
Konkrétan a házban csak a saját hálózatomat látom.
Az udvaron időnként meg-megjelenik valamelyik szomszédé. 1-en kettő szomszéd, 6-on egy,9-en egy, 11-en szintén egy.
Végigpróbáltam a csatornákat másolási sebesség szempontjából és ebben a 11-es volt a legstabilabb és a leggyorsabb. Így azt hagytam meg.
Talán az az egy hálózat ami szintén 11-en van és időnként az udvaron megjelenik nem fog zavart okozni. -
-
galaxys80
veterán
Na végül egy router restart megoldotta a net problémát és fent van a Suste firm.
Ami külön öröm, hogy fél órája nyüstölöm és egy előre nincsen akadás az iPhone 6-on.
Nem akarom elkiabálni, de talán ez volt a megoldás.Néhány beállítást viszont szeretnék tisztázni, hogy megfelelő-e.
2.4 Ghz:
csatorna: 11
HT mode: 20 Mhz
Országkód: Hungary
Titkosítás: WPA2-PSK
Titkosító: automatikus5 Ghz:
csatorna: automatikus
HT mode: 40 Mhz
Országkód: Hungary
Titkosítás: WPA2-PSK
Titkosító: automatikusMinden mást hagytam ahogy volt. Ez így jó?
Illetve amire még nem jöttem rá, hogy a nyomtatót hogyan tudom beüzemelni routeren.
A gyári firm-nél ugye telepítettem a TP-Link nyomtató szoftverét és már működött is. -
galaxys80
veterán
Arra egyébként lát valaki esélyt, hogy a Suste firm megoldás lehet? Vagy itt hardveres lehet az ütközés?
-
galaxys80
veterán
Továbbra is próbálkozom megoldani, hogy az iPhone 6 és a 3600 gond nélkül muzsikáljon 2.4 Ghz-en is. Az időnkénti lassulás még mindig megvan.
Ami érdekes, hogy előszedtem az előző 840 ND routeremet és ott semmi probléma nincsen. Semmi lassulás.
Létezhet az, hogy a 3600 és az I6 valamiért nem komálják egymást? A környezeti tényezők így már kizárhatóak. Lehet, hogy valami szoftveres ütközés van?
Az az igazság, hogy a múltkor feltettem Suste firm-ét, de valamiért nem volt vele wifi-m. Kell valamit a telepítés után állítani benne? Mitől lehetett ez?
Nagyon fura nekem a felülete sajnos.
Leírná valaki, hogy az alap dolgokat hol találom benne? (jelszavas védelem, csatorna választás stb) -
galaxys80
veterán
Egy számomra érdekes, de lehet, hogy lényegtelen dologra lettem figyelmes tegnap.
Minden készülékem (Laptop, Tablet, TV) IP címe .100 valamelyikére végződik. Tehát 101, 103, 106
Egyedül az iPhone-om végződik .189 -re.
Nem tudom, hogy ennek van-e jelentősége, de ugye még mindig nem tudtam kideríteni, hogy mi az oka annak, hogy 2,4 Ghz-en miért lassul be néha a wifi az iPhone-on otthon.
Mondjuk mostanában átálltam az 5 Ghz-re inkább és ott nincsen gond. -
galaxys80
veterán
válasz
Intruder2k5 #11907 üzenetére
Köszönöm szépen.
-
galaxys80
veterán
válasz
Intruder2k5 #11904 üzenetére
Huh. A 0.1-en megjelent a tplink.
Akkor a luci-ét bezárhatom?Kábelről ment.
-
galaxys80
veterán
Feltettem a suste firm-et, de mivel nem oldotta meg a gondom vissza akartam tenni a gyárit. Lassan 10 perce csak pörög a karika és írja, hogy frissítés megy. Suste oldaláról szedtem le a gyári firmet.
Mi lehet a gond?
-
galaxys80
veterán
Ha felteszem a Suste féle firmware-t utána gond nélkül vissza tudom tenni a gyárit is, ha mégis az kellene?
-
galaxys80
veterán
válasz
Intruder2k5 #11894 üzenetére
Köszi.
-
galaxys80
veterán
Ha szolgáltatói DNS-t le akarom cserélni a Google félére, akkor hol kell átjavítanom?
A DHCP vagy a Wireless menüben?
Esetleg mindkettőben? -
galaxys80
veterán
Még egy kérdés kimaradt.
Innen [link] hogyan tudom letölteni az MD5 fájlt, hogy aztán le tudjam ellenőrizni? -
galaxys80
veterán
Azt hiszem utolsó lehetőségként megpróbálom este feltenni Suste firmware-ét.
Egyszerűen nem bírok rájönni, hogy mi zavarhatja időnként a wifi-t 2.4 Ghz-en otthon. Minden létező csatornát kipróbáltam, így az nem lehet gond. Google DNS-t szintén próbáltam.
Csak otthon és az iPhone-on (5S, I6) jön elő időnként, hogy 4-5 sec-et kell várni egy-egy oldal vagy al-oldal megnyitására (Főleg a mobilarénánál jön ez elő). Aztán utána megint semmi és száguld gond nélkül.
5 Ghz-en sokkal ritkábban jelentkezik a gond. Csak hát azt meg az udvaron már általában eldobja a telefon és visszavált 2.4 Ghz-re.
Korábban a 841-es routerrel is ugyan ez volt. Az most édesanyáméknál van és ha ott vagyok semmi lassulás nincsen.Tegnap a 3600-as firmware-ét is lefrissítettem a legújabbra, de semmi változás.
Jut eszembe az első beállításnál a MAC Clone menüpontnál yes vagy no kell? Lövésem sincsen mire való. Alapból a yes-en volt.
Biztonságnál maradhat automatán vagy érdemesebb wpa2-psk-ra tenni? -
galaxys80
veterán
Melyik gombot és meddig kell nyomni, hogy restartoljon a router?
Nem volt valami olyan, hogy 10 mp-ig kell nyomni?
Vagy rosszul emlékszem? -
galaxys80
veterán
válasz
Intruder2k5 #11179 üzenetére
WifiAnalyzer-el szoktam nézni, mert egyszerűbb a telefonnal az udvart járni, mint laptoppal.
Az az igazság, hogy fix-en a 11-esen lévő szomszédot látom egyedül.(Neki is a legerősebb a jele) A többi az igazából csak meg-meg jelenik és eltűnik. Az udvar egy bizonyos pontján még a 6-oson lévő szokott viszonylag erősebb jelet sugározni rövid ideig. (Kb a fele az enyémnek)
Bár ezek talán nem tűnnek vészesnek, de ha az 1-es, 6-os és 11-es csatornákon voltam, akkor időnként (van, hogy napokig nem) belassult a wifi. Gondolom, akkor kaptam pont, úgy el valamelyik szomszédot, hogy zavart okozott. Ezért is akartam eltérni azoktól a csatornáktól amelyeken, ha csak időnként is, de megjelenik valaki.
Az 5-ön 2 napja vagyok igazából és eddig minden rendben. Csak kíváncsi voltam a ti véleményetekre is. -
galaxys80
veterán
A napokban tesztelgettem mind a házban, mind az udvaron, hogy a szomszédok melyik csatornán lógnak körülöttem.
Az 1-esen ketten is vannak, a 3-ason szintén ketten, a 6-oson, 8-ason és a 11-esen is van egy-egy emberke.
Azt mindenképpen el akarom kerülni, hogy valamelyikkel azonos csatornán legyek, mert az előbb-utóbb nálam mindig valami zavart okozott.
A 4-es és az 5-ös között gondolkoztam és egyelőre az 5-öst választottam, mert 40 mhz-en az 5+9 mindegyike üres elvileg.
Jól gondolkoztam szerintetek? -
galaxys80
veterán
Suste kolléga oldalán nagyon szépen le van írva minden a telepítésről, de egy dolgot azért szeretnék tisztázni.
MD5 fájlellenőrzés után (itteni MD5 fájlban lévő ellenőrző összeggel) a webes felületen a szofverfrisítésnél betallózzuk a megfelelő verziót, és indítjuk.
ELLENŐRZÉS NÉLKÜL SEMMIKÉPPEN NE FRISSÍTSÜNK!!!Hol tudom megtenni az MD5 ellenőrzést?
Itt a webes felületen a router gyári fw-ének a felületére gondol?Illetve azt szeretném kérdezni, hogy a PC-n történő torrentezéshez képest csökken valamennyit a sebesség (ha igen mennyit kb), ha transmission-on keresztül csinálom?
Bár egyelőre sajnos nincsen időm a custom FW felrakására és a beállításaira, illetve kicsit még mindig vacilálok rajta, de szeretnék minden információ birtokában lenni.
-
galaxys80
veterán
válasz
galaxys80 #11138 üzenetére
Na kipróbáltam és feltelepítettem a PC-re és a laptopra is. PC-ről tökéletesen nyomtat. Laptopról viszont csak várakozó állapotban van. Azt írja offline. Pedig látja is a nyomtatómat.
Valami olyasmit írt, hogy a nyomtató driverét telepítsem.
Ez lehet a gond? Vagy valami más?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Parkside szerszám kibeszélő
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hálózati / IP kamera
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Dune: Awakening
- Le Mans Ultimate
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest